O zi din viata unei mamici de sugar

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Ramonika, felicitari pentru sarcina. am sa ma scuz pt lipsa majusculelor si eventuale typos de le voi face pt ca scriu cu bb in brate .

eu cred ca tu si sotul nu veti fi in situatia de a considera ca nu a meritat efortul, odata ce spui ca de 6 luni incercati .

asa: bble nostru face 2 luni pe 2 iunie. nu are program definit ziua, e complet haotic, nici macar zilele nu seamana intre ele. ieri a dormit o gramada, insa cu o zi in urma a marait toata ziua (de colici). se pare ca bbii alaptati isi definesc mai greu programul decat cei hraniti cu formula.
insa doarme noaptea. adoarme pe la 9.30-10 si eventual se mai trezeste pe la 2-3, molfaie 10 minute si e iar in lumea viselor. "trezeste" e impropriu spus, ca nu e practic aievea, e o foiala semi-adormita cu activitati digestive pe-o parte si pe cealalta si o ocazie sa bea apa (ca la laptele ala consistent nu apuca sa ajunga ca pica iar). se mai scoala apii pe la 5, iar bea/mananca si uneori nu mai adoarme pana pe la 6.3-7. se joaca singur langa mine, care dorm ca purcelul. alteori, doarme. ziua, mananca cum are chef, e schimbat cand se poate (nu doarme, nu urla), face baita pe la 8-9. are unele zile "maraite" si serile is cam 85-90% "urlatoare". unii zic ca-s colici; eu nu stiu ce sa zic. poate fi orice, inclusiv efortul de adaptare al lui bebe la viata extrauterina. la noi merge olecuta infacolul (sab simplex "anglo-saxon", il poti comanda de pe net), plimbatul cu bebe pe umar si leganatul pe picioare (cel mai bine). pregateste-te pt "asvertizari pline de bunavointa" ca-l vei invata rasftatat, ca e deochiat, ca nu e satul, mai da-i ceiut, ca poate are laptele tau ceva etc etc. citeste pe forum l fete care au bebei mici, sa stii la ce sa te astepti. la noi a fost asa:
- primul bb
- lipsa haine fff mici in spital si primele zile acasa (nu ne imaginam ca bb e chiar atat de mic )
- rani mamolnare - ajutat f mult garmastanul + mameloane artificiale avent, cea mai mica dimensiune
- iritatie de scutec + suprainfectare cu micoza (cu tot cu bepanthen utiliuzat preventiv; zero efect), fundulet oribil de rosu; a trecut cu pasta petrini, de gasit in farmaciile din ardeal (cluj), nu la indicatia medicului, ci a unei prietene
- nas "fornait" - mucozitati umane normale pe care bb nu le poate da afara ca noi toti - ser fiziologic (urlet) + aspirator nazal din cand in cand
- colici, sau ce-or fi (vezi mai sus)

au dreptate fetele: uneori, uiti sa mergi la baie. sau sa dai cu crema dupa baie. sau sa bei apa. primele sapt esti stresata tot timpul, sa fii mereu cu bebe. daca mai ai si o mama ca a mea, care te convinge ca bb nu poate dormi decat cu "cineva" langa el, ai toate sansele sa nu mai citesti ce-ti scriem noi pe forum .

eu ma trezesc/dorm odata cu bb: la 5, la 7.30. apoi, de la 9 nu mai dorm. acum sunt la mama, vin toae pe tava. acasa, insa, unde e mai dezordine, sunt stres in oermanenta cu praful si dezordinea si rufele nespalate. seara, daca nu am cu cine vb, dorm de pe la 11. daca e sora-mea, stau cu ea la palavre.

pt noi, copilul a insemnat o atitudine mai deschisa a sotului fata de ideea de timp liber: nu mai e atat de refractar (dupa el, trb sa utilizezi timpul la maximum, nu tandalesti cum iti vine :P). ne iubim mai mult, suntem mai apropiati, ne simtim mai legati, mai uniti. cand eram acasa, il schimba, statea cu el, faceam baita amandoi, e f implicat. cat stam la mama, ii mai facem baita cand poate elk sa ajunga. cand om fi din nou acasa, iar baita, schimbat etc.

