Iritatie la scutec! cu ce o tratati?
Raspunsuri - Pagina 5
deni08 spune:
eu am folosit servetele umede de cand am nascut-o si nu sa iritat numai dupa cateva sapt!intradevar sudocrem am folosit si eu dar dupa un timp am observat ca nu vindeca numai ameliora durerea.depinde si de pielea copilului!
makydenis spune:
Buna, eu cand observam ca se cam roseste funduletu, spalat cu sapun si clatit cu muuuuullllltttttaaaaaaaaa apa si apoi lasat pe liber cat mai mult timp. Oxigenul vindeca tot.
Pe noapte cremele rec de fete.
cameliam spune:
Vin si eu cu o sugestie pentru cei interesati de problema: baie cu tarāte (sau amidon) tot la 2-3 zile pentru a preveni iritatia, zilnic pe o perioada de cateva zile pentru a scapa de iritatie.
Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)
ionica spune:
Eu am folosit la prima fata DESITIN iar la adoua aceiasi crema,o puteti cauta pe net sau sa vi-o trimita cineva din USA ,este incredibil de buna,
Cand ne-am mutat in germania,am schimbat si crema pt. fundulet cu Bepanthen,s-a inrosit de n ori, de atunci o comand in USA sau eventual mi-o aduce sotul cand este in voyage.
Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
nuschu spune:
Pielea fiecarei persoane are caracteristici proprii, asa ca pentru unii merge musetel+bicarbonat, pentru altii merg servetelele umede.
Mai mult, fiecare medic actioneaza cu instrumentele lui.
Insa, servetelele umede pot agrava iritatia pentru ca au in compozitie parfumuri si alte substante cu potential alergen.
Cand se vorbeste de spalat cu apa si sapun, nu ne referim neaparat la sapun tip Protex (unul dintre cele mai agresive cu pielea, pt ca e antibacterian), ci la solutii dermice de curatat.
Inainte sa folositi Nidoflor, sau Fluocinolon, uitati-va bine pe prospect, la avertizarile fata de efectele secundare ale cortizonului la bebei. Nu mai pun la socoteala faptul ca in cazul bebelusului meu, Nidoflorul a facut mai mult rau.
Din pacate, nici medicul nu stie ce poate merge cel mai bine, asa ca nu ramane decat solutia "incercare si eroare". E bine sa folositi o crema pe baza de oxid de zinc si ichtiol.
Si zona scutecului trebuie ingrijita cu crema, chiar daca nu da semne de iritatie, sau suferinta. Pentru ca este privata de aer timp indelungat, pentru ca vine in contact cu mediu acid, bacterii si toxine, trebuie protejata.
Aniriela spune:
Noi am avut o astfel de problema cand matei avea cateva saptamani. Am tratat-o cu ulei de masline fiert intr-o sticluta la bain marie. Cu acest ulei ungeam foarte bine pielea, si de atunci am renuntat la cremele din comert. SPalat dupa fiecare pipi-caca cu apa calduta ,tamponata zona si daca se poate lasa in chilotel de bumbac cat mai mult
nemary spune:
buna, noi am folosit cu succes crema pentru fundulet de la HIPP.
Mari de Daria Maria(29.01.2008) Povestea Darului plangacios
sunt tot mai mare
Daria
POZE DARIA
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
SPOME spune:
Pentru ca lucrez in farmacie am avut ocazia sa aud foarte multe pareri despre cremele anti iritatii pt bebe iar pe perioada sarcini m-am informat foarte mult de la mamicile care veneau sa cumpere cremite.in majoritatea farmaciilor se prepara o crema foarte buna cu balsam de peru se numeste simplu crema bebe .Cel putin in farmacia in care lucram eu ere cea mai bine vanduta si toate mamicile care o cuparau sau la care le-am spus de ea au venit sa mai cumpere. Este foare buna eu zic ca merita sa incercati.