Varicela la bebelusi

Varicela la bebelusi | Autor: Flory_28

Link direct la acest mesaj

Baieteul meu de 7 luni si jumatate a facut varicela. Cum? A luat-o de la mine, intai am avut eu (da! la varsta mea...), nu a fost o forma foarte urata, dar nici bine nu a fost; cert este ca la nici 2 saptamani eu sunt bine.
Dar sa revin la baietelul meu. Are febra, nu f mare sub 38.5, ii dau nurofen si panadol alternativ, face diaree, de la hidrasec mi-a vomitat, nu prea mananca...ce sa mai zic?! e clar ca are o stare f proasta. Probabil ii mai ies si maine bubite si am inteles ca gata!
De ce ma ingrojorez eu?! El de la 6 luni tot a fost bolnavior; a facut enterocolita, am fost internati, a facut recadere am fost iar internati...si mi-e teama sa nu o luam de la capat..
Scaunele au fost cam urate...am discutat si cu medicul lui. Mi-a spus ca de la febra face si diaree si varicela in sine da astfel de reactii. El este inca la regim..lapte fara fara lactoza, morcovi, orez..,dar el oricum nu prea mananca acum.
As vrea sa va intreb...copilasii vostri au avut asa micuti varicela? Eu sper sa nu...dar daca aveti informatii, va rog sa-mi spuneti.
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tatto spune:

Draga Flory si eu am patit la fel, eu am o fetita de un an si zece luni ,la 9luni a facut varicela,am contaminato eu.Intai am avut eu si la o saptamina i-au iesit bubitele ei, singura diferenta ca fetita mea nu a avut simtomele fiului tau.

MULTA SANATATE BAIETELULUI

ALESSIA 1/08/2007
http://tatto.weblog.ro/photoblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flory_28 spune:

Azi deja Mihnea este mai bine, are scaune normale, insa cu regim in continuare. Ce sa zic? Este cam slabit, dar importanta este ca nu s-a deshidratat, face pipi si a inceput sa manance. Dar va spun sincer, a fost groaznic; nu am vrut sa merg cu el la spital de teama de a nu mai contacta vreo alta boala - ne interna la matei bals. Am patit-o cand am mai fost internata cu el...asa se intampla mergi sa te tratezi de una si vii cu alta acasa...

Am vorbit cu medicul lui si mi-a spus insa ca nu-i pot da niste vitamine acum pentru ca vitaminele mai au reactii adverse si anume diaree. Peste vreo 3-4 zile mi-a zis sa o sun iar sa vorbim despre administrarea unor vitamine, sa-l punem "putin pe picioare", pentru ca e clar ca este slabit. In mod normal nu as fi fost de acord, insa el si asa nu este un mancacios, este sub greutate, iar acum a slabit si mai mult.
Multumesc mult pentru raspuns tatto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Flory, si baiatul meu cel mic a avut varicela la trei luni, adusa de fratele de 3 ani si 4 luni, la vremea aceea. La noi insa cel mic a facut o forma ff usoara, cu bubite putine, febra mica, spre deosebire cel mare care a avut mii de bube, febra mare, o forma urata.
S-au vindecat amandoi fara urme sau probleme.

Multa sanatate!

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina30tg spune:

noi suntem recordul! Sambata am iesit din spital, luni a aparut eruptia la fratele mai mare! La trei saptamani de la nastere am facut varicela! Bebita forma usoara, cateva bubite si subfebrilitate (sub 38 grade), iar mami forma groaznica, eruptie generalizata, febra mare, etc!. dar a trecut fara complicatii si fara tratament!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Hop si noi...Codrin azidimineatza plin de bube..el are 4 ani...Acu astept sa apara si la Diana.Da oare dupa 2 sapt? Cand e contagioasa?In perioada de incubatie e?Ca ei au fost mereu in contact!

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Si eu sunt ingrijorata ca Dudu ar putea acea varicela; de ieri are trei bubite, ce ii cauzeaza mancarimi destul de puternice.

La inceput au fost pete rosii de dimensiunea unui banut, apoi s-au intarit si in cateva ore a aparut si lichid... Medicul pediatru crede ca ar fi vorba mai degraba de muscatura de insecte, pt ca la varicela zona afectata nu ar trebui sa se intareasca. Ieri seara a facut un puseu de 38.5, care a cedat foarte repede la o doza de nurofen. Astazi era ca nou, fara nici o alta bubita erupta intre timp.

Va rog, mai ales ca ati trecut recent prin episoade de varicela, ce alte simptome ar mai putea aparea in caz de varicela, ca sa ne dam seama care daca aceasta este de fapt cauza?

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

noi suntem acum vazra..adica Codrin.
A facut putina febra vineri seara si vreo 2-3 bubite in cap...samabat alte cateva...soacra-mea zicea ca l-a muscat ceva...da i-am spus sa-l aduca acasa..era la ei.S-a dus sotul si l-a luat si a trecut cu el pe la spital sa ne confirme varicela.Ca banuiam varicela.Pana acasa au mai aparut.Si dupa fiecare somn de amiaz sau de noapte tot mai apar.Eu il dau cu calamine si asa vad ce e nou.
Of...dragul de el..azi i-au aparut si in ochi, e plin pe fata, are si in gura.De ochi mi-e cel mai frica, nu stiu ce sa fac.
Si sigur ia si DIana, si pe net scrie ca cel ce ia boala face o forma mai grava!
Mi-e groaza!

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Lorellay, eu am facut in adolescenta o forma mai grava de varicela. Imi aduc aminte ca nu am dormit vreo 3 nopti din cauza durerilor cauzate de bubitele aparute pe mucoasa bucala. Ce-i drept, eu aveam deja probleme cu dintii, ma gandesc ca din cauza asta durea asa! Sper ca la voi sa treaca mai usor. Nu am vrut sa te sperii, ci doar sa te avertizez.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Daca au inceput sa apara sambata buboaiele astea..cand se opresc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flory_28 spune:

La noi 3 zile au tot iesit bubite...dupa care l-au mancat 1-2 zile, apoi gata; dar il dadeam mereu cu calamine. Sper sa fie bine copilasii vostri si sa faca o forma mai usoara, noi am avut toate simptomele...

Mergi la inceput