timp liber... cred ca e, dar tot la bb te gandesti. revin, ca maraie:P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Ramonika, revin cu o intrebare:

din semnatura ta inteleg faptul ca ai 3 sau 4 pisici.

te-ai gandit cum vei proceda cu ele in momentul in care apare bb ?

nu dati cu rosii, e doar o intrebare !

si ca sa explic pe scurt de ce intreb asta : si eu iubesc pisicile la nebunie, am avut timp de 8 ani o pisica de Angora (superba), foarte blanda si cuminte - singura problema MAJORA era parul de pisica, lung, fin, pe care il gaseam peste tot prin casa, oricat de amanuntit faceam curatenie (si sunt maniaca cu curatenia, recunosc)

am incercat sa o pastrez pe pisi si dupa ce am nascut, nu o lasam deloc sa intre in dormitor (unde este patutul fetitei), daca stateam in sufragerie la tv cu pisi, imi puneam un halat pe care il scoteam in momentul in care ma duceam la fetita s-o schimb/alaptez/iau in brate.

cu toate eforturile noastre (aspirat zilnic + periat covoare si canapele + spalat pe jos in toata casa), parul de pisica a fost mai tare decat noi, acum faceam curat, peste 2 min apareau fire de par de unde nici nu te gandeai. inutil sa mai zic ca biata pisi era periata si pieptanata de cateva ori pe zi. chiar si acum, dupa aproape 2 ani, tot mai gasesc uneori cate un fir de-al ei...

toate astea, la care s-a adaugat faptul ca in primele saptamani nu am avut efectiv timpul si disponibilitatea sufleteasca sa ne ocupam si de pisi asa cum faceam inainte, ne-au determinat in cele din urma sa decidem sa-i cautam alt stapan, care sa-i ofere aceleasi conditii bune de viata, care sa aiba grija de ea si s-o iubeasca asa cum merita. plus ca pisi devenise foarte apatica si retrasa, simtea ca nu mai este copilul nostru nr. 1, mi-era teama la un moment dat ca va deveni geloasa pe copil si ca ar putea reactiona negativ, chiar s-o raneasca pe cea mica. sau copilul meu ar fi putut fi alergic la parul de pisica si ar fi putut dezvolta cine stie ce sensibilitate pulmonara/alergie sau astm.

ni s-a rupt sufletul cand a plecat pisi, am plans zile in sir, mama ma tot certa sa nu ma mai supar ca-mi pierd laptele. dar am facut, cred eu, cea mai buna alegere pentru noi toti in acel moment.

nu trece zi in care sa nu ma gandesc ce mai face pisi, daca e bine, sanatoasa, etc. recunosc ca n-am avut inima sa ma duc s-o vad, vorbim destul de des la telefon cu actualul stapan, el spune ca e totul in regula si ca pisi e foarte fericita acum, mai ales ca are si un tovaras de joaca (motan birmanez), se joaca pe afara prin iarba (ea a fost crescuta si tinuta numai in apartament, niciodata nu i-am dat drumul pe afara).

nu stiu daca am procedat bine sau nu, si nici nu vreau sa deturnez subiectul cerandu-va parerile in acest sens (s-a mai discutat la alt topic exact despre asta, n-are rost sa reluam parerile pro si contra, asadar rugamintea mea este sa nu ne avantam in discutii off-topic - multumesc !), intrebarea mea este strict pentru Ramonika.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

am 2 pisici. celelalte 2 sunt ale maica-mii.
da, m-am gandit. nu le voi da.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

bogdanai, eu cred ca esti doar f obosita, chiar si dupa 3 ani, sa spui ca nu merita efortul.... sunt convinsa ca nici tu nu crezi ce spui... sau nu constientizezi cum ar fi viata fara copilul tau. Doamne fereste!

