retete cu peste

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de KORINNA

Crap la cuptor

Ingrediente:

1 kg crap, 3 cepe, o lingura pasta de rosii, 3 linguri ulei, 1 pahar vin alb, 4 catei usturoi, 1 foaie de dafin, citeva boabe de piper, sare
Mod de preparare

Se curata crapul, se spala, se scurge bine si se sareaza pe deasupra si inauntru, apoi se lasa sa stea cca 15 minute. Ceapa, taiata in felii foarte subtiri, se pune intr-o tava impreuna cu uleiul, pasta de rosii, vinul, sarea, piperul, foaia de dafin si usturoiul. Deasupra se pune pestele intreg, uns cu ulei. Se introduce tava la cuptor. Din cind in cind se stropeste pestele cu zeama din tava. Dupa cca o ora crapul este gata.

Mod de servire
Se poate servi cald sau rece

dar la fel de bine poti face si crap umplut..e mai mult de munca..dar iti spun eu ca e o nebunie..pe bune.....am facut de nenumarate ori si a iesit superbun
Mantionez ca parintii mei sunt dobrogeni...iar eu sunt nascuta la galati..pe malul Dunarii..asa ca in ceea ce priveste prepararea pestelui...fara falsa modestie..le am!


KORINNA mamika x 2



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de KORINNA

CRAP UMPLUT

Ingrediente:
1 crap mare cam cat este si tava in care o sa-l bagi la cuptor
o ceapa mare
1 cutie cu ciuperci taiate
1 legatura patrunjel verde,marar dupa gust
2 oua
piper,sare.vin alb

Se curata de solzi.Asaaaa..deci iei crapul si il bati cu manerul de la cutit fara a-l fi curatat de mate,deci fara sa-l tai.Apoi ii tai capul si efectiv se trage pielea de pe el.Acum ii scoti si matele.Apoi cureti de pe oasele cele mai mari carnea.,care ulterior se da prin masina de tocat exact ca la chiftelute.Se amesteca cu toate celelalte,mai putin vinul cu care se va stropi la cuptor.Poti sa pui si delicat ceva in compozitie.Apoi cu umplutura asta umplii pielea de crap.Se coase in 2 locuri capul de corp asa de forma ca sa arate bine si se baga la cuptor.
se toarna peste peste si ulei..daca aveti de masline..mai bun.Apoi putin vin alb..se pune putin cimbru in jurul lui.Din cand in cand se mai deschide usa la cuptor si daca pare cam uscat deasupra se ia cu o lingura si se stropeste crapul
Sescoate din cuptor cand e rumenit frumos.Se serveste cu cartofi natur cu lamaie si patrunjel deasupra.

Acum..daca vreti va dau reteta mea de salau pane..alta bunaciune..cu maioneza...!!


KORINNA mamika x 2



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de inaioana

Saramura de peste


Iei ce peste vrei, preferabil cu oase mari, usor de scos (ex. Crap marisor). Il prajesti pe o plita (sau in tigaie...) pe un strat de vreun cm de sare grunjoasa, pe ambele parti, pana se rumeneste bine si face crusta. Separat, fierbi apa cu ardei gras (rosu, verde) taiat fideluta, ceapa solzisori,rosii cubulete, si un ardei iute (sau mai putin...dupa gust).Folosesti cam un ardei gras, doua-trei rosii si o ceapa mica la un litru- un litru si jumatate de apa. Intr-un vas/castron de servit pui pestele (eventual taiat bucati...depinde cum ai ales sa-l coci) si torni peste el aceasta zeama cu zarzavaturile, in care nu ai pus sare. Ideea e ca ea se va sara suficient din sarea lipita pe peste. Lasi deoparte cateva minute si servesti cu mamaliguta si eventual presari si verdeata tocata. Unii, dau in cateva clocote amestecul dar ...asta mie mi se pare deja ciorba. Ai grija ca pestele se coace destul de repede si trebuie manipulat usor sa nu se sfarame.
Zarzavaturile (si in special rosiile) nu trebuie fierte prea mult ci doar asa...pe trei sferturi.Rosiile le pui la sfarsit si le dai doar cateva clocote.
Pofta buna!
Ioana in 20 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de sirod
Peste cu lamaie si verdeata


pe o folie de aluminiu pentru gatit aseaza 2-3 felii de lamiie, 2-3 rondele de ceapa,deasupra pune pestele spalat si umplut cu patrunjel si marar, apoi din nou 1-2 felii de lamiie.Sareaza dupa gust, impacheteaza si pune-l la cuptor(care trebuie sa fie incins)o jumatate de ora.
Poti folosi si condimente dupa preferinte.Pofta buna!
sirod

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de lu.more

Azi am facut un fel de crema din: 1 lingurita de mustar (foarte iute) + usturoi pisat + ulei + sare + cateva pic. zeama de lamaie(un fel de maioneza) cu care am uns pestele pe o parte si pa alta inainte de a-l pune la cuptorul foarte incins. L-am lasat in total vreo jumatate de ora. La jumatatea timpului l-am intors.
Iar peste o jumatate de ora il mananc!!!!
Azi va fi cu pure de cartofi, dar merge si cu orez, legume, grau...
Iar ce ramane il mananc rece intre doua felii de paine, o minune!!!
Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de boubba
Crap


ITI POT SPUNE DOAR CUM IL PREPAR EU...CRAPUL SE CURATA SE SPALA SE FREACA CU SARE SI SE PUNE PE GRATAR,LANGA EL SE PUN ROSII,ARDEI GRAS,ARDEI IUTE SI CEAPA.CAND LEGUMELE SUNT GATA SE TOACA IN BUCATI POTRIVITE SE FACE UN MUJDEI DE USTUROI UNDE SE PUNE SARE,VEGETA,ULEI DE MASLINE,OTET APOI SE ADAUGA LEGUMELE APA FIARTA SI LA FINAL PESTELE...POFTA MARE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

Am si eu doua retete foarte simple, tocmai bune pentru serile in care nu stii ce sa faci mai repede pentru cina:

Peste alb cu rosii si masline: file de peste alb (proaspat sau congelat, 1 file de persoana sau 2 daca sint mici, cod, de ex.), se spala si sterge in hirtie, se freaca cu sare si piper. Se prajeste 30 sec pe fiecare parte in 1-2 lingurite ulei de masline (in functie de cantitatea de peste). Se adauga 2-3 rosii curatate de simburi si taiate cubulete, 4-5 masline taiate rondele si cimbru dupa gust (proaspat sau uscat). Se da focul mijlociu-mic si se acopera. Este gata cam in 10 min (pestele se incearca cu furculita).
Se serveste cu cartofi la cuptor, orez fiert sau doar cu piine.

Peste cu ierburi la cuptor: fileurile de peste (alb sau somon) se ung cu un sos facut din: mustar, sare, piper, zeama de lamiie, rozmarin, cimbru, oregano (cantitati dupa gust). Se da la frigider 15 min.
Intre timp se taie 1 ceapa si 2 rosii in rondele subtiri. Se pun rondelele de ceapa in tava de copt, apoi rosiile si apoi pestele.
Cuptorul trebuie sa fie incalzit la mediu. Se tine cam 10-15 min (in functie de cit de groase sint fileurile de peste).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Ciupercile dintr-o cutie se prajesc putin intr-o tigaie, apoi se pun peste ele 4 fileuri de peste (pentru 4 persoane), sau 8, daca sint mici, sarate si piperate. Se amesteca o cutie mica de smintina (200 ml) cu o lingura buna de mustar (eu pun din ala cu boabe in el), si eventual si marar, si se toarna peste peste. Se fierb toate impreuna, 10-15 minute, cit sa fie patruns pestele. Se serveste cu orez fiert sau cu paste...

Cu bine,
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Dau si cateva retete gustoaaaseeeee... Yammm!...

Rulouri de varza creata cu pastrav

Ingrediente pentru 4 portii: 160 g orez, sare, o capatana de varza creata, 8 fileuri de pastrav a cate 150 g fiecare, piper, o ceapa, o lingura de unt, 125 ml vermut, 3 rosii, 2 linguri de smantana, o legatura de patrunjel
Fierbeti orezul in apa cu sare. Desprindeti 4 foi mari de varza, pe care le fierbeti 4-6 minute in apa cu sare. Lasati-le sa se scurga. Sarati si piperati fileuri de pastrav. Puneti cate 2 fileuri pe o foaie de varza, rulati si fixati cu scobitori. Ceapa se curata si se taie cubulete, apoi se caleste in unt incins. Se toarna vermutul. Se pun in acest amestec rulourile si se fierb acoperit 5 minute. Se intorc si se mai fierb inca 5 minute. Se oparesc rosiile, se curata de coaja si de seminte, se taie cubulete si se adauga peste orez. Se scot rulourile din zeama in care au fiert si se pastreaza la cald. Smantana se amesteca in aceasta zeama si se condimenteaza dupa gust. Se toaca patrunjelul si se adauga peste sosul de smantana. Rulourile se servesc cu sos si orez.

Cod cu sos de mustar

Ingrediente pentru 4 portii: 2 legaturi de zarzavat pentru supa, o ceapa, 400 ml supa de peste, 250 ml vin alb sec, 2 foi de dafin, 4 boabe de piper negru, sare, 1 kg de cod (bucati cu coada), 2 lingurite de faina, o lingura de unt, 4 lingurite de mustar, 2 linguri de smantana, piper alb, 2 linguri de rondele de ceapa verde
Zarzavatul pentru supa se curate, se spala si se taie cubulete. Ceapa se curate si se taie in ¼. Se pun la fiert 250 ml apa, supa de peste, vinul, zarzavatul, ceapa, foile de dafin, boabele de piper si o lingurita de sare. Se adauga pestele, se fierbe putin si apoi se lasa la odihnit 20 de minute. Strecurati ½ din lichid printr-o sita. Prajiti faina in unt incins si stingeti-o cu supa de peste. Lasati sa fiarba 2-3 minute. Amestecati mustarul cu smantana si condimentati dupa gust cu sare si piper. Curatati codul de piele si oase si portionati-l. Scoateti legumele din zeama in care au fiert. Se aseaza pe farfurii pestele si legumele, se toarna deasupra sosul de mustar si se presara cu rondelele de ceapa verde. Se serveste cu cartofi natur.

Musaca de legume cu peste

Ingrediente pentru 4 portii: 2 rosii, o ceapa, 2 dovlecei, 1 bulb de anason (nu e obligatoriu), 3 linguri de patrunjel tocat, 375 ml supa instant de legume, 300 g broccoli, 500 g fileuri de somon, 250 g branza Mozzarella, sare, piper, 1 catel de usturoi
Opariti rosiile, curatati-le de coaja si taiati-le felii. Curatati legumele. Taiati ceapa rondele, dovleceii felii, iar anasonul, cubulete. Taiati in ½ buchetele de broccoli. Fierbeti-le pe toate 8 minute in supa fierbinte, apoi pastrati la cald. Taiati marunt fileurile de peste, fierbeti-le 6 minute in supa si apoi scoateti-le pe o farfurile. Incingeti cuptorul. Taiati barnza felii. Ungeti cu grasime o forma termorezistenta, pe care o umpleti apoi cu legume si peste. Condimentati si presarati cu usturoi pisat, apoi puneti deasupra feliile de branza. Lasati la cuptor pana se topeste branza. Ornati cu patrunjel tocat.

Crap umplut cu ciuperci si orez

Ingrediente: 300 ml vin alb, cimbru, 1 crap de 1,5 kg, 500 g ciuperci, 400 g rosii, 300 ml suc de rosii, o capatana de usturoi, 300 g orez, sare, piper, ulei, verdeata, o ceapa, o lamaie
Crapul se curata si se spala. Ciupercile taiate felii se inabusa in ulei, peste care se adauga orezul, ceapa taiata marunt, sarea, piperul, cimbrul si verdeata. Cu aceasta compozitie se umple pestele, se coase pe burta si se pune intr-o tava cu ulei. Se adauga sucul de rosii, vinul, usturoiul si rosiile taiate pe ½. Se baga la cuptor 35 de minute si se serveste cald, cu felii de lamaie.

Pate rapid de somon (gust acrisor – 4 portii)

Puneti intr-un robot de bucatarie 150 g somon afumat taiat marunt si sucul si coaja de la ½ de lamaie. Mixati cateva secunde, pana se omogenizeaza. Adaugati 50 g unt inmuiat, 1 catel de usturoi zdrobit si mixati 30 de secunde. Adaugati 5 linguri de smanatana, o lingurita hrean ras, sare si piper. Amestecati. Presarati 2 linguri de marar proaspat. Serviti imediat cu paine prajita sau raciti la frigider pentru a obtine o consistenta mai ferma, cu care puteti umple rosiile.
Sfat! Daca preparati pateul dinainte, acoperiti-l cu un strat subtire de unt topit inainte de a-l raci la frigider,pentru a-si pastra aroma.

Dovlecei umpluti cu peste

Ingrediente pentru 4 portii: 4 dovlecei medii, 500 g fileuri de peste (cod, stiuca, poate fi si din conserva), 200 g smantana, ulei, sare, piper, verdeata
Taiati dovleceii in bucati de 8-10 cm si perpeliti-i in ulei incins. Adaugati sare si piper, acoperiti vasul si lasati la foc mic, pana se inmoaie. Dupa racire, scobiti dovleceii cu o lingurita, avand grija sa le lasati un fund gros de 1 cm. Taiati pestele marunt, adaugati smantana, verdeata, sarea si piperul. Umpleti dovleceii si ornati cu verdeata.


Raza de soare


"Atat timp cat mai putem zambi, cauza nu-i inca pierduta." (W. Shakespeare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de Candy

Somon cu sos de vin
Fileurile de somon se ung pe ambele parti cu suc de lamaie, se sareaza si pipareaza, se pun intr-o tava unsa cu ulei sau unt. Cateva felii de lamai cu coaja se pastreaza pentru decor. Dupa ce incep sa se rumeneasca fileurile se toarna un pahar de vin alb sec in tava si se lasa sa scada. Se adauga un pumn de capere desarate. Se serveste cu felii de lamaie si patrunjel taiat felii.

Pastravi cu citrice la cuptor
Pastravii intregi, curatati, se umplu in interior cu o bucata de unt, felii rotunde de lamai si portocale (cu coaja cu tot). Se sareaza si pipareaza. Din alufolie faci un fel de "barcuta" careia ii intorci colturile in sus sa nu se scurga lichidul. Pe bucata de alufolie ui un strat de felii de citrice, o bucatica de unt, peste ea pui pestele si deasupra la fel, citrice + unt). Aduni colturile si le rulezi in sus, le strangi la capete si dai la cuptor. In circa 30 min, sunt gata. Eu ii servesc cu o garnitura de legume la cuptor: felii de cartodi cruzi, morcovi, mazare si broccoli asezate alternativ intr-o tava unsa cu ulei. Deasupra torn apa si o presar o lingura de vegeta. La servire presar si patrunjel tocat. Le poti face insa si cu sos alb sau cascaval.

Mergi la inceput