A luat mult in greutate. Problema?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Calin a luat din prima luna pana in a doua 2.100 kg. Era foooooarte haplea, dar nu am avut probleme. Cand lua in greutate, cand se lungea. Este perfect sanatos.

Sa cresteti mari si sanatosi.

Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Olishka
sa va traiasca baietelul si fii fericita ca mananca si nu treci prin crize ,stiu despre ce vorbesc,prima bebelina nu manc nici la san si nici biberon,lua doar 30gr pe saptamanaacum are 18kg la aproape 3 ani .

Sarah, este o haplea ca al tau baietel,pe 26Mai face 2 luni si are dejaaaaaaaa 6100gr,s-a nascut cu 3750gr si venit acasa cu 3350gr.
M-a terminat,manaca pana ma seaca,dar sunt fericita ca-i merge bine,ah apropos, s-a lungit pana la 67cm nascut cu 54o sa fie lunga ca tac´su!

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Salutare!!!

Stiti ca eram ingrijorata, caci in prima luna David luase 1700. Ei sa va zic cat a luat in a doua: 2 kg Are 2 luni si cateva zile si are 7 kile 300. Mi-a rupt mainile

Dr pediatru mi-a recomandat sa-i dau ceai intre mese, deoarece este si f cald (babydrink). Ce parere aveti de asta?

Va

Olga, mamica lui David iepurasul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

baby drink e dulce, are un indulcitor, si nu e prea bine sa il inveti sa bea dulce. mai bine ii dai apa sau ceai de musetel sau de colici neindulcit

i-ai facut si analize suplimentare, pentru ca ia asa mult? media de crestere in primele luni e de 750 grame, mai mult iau copiii mici si mai putin cei mari. bine, asta in teorie, in practica fiecare copil are ritmul lui.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Olishka,
Buna, nu te ingrijora pt bebele tau, acum are voie sa creasca cat vor muschii lui.
PL: noi, bebe erik s-a nascut cu 4040gr, am plecat acasa cu 4000 gr la 3 zile dupa nastere. Exact la 4 sapt de cand am ajuns acasa cantarea 6120gr. HUUUUUURRRRRAAAAAA. Din fericire la 2 luni si-a incetinit ritmul, eu necontribuind cu nimic, absolut. Exclusiv san in tot acest timp.
Cat despre suplimentare cu ceai, eu pers nu sunt de acord, prefer varianta alaptare mai deasa. Explicatie: bebe poate bea o cantitate x de lichide. Daca ii dai ceai, asta inseamna ca o anumita cantitate din x de lapte este inlocuita de ceai, deci aport alimentar mai mic. Asta in cazul in care ai lapte suficient, renunta la ceai, mai ales daca si bebele se simte bine si e linistit numai cu laptic.
Sanatate la mami si bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Am mai recitit cateva chestii si mai adaug cate ceva:
Nu-ti obisnui bebele cu dulce sub nici o forma: e adevarat e mai putin bine pt. tine pt ca dulcele l-ar putea calma, mai ales mai tarziu cand i-ar iesi dintii.
Doua uriase dezavantaje:
1: aport caloric in plus, ceea ce nu cred ca mai are nevoie,
2: ii poate afecta dintisorii de pe acum: am un nepot care a primit foarte devreme bauturi dulci si acum la 4 anisori ti-e mila cand te uiti in gura lui, toti dintisorii ii are carati.
Si iti mai amintesc ca daca de pe acum il obisnuiesti cu gustul dulce, s-ar putea sa-ti refuze mai tarziu lichidele neindulcite, si vei avea inca o problema.

Bucura-te din plin de bebe:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

dupa ce trece de 3 luni o sa te intrebi de ce nu mai ia asa mult..

stai linistita; la noi la odisee sunt bbei alaptati exclusiv (sau mixt) care au luat asa bine in greutate/lungime (si al meu la fel);

stiu ca media la primele 3 luni e 750 dar al meu a luat in medie 1200 pe luna in primele 3 luni

cat e alaptat exclusiv nu ii trebuie ceai sau apa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

Fetita mea a luat mult in prima luna 1.500, dar s-a nascut cu 2.840. A recuperat pesemne. Apoi, luna 2 si 3 a luat intre 1.100 respectiv 850. Apoi, din ce in ce mai putin, pana a reajuns slaba :)... Este probabil si genetic, noi suntem slabi, in special eu, mama, mama lui, bunicile noastre... Slabi adica nu ne putem ingrasa, avem greutate constata... Deci, nu stiu ce sa zic, eu m-am bucurat atunci la inceput ca a luat mult in greutate...si m-am intristat mai tz ca la 1 ... deabea avea 9 kg... Acum la 2 ani am catarit-o fugar, e clar ca e slabuta, cu toate ca manaca, nu exagerat, dar normal.

Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)

Poze NOI cu...noi:)

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Multumesc mult pt raspunsuri

In ceea ce priveste ceaiul BabyDrink, eu il fac ma diluat - in 80 mil, in loc de 50, tocmai ca sa nu fie dulce. Am incercat sa-i dau si apa, dar nu vrea deeeloc. Ser stramba de zici ca i-as da otet

Olga, mamica lui David iepurasul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Olga, nu se recomanda ceai sau apa la bebe alaptat exclusiv. Chiar si pediatra mi-a zis (ma mir, fiindca la noi doctorii nu prea stiu cu ce se mananca alaptatul) sa nu ii dau deloc nici apa nici ceai, chiar daca e cald. Daca e cazul, sa alaptez mai des.
Exista si o explicatie logica, ca apa/ceaiul care inlocuieste laptele creeaza un dezechilibru mineral in corpul bebelusului. Daca gasesc linkul, revin.

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput