Febra la indigestie?

Febra la indigestie? | Autor: musetto

Link direct la acest mesaj

Fetita mea a mancat asera niste friptura de pui. Am vazut ca mananca mai mult decat de obicei, dar (greseala mea!) nu am oprit-o. La mai putin de o ora a vomat tot. Pana azi a mai vomat de cateva ori, desi nu a mai mancat intre timp nimic, inafara de lapte de la mine. Apa insa a baut. Problema este ca acum vreo ora a inceput sa faca febra, are cam 38 rectal. Credeti ca poate fi de la indigestie? Suntem cam departe de un spital serios si nu as vrea sa plec la drum cu ea, daca depistez ca doar indigestia e de vina. Mai ales ca dupa ce am schimbat-o in ceva mai lejer, parca i s-au mai racit mainile si picioarele. Bineinteles ca daca vad ca ii creste febra in continuare, plec, dar as fi vrut sa stiu daca a mai patit cineva asta, sa faca febra copilul de la indigestie. Multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kay spune:

muse, poate sa fie de la deshidratare... nu e suficient sa bea apa, ea pierde si saruri si minerale prin voma.. da-i si niste saruri de rehidratare, cum le zice... of ca eu ii dau Soniei popsicle de la Pedialyte... offff nu-mi amintesc... de la Humana sunt...

si daca imi amintesc iti scriu !

EDIT : ELEKTROLYT le zice
************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :

858 - 2 euro/sms - Cosmote, Orange, Vodafone

www.inimacopiilor.ro

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

ah, sau da-i popsicle de la Pedialyte, ca esti in SUA, sau da-i suc de la Pedialyte... acum mi-am amintit ca tu esti in SUA.

si sanatate.

38 nu e asa o catastrofa...

************************************************************************************

www.inimacopiilor.ro

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evora spune:

Din cate stiu se poate face si febra moderata de la indigestie, dar mi se pare putin probabil mai ales ca au trecut 24 de ore de la debutul varsaturilor. Eu m-as gandi mai curand la o enteroviroza de ex.

Spui ca i s-au mai racit mainile si picioarele dupa ce ai mai dezbracat-o. Vreau sa-ti spun ca acesta nu e neaparat un semn ca scade temperatura, dimpotriva, cand copilul are febra trunchiul este fierbinte, iar extremitatile(mai ales degetelele) sunt reci. Dar lucru asta se intampla de obicei dupa ce se depaseste 38.5 spre 39.
Cred ca important e sa urmaresti temperatura deocamdata, hidratarea si aparitia altor simptome(de ex. diaree). Daca-i controlezi temperatura, cu siguranta ai timp sa ajungi la spital in timp util, in caz de ceva...

Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult...
Sanatate va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Kay (pupici Sosonicai ) si Evora, multumesc! A plecat sotul sa cumpere Pedialyte si un antitermic. Intre timp a ajuns cu febra la 102, asta e cam 38.9 din cate am vazut pe internet. Acum doarme puiul, astept sa vina sotul cu cumparaturile si sa hotaram ce-i de facut.

Asta-i, eu ma sperii mai usor pt ca fiica-mea nu a prea fost bolnava (doar de vreo doua ori pana acum). Si nici macar cunostinte de baza n-am cand vine vorba de febra, nu prea am avut de-a face cu ea. Uff... sper sa-i treaca si sa nu se complice situatia.

Multumesc inca o data pt sfaturile voastre!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana11 spune:

Si noi am patit o data. A vomat de 2 ori si de a doua zi a inceput sa faca febra care a tinut cam 2 zile. Fetita mea mancase cremvusti atunci si poate a fost o indigestie, bine ca nu a vomat de mai multe ori sa se dezhidrateze (avem o experienta ).I-am dat lichide cat mai multe, baute des si putin, metoclopramid pentru greata, oscilococinum, antiviral, daca totusi e vorba de o viroza, si febra tinuta in frau cu homeopate- , formula 42 si 76 alternativ din ora in ora. Mancare i-am dat mai putina si de regim, nu am stresat-o, in cazuri de genul asta am primit recomandarea sa-i tinem tubul digestiv in repaus, atat timp cat copilul e hidrat bine.
La fetita mea daca ii sunt reci extremitatile stiu ca urmeaza un puseu de febra destul de mare.

Noi avem o experienta de pe la 2 ani (acum are 4) cand a vomat mult, cu febra si diaree. Daca lucrurile se agraveaza fuga la spital. Eu atunci am mers de la primele varsaturi la spital si au pus-o in perfuzii ca deja era dezhidratata.

Numai bine.
Diana

Mergi la inceput

muse, 102 e 38,9... e multicel... adica e in crestere... daca iti sare de 103 e deja periculos... poate sa faca si convulsii de la febra... daca vezi ca se misca necontrolat (convulsii) pune-o jos pe covor/parchet pana ii trece. vb cu un dr. nu gasesti pe nimeni??? incearca sa gasesti pe cineva... of, ca incepe sa sune cum a zis evora, a o viroza ceva...

nu zic sa te bazezi exclusiv pe sfaturile mele, dar.. eu in cond astea as suna un dr. first. i-as pune un supozitor cu paracetamol, sau ce aveti voi pe acolo... Tylenol sau nu mai stiu... si daca in 30 min nu ii scade, daca nu vad ca merge in jos, as sari la dr. poti sa ii faci si impachetari cu un prosop ud, pe burtica. nu pe frunte... si cat mai dezbracata. poti sa o lasi si in pampers daca nu e frig rau in casa... oricum daca vezi ca merge in sus, da-i un atitermic si mergeti la spital.

te si sper sa fie bine, sunt in zona si astept vesti de la voi !

multa sanatate !

www.inimacopiilor.ro

S

Mergi la inceput

Kay, e mai bine! Imi pare rau ca te-am facut sa te ingrijorezi, eram si eu cam speriata. Sotul l-a intrebat pe farmacist ce sa ii dea si a venit cu niste picaturi care i-au scazut febra. Mai mult de 102 nu cred ca mai crescuse. In plus a facut si in pampers (nu mai descriu) si dupa aceea s-a simtit mult mai bine. Era ca un pui lesinat, acum insa e mai vioaie, se uita cu taica-sau pe geam, la pasarele. Iar temperatura a scazut la 100.1.

Diana, multumesc pt raspuns si ca mi-ai povestit din experienta ta. Incerc si eu sa ii dau acum cat mai mult Pedialyte, cam face mofturi, dar inghite cate o gura de fiecare data. A papat si vreo 3 linguri de supa de legume. Mai mult nici eu nu vreau sa ii dau, ca mi-e frica. Dar merge spre bine.

Noi in alte circumstante saream in masina si mergeam la urgente, asa sfatuiesc pe toata lumea sa faca in asemenea situatii. Insa pe langa faptul ca aici unde stam nu iti fac mai nimic la urgente (eventual te trimit cu elicopterul in orasul cel mai apropiat, incat mai bine mergem noi direct cu masina) mai trebuie sa tinem cont si recomandarea oficiala de a sta cat mai departe de spitale daca nu e cu adevarat ceva grav. De aceea am stat atata in dubiu, mi-era teama ca o sa ne intoarcem cu alte minuni de acolo.

Bine ca ok acum, cred ca a trecut ce-a fost mai greu. Va multumesc din inima la toate pt sfaturi si griji!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Nu cred ca a fost indigestie, pentru ca practic a vomitat f repede ce mancase. Mai curand o viroza, cum ziceau fetele.

Si Matei face (facea) febra la indigestie, dar febra se manifesta inainte de a vomita. Dupa ce reusea sa vomite si isi golea stomacul scadea si febra ca prin minune (de regula exact inainte sa ajungem la urgente, de se uitau asistentele ciudat la mine .... ).

Ce spui tu insa seamana mai curand cu "o viroza de burtica", cam asa facea si Matei.

Multa sanatate va dorim!

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Mina, multumesc, e posibil sa fi fost si o viroza, ca merge la daycare si avea de unde sa o ia... Nu i-a trecut complet febra si toata noaptea a scancit, dar e clar ca e spre vindecare. Chiar nu stiam cele mai multe din lucrurile pe care le-ati scris voi aici. Mi-ati fost de mare ajutor, multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Musetto scriu si eu cu intarziere, dar Ana asa face la indigestie, febra mare, 39.6. Ii dadeam antitermice, apoi o bagam pe ercefuryll 5 zile si gata. De vreo 2 ori am patit-o. Prima oara a vomitat imediat apoi febra mare, a doua oara prin diaree si febra s-a manifestat. Ii mai dadeam antialergic, Ketof, acum nu se mai gaseste.

Mergi la inceput