O zi din viata unei mamici de sugar

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

ma bucur ca ziceti ca nu conteaza dimensiunea sanului. pentru ca eu ma gandeam, logic ca daca sanii sunt mici nu incape prea mult lapte in ei si n-o sa se sature bebelul.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Buna ziua mamici si viitoare mamici,

Ramonika,asa spuneam si eu, de unde voi avea lapte cu sanii mici,ehehhe,ce vremuri bune,acum ma doare spatele de la "ugere"s-au transformt in ceva nu stiu cum sa-ti explic,o masa de grasime si noduli care se umfla atunci cand e ora de masa a lui bebe iar pe mine ma doare de mor cand imi vine laptele.

Iata o zi din viata mea de mamica de sugar si bebelina de 2 ani jumate:

Desteptarea pe la 4 dimineata ,schimbat sugarul bagat la san vreo 20 minute(eu pun un ceasa sa sune ca altfel adorm cu sugarul in brate pe fotoliu).

7 dimineata ma stiga Sophia ca vrea un bib cu ciocolata iar daca nu execut urla ca un urangutan si o trezeste pe Sarah.Intre timp se trezeste si Sarah si o pun iar la san ,de data asta nu mai am nevoie de alarma ca s-a trezit Sophia iar ea este trenul care pufaie neincetat pana seara la 8pm cand dau stingerea.
7 jumate dimineata Sophia este postata in fata cutiei tv si se uite la zouzous cat fac eu dus,Sarah face o siesta .
8am ,dusata si neuscata la par, traag de Sophia sa o imbrac,ea nu doreste si nu uita se-mi repete in fiiecare dimineata ca nu-i plac hainele cu care o imbrac,deci alerg vreo 20 minute pana e gata.
Sarah,scartie, a facut kaka,eu inca in halatul de baie fresh ,o iau si o duc la baie sa o schimb si sa o spal,dar surpriza........nu a facut tot kaka si-mi mai trimite un jet doar pe halat doar daca sunt norocoasa,norocul meu ca am unul curat la indemana.

9 jumate dimineata, Sophia vrea cerelale si jus de portocale,vreau si eu fiindca ieri seara am uitat sa mananc,ce bine ca Sarah doarme putin, pana se trezeste ea pot sa beau si eu cafeaua.
10dimineata ,Sophia e satisfacuta cu miul dejun si merge in sala ei de joaca (noroc cu sala asta care e imensa si are tot felul de tampenii pentru amuzament), Sarah inca doarme, merg la baie sa-mi trag o crema pe fata si adun in acelasi timp rufele pt.bagat in masina,itre timp mai bag si o perie in toaleta ( a trecut sotul pe la baie inainte),bag la spalat, aranjez vesela in masina de spalat, scot un pui din frigider si ma uit pe forum la " ce gatim azi pentru pitici".

Meniul este ales si bagat in oala, o aduc si pe Sarah in salon , caraie,dar nu-i dau sa suga pana la 11 jumate dimineata( deja este 11 jumate dar inca doarme).

Sophia este in sala de joaca si mai vine din cnd in cand la PC sa vada ratustele care le adora...
Merg sa amestec in mancare si ma intorc cu continuarea, dupa cum vezi programul nu s-a terminat continuua

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

am uitat doua chestii (ah, neuronul ...)

- la noi clar nu a mers si nu merge cu dormitul in galagie. pur si simplu a avut de la bun inceput somnul sensibil. drept pentru care, cind doarme M, musca nu misca. si e inaaaalt pare de 7 ani desi are 5 :)
nici mie nu-mi plac zgomotele de fond cind dorm, de ce l-as forta pe el?
- in limita timpului, implica-l pe tatic in tot ce e de facut. spalat, schimbat, hranit, plimbat, dormit. in primul rind trebuie sa ai si tu putin timp pt tine si in al doilea rind daca vei fi nevoita sa pleci, va fi pe miine bune. nu te baza numai pe bunici, tata e tata si asa tb sa fie.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Cum am promis ,m-am intors cu detalii din "o zi din viata de mamica de sugar"

Dupa masa de pranz a Sophiei,intru in pauza vreo 5 ore,avem ajutor 5 ore pe zi,deci dumneaei prea controlul asupra casei si a copiilor.
Eu, merg la muls laptic pentru bebic,ma imbrac si plec la cumparaturi pentru cina, fac si un salt la pedicurista ,ma aranjeaza si ma intorc fresh acasa.