Corina, buna intrebare!

Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
poveste despre comori
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

am 2 pisici. celelalte 2 sunt ale maica-mii.
da, m-am gandit. nu le voi da.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Ok, am inteles.

Nu am vrut sa se creada/inteleaga faptul ca bb si animalutul de casa (caine sau pisica) nu pot convietui in buna intelegere - dimpotriva, sunt atatea exemple fericite, se recomanda chiar prezenta unui "pet" in preajma copilului, il ajuta sa fie mai responsabil, mai afectuos, ii intareste imunitatea, etc.

Pur si simplu, in acel moment, asa am simtit ca trebuie sa procedam, pentru binele copilului in primul rand, am decis sa eliminam pe moment niste posibile surse de probleme. Poate am facut bine, poate nu...dar sigur regret enorm despartirea de acel sufletel .

Cine stie, cand printesa mea va mai creste, poate vom lua alta pisicuta, pentru ca de pe acum este si ea innebunita dupa ele, ar fi in stare sa le ia de coada si sa le aduca in casa pe toate

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Corinadani, cand bb e fff mic, e mai riscant cu petul in casa, din motivele expuse de tine: par+lipsa de atentie. dar cand bb e deja copilas, un pet e o bucurie pt el. se invata unul pe altul, se joaca, se creeaza complicitati :-). daca se intampla la curte, cu atat mai bine pt toti. eu as vrea sa-i iau un labrador lui Tudor, cand va creste si va vrea un animal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

eu daca citeam topicul asta acum cativa ani nu mai faceam copii, pe cuvant

eu am doua fete din care una bebelus. o alaptez inca. nu mi se pare asa greu. am timp cam de orice doar ca trebuie sa planific bine. si muncesc foarte mult, e adevarat, nu am timp sa o lalai. eu daca ar fi sa spun programul zilnic numele fetei mari ar aparea mult mai des decat cel al lui bebe, caci ea cere foarte multa atentie. sor-sa mica e si ea pe acolo

nu am pe nimeni ajutor, cea mai apropiata ruda e la 2500km, eu si tatal lor facem tot si avem multe liniute pe lista saptamanala. dar muncim amandoi mult, asta e adevarul. si seara dupa ce se culca fetele, si in weekend, si asa ne permitem sa iesim undeva in fiecare weekend, vizita sau plimbare cu fetele.

sa revin, mie mi se pare foarte usor numai cu un bebelus in casa.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Ramonika, noi avem 3 madame si un bebe. Si totul e OK...am nitel mai mult de facut curat, dar merita...sunt si ele "copiii" nostri, nu? Abia astept sa vad cum o sa se descurce pisicile cu bebe... cand va deveni mobil

Sarcina usoara si bebe sanatos!

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

Our Goblin Prince

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui DarkBendis

Ramonika, noi avem 3 madame si un bebe. Si totul e OK...am nitel mai mult de facut curat, dar merita...sunt si ele "copiii" nostri, nu? Abia astept sa vad cum o sa se descurce pisicile cu bebe... cand va deveni mobil

Sarcina usoara si bebe sanatos!

ma bucur mult ca mi-ai scris asta.
e bine sa mai auzi si cate una de bine, dupa atatea rele (nu ma refer la subiectul asta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Oooo, si eu am auzit destule cand eram gravida "si cand dati pisicile?" sau "ati inceput sa cautati stapan nou pentru pisici?"...ajunsesem sa anticipez intrebarile cu 2 secunde inainte si sa fiu cu replica pregatita Si mai pot sa-ti scriu si altele de bine: uite, cumnata-mea, sora sotului, are 3 copii si 3 pisici, cel mai in varsta din gasca fiind motanul Zebedee , a alta colega de odisee are si ea bebe de 4 luni si pisica...si mai sunt

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

Our Goblin Prince

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput