Mamici de mai-iunie 2004
Raspunsuri - Pagina 15
heron spune:
Vad ca ne inmultim si de cind m-am logat ultima oara, numarul de raspunsuri a crescut uimitor. Bine ai venit Teodora! Se pare ca nu mai sint cea mai avansata. Sintem doua. Tu cum te simti? Sa stii ca paracetamolul nu este problematic in sarcina. Si eu la prima sarcina care a devenit baitelul meu, a trebuit sa iau paracetamol in primele 3 luni fiindca am facut febra in urma unei calatorii mai lungi. Si totul a fost bine.
Irinusha, in privinta cafelelor si ceaiurilor cu cofeina redusa, am facut un search pe Internet si se pare ca pot fi mai periculoase decit daca bei un numar mai redus de cafele pe zi dar cu cofeina normala. Asta din cauza modului in care este scoasa cofeina din boabe/frunze. Se pare ca exista 3 metode, iar una este chimica. Deci, intereseaza-te ce metoda s-a folosit daca vrei sa mai folosesti acea cafea dar in principiu, poti folosi cafeaua normala atita timp cit nu bei mai mult de ... se zice ... 70 cani pe zi, deci un numar relativ mare chiar daca nu vrei sa crezi in numarul scris.
Bine ca nu am probleme cu vopsitul caci zau ca nu stiu mare lucru. Chiar aveti nevoie sa va vopsiti? Toate sinteti mai tinere decit mine deci nu prea vad rostul, iar in privinta modei, da-o incolo citeva luni.
O zi buna la toate,
Liliana
Irinel spune:
Bun gasit la toate mamicile in devenire!
Sunt si eu o mamica in devenire, nici nu-mi vine sa cred ca poate fi adevarat cand scriu cuvintele astea, dar de astazi sunt sigura, tocmai am aflat rezultatul testului de sange si e pozitiv.
Miercurea trecuta dupa doar o zi jumate de intarziere a ciclului am facut un test de sarcina si a iesit pozitiv.
Avusesem atatea rezultate negative inainte incat nu am putut sa cred ca e adevarat (incercam de vreun an si nimic...). De altfel, cand i-am spus sotului ca ma duc sa fac un test a ras, a zis sa mai astept 3-4 zile, ca iar il fac degeaba. Dupa ce a vazut rezultatul nu stia nici el ce sa creada (liniuta era cam firava dar era acolo si asta dupa doar 1-2 minute).
In sfarsit, am mers la magazin si am luat o cutiuta cu 2 teste de sarcina, de la alta firma decat fusese primul test. Unul l-am facut seara iar celalalt urmatoarea dimineata, ambele au fost pozitive. Mi-era atat de drag ca tot mi-era putina teama.
Sambata am fost la doctor , am facut testul de sange, azi am aflat ca sunt intr-adevar graviduta. Oricum nu am avut rabdare si sambata am anuntat parintii si fratii si prietenii mai apropiati. Chiar si la serviciu am spus. Nu vreau sa fiu paranoica, dar l-am asteptat atat de mult...
Eryka am citit undeva intr-un raspuns al tau ca numaratoarea saptamanilor se face de la ziua ultimului ciclu menstrual si nu a presupusei conceptii. Asa calculeaza si medicii? Daca este asa, de azi sunt in saptamana a sasea si dupa calculele mele o sa nasc prin iunie, dar o sa stiu mai multe sambata cealalta cand ma duc la primul control pre-natal.
Imi e foarte drag sa citesc toate comentariile voastre, sper sa ma primiti si pe voi in grupul vostru.
Va pupic cu drag ,
Irina si bebe-samburel(i?)
eli spune:
Cu toate ca nu sunt gravida si nici nu ma vopsesc, citesc cu mare placere subiectele de pe forum in speranta ca voi invata ceva pentru cand voi fi graviduta si mai apoi mamica, asa ca uitati ce am gasit depre vopsirea parului pe site http://www.desprecopii.com/info.asp?id=503 .
Sarcina usoara mamici de mai-iunie 2004!
Eli de si
clau07 spune:
Bine ai venit Irinel,
Si eu am facut testul de sarcina saptamana trecut si a iesit pozitiv. Alte teste nu am facut dar am programare la doctor generalist pentru joi. Nu am fost pana acum la un ginecolog. Eu ma simt foarte bine, nu am greturi inca si mananc orice.
Tu unde ti-ai facut testele si cat au costat?
Sarcina usoara la toate mamicile
Claudia, viitoare mamica
danaA spune:
Bine ai venit Irinel si sarcina usoara!!!!!
Mai fetelo eu cred ca o iau razna. Mi-am calculat aici pe site(cand vine barza) si imi iese ca tre sa nasc pe 30 mai, dar aseara m-am apucat sa numar eu singura saptamanile si iese pe la inceputul lui mai. Cand am fost insarcinata prima data, am stiut ca o sa nasc in jurul datei de 15 august(a fost 18), desi medicul zicea ca nu am ce cauta pe acolo mai repede de 30 august.Acuma eu ce sa mai cred?
Azi merg la ecograf sa vad ce zic ei.
De-abia astept sa vad bebicul.
Danasi Andrei( 3 ani)
Irinel spune:
Multumesc de urari, asemenea si voua!
Claudia (in ce oras locuiesti?), eu ma duc la doctorul Jack Sussman la o clinica de pe Keele (Keele cu Wilson) si tot acolo am facut si testul tot acolo l-am facut. De altfel dupa ce i-am explicat doctorului ca am facu deja 3 teste si toate au fost pozitive si mi-a intarziat ciclul, mi-a dat sa fac si niste analize pre-natale ca a fost aproape sigur ca e sarcina, dar a zis ca pentru confirmare sa fac si testul ala.
Cu doua saptamani inainte fusesem la el necajiti ca nu raman gravida si ne daduse sa facem niste teste (sotul nici n-a mai apucat sa faca testul :0))
Eu ma simt bine, dar parca sunt cam... Mi-e vag greata dar nici macar nu sunt sigura daca e de la sarcina ca mie mi se mai facea greata si inainte destul de des... Sanii sunt putin mai mari, da eu ma asteptam la evolutii monumentale, nu ma prea dor, poate doar putin asa...
De fapt la doctor am ajuns asa grabnic dupa testele de sarcina pentru ca aveam dureri (cam ca la ciclu si nu extrem de mari, dar de vreo 2-3 ori am avut niste dureri diferite,central si mai mari, cam pentru 6-7 secunde). Si, cum eu sunt cam paranoica atunci cand e vorba de bebe, am vrut sa fiu sigura. Dar s-a nimerit bine ca am facut si testul de sange care e cel mai sigur si acum nu mai stau stresata ca oi fai sau nu .
Doctorul Sussman e si doctorul meu de familie, doar ce m-am dus la el, dar e si ginecolog (insa daca doresti, te poate trimite la altcineva fara probleme). Ceea ce m-a surprins placut e ca mi-a spus asistenta(are doua asistente si amandoua sunt romance!!) ca vine si la nastere, ceea ce nu prea se obisnuieste pe aici (bineinteles, daca vrei sa nasti cu el).
Fetelor, voi aveti dureri? Mari, mici? Permanente, sporadice?
Am uitat sa va spun ca mama sotului a avut un frate geaman, asa ca e posibil sa avem gemeni. Sotului i-ar placea, eu nu stiu ce sa zic, dar daca imi da Dumnezeu gemeni, ma descurc eu cumva nu ma descurajez eu asa usor...
Ve pupic.
Irina cu bebe(i?)in burtica....
Irinel spune:
Claudia, am uitat sa iti spun ca testul de sange nu costa, intra pe OHIP. Si nici celelalte analize ale sangelui ori consultatia.
Dana, eu nu sunt sigura ca merge corect calculatorul de pe site, dar nici nu prea ma pricep la calcultatul sarcinii.
Cum a fost sarcina si nasterea la primul bebe? AI nascut in Canada sau in Romania?
Pupici
Irina, mamica in devenire
clau07 spune:
Eu stau in Montreal. Dupa ce mi-ai spus banuiesc ca tu esti in partea engleza (Toronto?).
Claudia, viitoare mamica
Irinel spune:
Da, in Toronto locuiesc. Oricum, in mod sigur nici la voi nu se platesc analizele astea.
Cu drag,
Irina si bebe(ii?) din burtica