O zi din viata unei mamici de sugar
Raspunsuri - Pagina 3
Mirona spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ramonika
de ce sa doarma cu galagie in jur? Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki |
ti-au raspuns fetele foarte bine.
copiii - in special sugarii se sperie foarte usor - ajunge un scartzait de usa , un suflat de nas mai sonor, o alarma auto, un picamer de la santierul de vis-a-vis etc. - zgomote pe care tu oricum nu le poti controla in totalitate. La sugari teama aceasta se manifesta printr-o tresarire, prin plans dintr-ala cu miscari de limbutza (care mie una imi rupe sufletul), prin incercarea de a-si inclesta manutele, de a apuca.
Cand am nascut-o pe Karina se refacea asfaltul pe strada noastra - mama mama cat am avut noi de indurat. Acum, la Raul - eu nu-i pot astupa gurita Karinei cand vrea sa tipe prin casa si fra-su are ora de somn - asa ca el tre sa adoarma si in conditii de zgomot. Nu spun ca tre sa fie asa intotdeauna.
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika asa o fi, insa m-a surprins chestia asta, pentru ca mie intotdeauna mi-a zis maica-mea ca atunci cand eram mica si dormeam nu se auzea nici musca, facea liniste deplina si ca asta ar ajuta la psihicul copilului, sa doarma in liniste |
si eu sunt de acord cu linistea - noaptea insa. si la fel e faza cu lumina - retina trebuie sa se odihneasca si ea - deci noaptea musai sa doarma cu lumina stinsa. Peste zi nu e nevoie nici de trasul jaluzelelor - sa se obisnuiasca sa doarmasi cu lumina - noaptea insa e alta poveste.
a - mi-am mai adus aminte o faza - ca sfat:
Tocmai din acest considerent, ca ei se sperie foarte usor - labaita daca iti plange copilul - fa-i baie infasat cu un scutec moale din finet. Asta pana se obisnuieste cu baita, ritualul de fiecare seara - apoi il poti elimina. Eu asa ii fac baita asa lui Raul, asa i-am facut si Karei pana pe la 4 luni. Pun in vanita un scutec din finet - asezat in romb si asez copilul usurel in apa -mana stanga sub cap si cu degetele ii tin o mana. cealalta manuta a lui e sub bratul meu. Il acopar cu cele 3 colturi ale scutecului ramase libere. Cu o mana il spal - dand la o parte pe rand coltul scutecului care acopera zona pe care vreu sa o spal.
ati inteles ceva? daca nu - sorry - spuneti si o sa pun poze dupa w/e asta (ca azi plecam la ai mei)
ma mai gandesc la sfaturi - haideti sa povestim si din greselile noastre - poate voi invatati din ele si nu le mai comiteti. ce ziceti?
anda16 spune:
Bebelusa mea are 5 luni si nu pot spune ca are un program strict, papam cand vrem si cat vrem laptic de la mami, dar incerc nu ii dau sa suga mai devreme de 2 ore. Iesim afara doar cand e timpul frumos, in rest, o imbrac mai gros si deschid geamul 10 - 15 minute daca ploua sau e prea frig afara.
Baita facem in ficare seara in jurul orei 20.00 de cand ne-am nascut am sarit de 2 ori sau 3 ori baita, cand a facut vaccin si la botez. La cap o spal o data la 2 seri.
Iesim afara doar cand e timpul frumos, in rest, o imbrac mai gros si deschid geamul 10 - 15 minute daca ploua sau e prea frig afara.
De ajutat nu are cine, asa ca mai mergem la cumparaturi, gatim, facem curatenie, totul "impreuna" cu caruciorul sau cosuletul cu noi.
anda.r
nushulica spune:
buna!
ramonika felicitari!!!nu stiam de burtica mamicosarcina usoara si bb sanatos tun!
