e normal ce fac eu?

e normal ce fac eu? | Autor: oana_noemi

Link direct la acest mesaj

Am nascut pe 31 august un baitel de 3.6 kg prin cezariana. Laptele mi-a venit dupa 2 zile. De la bun inceput am avut probleme sa il pun la san. Nu prindea bine mamelonul si cand il apuca urlam de durere de ma uzea tot blocul. Am incercat cu aparatori de silicon, dar Bb nu le suporta! Tipa si se zbate pana le da la o parte! Atunci am cumparat o pompitza cu care ma mulg de 5 ori pe zi iar a 6 a masa ii dau completare cu humana, ca sunt praf si nu mai am lapte. Totusi as dori tare mult sa il invat sa manace la san. L-am mai pus la san (in ciuda durerilor), mananca ce mananca, dupa care adoarme de oboseala.
Ce-i de facut, eu vreau sa il alptez minim 6 luni, dar sa ma mulg atata! Istovitoare operatiune!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Draga Oana, te inteleg perfect pentru ca am trecut si eu prin situatia asta. La inceput, am avut probleme cu rani la sani, imi curgea si sange pentru ca nu aveam mameloanele bune de alaptat. In schimb, aveam lapte si de cate ori trebuia bb sa pape ma storceam si ii dadeam cu biberonul. Dar sa stii ca treaba s-a imbunatatit cu timpul. Prima problema a aparut pe la 2 luni cand bb al meu nu a vrut sa mai suga la san si prefera biberonul. Atunci am inceput si eu sa ma storc si sa stii ca m-am stor aproape 2 luni zilnic de 6 ori pe zi. Cumatra mea radea de mine pentru ca de cate ori imi dadea telfon sa vada ce mai facem, eu spalam si sterilizam pompa. A doua probelema a fost ca pe la 3 luni si jumatate am facut de doua ori diaree si am pierdut laptele. Sincera sa fiu, m-as mai fi stors inca vreo 3 luni daca aveam laptele - mi-a parut atat de rau, pentru ca fetita mea nu bea deloc lapte praf si am mari greutati in a-i da lapticul necear zilnic.
Ce sfaturi pot sa iti dau eu? Da-te mereu cu o crema (intreaba-ti ginecologul) intre supturi si daca nu poti sa alaptezi normal, stoarce-te bine si da-i cu biberonul ce ai stors. Cand iti este mai bine, incearca sa il pui din nou la san. Nimic nu stoarce mai bine decat bb, sa stii. Pentru cresterea productiei de lapte trebuie sa te odihnesti bine, sa papi bine si sa bei multe lichide - apa (3l pe zi) si lapte (1l pe zi). Cu cat il pui pe bb mai des la san, cu atat laptele vine mai mult si mai repede.
Sa stii ca mai toate am trecut prin asta, mai ales la primul copil (eu am avut chestia asta la al doilea pentru ca pe primul nu l-am alaptat deloc) si trece... Trebuie doar sa ai rabdare si sa faci tot posibilul sa nu pierzi laptele. Am inteles ca sunt si niste ceaiuri care sporesc productia de lapte, sigur iti vor spune fetele de aici.
Eu iti urez succes si laptic mult si crestere usoara.
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Spre deosebire de tine oana_noemi, eu nici n-am prea avut lapte, asa ca i-am dat completare din prima, si nici probleme prea mari n-am avut cu sinii. Ba chiar, pe la doua luni era cit pe ce sa-mi pierd laptele de tot. Probabil ca viata mea e mai usoara si din pricina ca pe instructiunile pompei mele scrie ca dupa folosire trebuie s-o speli cu apa calda si sapun, ceea ce eu am si facut, n-am sterilizat-o niciodata iar bebe n-a avut nici un fel de problema. Am avut multe momente de descurajare si era cit p-aci sa ramin de tot la formula, numai ca am avut si momente "incurajatoare" ca sa zic asa. De pilda, cele doua intepaturi de tintar, care in restul zilei se faceau rosii si se si cam umflau, cum ii dadeam laptic de la mine se dezumflau si reveneau la culoarea normala a pielii. Din cind in cind il mai pun la sin, biberonul nu i-a diminuat talentele de a suge la sin, cind are el chef, numai ca se plictiseste repede si incepe sa urle cind vede ca nu-i mai vine repede. Sau adoarme si stiu ca in cel mult o ora se trezeste iar de foame. Eu zic ca merita sa mai incerci. Daca nu apuca bine, scoate-i sinul din gura si gidila-i BUZA SUPERIOARA, ar trebui sa deschida gurita LARG si atunci baga-i in gurita cit mai mult posibil din sin. Pentru asta pe aici se recomanda prinderea gen "minge de fotbal", adica daca maninca la sinul sting, pune-i funduletul in indoitura cotului drept si cu palma dreapta prinde-i bine ceafa. Cu stinga se sustine sinul. Eu nu prea am reusit sa-i sustin corpul pe antebrat, dar am folosit o perna in forma de "U", de pus in jurul taliei mamicii. O pozitie mai comoda e sa-l pui pe niste perne lateral fata de tine, si cu mina stinga sustine-i ceafa, in timp ce cu dreapta sustii sinul. Asta are avantajul ca are si loc sa dea din picioruse cit pofteste. Daca prinde cu linia gingiilor de areola, n-ar trebui sa doara asa tare. Iar daca prinde de sfirc, scoate-i-l din gurita si mai incearca odata. Mai e posibil ca la tine sa nu fie formate bine sfircurile, ca sa faci proba, atunci cind sfircul e erect, apasa cu doua degete de areola, sus si jos. Daca sfircul se retrage (cam ceea ce se intimpla in gurita la bb), atunci de-aia ai probleme si singura solutie e sa tragi de el pina cind, cu timpul, nu se mai retrage. Ajuta si pompa in sensul asta.
Nu stiu ce sa-ti mai zic decit curaj si rabdare, desi acuma pare mult cind te gindesti ca 6 luni o sa ai parte de toata oboseala asta, sa stii ca trec mai repede decit te gindesti (mai ales cu noi pe forum ) - la mine au trecut deja trei luni jumate si nu stiu cind s-au dus.

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Eu am facut chestia asta 8 luni si numai eu stiu cum mi-a fost! Dar nu imi pare rau absolut deloc! Andreea s-a nascut prematur si era la limita cu greutatea. Am incercat aproape o luna sa o conving sa suga, dar dupa ce am luat un cintar si am vazut cit de putin reusea sa suga am hotarit ca asta e drumul pe care trebuie sa merg. Asa incit am acum un copil care in 2 ani si 9 luni a facut o singura raceala si aia luata de la mine. A fost greu, dar a meritat!

Spor,
Anca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

La inceput este putin mai greu.Si pe mine ma durea ff tare,dar dupa vreo 2 saptamani nu mai aveam probleme.
Andy era tot asa obosit si manca foarte putin dupa care adormea.Asta pana la 6 luni cand l-am intarcat.Eu zic sa mai incerci ca numai asa stimulezi lactatia,sa-i dai lui bb.Iti va fi si tie mai usor sa-l alaptezi cand se trezeste.Eu de aproape o luna ma cam chinui noaptea cu trezirile,preparare lapte praf,racire,bla-bla.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

Multumesc oameni de sfaturi!
O sa ma inarmez cu rabdare si Doamne ajuta!
Mai am o durere de proaspata mamica: BB Erik urla la baitza de zici ca-l jupoaie cineva! I-am facut si eu baie si buni si parca la buni este ceva cu o tonalitate mai jos! Am incercat urmatoarele variante: 1.trezit cu jumatate de ora mai devreme, Baie, mancare
2.trezit cand are el chef, baie, mancare
3. trezit cand are el chef, mancare, baie
Nu mai stim ce sa-i facem. Tati zice ca nu ii place apa si de aia face asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mazarica spune:

Buna,
Referitor la prima intrebare pot sa-ti spun ca am trecut si eu prin asta. Am avut rani la ambii sani si asa ii dadeam sa suga. Intai muscam eu o batista apoi ii bagam sanul in gura. Am folosit o crema GARMASTAN- foarte buna pentru sani care vindeca f. usor ranile mameloanelor.
Mie mi-a venit laptele la o luna si jumatate, pana atunci curgea cate un pic ( 40ml) si el obosea si adormea. Il trageam de piciorus, de nasuc, il trezeam si tot asa.
Legat de baita cred ca varianta cu mancatul inainte de baita nu e buna, il doare burtica.
Noi ii faceam baia cam cu 1/2 ora inainte de ora lui de masa. Baia ii face foame si daca nu-l imbracam repede si apoi sa-i dam sa manance plangea de trezea tot blocul.
In timpul baitei a plans doar daca era prea obosit sau era apa mai calduta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puppe spune:

Eu sunt o norocoasa- am lapte sa mai dau si altora, desi cine-mi vedea sanii in timpul sarcinii (cand se marisera !!!) ii confunda lejer cu doua lamai anemice...Acum au apreciabila marime a unor grape-fruituri si produc la lapte mai ceva decat vacuta Milka.
Referitor la baita : eu am incercat cu Andi o varianta de mijloc, adica papa putin (a se citi un san) inainte de baie, ne mai jucam, ne mai vorbim, apoi ii facem baie, dupa care urgent trece la celalalt san si papa tot, ba uneori o pun din nou la primul san sa suga si ultimele picaturi.Initial, am incercat si noi toate variantele: baie cand se trezeste apoi papa (a urlat de a speriat vecinii), baie dupa ce papa (si facea niste colici de ma ingrozea, poate doar o coincidenta nefericita...)Cert este ca asta a fost singura varianta care ma fereste de urlete.In baie ii place, poate bebele tau s-a speriat odata de ceva si de-aia plange.Pe mine m-a sfatuit pediatra sa-i dau cu apa pe picioruse inainte de a o baga in cadita, s-o introduc treptat, dandu-i cu apa pe tot corpul, si sa vorbesc incontinuu cu ea.Mai e o chestie: daca bebele te simte incordata, stresata, nervoasa, i se transmite starea ta !
Scuzati-ma ca ma bag si eu sa dau sfaturi dupa ce numai acum cateva saptamani va innebuneam cu intrebari, ca deh, experienta zero, dar observ ca incet-incet si cele mai neexperimentate mamici descopera ca sunt singurele capabile sa linisteasca bebeii...Fara suparare, domnilor tatici !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Da, se intampla... si Emi plangea la baitza la inceput, dar incet-incet a prins gustul apei si acum ii place de nu mai poate.
Sa iti spun cateva secrete care la mine au prins:
Apa trebuie sa aiba exact 37 de grade (hai ca merge un +/-0.2)
Daca e prea rece... nu le place, daca e prea fierbinte, ii frige, asa ca trebuie acordata o mare atentie apei. Eu am termometru din asta electronic si il folosesc si la baita. Ala cu mercur nu e asa de eficient, iti trebuie mai mult timp ca sa poti lua temperatura si pana una alta se poate raci. Il pun in apa direct in cadita exact inainte de a baga pe bb.
Ii pun tot timpul ceva moale la fundul caditei. Daca e tare, il dor si pe el probabil oasele... nu are muschiuleti inca si evident ca nu ii place sa stea pe tare.
Vorbesc tot timpul din momentul in care o dezbrac si pana terminam baita. Fac totul cu miscari incete si mai mult mangai decat spal...
Nu folosesc burete ci un scutecash de panza moale cu care o tamponez peste tot dupa ce o dau cu sapun cu mana. Nu o bag niciodata cu totul, mai intai piciorushele, apoi incet in fundulet si apoi o las pe spate. La inceput, eu o tineam si sotul o spala sau invers. Apoi, te specializezi si nu iti mai trebuie ajutor. Dar asta ia timp.
Nu fa niciodata baie cand bb e cu burtica plina. Trebuie sa treaca macar doua ore de la ultima masa. Dar nici sa fie rupt de foame, ca atunci plange de foame si nu se mai bucura de baitza.
Nu exista bb la care sa nu ii placa apa din moment ce el a venit din apa. A stat 9 luni in apa, nu???
Mai incearca si tu trucuri noi, sunt sigura ca vei descoperi calea buna pentru ca esti mama si tu simti cel mai bine ce vrea puiul tau si ce ii place. Poate nu acum, din primele zile, dar cu timpul vei vedea ca il cunosti la fel de bine cum te cunosti pe tine. Stii cand trebuie sa doarma, cand ii este foame, cand ii este sete, cand vrea sa se joace... stii orice doar privindu-i fatza si ochisorii. Vei gasi singura solutii la multe probleme. Daca nu, noi suntem aici sa iti mai dam idei si sfaturi. Intreaba!
Numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi25 spune:

Buna Oana-Noemi, nu dispera, uite comoara mea, Rares are 1 an si doua luni si jumatate si inca papa la san. Nu a fost usor, dara asa cu s-a mai scris si eu am fost imbarbatata de faptul ca bebe a crescut foarte bine, ca nu a racit si ca e un copil foarte vioi si istet si chiar azi am fost felicitati de o domnisoara dosctor pediatru pentru faptul ca inca papam titi.
In ca din maternitate am aflat un mic secret in legatura cu durerile legate de sani....................... untul moale, tinut la temperatura camerei ca sa poata fi pus pe san mai usor. Daca ranile sunt mai mari te ungi de cate ori vezi ca s-a uscat untul si cand iti aduci aminte (cat esti in casa, normal, ca doar nu o sa umbli cu untul dupa tine pe strada:)). Incearca sa ii dai cateva mese cu biberonul pana ce se mai vindeca. Eu nu am avut cum face asta pentru ca bebe al meu nu a acceptat biberonul si uite asa ca ma dadeam cu unt si il punem pe el la supt cateodata cu lacrimi de durere, dar am strand din dinti si uite ca m-am descurcat.
Am mai avut o perioada mai sensibila luna asta cand juniorul meu s-a "hotarat" sa-si completeze toti dintii si i-au iesit toti caninii odata plus trei maselute, si uite asa ca am facut cateva nopti albe cu sanul in gurita lui dulce, numai asa ii alina durerea si reusea sa doarma si eu am trecut pe vitamune ca ma sufla vantul.
Important e ca lor sa le fie bine............ca noi ne-om razbuna la batranete...hihihihi

Mami Camelia si bebe Rares

http://community.webshots.com/user/cameliac
``````````` Just hope ```````````

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moto spune:

Doamne ce dureri,si rani mari am avut eu la inceput cam 1 sapt dar dupa ce am pus crema speciala ptr mameloane am rezistat eroic,m-am uns si am inceput sa ma simt mult mai bine Nu te da batuta merita tot efortul iti spun eu Seby are 7 luni si inca il alaptez.....Nu trebuie sa te trezesti din pat noaptea sa incalzesti sa cureti sticle ,dezinfectezi....nimic ii dai lapte direct de la sursa si ptr oriunde ai fii laptele tau este gata .....mult noroc....Delia

Mergi la inceput