6pm, bag bebelina la mufat vreo 20 min. dupa care prepar cina pt. cea mare, in meniu: omleta cu mozarela de bufala si compot de mere facut de mine.

7:30pm pregatesc baita pt.bebe,dusul pentru cea mare,pijamale,spalat pe dinti (pentru cea mare),citim o carte pana la 8pm cu bebelina mufata la san,intre timp,cea mare adoarme,cea mica mai caraie dar adoarme si ea.

Si iata ca apare big boss-ul pe la 9pm si vrea si el sa manance,ii arat cu degetul frigiderul si eventual il rog sa-mi prepare si mie o salata sau un sanwich cu ce-o fi .
Pe la 10 pm stingerea si la noi ca adoua zi e o noua zi.

Apropos, cred ca sunt cei mai frumoso ani din viata mea, este minunat sa fii mamica, chiar daca nu mirosi zilnic a parfum frantuzesc ,ai hainele mereu patate de lapte inchegat si kaka sa stii ca se merita.

Curaj la toate mamicile,noi abia asteptam sa mai avem un bebelus,dar trebuie sa mai creasca Sarah

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Ramonika, eu n-am inteles ... tu astepti un bebe sau doar te pregatesti pentru el ?

In ambele cazuri, sa incerc sa-ti raspund la intrebare, desi fetita mea abia a facut 3 ani si am mai uitat din programul de sugar ...

N-o sa mai intru in detalii pe ore si activitati, pt ca nu au nici o relevanta, tu iti vei face programul propriu, mai corect bb ti-l va face.
O sa incerc sa-ti raspund la modul general. Dupa cum mi-a spus mie o prietena care tocmai nascuse cand am intrebat-o daca mai are timp liber, "timpul liber este o notiune care se redefineste, cand ai un bebe" ! Mare dreptate avea !

Cred ca totul depinde de felul tau, ca persoana. Daca esti o persoana comoda, careia ii plac activitatile mai sedentare (gen citit, TV, filme etc.), iti va fi foarte greu sa te adaptezi la programul lui bb, care iti solicita toata atentia si timpul disponibil. Daca esti o persoana dinamica, obisnuita sa nu stai locului nici o clipa si sa faci tot timpul cate ceva, probabil iti va fi mai usor sa-l integrezi pe bb in viata ta.

Eu apartin primei categorii si pot sa-ti spun ca in primul an am fost chiauna Nu aveam timp de nimic, dar literalmente de nimic ! Nu vorbesc acum de filme sau iesiri cu prietenii sau cine stie ce distractii, ci pur si simplu nu aveam timp nici sa merg la WC sau sa stau la masa ! Cum terminam de alaptat + biberonat, scoteam gazele din burtica lui bb si intr-un tarziu o culcam. Dupa care incepeam cu pompa pt san, sterilizat si pana sa ma dumiresc ce si cum, bb se trezea.

Nu am avut nici un ajutor, decat pe al sotului, care venea insa tarziu de la servici si gata obosit. Am avut o tentativa de ajutor din partea soacrei, dar am renuntat dupa o zi, am zis ca decat sa ma enervez non-stop, mai bine ma chinui singura. In loc sa ma ajute, mai mult ma incurca si trebuia sa-i explic pas cu pas ce sa faca si mai mult, ce sa NU faca.
Daca poti, cum spunea cineva mai devreme, e foarte util un ajutor, dar care sa-ti fie oferit acolo unde ai tu nevoie, nu unde vrea respectivul ... Adica, in principal, la treburile casei (calcat, curatat, mancare) si nu in relatia cu bb, unde tot tu trebuie sa fii "vioara intai".

