bb in camera lui sau cu parintii???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

Buna Adriana

In cartile de pediatrie si ingrijirea copilului in general se recomanda camere separate chiar de la inceput si stiu ca multi parinti fac asa, fara probleme. Eu una nu am reusit. Fetita mea a dormit multa vreme cu noi in pat si nu demult a inceput sa doarma in patutul ei dar cu noi in camera. Fetita mea e mai bolnavicioasa si sincer nu as putea sa o culc intr-o camera separata, mi-e teama sa nu faca febra mare peste noapte si eu sa nu observ, s-a intimplat de multe ori asta si am observat la timp, i-am dat antipiretice si cind a fost cazul comprese. Tin minte ca intr-o noapte m-am trezit din cauza mirosului, micuta facuse diaree peste tot si ardea, avea aproape 40 grade. Nu a fost ceva foarte grav, avea un virus, dar ma gindesc ca daca ar fi fost in alta camera nu mi-as fi dat seama si nu as fi schimbat-o pina dimineata cind ar fi fost plina de bube si rani din cauza diareei si daca nu i-as fi dat paracetamol la timp cine stie ce se putea intimpla din cauza febrei asa mari. Mentionez ca in ziua precedenta nu a dat nici un semn ca ar fi bolnava sau ca ar pregati ceva, seara la culcare nu avea febra, deci nicidecum nu ma asteptam la asa ceva.
Astea fiind zise, cel putin in ceea ce ma priveste, am sa o mai culc cu mine in camera pina la 4-5 ani.
numai bine
cristina73

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina constantin spune:

neata si pupici.puiut, uite stiu de la ligia, colega lui codrut, ca bb a stat singur in patut si in camera lui de la inceput. distanta dintre dormitoare nu era mai mare decat la voi, si avea un dispozitiv audio care i-a folosit ft. mult. am fost si eu la ea cand era bb mic si mi-a spus ca nu a fost nici o problema din acest punct de vedere. bb s-a obisnuit sa doarma singur si a fost oricum cumintel. pupici, nashicutza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

bebe si camera lui fara indoiala. Noi asa am procedat in prima zi. in plus cu ajutorul babyphone-ului nu am avut nici o problema. Acum doarme linistita la ea in patut in camera ei fara nici o problema.

marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

Si eu spun ca e mai bine pana cand se va naste si apoi sa vezi ce si cum. Eu la inceput l-am culcat la el in patut, cu noi in camera, apoi de pe la 6-7 luni au inceput cosmarele (se trezea noaptea si plangea) si asa, incetul cu incetul il luam la noi in pat (avem un pat f mare). Acum adoarme la el in patut, iar noaptea il luam la noi. Eu am intrebat-o pe asistenta si mi-a zis sa fac cum cred eu ca e mai bine si pt pitic si pt mine (mi-ar fi greu sa ma trezesc noaptea, sa stau la el in camera 5 min sa-l adorm si apoi sa ma culc din nou pt ca stiu ca as adormi greu si as fi stresata). Asa cum a mai spus cineva, bebelusul trebuie culcat pe spate, iar salteaua sa fie f putin inclinata (caputul sa-i fie mai sus) si plapumioara sa fie bagata la capete sub saltea (sa nu si-o raga pe el).
Un babyphone oricum eu zic ca e util pese zi cand doarme copilul iar tu esti prin casa.
Sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

La noi Patrick a dormit pina la 3 luni cu noi in camera aveam asa un cosulet din nuiele pe rotile sa-l pot muta unde aveam eu treaba si oricum patutul de la inceput mie mi se pare prea mare pentru bb. Imi era mai usor si cu alaptatul peste noapte. La noi a functionat f.bine si oricum bb la 3 luni nu prea mai incapea in cosulet incepuse sa fie fix si l-am mutat in camera lui in patutul lui fara probleme, orice doctor iti va spune ca pina la 3 luni bb are nevoie de apropriere.
Sarcina usoara in continuare.

narcisa 20 saptamini si bb Patrick 1 an si 2 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Eu nu mi-as fi lasat copilul pentru nimic in lume singur in camera...Sa nu-l vad, sa nu-l aud...Cred ca n-as mai fi putut dormi...Sa stii ca pericolele despre care vorbeai sunt reale. Cel cu voma ma inspaimanta cel mai tare! Hai sa zic, cand e bebelusul mic de tot, il asezi intr-o parte, sprijinit de un prosop facut sul si nu e pericol, sa zic...cu toate ca nu sunt ferm convinsa...Insa, dupa vreo 3 luni, nu prea mai poti sa-l "proptesti" cu nimic, caci se foieste si se rasuceste si tot cum vrea el doarme...Uite, Emma, fetita mea de 4 luni, doarme numai pe spate!!! Asa ii place ei! Se mai intoarce si intr-o parte, dar nu sta mult...Asa ca tot timpul trebuie sa fiu langa ea...Tu procedezi cum vrei, insa, daca bb sta in camera separata, lasa mereu usa deschisa, sa auzi toate zgomotele!
Iti doresc o sarcina fara probleme si nastere usoara!
_ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Si inca ceva...Eu n-am invelit-o si nu o invelesc cu nimic de teama sa nu se sufoce! O sa-i cumpar un sac de dormit...Poate credeti ca sunt paranoica!
_ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

nu esti paranoica cu sacul de dormit, in plus e mult mai eficient pentru ca nui are cum sa se dezveleasca iar tu ca mama grijulie sa vii de n ori pe noapte s avezi daca e invelit sau nu. eu i-am luat darie de pe la 4 sau 5 luni si s-a obisnuit cu sacul. acum am mai cumparta unul dar toata vara nu l-am folosit si nu stiu cum va reactiona dupa atata timp de nefolosire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

noi am lasat-o pe mara singura in camera dupa prima sapt. cu ea in camera eu nu pot dormi - o tot aud cum se foieste, ma gandesc ca acum-acum se va trezi si tot asa fac noapte alba. in felul asta nu l-am trezit nici pe tati peste noapte. eu cred ca cel mai bine este ca bb sa aiba camera lui de la inceput. daca ai si un baby-monitor atunci il auzi la primul scancet. pentru mine este un calvar in concediu sau in weekenurile de la munte cand trebuie sa dorm cu ea in camera. iar modelul ca mama doarme cu bb si tata in alta camera mi se pare de neacceptat.

mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Mariuca a dormit cu mine in camera pana la varsta de 5 luni. Neavand baby-monitor, mi-a fost frica sa nu i se intample ceva si sa nu fie nimeni langa ea. Sau sa planga noaptea si sa n-o aud. Sotul meu a dormit singur in perioada respectiva. Trebuia sa mearga la servici si n-avea nici un rost sa se trezeasca de 4-5 ori pe noapte. E-adevarat ca mi-a fost cam greu sa nu-l simt langa mine, dar incercam sa stau cat mai mult cu el in timpul zilei. Copilul avea prioritate. De la 5 luni Maria doarme singura in camera ei.

Multa sanatate,
Manuela

Mergi la inceput