O intarc? Si cum?
Raspunsuri - Pagina 2
Trinity spune:
Multumesc tare mult pentru toate raspunsurile
Adevarul este ca inca imi mai doresc sa o alaptez, iar ea nu da semne ca si-ar dori altceva . Cred chiar ca daca as incerca acum ar fi taaaare greu, pentru ca este addicted ...
Drept urmare voi continua pana cand... Oricum nu pana cand o fi de maritat :). Cred ca se va intampla atunci cand vom fi amandoua pregatite.
Una peste alta parca a mai crescut putin ''productia'', deci e bine.
Legat de dieta, nu imi fac probleme. Ma specializez ca nutritionist, deci baza o am, problema e alta, si cred ca e mai mult factor psihologic - daca tin o dieta si nu ma simt foarte pregatita psihic (ma fortez putin) are impact direct asupra cantitatii de lapte.
Am inceput o dieta personalizata de ceva vreme si se pare ca totul e ok.
Inca o data multumiri!
anca_a spune:
Citat: |
citat din mesajul lui doxinu Io mi-am alapat baiatul 1 an si 8 luni cand s-a intarcat singur si asta a fost. |
Ioana, cum s-a intarcat singur?
Somnul ratiunii naste monstri.
Sabina spune:
Trinity, pe mine ma intereseaza cu dieta:D
laptele nu dispare asa usor, iti zic din experienta.
Acum o saptamana am lipsit 3 nopti si 3 zile de langa copil, m-am muls manual dimineata si seara, in prima zi si la pranz, si laptele a ramas, se diminuase nitel in prima zi, dar dupa 3 supturi ale lui Gh s-a reglat la loc.
El are acum un an si 8 luni si nu da niciun semn ca s-ar desparti de san.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
Trinity spune:
citat din mesajul lui Sabina Trinity, pe mine ma intereseaza cu dieta:D laptele nu dispare asa usor, iti zic din experienta. Acum o saptamana am lipsit 3 nopti si 3 zile de langa copil, m-am muls manual dimineata si seara, in prima zi si la pranz, si laptele a ramas, se diminuase nitel in prima zi, dar dupa 3 supturi ale lui Gh s-a reglat la loc. El are acum un an si 8 luni si nu da niciun semn ca s-ar desparti de san. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Zi-mi ce te intereseaza si daca pot, te ajut. Daca vrei, da-mi PM.
Asta chiar ma bucura tare de tot.... Adica as putea oare sa fug si eu un week-end undeva ??? Cred ca o mai las o vreme sa ma aventurez si eu...
doxinu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui anca_a
Ioana, cum s-a intarcat singur? Somnul ratiunii naste monstri. |
PAi a facut rosu in gat,era pentru prima data si de fiecare data cand sugea vomita(probabil avand febra si efortul prea mare...........).A relationat vomitatul cu sanul si de frica sa nu mai vomite a renuntat la san.
Stiu ca sunt un caz fericit caci altfel mai alaptam.Oricum pentru mine alaptatul a fost ceva divin,ceva care numai mamele care o fac inteleg.
Mindy spune:
copiat de pe parentingweb.com
IF YOUR CHILD WEANS WHEN SHE IS READY, you can feel confident that you have met your baby's physical and emotional needs in a very normal, healthy way. In cultures where there is no pressure to wean, children tend to nurse for at least two years. The World Health Organization and UNICEF strongly encourage breastfeeding through toddlerhood: "Breastmilk is an important source of energy and protein, and helps to protect against disease during the child's second year of life."(1) Our biology seems geared to a weaning age of between 2 1/2 and 7 years(2), and it just makes sense to build our children's bones from the milk that was designed to build them.
Your milk provides antibodies and other protective substances as long as you continue nursing, and families of nursing toddlers often find that their medical bills are lower than their neighbors' for years to come. Mothers who have nursed longterm have a still lower risk of developing breast cancer. Children who were nursed longterm tend to be very secure, and are less likely to suck their thumbs or carry a blanket.
Nursing can help ease both of you through the tears, tantrums, and tumbles that come with early childhood, and helps ensure that any illnesses are milder and easier to deal with. It's an all-purpose mothering tool you won't want to be without! Don't worry that your child will nurse forever. All children stop eventually, no matter what you do, and there are more nursing toddlers around than you might guess.
Whether you nurse for a day or for several years, the decision to nurse your child is one you need never regret. And whenever weaning takes place, remember that it is a big step for both of you. If you choose to wean before your child is ready, be sure to do it gradually, and with love.
_
susulina spune:
Fetita mea a renuntat singura la 1 an si 11 luni, cand nu a mai gasit lapte. Si eu imi faceam probleme cum s-o intarc. Ea se trezea noapte foarte des in ultima perioada. Si dintr-o data, intr-o noapte nu s-a mai trezit. Pana la 7 dimineata, cand i-am incalzit repede o cana de lapte, a baut-o, s-a culcat la loc si a dormit neintoarsa inca 4 ore. De atunci nu a mai cerut niciodata si nici noaptea nu s-a mai trezit. Si nici eu n-am avut nici o problema u sanii, ma gandeam ca trebuie sa iau pastile de intreruperea lactatiei.A fost totul ok.
Eu daca as lua-o de la capat,la fel as proceda. Ca doar n-o suge pana-o merge la scoala.
La mine inconvenientul ca urmare a alaptatului pana la 2 ani, e ca doarme cu mine in pat si acum la 5 ani, dar asta e alta discutie.
shtephy spune:
Si noi asteptam ( si nu prea) intarcarea naturala.Are 2 ani si 6 luni si papa tzitzi cam de 3 ori pe zi.Dupa ce ia o gura de tzitzi,o mangaie si spune ca o iubeste .
Trinity spune:
citat din mesajul lui shtephy Si noi asteptam ( si nu prea) intarcarea naturala.Are 2 ani si 6 luni si papa tzitzi cam de 3 ori pe zi.Dupa ce ia o gura de tzitzi,o mangaie si spune ca o iubeste . |
Vaaai, draga de ea Cat de frumos trebuie sa fie, si ce relatie deosebita se creaza intre mama si copil asa.....
shtephy, bun venit pe , am vazut ca este primul tau mesaj
m_monique spune:
eu pe andrei l-am intarcat la 1 an. a fost o decizie destul de grea. dar asa cum alaptatul are rostul lui, si intarcatul are timpul si rostul lui.
cel mai greu a fost sa trecem peste dependenta de tzitzi, si mai ales peste adormitul la tzitzi.
cand avea 9 luni, dupa o saptamana de trezit de 2-3 ori pe noapte, am inceput sa-i dau completare lapte praf. nu cred ca vreti sa stiti ce era in sufletul meu. dupa lapte praf a inceput sa doarma toata noaptea. astfel eu eram mai odihnita si ma puteam ocupa ziua mai bine de el. am considerat ca la acea varsta e mai important sa aiba o mama odihnita si care sa se ocupe toata ziua de el, decat o mama obosita si nervoasa.
repede s-a acomodat cu noul ritual: sugem la tzitzi si apoi bem lapte din biberon, stingem lumina si ne culcam. asa am dus-o pana la 1 an si trei saptamani, cand tzitzi a ajuns numai de joaca. intr-o seara am luat decizia sa nu-i mai dau sa suga (aici m-a sustinut mult si sotul meu). nici nu a observat ca din ritualul de culcare lipseste tzitzi.
asa am reusit sa-l intarc, usor si fara suferinta.