Sotul - e foarte important sa vreti amandoi acest copil si sa inteleaga foarte bine si sotul ce va implica cresterea lui ! Este total gresit sa crezi ca daca exista probleme intre voi, un copil le va rezolva ! Dimpotriva, un copil este un factor de stres prin atentia pe care o necesita si prin faptul ca nu mai poti face (cel putin in primii 3-4 ani) tot ceea ce faceai inainte.

A mai fi multe de spus, dar imi e ca te sperii si nu stiu daca are sens

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">Hai sa discutam despre frumusete si ... bani

Mergi la inceput

ionica - multumesc pt. raspuns si pt. timpul acordat scrierii lui, cred ca e unul din cele mai complexe.
bogdana - deja sunt insarcinata in luna a 3-a, dupa "munci" de 6 luni. asa ca ne dorim amandoi un bebe. nu ma indoiesc ca e greu (chiar te rog sa spui si partile rele, sa stim la ce sa ne asteptam), insa sunt sigura ca ma voi descurca.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

hello...ma bag si eu...
felicitari pentru sarcina ramonika si cica e o vorba..."daca ai sanii mici ai lapte mai mult, daca ai sanii mari mai putin"...nu cred ca e asa, depinde de organism..eu am sanii mici rau si am alaptat ambii copii pana pe la 5 luni...cam scadea productia si nu stiam cum sa fac.Si Di lua f putin in greutate si dr mi-a recomandat sa ii dau completare.Dar la inceput eram...valuri , valuri de lapte..udam tot in jurul meu.
Sa va zic programul meu...cu 2 nazdravani Codrin are 4 ani si Di are 6 luni si o sapt(adica atatea sapt cate carti au aparut la Adevarul)
- Di se trezeste pe la 5 jum-6 si ii dau repede un bibe de lapte apoi adoarme la loc imediat;
- la 7 jum se trezeste sotul si Codrin..eu mai stau pana la 8 (ca sa faca el cafeaua), Codrin se spala si se joaca, se dezmeticeste.MA duc sa-i dau sa se imbrace si ma duc si eu la cafa
-la 8 jumate sotul cu Codrin pleaca la Pitesti, servici si gradi
- Di de pe la 8 e treaza si ea...da nu se simte ca se maimutareste in patutul ei
-pe la 9 papa fructe...pe la 10 un bibe de lapte ( in timpul asta eu mai beau putina cafea cu o tiga, mai butonez pe net...ea e cuminte foc)
- apoi nani pana pe la 12...eu fac prin casa...gatesc, aspir, bag la spalat, ordine..diverse
- pe la 13 papa pranzul si pe la 14 iar un bibe si nani iar pana pe la 17...eu iar cu treaba....
- la 17 papa iar fructe si putin laptic...si de obicei ma apuc de calcat cu ea langa mine...daca nu stam amandou la tv
-pe la 18 vin baietii
- de obicei atunci ies cu copii la o plimbarica, dar acum Di nu are voie sa iasa afara ca a facut rubeola..si ies putin cu codrin...la o inghe, un suc si tati sta cu Di
- ne intoarcem...codrin ori la tv ori la calc juma de ora...isi alege el...apoi pe la 19.30 baia dianei...apoi il bag repde pe codrin si sta tati cu di...ii dau dianei cerealele..si la 20-20.30 cel tarziu doarme...pana in ora 21 mancam si noi 3..si Codrin e se schimba in pijama cat stam noi la o pipa dupa masa
-imediat dupa ora 21...ori eu ori tati stam cu el la o poveste ascultata la pick-up..si apoi gata...putem sa ne asezam si noi in sufra la tv...asta fiind pe la 21.30...mai pove, mancam dulciuri interzise pt codrin( de ex fiecare cu borcanul lui de ciocolata)...
-cateodata ne prinde si ora 24 pana sa mergem la nani..mai cate un trilu-lilu...mai fumam linistiti...
cam asta e....

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorellay

hello...ma bag si eu...
felicitari pentru sarcina ramonika si cica e o vorba..."daca ai sanii mici ai lapte mai mult, daca ai sanii mari mai putin"...nu cred ca e asa, depinde de organism..

Ba sa stii ca vorba asta e cam adevarata ... Mi-a explicat o doctorita (eu fiind in categoria sanilor mari) ca un san mare inseamna mai mult tesut adipos sau de alta natura, care "sufoca" sau ingusteaza canalele galactofore si nu prea e productie de lapte. Acuma, nu stiu daca asa o fi, la mine a fost foarte greu sa alaptez si asta a fost explicatia doctoritei.

Ramonika, in primul rand felicitari !

In al doilea rand, nu vreau sa te sperii, pt ca mesajul anterior l-am scris cand eram intr-o stare foarte proasta ca tragea fii-mea de mine si barbatu-meu se dusese sa se culce
Dupa cum ti-am spus, cred ca e foarte important ce fel de persoana esti, mai comoda sau mai dinamica, si in functie de asta il vei putea integra pe bb mai usor sau mai greu.

O sa vezi cum isi face programul, sunt unii copii care dorm peste noapte si sunt dinamici ziua, altii dimpotriva. Fii-mea pana pe la 4-5 luni dormea haotic, se trezea noaptea si dupa ce manca statea treaza cate o ora, iar ziua se culca de vreo 2-3 ori.

Pana atunci ai grija de tine, citeste tot ce poti despre hranit, alaptat, imbracat, carucioare, patuturi etc. si cumpara-le dinainte, pt ca dupa nu vei avea timp si energie de umblat prin magazine. Iar partea cu programul las-o pentru dupa nastere, atunci vei intreba la obiect si te vei putea adapta la bebele tau.

Boghi

www.avonromania.webs.com" target="_blank">Hai sa discutam despre frumusete si ... bani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sweetmelon spune:

Citat:
citat din mesajul lui bogdanai

Ramonika, eu n-am inteles ... tu astepti un bebe sau doar te pregatesti pentru el ?

Cred ca totul depinde de felul tau, ca persoana. Daca esti o persoana comoda, careia ii plac activitatile mai sedentare (gen citit, TV, filme etc.), iti va fi foarte greu sa te adaptezi la programul lui bb, care iti solicita toata atentia si timpul disponibil. Daca esti o persoana dinamica, obisnuita sa nu stai locului nici o clipa si sa faci tot timpul cate ceva, probabil iti va fi mai usor sa-l integrezi pe bb in viata ta.

Eu apartin primei categorii si pot sa-ti spun ca in primul an am fost chiauna Nu aveam timp de nimic, dar literalmente de nimic ! Nu vorbesc acum de filme sau iesiri cu prietenii sau cine stie ce distractii, ci pur si simplu nu aveam timp nici sa merg la WC sau sa stau la masa ! Cum terminam de alaptat + biberonat, scoteam gazele din burtica lui bb si intr-un tarziu o culcam. Dupa care incepeam cu pompa pt san, sterilizat si pana sa ma dumiresc ce si cum, bb se trezea.

Nu am avut nici un ajutor, decat pe al sotului, care venea insa tarziu de la servici si gata obosit. Am avut o tentativa de ajutor din partea soacrei, dar am renuntat dupa o zi, am zis ca decat sa ma enervez non-stop, mai bine ma chinui singura. In loc sa ma ajute, mai mult ma incurca si trebuia sa-i explic pas cu pas ce sa faca si mai mult, ce sa NU faca.
Daca poti, cum spunea cineva mai devreme, e foarte util un ajutor, dar care sa-ti fie oferit acolo unde ai tu nevoie, nu unde vrea respectivul ... Adica, in principal, la treburile casei (calcat, curatat, mancare) si nu in relatia cu bb, unde tot tu trebuie sa fii "vioara intai".

