bb in camera lui sau cu parintii???

bb in camera lui sau cu parintii??? | Autor: ad_risnov

Link direct la acest mesaj

Dragelor,
In februarie o sa nasc si de pe acum ma framanta o problema despre care vreau sa discut impreuna cu voi. Apartamentul in care locuim, desi are trei camere, are dormitoarele destul de micute, asa incat nu-mi va incapea patutul lui bb in camera noastra. Prin urmare va trebui sa-i amenajez de la inceput camera lui.
Este oare bine sa stea copilul din prima zi in camera lui singurel sau va trebui sa ma mut si eu cu el? Am auzit tot felul de intamplari despre copii care s-au inecat cu propria voma, sau care s-au infundat.
Voi cum ati/veti proceda? Ce credeti ca este mai bine pt. copilas?

Va multumesc din suflet si astept sugestiile voastre.
Adriana in 18 saptamani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Draga Adi,

Si eu am oscilat foarte mult intre cele doua alternative. Dupa ce am nascut am vazut ca sint incapabila sa nu-l am sub ochi tot timpul. Am incercat si sa-l pun la el in camera, dar n-am inchis un ochi noaptea aia, de teama ca n-o sa-l aud. Pe la trei luni am mai inceput sa-l pun la el in patut si se impaca foarte bine cu el.. Vezi si tu ce metoda functioneaza la tine.. Ce metoda o sa functioneze din februarie, vreau sa zic.

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

noi am lasat fiecare bebeu, la vremea ei singura in camera lor; mie imi e greu sa dorm dupa ce ma trezesc noaptea, ma trezesc la orice mic zgomot si am stiut de la inceput ca n-am sa pot dormi deloc cu bebi in aceeasi camera; in plus mi se pare mai sanatos asa; poti lasa usile deschise, daca distanta intre dormitoare nu e mare vei auzi orice scincet, bic-bic samd...e mai usor pt toti sa faci asa de la inceput daca nu te streseaza ideea ; fa cum te simti tu mai bine, asta e cel mai important, tine cont si de sotul tau si nu amina prea mult mutarea bebeului cind va fi ceva mai maricel si tu mai linistita - daca alegi sa doarma in dormitorul vostru ; cit despre copilas el se va invata cu ce ii oferi tu si daca nu are o sensibilitate deosebita eu zic ca se simt bine bebeii in lumea camerei lor - cel putin asta am vazut la ai mei
oricum succes si somn usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Draga Adi,

Nu exista nici o regula generala, fa cum crezi tu ca e mai bine. Daca esti mai panicoasa, poate e mai usor sa stea cu voi in camera, desi probabil asta va insemna ca nu vei dormi deloc in primele luni... sau cat vei rezista fara sa dormi.
Noi am avut-o pe Miruna cu noi in primele 6 luni; apoi am plecat in concediu, unde nu avea loc sub nici un chip in camera cu noi, asa ca a stat singura. Am auzit-o cand se mai scula (maxim 1 data pe noapte), asa ca de atunci am hotarat sa o mutam in camera ei. De atunci, oriunde ne-am dus, a avut locsorul ei. Singurele nopti cand le-a petrecut cu noi a fost cand a fost bolnavioara cu febra...

Nastere usoara si numai ganduri bune,
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Potzi sa itzi iei un "baby monitor" din ala audio si in felul asta vei putea auzi perfect orice zgomot sau scancet al lui bb, ca si cand ar fi cu tine in camera. Eu am dormit cu el in camera, nu cu el in pat, dar casa era mare si cum bb dormea si in timpul zilei, tzineam monitorul cu mine in bucatarie, in sufragerie, sa il aud cand se trezeste. Mi-a fost f. folositor. Acum bb are 1 an si 7 luni si dupa ce va pleca bunica lui de la noi, eu am de gand sa dorm cu el in pat. Pana la varsta de 8 ani sau pana cand cere el sa doarma singur. Chiar daca am citit tot despre cum ca nu se recomanda asa ceva, ba si doctoritza m-a intrebat daca are camera lui. Deci se recomanda ca bb sa aiba camera lui, dar fiecare face cum crede. Solutzii se gasesc in orice situatzie.

Numai bine!

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Cu noi in camera DA, cu noi in pat NU. Insa daca nu as fi avut loc pt patutzul lui in dormitor, ar fi stat singur in camera lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Ioana (are acum 13 ani) a dormit cu noi in camera pana la 3 ani, dar in patutul ei. Cand avea 3 ani ne-am mutat de la socri si am avut posibilitatea de a o muta singura in camera ei. A fost simplu, Ioana fiind un copil cuminte si intelegator.
Emi (6 luni) doarme singura in camera ei de cand avea 3 luni. La 6 saptamani a inceput sa doarma toata noaptea si nu se mai trezea la papica, asa ca am mutat-o in camera ei care era deja pregatita cand ea s-a nascut.
Nu as putea sa va spun cum e mai bine... insa am o prietena buna care au facut greseala de a dormi cu baiatul (tata - separat!!!) si asta nu a mai vrut sa o lase sa doarma in dormitorul ei cu sotul pana cand avea vreo 14 ani si a inceput sa ii miroase si lui a fusta. Parca nici asa....
Cand sunt mici, intr-adevar nu te lasa inima, mai ales la primul. La inceput, cred ca e mai bine sa doarma in dormitorul parintilor, dar nu in acelasi pat.
Numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

ideal ar fi, si asa spun si "cartile", ca bebe sa doarma (si sa fie invatat sa adoarma) singurel, in camera lui. sa fie pus in patutzul lui pe spate si nu pe burta (pe burta exista riscul de sufocare, pt. ca nu stie sa-si intoarca singur caputzul si, se spune, ca si riscul de moarte subita a sugarului creste), eventual patul sa fie usor inclinat ca sa nu regurgiteze si ca digestia sa fie mai usoara. sa fie acoperit pana la nivelul pieptului ca sa nu-si traga paturica peste fata si sa se sufoce. etc. etc.

insa, nici pe mine nu m-a lasat inima sa-l las sigurel in camera lui, asa ca, in primele 2 luni, am dormit impreuna, in aceeasi camera. ba, de cele mai multe ori, in acelasi pat (il alaptam si-mi era mai usor, recunosc, sa-l iau direct de langa mine, fara sa fie nevoie sa ma dau jos din pat; in plus, patul lui era plin de "arici" si urla mereu cand incercam sa-l pun acolo). apoi, incet-incet, l-am "transferat" in patul lui si eu m-am "estompat" in alta camera. acum adoarme si doarme singur, fara probleme (e adevarat ca de 2 luni nu mai mananca noaptea si nici nu-l mai alaptez, asa ca nu prea mai are nevoie de mine...).

in concluzie, cum spunea cineva mai sus, faci cum crezi tu mai bine.

sarcina usoara iti doresc!

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Misilicu spune:

Pana pe la 10 luni Monica a dormit singura in camera. Camera noastra era chiar langa a ei si ma trezeam odata pe noapte sa verific ce mai face. Din fericire copilul meu a fost super cuminte, eu n-am stiut ce este o noapte nedormita din cauza ei. Dupa 10 luni dormea foarte agitat si se tot izbea de peretii patutului asa ca am mutat-o in patul mare, dar tot singura in camera.
Urmatorul bebic cred ca o sa-l las sa doarma in camera cu fetita si mi-am cumparat si un monitor pentru bebelusi.
Tu vei face cum crezi ca-i mai bine pentru voi, dar eu asa am considerat ca-i bine.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.
Desi noi avem 2 camere l-am lasat pe bebe singur in dormitor de la 3 luni si a inceput copilul sa nu se mai trezeasca asa de des ca inainte.
Si eu am fost extrem de speriata ca nu o sa-l aud cand plange, insa nu e asa, fiecare marait il aud. Norocul este ca am un baietel cuminte si ma lasa sa dorm de cele mai multe ori. Ce nu mai aud este foiala lui care nu ma lasa sa dorm. Ma mai duc la el de cateva ori pe noapte, sa ma asigur ca este bine.
Tu veiface cum vei simti ca este mai bine. Insa nu-l lasa pe tati sa doarma separat. Pana sa implineasca bebe 3 luni noi am dormit amandoi in dormitor cu bb.
Sarcina usoara si un bebe cumintel iti doresc.
Nicoleta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Dragi mamici,
Va multumesc mult pt. sfaturile voastre. Imi vor fi foarte utile in luarea deciziei finale.
Din fericire dormitoarele noastre sunt unul langa altul si daca voi lasa usile deschise cred ca-l voi auzi pe bb foarte usor. Oricum mi-am propus sa fac un pat de o persoana in camera copilului, la nevoie sa ma pot muta eu acolo (desi nu-mi surade ideea de a ma separa de sotul meu pentru o vreme, cred ca amandoi trebuie sa fie implicati in egala masura).
Ieri, la BIFE (targul de mobila de la Romexpo), am descoperit o idee care mi-ar putea fi de ajutor pt. primele trei luni: un cosulet inalt de nuiele, unde se poate instala foarte bine copilul primele doua-trei luni si care imi va incapea langa pat (spre deosebire de patut care nu incape). Este, cred, si asta o idee pentru perioada cand bb se va trezi noaptea des. Apoi, dupa trei luni, l-as putea muta linistita in camera lui.
O sa ma gandesc bine la toate alternativele.
Va multumesc inca o data si va urez multa, multa sanatate pt. voi (parintzeii) si copilasii vostri.
Adriana in 18 saptamani

Mergi la inceput