Mamici de mai-iunie 2004

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angiVa spune:

Ma primiti si pe mine la sectiunea voastra?? nu stiu exact daca ma incadrez aici, stiu doar ca sunt in a 6-a saptamana de sarcina si sper ca de data aceasta totul sa fie bine, sa ne putem bucura da bebelusul nostru (spun asta deoarece am avut 2 sarcini oprite in evolutie, ceea ce ma face sa ma bucur cu fiecare zi ce trece cu bine si cu fiecare rezultat de analiza care iese ok). Sper ca saptamana viitoare la eco sa vedem si inimioara puiutului nostru pe care-l iubim foarte mult. La primul eco am vazut bulina/pata neagra care este sacul gestational care avea in centru o pata micuta gri care reprezinta saculetul vitelin unde se formeaza embrionul adica bebe mic si scump! A fost minunat, si vom avea onoarea sa-l vedem in fiecare saptamana (asta datorita riscului pe care-l prezint din cauza antecedentelor).
Si eu am dureri abdominale (undeva la nivelul uterului, ca un fel de intepaturi sau ca o presiune uneori, si in dreptul ovarului drept, pe care se afla corpul galben care inca nu arata chiar extraordinar, dupa cum s-a exprimat dr.)Pt. dureri dr. mi-a prescris No-Spa sau Scobutil supozitoare. Mai am uneori si senzatii de greata dar nu foarte puternice si dureri de sani.
Cam asta ar fi momentan referitor la sarcina, abea astept ziua de luni (zi de eco)!
Va pup si va doresc tuturor sarcini usoare si bebei sanatosi si frumosi!!!!

Angi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

Buna dimineata burticute!
Si eu ca si unele dintre voi ma simt bine in continuare cu exceptia durerilor de sani si de burtica...Dupa amiaza , daca fac efort in timpul zilei, ma toropeste o stare de oboseala si parca durerile de burta se intensifica, asa ca in ultimele doua zile am vegetat ca o leguma in pat toata dupa-amiaza.Sanii imi cresc vizibil de la o zi la alta...
Imi vine sa mor de ciuda cand il vad pe sotul meu ca vine de la job, se imbraca in tinuta sport si merge la pista de alergare pe stadion, si inca ma mai si intreaba "tu nu vrei sa vii"
Angi, in primul rand bine ai venit! Sa stii ca si eu am pierdut o sarcina anul trecut si ca si tine ma bucur de fiecare zi care trece si in care ma simt ok.
Mie mi-a prescris doctorul Lizadon tablete, acid folic si Pregnyl injectii la 3 zile cate 1000 ui. Sper ca toate aceste masuri de prevedere vor fi utile si voi reusi sa am un bebe frumsel si sanatos, ceea ce va doresc tuturor.
Azi merg la medicul de familie sa ma ia in evidenta si sa-mi dea in sfarsit trimiterea aia pentru analizele medicale sa vad ca totul e in regula.
Am si eu o intrebare, voi nu ati observat nici o modificare a urinei de dimineata? ca mie mi se pare mai tulbure...sper sa n-am vreo infectie urinara.

V-am pupat

Natalia

Mergi la inceput

Draga Natalia, incearca sa bei macar cate 1 litru/zi de ceaiuri caldute pentru eventuala infectie urinara.

angi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Angi bine ai venit si sunt sigura ca te incadrezi aici.Citesc la voi ca doctorii din Romania vau tot dat medicamente sau sa face-tzi analize.M-atzi pus pe ganduri.La mine oare ce se intampla??Am fost o singura data si mi-a facut eco si papanicolau atat ,dar restul??Acid folic despre care am citit ca e bun la sarcina ?Mi-e de ce nu imi da doctorul?Sau alte analize ale sangelui si ce mai tebuie??Ma mai duc pe 10 sa imi mai faca un eco si s-ai ascult bataile inimii la bbl,crede-tzi ca atunci imi va spune mai multe??Sa-i spun eu de medicamente si despre analize??Eu ma gandesc ca stie el bietul doctor ce trebue facut nu cred ca ar trebui sa stau eu sa-i atrag atentia ,insa citind la voi ,ma pune pe ganduri,voi ce parere avetzi??

Eryka & sufletzelul din burtica ---„ in 7 saptamani

Mergi la inceput

Draga Eryka in primul rand multumesc de urari si mai apoi nu trebuie sa te nelinistesti. Eu urmez un tratament mai complex datorita antecedentelor mele, nu fiecare gravida trebuie sa-l urmeze. Tratamentul meu este urmatorul: Utrogestan(3 ori/zi), Estrofem(1 cutie) si Gravibinon(1/sapt.) toate luate inca de la ultima ovulatie, apoi acid folic(1/zi), magneziu(1/zi), Trombo ASS 100(1/zi) si Euthyrox pentru tiroida. Cred ca nici o gravida nu mai are un astfel de tratament pentru ca la o sarcina in mod normal nu e necesar tot acest tratament. Eu am o tiroidita autoimuna si in plus problemele cu sarcinile trecute. Dr. incearca sa ma ajute cat de mult poate ca de data aceasta sarcina sa evolueze corespunzator si bebele sa fie sanatos. Deci pentru o gravida care nu prezinta nici un fel de risc, eu cred ca acidul folic este suficient ca tratament in primul trimestru.
Deci, cred ca nu e ok sa ne dam sfaturi in privinta tratamentului, ci cel mai bine este sa ne consultam dr. si el sa ne prescrie tratament in cazul in care este necesar, pt. ca fiecare pers. in parte are sau nu probleme medicale personale.
Concluzia este ca , daca ai incredere in medicul tau, eu zic sa nu-ti faci pb. ca n-ai primit vreun tratament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Ce ceaiuri beti voi acum? Ca nu toate is recomandate,din cate stiu eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Buna dimineata burtici mici! Bine ai venit Angi, sarcina usoara!
Mie imi merge binisor, doar ca nu pot sa mananc, mi-e tare greu sa ma hotarasc ce sa bag in gura, asa mi-as dori sa imi gateasca cineva,nu ma pot apropia de alimente in stare cruda deloc... In rest, sani mariti, pipi des si mici dureri prin burtica,mai ales jos.Dr. a zis ca bb sta chiar pe vezica urinara si asta imi da o stare de disconfort cateodata. Ma straduiesc sa beau si eu multe lichide,dar nu prea reusesc,mai ales ca aici e frig, nu ma atrag lichidele. Totusi perseverez. Maine plec la dru, spre Romania, cu masina, e drum lung,cam am emotii, dar incerc sa stau linistita. Merg doar cu sotul asa ca o sa-mi conduc si eu partea mea de drum (Austria ) si apoi incerc sa dorm. Noroc ca pana in Ro drumurile sunt excelente si o sa fiu ferita de zguduieli.Mai ramane pareta romana de la granita pana in orasul meu, vreo 300 km pe care ii facem ca pe alti 1000 km in strainatate...deh...asta e..
Deci o sa ne vedem abia peste mai bine de o saptamana.
Propun sa facem o lista ,asa cum am vazut la colegele mai mari

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

LISTA MAMICILOR DE MAI-IUNIE 2004

Lauraa - DPN- 7 mai 2004
Ana71 - DPN- 27 mai 2004

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

[quote]Originally posted by Lauraa

LISTA MAMICILOR DE MAI-IUNIE 2004