Sotul - e foarte important sa vreti amandoi acest copil si sa inteleaga foarte bine si sotul ce va implica cresterea lui ! Este total gresit sa crezi ca daca exista probleme intre voi, un copil le va rezolva ! Dimpotriva, un copil este un factor de stres prin atentia pe care o necesita si prin faptul ca nu mai poti face (cel putin in primii 3-4 ani) tot ceea ce faceai inainte.

A mai fi multe de spus, dar imi e ca te sperii si nu stiu daca are sens

Boghi

Bogdana, nu puteai spune mai bine!
Eu fac parte din categoria peroanelor dinamice, nu stau locului deloc si cu toate astea tot mi-a fost f greu, tot asa fara ajutor, dar nici n-as fi suportat tocat la creieri si sfaturi necerute. As face la fel si cu bb 2, e greu, dar satisfactiile sunt mari.
Mi-ai amintit exact de perioada aia cand ai spus ca nu aveai timp sa mergi la WC. Suna exagerat, dar eact asa este!
Si eu consider ca intr-o relatie venirea pe lume a unui copil, mai ales perioada aia de acomodare cu bebe, este o proba de rezistenta intr-o casnicie, si daca lucrurile scartaie foarte posibil sa se rupa, stresul e foarte mare, nu mai e loc de lasat de la tine, de giugiuleli si multe altele. Viata sexuala se schimba pentru un timp, nu mai este o prioritate si nici vreo mare placere. Depinde f mult de sot ca lucrurile sa intre pe un fagas normal, eu zic ca are si el rolul lui f important in acesta mare schimbare.
Ramona, viata ti se va schimba aproape cu totul odata cu venirea lui bebe, dar asta nu e un lucru care sa te sperie.
Sfaturi nu prea dau de obicei, ca nu merg pt toata lumea. Eu pot sa iti spun ce am invatat din propriile mele greseli si nu as mai face la fel la bebe 2: as dormi mai mult, cand doarme si bebe, as mai lasa curatenia si pe maine sau lucrurile care sufera amanare, as incerca sa discut/sa citesc si altceva in putin timp liber, gen barfe, cancanuri, orice, parca prea eram canalizata si obsedata numai de articole si discutii legate de bebelusi, as fi mai relaxata per total asa, adica n-are nimic daca nu face vaccinul la 2 luni fix, n-are nimic daca n-are chef intr-o zi sa pape, l-as scoate afara chiar daca bate putin vantul si multe alte exagerari pe care le fac mamele cu primul copil. Nu face o psihoza din cantar, sa vezi mereu cat a luat in greutate, adica zilnic eventual, mi se pare f exagerat, pe asta n-am facut-o. Alege un pediatru bun este important pt copil si tine cont de ceea ce spune el, nu mama, bunica, vecina. Vremurile s-au schimbat mult fata de cand eram noi mici, deci metodele mamei nu prea mi-au fost de ajutor. Spre exemplu, ca tot ai amintit, chiar de curand am citit intr-o revista de profil, ca laptele de vaca este contraindicat, duce la carenta de fier si multe alte probleme chiar mai grave. Iti dau pm cu numele revistei daca te intereseaza neaparat, este parca penultimul numar. E bine sa ai prietene cu bebe, sa va vizitati, e bine si pt copil si pt tine. Comunica f mult cu copilul, vorbeste-i mult, chiar daca tu crezi ca e mic si nu intelege, este foarte important pentru el.
Cel mai bun sfat este sa iti urmezi instinctul de mama, eu chiar am dobandit acest simt in plus si merg cu incredere pe el.
Numai bine si felicitari!

Mergi la inceput

multumesc de raspunsuri

Mergi la inceput