agitatie de la ventolin/pulmicort
gasca de astmatici si nu numai, help!
am remarcat in ultima vreme ca de cate ori ii facem puf cu ventolin si pulmicort fata noastra de 3 ani devine foarte agitata si adoarme tare greu. a mai patit cineva? are vreo legatura?
in ultima vreme a trebuit sa alternam puf cu aerosol si parca dupa aerosol nu e asa zapacita. stiu de la pediatra ca aerosolii sunt mai putin eficienti decat puful, ma gandesc ca poate ii ajunge mai putina substanta in corp.
pulmicort cred ca are ca echivalent in romania flixotide
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
Raspunsuri
eunice78 spune:
Mda, si al meu dupa Ventolin, Flixotide si alte cele a fost extrem de agitat. Nu ma mai intelegeam decloc cu el. Vorbesc despre baiatul meu de 2 ani si sapte luni care a avut cateva episoade de bronsiolita asmatiforma. La ultimul am avut pufuri de Ventolin (2 de 3 ori pe zi) si la 15 min dupa Ventolin un puf de Flixotide. Ventolinul l-am dat 5 zile, Flixotide inca 5 de trei ori pe zi dupa care inca 5 zile numai dimineata. Au fost 2 saptamani de nervi intinsi la maxim. Tind sa zic ca e de la Flixotide, ca Ventolin a luat doar 5 zile.
Noua dr ne-a recomandat pufurile, administrate prin baby haler, pt ca a spus ca aerosoul are efect doar daca cel mic are rabdare sa stea cca 7 minute la aparat, cam atata ar trebui sa stea ca sa fie administrat corect.Si precum al meu nu ar sta atata nici picurat cu ceara am avut pufuri.
Deci, calm, ca trece. Sanatate multa!
Baietzii mei
nona_denis spune:
Of, imi pare rau ca aveti iar probleme.
Sincer, nu stiu ce sa zic, Denis merge foarte bine cu Singulair-ul, nu am mai facut pufuri de un an si ceva. Stiu ca fimiu cand avea probleme era mai agitat, dar nu m-am gandit ca ar putea fii din cauza pufurilor.
Multa sanatate Laurei!
Ajutati-l pe Mihaita:
http://paul-mihaita.blogspot.com
ary_v spune:
Alra si eu am observat la Robert ca era foarte agitat dupa ventolin. Cu flixotide nu are treaba dar ventolinul il agita f tare.
eunice78 spune:
Nu mai stiu daca la Ventolin scrie dar la Flixotide stiu sigur ca scrie si in prospect la reactii adverse de iritabilitate la copii mici.
Multa sanatate!
Baietzii mei
kay spune:
dau tahicardie... creste pulsul daca se face tratament mai multe zile la rand ! depinde si la ce interval faceti, ce dozaj... si nu stiu daca scrie in prospect (sigur scrie) dar e testata treaba timp de 21 de zile, sub monitorizarea semnelor vitale non-stop la fiica-mea... si va zic sigur ca avea pulsul MARE !
************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Cosmote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
alra spune:
mersi de raspunsuri, eu suspectez ventolinul - stiam ca face ceva la inima pentru ca pediatra mi-a spus sa nu ii pun ventolin in aerosol celei mici pana nu i se inchide orice urma de gaura. kay, soniei i-au facut si ventolin?
cortizon am luat si eu si intr-adevar agita. dar de pulmicort mi-au zis ca nu iese molecula din plamani, ca e mare, bla bla.
uite povestea intreaga: laura a fost vineri operata de hernie inghinala, spitalizare de o zi, seara acasa. operatia s-a suprapus putin decalat peste o raceala dusa in plamani ca acolo se duc racelile la laura, deci era inca pe aerosol. vineri am adus-o plangand de durere acasa, sambata alerga pe scari si sarea peste obstacole imaginare! azi am dus-o la culcare ragnind "ik wil pe trambulina sare!!!!"
noi am remarcat de iarna trecuta ca e agitata si ne intelegem greu cu ea insa am pus-o pe seama varstei, mai ales ca atunci ii faceam puf continuu. anul asta i-am facut mai rar, deci am vazut diferentele. acum ca si voi confirmati e clar.
kay spune:
Soniei i-au facut de toate... nu vad ce-ar avea ventolinul cu cardio... da, da tahicardie, dar nu ii faceam doze de elefant ventolinul e bronhodilatator, face loc mucilor ... tie de ce nu ti-a dat voie sa ii pui? la malformatia Soniei, daca era vreo problema cu Vent., sigur ii interzicea din start... dar asa.. chiar nu vad de ce nu tia-r da voie sa ii faci. ti-a dat un motiv, o explicatie, ceva?
************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Cosmote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
alra spune:
nu cardioloaga ci pediatra a zis sa nu pun ventolin. cred ca pur si simplu ca masura de precautie si sa nu se lege la cap. are insa un alt bronchodilatator (atrovent) + pulmicort. asta mica nu are decat 5 luni si apoi nici nu are ceva prea rau la plamani.
ary_v spune:
Alra dar tu ii dai ventolin mai multe zile la rand? Eu nu ii dau decat in criza, deci f rar in ultima vreme. Flixotide ia in fiecare zi.
alra spune:
da, in general 5 zile de 3 ori si apoi 5 zile de 2 ori, depinde de gravitate. anul trecut a trebuit sa facem mentinere de cate 2 ori toata iarna, un puf ventolin si unul pulmicort. la un moment dat i-am scos ventolinul, la sugestia medicului de familie, si nu a fost bine, a trebuit sa revenim. acum se reface dupa un inceput de bronsita de saptamana trecuta. in 3-4 zile insa cred ca il oprim.
laura nu face crize propriu zise de astm ci de tuse din virusi de raceala. ii irita caile respiratorii, stiti povestea. un virus care la un copil normal da numai niste mucisori ei ii face bronsita. si asta in juma de zi de la declansarea racelii.