Dar in Iasi, in Puskin?
Raspunsuri - Pagina 2
GabrielaG spune:
Hi, hi, Julie, '89, P6, cam 104 eram vecine, doar ca noi eram "boboace" in anul 1. Am prins armata pana in decembrie si apoi am scapat.
Hm , cutremurul din 90 care ne-a prins in cantina si o colega care a sarit pe geam de la etajul 1 si si-a fracturat un deget la o mana, apoi bairamele de dupa '90, superbe. Amintiri placute... Barul moby Dick e desfiintat, in locatia de la barul Ginko au extins si au facut o gradinita pt copiii celor care lucreaza la universitate, doar ca e cam scump pt buzunarele universitarilor.
Pupici fetele,
Gabriela si baietii
Elena I. spune:
Dragelor care sinteti departe, sa va mai treaca de dor va cadorisesc citeva poznici facute azi in Copou.
...Azi e deja ieri...
http://community.webshots.com/album/139215341BOqJQD
Dumnezeu judeca pomul dupa roade, nu dupa radacini.
Elena si Erica (6.februarie)
oana_noemi spune:
mey, eu am stat prin Tudor, ca s-a invartit sor-mea pt. mine de un loc acolo, dar restul colegilor mei stateau in Codrescu, si toata ziua eram in Copou ca aici faceam cursurile...Am fost miercuri la Iasi, Copoul e superb, s-au deschis terase dragute, plin de studenti si tineret! Mi s-a facut asa dor de studentie, si acum imi pare rau ca nu am stiut sa ma bucur de anii aia din plin, ce fraiera am fost, acu' sper ca m-am desteptat!
Oana si bb Erik
http://community.webshots.com/user/oana_noemi
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
ymellda spune:
Si eu am stat in Puskin - P7 - toti anii de studentie.
Intre 1994 si 1998. Nu am acum mult timp, dar intru eu sa va povestesc de cioce si bere si... etc.
Pupici la toti.
Alina si Andra !!!
l_carmen2003 spune:
Eu sunt ieseanca, dar colegele mele - eram 13 fete in tot anul!!! - stateau in Copou, in E3...
Baietii stateau in Tudor' in T19, iar fetele in E3.
Ce bairame Doamne!!!
Si ce asa fi vrut sa fi stat si eu in camin...
Eu am prins si pe impuscatu si perioada de dupa...- am intrat in '86 si am terminat in '91... Dar bairamele de pana in '89 erau super...
Apropo de frig si curentul intrerupt, mai tineti minte ianuarie 1987? Cand au iesit in strada studentii?
In 2001 am facut 10 ani de la terminarea facultatii... Mama dar ce burti ne-am tras toti... si cat par alb...
Si mai ales ce pretentii...
Hotarat lucru, studentia a fost cel mai frumos timp din viata...
Carmen si Alex - 9 luni, 2 dintisori si 15 pasi...
Julie spune:
quote:
Originally posted by l_carmen2003
Apropo de frig si curentul intrerupt, mai tineti minte ianuarie 1987? Cand au iesit in strada studentii?
In 2001 am facut 10 ani de la terminarea facultatii... Mama dar ce burti ne-am tras toti... si cat par alb...
Si mai ales ce pretentii...
Despre manifestatia dein 87 am auzit doar, eu intrand la facultate in 88...Unii dintre manifestanti, am auzit, au fost exmatriculati, altii prinsi de nas de Securitate... Asa o fi fost, n-o fi fost asa?
La noi nu s-a facut nici o intalneala (anul trecut, in 2003 ar fi trebuit) - probabil si pentru ca multi din fostii colegi sunt plecati din tara...
J.
l_carmen2003 spune:
Da, asa e, o parte din cei ce au participat la manifestatie au fost persecutati. Au fost securistii pe la secretariate au pus intrebari... Facultatile cu putini studenti si-au aparat studentii, cele cu multi nu au facut-o...
Eu eram la AC din cadrul Electrotehnicii si colegii mei nu au avut probleme, dar cei de la Mecanica da...
Insa pana la urma stiam ca s-au dat doar avertismente si nu au fost exmatriculari... Dar poate era doar folclor, ca pe atunci... Sau nu mai tin eu bine minte, ca si asta e posibil.
Oricum, noi iesenii am aflat despre demonstratie a doua zi si nu am participat.
mamamariana spune:
Carmen, da-mi voie sa te corectez... aveam o colega si prietena foarte buna care avea boyfriend la ISE. Tipul a fost luat in noaptea aia de secu si a disparut pentru totdeauna. Fusese intr-adevar unul din capii "rascoalei". Nu pot uita noaptea aia. Si nu pot uita mai ales ca era cat pe ce sa ies si eu cu turma. Cine stie pe unde mai eram acum, sau pe unde imi putrezeau oasele.
Asa ca exmatricularea unora a fost par la ceas
Si totusi, toate amintirile mele frumoase din Puskin sunt inainte de decembrie 1989. Adevarul e ca am terminat facultatea imediat, in 1990 si eram deja maritata... dar cele mai reusite chefuri pentru mine au fost inainte.
Numai bine,
Mamamariana
Julie spune:
In ciuda represiunilor de tot felul, da, viata in Puskin inainte de Revolutie a fost frumoasa. Asta poate si pentru ca respiram un soi de libertate (spirituala) care in alte parti, in acele vremuri, era aproape inexistenta.
Va mai amintiti de Opinia Studenteasca si de Galele Umorului Studentesc? De grupul satiric "8 fara carmaci?"
A fost un spectacol de coma odata, facut de ei, la Balul Bobocilor de la Poli, in '88, la Casa Studentilor. Doamne, ce delir - s-a facut o bascalie enorma de TVR, de Olimpiada de la Seul (au anuntat ca urmeaza selectiuni de la Olimpiada si acestea au fost un intuneric complet in sala), de "pinguini", de absente...