Clubul japoneze(i)lor
Raspunsuri - Pagina 7
eli spune:
Pengunica, eu am facut icre (cu miez de paine si un cartof fiert si ceapa si ulei, totlul frecat bine, cred ca vei gasi reteta la "La Bucatarie", daca nu da un semn)din tarako, erau putin condimentate, a, gasit diresct faramitate. meu si alti doi prieteni au papat si au spus ca sunt foarte gustoase si ca la ei nu se face asa ceva, a fost o surpriza. Poti sa faci, deci, si icre pt sotul tau, nu sunt greu de facut, mai ales daca ai robot sau mixer, care o fi diferenta.
Orice ai face spor la gatit, sa-ti iasa bucate gustoase si aveti o seara placuta!
O zi placuta!
Eli
remy spune:
Si eu stiu ca bradul se impodobeste in ajunul craciunului dar eu in luna decembrie sint foarte ocupata de aceia m-am gindit sa il fac din noiembrie si sincera sa fiu imi si place sa il am mult timp. si nu va mai certati pentru nimic
Eliana spune:
Draga Otilia tu mai mereu ai fost ironica si asta o spun din propria experienta . Noi doua am avut o disputa acum citeva luni . Ce ai tu cu omul daca vrea sa-si impodobeasca pomul de iarna mai devreme ? Eu mi-l impodobesc din august sa fiu mai tot timpul intr-o atmosfera de Craciun . Mai tot timpul critici cite ceva . Daca tot esti asa de patrioata de ce nu ai ramas in tara ? Eu sint de parere ca daca traiesti intr-o tara straina cit de cit trebuie sa te adaptezi la modul lor de viata , si nu ma refer la ciudatenii si alte alea . Si apropo de disputa trecuta , eu urasc prostii mai ales pe cei care se contrazic singuri si te citez ,, eu nu am nimic impotriva tiganilor . Tu faci parte din categoria celor pe care ii urasc cel mai mult tiganii " .
O zi buna tuturor si de pe acum un Craciun fericit
MLDiana spune:
In loc sa va certati mai bine raspundeti-mi si mie la intrebare daca nu va deranjez prea tare.Stiti sau nu cum se poate schimba pasaportul?
Lidia ,Tiara si David D.
Julie spune:
Tiara draga, daca nu ai rezidenta permanenta in Jap (parca asta e conditia, dar nu bag mana in foc) pasaportul se schimba numai in tara.
Posibilitati:
1. te duci in tara si iti faci pasaporul acolo tu cu manuta ta. In caz ca pasaportul a expirat deja, tragi mai intai o fuga la ambasada sa iti dea o foaie cu care sa ajungi din Jap in Ro (dar nu si inapoi) - care sa tina loc de pasaport pt. aceasta calatorie.
2. mergi la ambasada si delegi pe cineva din Ro care sa iti faca actele (daca ti-a expirat buletinul romanesc sau nu ai carte de identitate trebuie sa faci procura si pentru buletin); costa aproximativ 7000 de yeni fiecare act. Problema in acest caz este ca cei din Ro nu elibereaza pasaportul nou pana nu il anuleaza pe cel vechi; problema suplimentara: nu exista nici un serviciu care sa accepte transportul unui pasaport din Jap in Ro si inapoi, iar inmanarea pasaportului unei persoane straine (pt dus/adus in si dinspre Ro este ilegala :)))
Cel mai bine suna mai intai la ambasada si afla cum trebuie sa procedezi si ce acte trebuie sa prezinti (trebuie o gramada...).
Succes si nervi de otel :))))
Julie
pengunica spune:
Multumesc Eli pt reteta de icre am sa o incerc!
Sa speram ca voi avea o cina super![
b]
O problema asemanatoare cu cea a Tiarei am si eu;dar mai bine sa va spun despre ce este vb....Eu am viza de un an care expira in luna iunie a anului viitor ,problema mea este ca pasaportul imi expira in luna aprilie tot anul viitor[deci cu doua luni mai devreme] am sa merg in Ro in luna martie dar cand imi voi face alt pasaport ce se intampla cu viza de un an pt Japonia?Mi-o muta ei pe pasapotul nou sau cum se procedeaza?POate intrebarea vi se pare stupida ,dar pur si simplu nu stiu. [/b]
Eliana spune:
Tiara cred ca cel mai bine este sa suni la ambasada asa cum ti-a spus si Julie .
Nr de telefon in cazul in care nu il ai
03-3479-0311
03-3479-0313
Julie spune:
In cazul in care ai pasaportul nou si viza pe pasaportul vechi, expirat si anulat de autoritatile romane (i se taie un colt), prezinti cele doua pasapoarte la biroul de imigrari de aici si se transfera viza pe pas. nou fara probleme.
pengunica spune:
Multumesc Julie,ce bine imi pare ca se poate fara prea multe batai de cap!Saru`mana!
Remy am sa incerc sa ma ,,gambarisesc,,,