exista astfel de pediatrii?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mindy

Citat:
citat din mesajul lui Deus

tin minte ca la gradi stateam toti cu gura cascata si ne faceau in gat cu albastru de metil :)

poze

inspiratie si putere...pentru cine crede ca nu mai poate...NEVER, NEVER, GIVE UP !
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Daaa, tin minte...un albastru infinit, peste tot, la o otita mi-a pus in ureche si imi curgea tot pe obraji:) Parca eram stropita toata cu cerneala. :)

si acuma stiu mamici care folosesc albastru de metil si tratamente ca pe vremea noastra pt raceli, rosu in gat sau otite. Asculta sfaturile buniclor si ale mamelor si ele sunt multumite.
Pediatra noastra nu ne-a vazut decat la vaccinuri, in rest oricum ea este pro homeopatie si tratamente usoare. Are doi copii mici si spune intotdeuna ca la copii le recomanda doar ce le-ar da si la copii ei.

poze

inspiratie si putere...pentru cine crede ca nu mai poate...NEVER, NEVER, GIVE UP !
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terishka spune:

Nici eu nu am intalnit medici cum descrii tu, mihuta. Chiar zilele trecute ma gandeam si eu la acelasi lucru, cum exista la noi in continuare si sunt sustinute cu tarie toate ideile astea preconcepute legate de exemplu de alaptare la pediatri. Eu practic mi-am format convingerea ca pentru un copil cel mai bun e laptele mamei si ca merita sa faci eforturi sa i-l oferi mai ales de aici, de pe forum, citind subiecte unde au contribuit membri ce sustin intens alaptarea - cu ocazia asta, va multumesc (cred ca se stiu ei si ii stie toata lumea).

Eu am mers de la inceput cu fetita mea la o clinica privata. Medicul era mai in varsta, tot ma batea la cap sa ii dau completare formula fetitei desi crestea bine - sa fim siguri... Iar, ma batea la cap sa ii dau ceai. Paracetamol preventiv dupa vaccin, ca cine stie poate face febra mare. Pe langa faptul ca avea un stil autoritar de a discuta, era tare zgarcita cu explicatiile si tafnoasa cand ii mai adresam intrebari.
Am trecut la alt medic, tot in clinica, cu practica si in spital insa, mai tanara ca varsta. Mi-a placut stilul deschis, argumentativ, dar cu privire la alaptare... acelasi lucru. Fetita mea inca bea lapte de la san la 1 an jumatate, daca ar fi fost dupa ea ar fi trebuit la 1 an intarcata, metoda - eu sa plec de acasa... La cea mai mica stagnare sau crestere mai lenta in greutate mi-a recomandat intarcatul. Am ramas insa alaturi de ea, ma inteleg mult mai bine cu ea la nivel personal si simt cumva ca tine la copil.

Legat de antibiotice, eu deja nu mai stiu ce sa zic. Imi sunt recomandate la cea mai mica raceala, indiferent de medic. Eu stiu ca nu ar trebui date asa de usor, dar cand copilul are rosu in gat, temperatura 39.5 si am recomandarea de antibiotic i-l dau - mai mult de frica... o fi n-o fi nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

Mihuta draga, in primul rand felicitari ca inca alaptezi!
Apoi sa stii ca in enterocolita laptele de mama face minuni, scapa puiul de deshidratare, ti-o spun din proprie experienta si din relatarile altor mamici. Subliniez asta, pt ca stiu ca pediatrii interzic si alaptatul in enterocolite.
Stiu la ce te referi cu pediatrii, am patit si eu.
Sunt si pediatrii ok, o sa gasesti pana la urma.
Eu una experimentez o doctorita noua acum, deocamdata nu am avut probleme, deci nu stiu exact daca e ce-mi doresc, dar sper din tot sufletul.
Sunt si ei oameni, au propriile pareri si convingeri, ar fi minunat sa se potriveasca cu parerile noastre despre cresterea copilului.
Nu le neg calitatea de doctori, asta o scriu pentru cei care sunt medici si stiu ca-s deranjati de parerile pacientilor... doar ca uneori pacientii au pretentii mai mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

eu am doua!

una vine acasa (dar cu programare prealabila, deci nu o pot folosi in cazuri de urgenta - doar telefonic) si la cealalta merg la Medlife si am mai scris despre ea ca sunt foarte multumita.

1. amandoua sunt pro alaptat, ba chiar cea care vine acasa s-a cam suparat cand am introdus laptele praf la primul bebe (mi-a fost rusine de ea si cateva luni am comunicat cam ciudat, pana ne-a trecut la amandoua); acum e extrem de fericita pentru ca alaptez
2. nu sunt panicoase, nu ma sperie; nu ia copilul in greutate conform curbei, nu-i nimic, il mai studiem, imi ziceau ca arata comercial deci sa dam bice cu alaptarea! m-a sustinut, mai ales cea pe care o chemam lunar la control, masuratoare, diversificare.
3. mi-a facut schema de diversificare superba (eu prin diversificare superba inteleg ca s-a adaptat la greutatea copilului si mi-a comunicat alimente mai bogate caloric sau mai sarace, este fan avocado, cartof dulce; introduce mai intai legumele ca au gust mai nasol si dupa aceea fructele; nu este fan suc de fructe ci mai degraba fructe in sine ceea ce corespunde teoriei mele privind sucul si importanta lui in alimentatie)
4. nu mi-a recomandat ceai si in primele 5 luni jumate bebele meu a primit exclusiv lapte
5. la cele 2 fete ale mele in 3 ani de viata a primei si 1 an al celei de-a doua nu stiu daca am dat de 3 ori antibiotic; si pe ala cand am ajuns noaptea pe la Grigore Alexandrescu; recomanda si ele homeopate atunci cand e cazul;
6. nu m-au certat si cand am facut erori, au fost mereu pozitive si n-am facut nimic special sa am o relatie cu ele;

Am ceva neajunsuri cu accesibilitatea, adica destul de ocupate dar tot pot avea acces la ele in aceeasi zi daca am urgente. Nu cred in schimb ca pot avea acces in cateva ore, deci pentru urgenta maxima merg la Grigore Alexandrescu. In rest, calea legala, telefon la Medlife si programare sau sunat pe cea care vine acasa, stabilit intalnire si gata.

Nici vaccinari nu mi-a facut tot ce se face suplimentar ci a analizat copilul si mi-a comunicat ce crede ca trebuie si ce nu. Am mai studiat si eu si am luat decizia comuna de a nu face un anumit vaccin.

Una din ele activeaza la Municipal si chiar participa la multe cursuri, e pusa la curent tot ce apare si eu chiar cred ca e o scoala buna de pediatri acolo.

Dar ca sa ma laud si cu mine, sunt o mama destul de relaxata, nu ma sperii de boli, sunt destul de informata ca doar citesc pe-aici zilnic, sunt destul de inventiva si atunci cand intru in cabinet si discut despre simptome, mentionez si eu ca as prefera sa nu fie cu antibiotic. Teoria mea personala e ca doctorul se mai adapteaza si la pacient, adica exista persoane care de-aia merg la cabinet, ca sa ia antibiotic pentru asa cunosc ei din strabuni si daca nu li s-ar prescrie ar spune ca e doctorul nebun.

Nu stiu daca s-a inteles din mesaj dar eu sunt multumita de pediatrele mele, le recomand cu caldura si banuiesc ca mai sunt si altii ca ele. Cea de la Municipal mi-a recomandat si alte specialitati, tot asa doctori buni, pentru ca am mai avut nevoie de un ORL-ist, un oftalmolog, deci cred ca se poate!!!

PS: Nu am avut boli dificile, am avut ce au toti copiii, o enteroviroza, o alergie, rinite, faringite, laringite, conjunctivite si alte minunatii care se termina in -ite. Deci pentru cazuri complexe nu le cunosc competentele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meb spune:

Of, mihuta, parca am scris eu mesajul tau...nu pot sa inteleg ce e cu evmedievismul asta printre pediatrii romani. Daca medicul nostru de familie, care este si pediatru, nu se uita la mine ca la extraterestru pentru ca il mai alaptez pe puiul meu de 1.5 ani ( a se citi: ii dau lapte de al meu in loc de formula, nu ca il alaptez exclusiv) si nu ma indeamana sa il decalotez, imi recomanda in schimb suc de citrice de pe la 4 luni, ceaiuri intre mese de la 2, crema cu cortizon ca pe apa, etc. Nu demult, din cauza frecventelor constipatii ale puiului meu, m-am programat la medlife la o pediatra renumita pentru rezultatele exceptional de bune in rezolvarea problemele gastroentero. Eram fericita ca am gasit o pediatra gastroenterolog accesibila si in we. Am sperat sa aflu ceva nou de la dansa, pentru ca ce mi-a recomnadat pediatrul nostru nu prea functiona. Dupa ce s-a mirat foarte mult ca mai alaptez si mi-a zis ca daca i-ar face acuma analizele "acestui copil" sigur i-ar iesi carente de minerale si ca, chiar daca nu ii ies carente, alaptatul prelungit ma va termina pe mine psihic, etc, a vrut sa il verifice cum e decalotat, dar fara sa imi ceara permisiunea. cand mi-am dat seama ce vrea sa faca, i-am spus ca o rog acolo sa nu umble dar nici nu m-a auzit atat de hotarata era, a trebuit efectiv s-o impiedic acoperind copilul cu mana, a fost crunt! ea s-a uitat la mine siderata si m-a intrebat din ce tara sint si daca fac parte din vreo secta(sic!)... cateva zile am vorbit singura, ca sa nu spun ca am dat un milion pe consultatie si ca pediatra a intarziat o ora...
Gata, mi-am varsat si eu oful

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

daca esti din buzau si acolo cauti medic... e greu... in provincie gasesti greu un pediatru echilibrat si cu deschidere spre idei moderne privind cresterea si educarea copilului. iti spun asta in calitate de mama din provincie care a gasit cu mare greu un pediatru cat de cat...
faptul ca m-am informat m-a ajutat atunci cand am avut contact cu medicii, desi asta a ingreunat comunicarea cu ei. de regula pare lipsa de respect sa pui la indoiala decizia medicului si sa ceri lamuriri... dar eu am trecut peste asta, am indraznit si am deschis gura, cu tot respectul... ca e vorba de copiii mei si ei sunt mai importanti decat orgoliul medicului. iar daca in urma discutiilor cu argumente pro si contra m-a convins cu explicatii ca tratamentul x este cel potrivit, am urmat indicatiile...

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, in sufletul nostru pentru totdeauna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

ymca,
pe masura ce citeam de doctorita ta no.1 ma gandeam ca e tot una cu a mea. cand ai dat "amanuntul" cu municipalul, m-am convins ca avem aceeasi doctorita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

karula ...nu stiu daca e aceeasi persoana, dar banuiesc ca toti sunt instruiti cam in acelasi mod. si chiar se duc la cursuri, si citesc articole...ca mai stau la povesti cu ea cand ne vedem si-mi place ce aud, deci mie-mi place scoala de la Municipal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Sincer mi-am luat gandul de a gasi un astfel de pediatru in Buzau, asa ca daca asa gasi un astfel de medic la Bucuresti m-as duce acolo fara sa ezit.

Dar vad ca multe ne plangem de acelasi lucru dar nume nu da nimeni. Daca va sfiiti va rog sa-mi trimiteti numele si datele de contact pe PM.

Ce sa zic, si eu incerc sa fiu cat se poate de informata, citesc studii medicale (ma rog, mai mult concluziile), trec prin filtrul personal toate opiniile, dar ce folos daca primesc intotdeauna aceleasi raspunsuri "cititi prea mult" "nu va mai luati dupa internet". Eu chiar nu inteleg, din punctul meu de vedere o mama informata este de preferat uneia ignorante, nu ? Macar pe prima o poti convinge cu argumente logice si stiintifice.

Poate ca sunt eu dificila, cum mi s-a spus, dar daca eu am citit ca paracetamolul dat pana la 1 an creste riscul de astm bronsic si doctorul meu de familie mi-l recomanda INAINTE de vaccin, preventiv, nu e normal sa intreb ? Daca eu am citit ca formula osmotica a laptelui de mama il face sa fie cel mai usor aliment de digerat si astfel este alimentul ideal in gastroenterocolite iar pediatra imi spune sa INTARC in mijlocul bolii cand fetita mea nu mai manca de trei zile si bea doar cate o gura de apa , nu-i normal sa mi se ridice parul in cap ? Daca eu am citit ca gastroenterocolitele se trateaza cu antibiotic doar in cazul infectiilor bacteriene cu complicatii si mi se recomanda ampicilina injectabil, ce sa zic? Daca in spital au afise mari cu promovarea alaptatului unde scrie clar ca OMS recomana alaptarea pana la 2 ani si chiar mai departe, iar pediatrii mi-au spus toti ca laptele meu nu mai are acum calitatile nuritive necesare copilului meu nu e normal sa intreb cum de laptele de continuare care este facut dupa laptele matern este mai complet ?

Eu stiu ca au urmarit sute de copii si se bazeaza pe experienta acumulata dar sincer mie nu mi se pare ca suntem chiar cel mai sanatos popor din lume asa ca prefer sa ma informez de la cei care traiesc mai mult si mai bine.

Bird,sa stii ca eu n-am auzit in veci de copii alaptati exclusiv pana la 2 ani. De copiii care mananca putin da, de copii care prefera laptele deseori mancarii solide da, de copii cu meniu foarte restrictionat, da, insa toate erau cazuri de copii hraniti cu formula, poate si pentru ca in jurul meu nu am avut copii alaptati peste 1 an. Probabil ca exista copii mai mofturosi, indiferent de ce fel de lapte primesc.

mami de Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Kay, chiar te rog daca ai timp, sa-mi dai si mie numele si datele de contact ale pediatrilor pe care ii recomanzi, promit sa nu le ocup prea tare programul, intentionez sa o tin pe Sophia sanatoasa cat pot . Pupici Soniei.

mami de Sophia

Mergi la inceput