acum daca vrei iti raspund si la intrebarea ta, dar sper sa nu te sperii prea tare ca eu n-am avut deloc ajutor de niciunde si am avut parte si de bebe colicospana la 3 luni(vad ca pana acum nicio mamica nu s-a plans de asta)
deci...am nascut cu cezariana dar n-as putea sa spun ca m-a afectat f tare asta adik eu am putut sa ma ridic singura din pat in aceeasi zi,cu greu dar am putut,deja cand am ajuns acasa cred ca max 3-4 zile ma ridica sotul din pat apoi m-am descurcat singura
sotul meu n-a avut parte de nicio zi libera asa ca eu eram de dimineata pana seara la 6 singura cu copilul a venit de vreo 2 ori mama si 2 ori soacra dar m-ai tare m-au enervat(vezi babismele)
in primele 3 luni de viata ale bblushului a fost f greu ca el avea colici plangea f mult,seara cate 2-3 ore ni se rupea sufletul,am incercat toate picaturile posibile pt colici n-am avut mare succes
alaptam la 1.30-2ore si sugea cate 20-30min...asta si zi si noapte eram zombie, ma mai stresa si ce mancam ca sa nu aiba bb colici si tot avea puteam sa mananc si paine goala
ieseam si pe afara dar stand la curte tot acasa eram
acum e altceva bb are 3 mese diversificate,san nu mai papa de la 6luni primeste lapte praf dim si seara
intre mese ,care sunt in jur de 7dim,10 fructe,13 carnita si legume,17branzica cu smantana sau ficatel sau peste sau ou ,21 lapte cu cereale, doarme min jumate de ora(intre mese deci) cel mai bine doarme dupa masa de la 13 cam 2-3ore
afara stam tot timpul cand nu doarme deci nu pot sa zic ca iesim la plimbare,iesim in curte il pun in carut si eu gradinaresc
sotul nu-l am decat seara dupa 6 si in we dar e frant deci e aproape zero ajutorul lui
aaah...uitam trezirea e la 6 dimineata de obicei cu un degetel de bb in oki sau mai rau o palmuta zdravana peste fata stingerea pt bb e la 9-10 seara dupa baitza iar pt mine imediat dupa
se mai trezeste o data noaptea pe la 2-3 si mai papa un bibe si somn pana la 6
deci pot sa spun ca de cand am nascut n-am dormit mai mult de 5 ore legat niciodata dar e f ok asa...ajungi sa te saturi cu 5 ore de somn ti se pare chiar de vis
te pup si daca mai ai nelamuriri intrebi
aaaa...legat de ce ziceau fetele cu linistea pt somnic...la noi nefiind miscare prin casa pt ca-s singura,tv il tin mai mult inchis ca altfel sta cu okii lipiti de el(bb) s-a cam invatat cu linistea si nu e bine...cum aude zgomot cum se trezeste dar acum fiind mai marisor s-a mai obisnuit il mai las sa doarma in carut afara si mai doarme si in zgomot dar f rar...deci invata-l cu galagie
de David
Poveste
bino spune:
Si eu am nascut prin cezariana o fetita, urmare unei fertilizari in vitro. Acum are o luna si jumatate si este perfecta si sanatoasa. Programul mi-l fac in functie de ea. O hranesc artificial(la indicatia medicului - am Hbs pozitiv). De vreo doua saptamini si-a reglat orarul de masa.Ultima masa la 12-1 noaptea, la 4 ceai, la 7-8 lapte, somn,la 11-12 lapte - ne jucam putin, iar somn,pe la 3-4 dupa masa lapte si afara vreo 2-3 ore depinde de ea. Ma ajuta mama dar eu am ingrijit-o din prima seara cind am venit acasa. Operatia s-a refacut bine si sintem fericite. Tati mai pe seara acasa si duminica. In rest ...ocupat. Uneori doarme toata noaptea de la 12-1 pina la 6 dimineata. E f. cuminte si o adoram. De colici nu stim cu exceptia saptaminii in care o pediatra "desteapta" m-a pus sa-i schimb laptele cu care ai mergea f.bine din maternitate. Acum s-a intors la lapticul ei Nan 1 simplu si ai merge f.bine.Iar cu ceaiul noaptea nu mai avem probleme cu iesitul afara. Va urez succes.
kay spune:
simina, sa stii ca fiica-mea e maestra la cazaturi are la vanatai de zici ca-i dau cu biciul peste picioare dar, deja stie sa cada... cat despre aoleo-itul cand pica, e cel mai bine sa ai o atitudine pozitiva, sa nu te panichezi. sunt super rezistenti ! S cand pica la inceput se uita la mine repede sa imi vada reactia si apoi avea si ea o reactie.. daca eu i-am zambit si am incurajat-o, am ajutat-o sa se ridice daca era nevoie, ea a zambit si ea si a continuat sa se joace. cel mai bun exemplu sunt eu. la vreo 2 ani, in parc cu mama, ma jucam, cad, imi julesc genunchii, sange peste tot. ma ridic si imi continuu joaca. mama era mai departe de mine, vine intr-un suflet si ma intreaba daca nu ma doare, de ce nu ma plang, etc. raspunsul meu, copil de 2-3 ani : pai daca nu era nimeni sa ma vada/auda, de ce sa plang ? astea povestite de mama. si dupa exemplu-mi personal m-am ghidat la treaba cu buba... acu daca se loveste tare, plange. ca e normal... da ma refeream la cazaturile uzuale.
si sarcina usoara tuturor burticilor !
