O intarc? Si cum?

O intarc? Si cum? | Autor: Trinity

Link direct la acest mesaj

Va rog frumos, am nevoie de sfaturile voastre.

Piticutza mea a implinit de curand 1 anisor. Am alaptat-o exclusiv pana la 6 luni. De vreo 3 luni am fost nevoita sa incep munca si de atunci si pana in prezent i-am scos (treptat) alaptatul de la pranz.
Acum o alaptez seara si dimineata inainte sa plec.

Ce pot sa spun este ce a absolut DISPERATA dupa tzitzi si cand ajung acasa isi baga capshorul intre sanii mei, seara nu adoarme decat la san. Imi este asa draga, si ma gandesc cu groaza la momentul in care nu vom mai savura aceste clipe... Uneori se mai trezeste noaptea si atunci doar daca o pun la san adoarme la loc, altfel iese scandal maaareee. Nu vrea sa auda de suzeta deloc, biberonul doar ceai bea din el, de cateva zile doar mai bea cate 10-20 ml lapte.
Eu lapte nu prea mai am, si desi imi doresc din tot sufletul, mult cred ca nu voi mai reusi ...

M-ar ajuta tare mult parerile voastre, din experienta voastra, orice.

Va multumesc tare mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu un sfat, am si eu nevoie de unul in sensul acesta. Fetita mea are 2 ani si 9 luni si e disperata dupa tzitzi, nu se culca seara fara ea.
Astept si eu sfaturi de la alte mamici... cum s-o intarc? Cred ca la noi ar fi timpul...

Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Trinity eu as mai lasa-o! lapticul de mama din al doilea an e foarte bun si important pt copil.
De unde stii ca nu prea mai ai? Este atata cat vrea ea, s-a reglat dupa cerere. Sanii nu se mai inatresc ca inainte si dau impresia de gol. Si eu credeam ca nu prea am dar o vedeam pe ea cat e de fericita si cu gurita plina de lapte.
Odata am gustat de pe barbita ei si e dulce si cu gust de vanilie. Cum sa nu le placa ?! E mai bun ca orice.

pacat ca nu e articolul asta pe romaneste, si nu am timp sa traduc.
The Benefits of Breastfeeding After A Year
Breastfeeding continues to provide health benefits to babies after one year. Despite myths to the contrary, your breast milk still contains antibodies, provides immunity, and is nutritionally rich. Although the vast majority of toddlers will be eating a well rounded diet, breastfeeding provides a nutritional boost to picky eaters, children that are severely allergic (and thus can't eat a wide variety of foods) and sick children who can't keep down solid foods. I look at it like a natural vitamin supplement for my nursing 2 year old. She eats a wide variety of healthy food so I know she is not at risk nutritionally, but I like the fact that she is getting a bit of a boost from breast milk....no vitamin pills needed! It has been demonstrated that breastfed toddlers have fewer illnesses. When they are sick it is for a shorter duration and they generally require less medical care than their peers who are not breastfed.

Breastfeeding also provides security and comfort for toddlers. By continuing to breastfeed until your child is ready to wean helps ensure that her dependency needs are being met, thus providing your child with optimal emotional growth. Parents, and many experts, have noticed that the children whose emotional and dependence needs have met fully during early childhood, tend to be the children who are the most indendent and emotionally secure when they are older. Child-led weaning helps build trust between parent and child, allowing the child to develop independence at her own pace.

Continuing to breastfeed can enhance the relationship between mother and child. Because your nursing toddlers needs are being met, she will feel better about herself and thus tend to accept discipline more easily. Nursing eases frustration and smooths over many of the tough transitions that a make up a toddlers life. You may find that your nursing toddler rarely has temper tantrums or, if he does, that they are easily "tamed". This particular benefit depends on the other aspects of your parenting style as well as your toddlers individual temperament. Breastfeeding also provides calm, quiet moments that are restorative and de-stressing for both you and your toddler. It can be a wonderful way to maintain your connection to your toddler if you must work.

As long as you are both enjoying breastfeeding, don't be in too big of a rush to give it up.

sursa: http://www.parentingweb.com/lounge/ext_nursepage.htm#benefits

Alina - e indragostita de tine si de tzitzi, nimic anormal:-).. tot ce poti sa faci e sa o iei incet sa nu sufere. Nici nu stiu ce sfat sa dau, intarcarea e tare grea pt mama care se bucura de alaptat si momentele magice cu puiul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Trinity spune:

Alina, felicitari si mult succes, pentru ca probabil va dura ceva ''separarea'' de tzitzi.

Mindy, multumesc tare mult pentru raspuns, sincer parca astfel de raspunsuri asteptam, adica sa nu o intarc inca... Lasand la o parte ca de un an de zile nu am reusit sa dau decat vreo 2kg jos (si jur ca nu mananc precum porcu') si tare as vrea sa ma apuc de o dieta mai serioasa, in rest nu ma intereseaza nimic, doar sa o alaptez, sa traim impreuna momentele alea speciale.
Legat de productia de lapte, am tras concluzia ca e putin pentru ca si dimineata si seara trage din san ca un mic disperat, in conditiile in care nici unul nu mai are lapte (stiu ca e mare si trage repede, se golesc rapid, dar parca-parca nu ii ajunge...)

Mai asteptam sfaturi si despre intarcare, chiar daca nu o voi face acum, pana la urma e un subiect de interes

edit: Super interesant articolul, multumesc Mindy!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Trinity, subscriu si eu, mai poti alapta, nu trebuie sa o intarci. Am omis ieri sa scriu asta. Eu ii dau doar seara la culcare Adelinei, uneori si la somnul de pranz daca sunt acasa.
Ce ma enerveaza pe mine cel mai tare, multi ma intreaba curiosi si mirati "da mai ai lapte?" Pai mai am, atata timp cat ea suge am lapte.

Mindy, ai dreptate, e indragostita de tzitzi . Se bucura cand trebuie sa mergem la culcare si foarte fericita imi zice:"mama, vreau tzatza, un pic, un pic".

Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamov spune:

nu ca m-ar deranja intrebarea asta"inca mai dai sa suga?" dar nici eu nu inteleg de ce n-as da?
baiatul meu are 1 an jumate si este topit!
Si nu numai asta dar uitati, saptamana trecuta a facut o forma usoara de entereocolita si "tzitzi" m-a slavat! Nu a mancat absolut nimic in afara de tzitzi! De ce sa intrerup ceva care este sanatos, steril, gustos si mentine acea legatura care inevitabil se va rupe???
Ma duc cu el in parc si la un moment dat se opreste din alergat si zice "tzitzi"! Ne oprim pe o banca si...ne desfatam!
Eu una Ii multumesc Domnului ca am lapte si o sa-i dau cat o sa am!
Ma scuzati ca m-am bagat in seama dar eu sunt una din mamicile careincurajeaza alaptarea chiar daca mami se duce la lucru (si eu lucrez).
Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatto spune:

fetita me-a are 1an si 9luni,si este foarte indragostita de tzitzi, suge dimineata , pranz, seara si toata noaptea. multi ma-u intrebat cit mai am de gind s-o alaptez??????,eu nu sint ingrijorata cin n-o mai vrea o s-o refuze singurica.

ALESSIA 1/08/2007
http://tatto.weblog.ro/photoblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babylina spune:

Si baiatul meu are 1 an si aproape 9 luni si suge des. Binenteles ca ne confruntam cu vesnicul " cat ii mai dai sa suga" dar atata timp cat am lapte nu vad de ce as intrerupe. Astept si eu momentul cand nu o sa mai vrea el. Ce ma mira pe mine este ca desi cand am nascut am citit si m-i s-a spus ca este bine sa alaptezi copilul pana la 2 ani, ba, o carte spunea ca francezii au decis ca e bine chiar pana la 3 ani,ca concediul de crestere a copilului de asta se si da 2 ani, toata lumea , inclusiv medici se mira si aproape ma cearta ca dece alaptez inca.
O sa iti dau Trinity acelas sfat pe care l-am primit de la pediatra mea: "daca poti si ai lapte da-i sa suga cat vrea. Mai ales ca ea prin supt isi recupereaza mama de care ii este foarte dor cat timp este placata la servici. Asta o face sa treaca mai usor peste despartirea de tine din timpul zilei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Trinity, felicitari ca ai alaptat pana acum si sper sa o faci si in continuare. Eu sper ca pitica mea sa se intarce singura ca tare greu mi-ar fi sa o vad ca plange si sufera si eu sa fiu categorica si sa nu ii dau.

Despre slabit, nici eu nu am dat jos nimic pana nu am inceput dieta Montignac. Fetita avea cam 9 luni si de atunci am slabit 7 kg, incet dar sigur. Laptele nu a fost afectat in nici un fel deci poti slabi si daca alaptezi in continuare. A fost doar un ex ca se poate.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

depinde de tine daca ii mai dai sau nu. eu am alaptat exclusiv pana la 8 luni si l-am intzarcat la un an si o luna, pt ca n-am mai rezistat "fizic". sfatul meu , pt atunci cand vei face "pasul", este sa te gandesti bine inainte de a lua orice fel de pastila pt inhibarea lactatiei. mie dupa prima mi-a fost ingrozitor de rau(eu am luat Brocriptin). se poate si fara.........si in momentul in care te-ai decis sa intarci, nu mai da inapoi. e un moment dificil, pt mama , dar trece........bebele meu a trecut fff usor peste eveniment, eu am fost depresata cateva zile, insa noptile de dupa, dormite cap-coada, au facut toti banii............

* "Romania, the land of choice".......of going anywhere else in the world*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Sfatul meu este ca daca iti doresti, sa mai alaptezi.Cand nu o sa mai fie lapte(imi vine greu sa cred ca se duce din moment ce ai client),asta e.
Paote sa scada ca ai rarit alaptatul si este vroba de cerere-oferta,insa cat suge vei avea.

Io mi-am alapat baiatul 1 an si 8 luni cand s-a intarcat singur si asta a fost.

Mergi la inceput