Dar in Iasi, in Puskin?
Cine si-a petrecut studentia pe Dealul Copoului?
Cu cioace la Balena, intalniri clandestine in camin (pe vremea odiosului), precedate de urcaturi pe burlane pana la etajul 4 de catre Romei (ca plural de la Romeo) amorezati, strigaturi de tipul "o suta treeei" ca start al unei intalniri, plimbari in plina noapte si in plina iarna si reveniri la dormitor pentru a gasi usa incuiata si a primi mustraturi de la portar...
Baute la "cuibul de cuci" (care n-a rezistat multa vreme), arborele ginko, ciresii japonezi, discoteca din Codrescu transformata dupa revolutie in biblioteca?
Yoghinii care faceau mediatii pe camin si ateii inraiti care le stricau meditatiile cu damigenele de vin aduse pe acelasi acoperis...
Ia mai povestiti si voi! Va astept!
Julie
Raspunsuri
Alex_2003 spune:
Subscriu si eu.
Puskin , camin P7.
Imi este tare dor de acei ani ! Imi aduc si eu aminte de toate locatiile mentionate de tine.Cel mai tare ma distrez cand imi aduc aminte de o petrecere data de ziua unei prietene si de scandalul si amenintarile domnului portar.Dar l-am linistit imediat : i-am pregatit un coctail - am amestecat mai multe feluri de bauturi intr-o cana mare , i-am pregatit si o felie de tort si sa vedeti ce isi mai impleticea picioarele dumnealui.Dintr-o data a fost alt om , nu il mai deranja nici muzica data prea tare , nici prezenta baietilor , nimic.
Tot la acea petrecere imi aduc aminte ca prietenul sarbatoritei (acum sotul ei) a luat-o in brate (era miniona si el un zdrahon) si a bagat-o in butoiul cu apa de la buda (era rezerva de apa) , dupa care asa uda cum era a asezat-o in pat.Toata lumea era pe jos de ras.Nu imi mai aduc aminte exact care a fost motivul acestui act , se pare ca un pariu sau ....... s-ar putea sa gresesc.
Sunt multe , multe amintiri.........sunt anii de care imi amintesc cu mare placere.Nici nu-mi vine sa cred ca au trecut 8 ani de la terminarea studiilor , parca au zburat.
Spre bucuria noastra , unele dintre noi mai pastram legatura chiar daca ne aflam in colturi diferite ale lumii.Am fost o echipa trasnet.
Gianina
mamamariana spune:
Meeeee!
P8! Am terminat in '90, la cateva luni dupa revolutie.
Nu stiam de discoteca din Codrescu . Acolo l-am cunoscut pe cel ce urma sa imi fie sotz si care inevitabil s-a catarat pe buncarul de gunoi din spatele caminului ca sa ajunga pana la etajul 2 la iubita lui . Aventura s-a terminat cand un binevoitor a pus smoala pe balcoane si si-a stricat bietul om un rand de haine. Dar ce mai conta????
Ce stiu eu e ca tare ne mai bucuram de cate o petrecere pe care o puteam fura sambata noaptea, chiar daca era doar intre gagici ca baietii nu aveau voie sub nici o forma sa intre in camin.
Noi mergeam la bere la Vantoru si din cand in cand mai mancam cate o pizza in Piata Unirii (am uitat cum se chema locul ala...) ca in rest, mai mancam paine goala, cateodata cu mushtar si eram fericite. Iarna, cand ne era frig luam cate o aspirina si ne bagam in sacii de dormit ca sa transpiram si sa ni se faca caldutz si bine. Mai fierbeam si cate o oala de fasole pe saptamana... ca la resou ii trebuia ceva vreme, mai ales daca fasolele erau de anul trecut Da' bune mai erau...
Si apoi profiterolul de la Cina - cine nu l-a degustat???
Din toti colegii mei de facultate, mai scriu doar cu una singura care are calculator la birou (e inspectoare ), ca in rest, prefesorii din Romania sunt tare amarati cu salariile lor.
Pupici si numai bine!
Mamamariana
osolita spune:
Si eu P7!
Mama ce vremuri erau atunci si ce amintiri frumoase am. Cred ca daca i-as povesti vreunui neamt de aici "conditiile" care ni le ofereau caminele(cate 4-5 in camera, toaleta la capatul culoarului) ar zice ca sunt nebuna sa-mi amintesc cu placere de anii aceia. Dar pentru mine au fost poate cei mai frumosi ani. Si-mi aduc aminte de colegii din Iasi care ne mai vizitau din cand in cand, ce le-ar fi placut si lor sa stea in camin!
Eu imi amintesc cu placere de parcul ala din fata caminelor unde ieseam vara in sesiune pe patura sa invatam, de ascultatul cu borcanul pe perete cand colegele de alaturi se certau, de putinele chefuri pe care am reusit sa le dam si multe altele.
Si n-o sa uit niciodata cum uneia din colegele de camera i se mai facea mila de cativa din colegii de grupa si-i invita la noi la clatite. Ea nu vroia sa faca clatitele din timp ca cica se raceau si nu erau bune dar ei saracii veneau cate 4-5 si pana le venea randul la fiecare la cate o clatita, li se lungeau ochii.
adda spune:
Si eu am stat in Puskin, in P8 ..dar nu am aventuri de povestit pentru ca am stat doar in anul 1 in camin ...dar m-am inscris si eu pe listutza voastra
mamamariana, ai terminat matematica de ai stat in P8?
Dragostea e intotdeauna gata sa ierte, sa aiba incredere, sa spere si...sa indure orice urmeaza.
mamamariana spune:
Da adda, am terminat matematica. Dar nu cred ca ne cunoastem pentru ca sunt muuuuuuuuuuuuuuuuuult mai batrana ca tine. Intre timp am avut si elevi care au terminat facultatea . Dar cum se face ca nu ai avut peripetii??? De fapt, stiu ca dupa revolutie viata de camin nu a mai fost aceeasi, nu te mai bucurai pentru fiecare chef facut pe shestache si nici pentru fiecare carpatzi (sau bucegi) fumat pe holul caminului sau la balena. Si discotecile erau altfel... pentru ca erau furate. Nu mai zic de posibilitatea de a-ti aduce prietenul in camera... ce ne mai pupam prin spatele cantinei (era o bancutza acolo) si ce ne mai povesteam cand ajungeam in camera la celelalte fete. Intr-adevar! daca ash spune cuiva ca aia a fost cea mai tare perioada din viata mea, ar spune ca sunt nebuna. Dar chestiile urate: frig, intuneric (ne luau dementii lumina la ora 10) si foame erau date deoparte de un chef reusit, de o discoteca la care dansam pana la febra musculara (fara sa beau un pahar de apa) sau de o plimbare cu prietenul pana pe la 12 noaptea.
Ce vremuri....
Mamamariana
Alex_2003 spune:
Eu am facut facultatea dupa revolutie dar tot frumosi si de neuitat mi s-au parut acei ani.Desi nu mai erau asa mari restrictiile totusi portarii erau directorii nostri.Incuiau noaptea usa caminului si cand ne intorceam de la discoteca ne tinea cate o ora pe langa usa , ne nota numele pe caiet si ne ameninta ca vom fi date afara din camin sau alte bazaconii de-ale lor.
Imi aduc aminte cum povesteau fetele mai mari despre viata de camin de dinainte de '90.Cica P7 era caminul calugaritelor - administratora era un zbir de femeie - profa de sport - care venea in control in fiecare dumineca dimineata.Camera trebuia sa fie oglinda iar daca gasea pe cineva in pat era intrebata daca e bolnava ( ca in armata - trezirea la 8.00).Fetele cu care am stat in camera mi-au povestit ca intr-o seara au fost la un chef si cand au venit nu si-au mai asezat hainele frumos in dulap ci le-au lasat imprastiate prin camera.Cand au auzit dimineata glasul " zbirului" la celalalt capat al holului , au sarit din pat si cu viteza luminii au facut ordine in camera.Dar timpul a fost prea scurt ca in dulap lucrurile sa fie asezate in ordine asa ca au fost inghesuite acolo si pentru a nu se rasturna au pus lacatelul.
A venit si momentul inspectiei.Intrebarea intrebatoare : " De ce dulapurile sunt incuiate?"( in gandul ei " aha v-am prins , ascundeti pe cineva acolo")- " deschideti-le va rog ".Au descuiat dulapurile si s-a intamplat ceea ce de fapt fetele se asteptau sa se intample : au inceput sa cada lucrurile din dulap.Curioasa , a examinat cu atentie interiorul acestora si s-a lasat multumita sa le mustre doar pentru neordinea constata.
Au fost ani frumosi , eu cred ca si inainte si dupa revolutie.Anii studentiei facuti la vremea potrivita sunt nemaipomeniti.Am ramas si dupa terminarea facultatii in Iasi , mai urcam din cand in cand Copoul , treceam pe langa camine dar parca nu mai aveam acea tresarire pe care o traiam cand ma intorceam din vacanta si revedeam cladirea cu multe geamuri unde era si camera noastra draga .
Sunt ani cu care nu ne vom mai intalni niciodata.
Gianina
Danza spune:
Eu nu am stat in Puskin, dar imi amintesc fff bine dealul Copoului, cantina T.Maiorescu cu randuri infernale de studenti flamanzi, barul Mobby Dick de la colt mai la srada, gradina botanica si un barulet care imi placea fff mult Gingko (nu stiu daca am scris corect), care era mai jos un pic de cantina pe partea stanga. Mergeam des pe la colege in camin si mai ieseam la o cafea..., la un biliard...
Mama draga, ce amintiri, ce vremuri!!!
Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz - 2 ani pe 20 septembrie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
Julie spune:
Alex-2003, tu ai stat in camin inainte sau dupa revolutie? Ca ceea ce descrii corespunde cu amintirile mele de dinainte de...
Mamamariana, io am stat in P6 primii doi ani (acolo statea Fizica), adica 88 si 89. Posibil sa ne fi intalnit. Suntem cam de-aceesi varsta, eh? Ca si io poci spune ca potentiali elevi de-ai mei is acu oameni cu doctoratele luate si de mult in campul muncii :)))))
Si hai sa va zic ca si maica-mea a stat tot in Puskin, iar pe vremea ei era, in ciuda regimului comunist ( e drept, mai "liberal" pe vremea aia) wild-wild, din cate mi-a povestit :))))))
Ioana-Anca spune:
Si eu am stat 4 ani in Puskin.Am legat multe prietenii si tot acolo l-am cunoscut pe sotzul meu.Frumoshi ani....fara prea multe griji,cu plimbari, filme, iesiri la iarba verde, discoteci...SESIUNI
buli spune:
hello
eu am stat in Copou, vis-a vis de Puskin, in Codrescu. am inceput facultatea in '89, asa ca am prins ceva din epoca "de aur".
ca de ex. armata. mergeam in spate la Universitate si faceam instructie de chiuleau baietii la cursuri ca sa stea calare pe geamuri sa se hlizeasca.
in rest ... frumos ... discoteca, gardina botanica aproape ... si acum cind trec pe trotuar ma uit spre geamul camerei in care am stat.
inutil cred sa va spun ... am terminat electro!
Anca si bebitza Matei (data nasterii - 1 ianuarie 2004)
http://community.webshots.com/user/ancutza124