************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Cosmote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
Ramonika spune:
nushu si celelalte fete - multumesc frumos de urari.
fetelor, ma gandeam ca daca n-ai destul lapte pt. bebe (eu am sanii mici si nu cred c-o sa se mareasca prea tare, deci e posibilitatea sa nu am lapte suficient), credeam ca se da lapte praf, Humana sau alta marca. insa maica-mea zice ca merge si lapte de vaca fiert indoit cu ceai... ???? ce parere aveti?
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
buli spune:
Ramonika, dimensiunea sinului n-are nici o legatura cu productia.
daca e cazul de supliment desigur ca o sa ceri o parere de medic pediatru, nu-i asa? :)
pe de alta parte, tot ce ti-au spus fetele e adevarat, insa nici prin cap nu-ti trece cum va fi
e bine si e frumos, sa-l lasi pe bb in ritmul lui, sa nu ascutlti in prima faza decit de pediatru (gaseste unul bun!), de instinctul tau si de bebe.
si inca ceva: fa acum tot ce-ti trece prin cap, dupa nastere n-o sa ai prea mult timp pt tine/pt voi.
deci: vacante, concerte, iesiri, somn, romantisme - fa provizii zdravene!!
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika asa o fi, insa m-a surprins chestia asta, pentru ca mie intotdeauna mi-a zis maica-mea ca atunci cand eram mica si dormeam nu se auzea nici musca, facea liniste deplina si ca asta ar ajuta la psihicul copilului, sa doarma in liniste. |
mama ta este o femeie inteleapta si generoasa, care te-a pus pe tine pe primul plan, nu treaba prin casa. asa este, somnul cel mai sanatos este in deplina liniste. bebelusul creste in somn, or daca asta este intrerupt de zgomote, iar creierul trebuie sa proceseze in continuare stimuli exteriori si, deci, nu se odihneste cum trebuie, da, corect, nu e benefic pentru bebe. am avut si eu discutii cu cei din familia mea pe tema asta, dar la mine in casa nu respira nimeni cat doarme sonia, pur si simplu. o solutie sa acoperi zgomotele este zgomotul alb - masina de spalat, ventilator, purificator de aer...
felicitari, sarcina usoara!
Ramonika spune:
buli - normal ca o sa cer parerea medicului. insa m-au mirat informatiile astea contradictorii, unii zic ca nu e voie lapte de vaca, altii ca e voie, dar cu ceai in el. de asta vreau sa stiu mai multe pareri, oricum deocamdata n-am cupil sa-i dau lapte
conchita - multumesc de urari. ai dreptate, asa zicea si maica-mea, ca daca e liniste cat doarme copilul o sa creasca mai inalt, daca e galagie, ramane mai mic. stiu ca suna a babisme, insa e bine de aflat mai multe pareri.
de asemenea, noaptea dormeam intotdeauna pe intuneric deplin. unii nu pot dormi decat cu lumina...
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
ilse spune:
Ramonika sarcina usoara in continuare.
Deci eu, am sanii mici, si alaptez de vreo 5 ani jumatate aproape in continuu, o printesa si doi cavaleri zdraveni, juniorul inca e mufat la greu, ceilalti intarcati, deci, nu conteaza dimensiunea sanului, conteaza conditiile prielnice sa poti tu alapta linistita, odihna, e greu stiu, dar cu sacrificat "curatenia" si "facutul altor treburi urgente prin casa" se poate, relaxata si hidratata la maximum si e ok.
Cu dormitul eu aleg asa o cale de mijloc, reduc tot ce se poate la liniste, dar nici nu ma stresez daca mai alearga sa zicem mijlociul dupa una-alta, sau mai aude o masina pe strada, sau mai cade ceva, ma rog unele sunete inerente, dar incerc la "inceputul adormitului" sa ii creez un pic de confort...si am o oarecare rutina, are o paturica, pe care i-o dau, el o tine in brate si o miroase si o suge uneori si ii trec draperiile la camera si se face asa un pic intuneric, nu total, trece binisor lumina prin ele...si gata el stie acuma e ora de nani.
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor