exista astfel de pediatrii?

exista astfel de pediatrii? | Autor: mihuta

Link direct la acest mesaj

Recunosc ca mi-am cam pierdut speranta. In un an jumate de cand sunt mamica am vizitat 5 pediatri, dar nu m-am putut opri la nici unul. Cam din aceleasi motive de fiecare data :
- cand era mica recomandau diversificarea prea devreme
- cand a avut rosu in gat prescriau antibiotice preventiv
- cand inrebam de dermatita atopica insistau cu creme cu cortizon - s-a putut si fara
- acum e faptul ca Sophia e inca alaptata, aceleasi comentarii spuse pe banda rulanta despre calitatile trecatoare ale laptelui matern, fata de formula de continuare care e atat de completa, suspiciuni ca as mai putea sa alaptez exclusiv un copil care are 13.5 kilograme (cate mese are ? are cinci mese? cat ii mai dati sa suga?)

Din fericire pana acum n-am avut mare nevoie de doctori, pentru vizitele periodice a fost suficient medicul de familie (spune el, tot pediatru la baza, deci numarul 6), dar de curand cu nefericita ocazie a unei gastroenterite de 1 mai am resimtit acut lipsa unui medic in care sa am incredere si care sa-mi urmareasca copilul pe termen lung.

Nu contesc calitatile doctorilor la care am fost, dar pentru mine e important sa fie o persoana care sa aiba o atitudine pro-alaptat, mai conservatoare in ceea ce priveste tratamentul simptomatic, o persoana care sa stie sa se poarte cu delicatete cu copiii si care sa aiba disponibilitatea de a explica un tratament sau un diagnostic atunci cand este cazul.

Exista astfel de doctori? Unde ii gasesc? Sau le tineti numele pitite pentru a nu ii aglomera ?

mami de Sophia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kay spune:

iegzista. dar medicii astia nu vin acasa, nu gadila mamicile, nu nu nu... ei isi fac doar meseria, si o fac bine !!!

eu cunosc cel putin 3-4-5, toti la IOMC. dar sunt dr care lucreaza la Terapie Intensiva... mai lucreaza si la Medlife, dar fac garzi.

daca te intereseaza totusi, iti dau un PM. pe a mea nu ti-o dau, ca am zis ca o iau si fug in lume cu ea, sa fie doar a noastra o sun inclusiv cand are bunica hipertensiune .

************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :

858 - 2 euro/sms - Cosmote, Orange, Vodafone

www.inimacopiilor.ro

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihuta

- acum e faptul ca Sophia e inca alaptata, aceleasi comentarii spuse pe banda rulanta despre calitatile trecatoare ale laptelui matern, fata de formula de continuare care e atat de completa, suspiciuni ca as mai putea sa alaptez exclusiv un copil care are 13.5 kilograme (cate mese are ? are cinci mese? cat ii mai dati sa suga?)

Nasoale comentarii.
Eu de comentariile astea nu am scapat printre oameni din pacate (nu de la medici) ajunsesem sa o alaptez in secret ca ma saturasem de intrebarea (cand ai de gand sa te opresti?).

De antibiotice pt rosu in gat nu stiu ce sa zic.
Si a mea a avut rosu in gat zilele astea (a debutat cu febra dar nu f mare) si Dr a prescris antibiotice preventiv.
I-a luat secretie bacterina din gat si a zis ca ma suna vineri sa imi de-a rezultatul, pana atunci sa ii dau antibioticul.

Fetele din US, voi ce ziceti de antibiotice? Pt ear infection mi-a dat de fiecare data antibiotic (am avut de 2 ori problema asta ea fiind in colectivitate) iar acum cu infectia din gat.
Parca prea repede ne prescrie antibioticul.

Oare cum se tratau pe vremuri infectiile astea pana nu a aparut antibioticul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

tin minte ca la gradi stateam toti cu gura cascata si ne faceau in gat cu albastru de metil :)

poze

inspiratie si putere...pentru cine crede ca nu mai poate...NEVER, NEVER, GIVE UP !
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Mindy - incerc sa-ti explic situatia de unde sunt eu, unde medicina de face doar pe baza de calculator, poze si analize. Nu am intalnit in 5 ani de cand sunt aici niciun medic care sa-si dea cu parerea doar uitandu-se cu ochilul liber sau cu o lingura de lemn in gat. Metoda asta aici nu exista.

Nu stiu exact la ce te referi cand spui " rosu in gat", dar fiica-mea a avut pana la trei ani destul de multe episoade de faringita. Mai exact, i se baga o camera in gura ( mai exact in gat) si imi spune daca are infectie sau daca e doar putin inflamat. In primul caz, daca infectia este vizibila in poza primim antibiotic, nu mai mult de 3 zile. Daca este putin inflamat ca sa-l citez pe medic, mi se da doar un lichid alb ( pentru tuse) si un praf ( pentru atenuarea simtomelor de disconfort pe care le are copilul. Cu varianta a doua ma cheama dupa doua zile pentru o noua poza, sa fie sigur ca n-a aparut infectia. In iarna asta, am avut vreo 4 episoade de gat inflamat care nu a necesitat antibiotic. Ca si simptome copilul se plangea de durere in gat si evident lipsa totala a poftei de mancare. In concluzie, in iarna asta am scapat fara pic de antibiotic, lucru extraordinat la ce simptome a avut.

La urechi, pana a implinit 2 ani am fost campioni la otita medie cu lichid de cateva ori. La fel, cu acelasi aparat ii facea poze in urechi. Otita are niste grade. Pana la gradul 4 nu se da antibiotic, dupa gradul 4 se da obligatoriu.

Aici, poti sa vezi niste poze (1-7) - sunt in josul paginii.
http://www.thechildrenshospital.org/news/publications/practiceupdate/2007/otitis_media.aspx

Noi am avut si de gradul 7 ( numarul 7 din poza), care a necesitat antibiotic o luna de zile.

Si ca sa-ti raspund la ultima intrebare, cand am fost in Ro la ORL-ul mi s-a spus ca pe vremuri medicii diagnosticau otita prin comparatie cu "tita unei vaci". Raspunsul mi s-a parut dezgustator, dar m-a amuzat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Mihuta asa e si la mine dar m-am obisnuit. Medicii buni sunt in orasele mari. Eu stau in Rm. Valcea si i-am luat la rand pe toti. Cam aceleasi probleme ca si tine. Dermatita o controlez fara cortizon (pediatrul ne-a recomandat de la 3 luni), antibiotice foarte rar desi dr recomanda la fiecare vizita. Cand e o problema mai serioasa daca pot dau o fuga la Bucuresti.
Multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Mihuta - eu am gasit in Romania un medic care mi-a placut si care a trat-o foarte bine pe fiica-mea La Medlife - Dr. Geosanu Constantin. Dupa ce medicii din provincie mi-au prescris la o raceala o sacosa de medicamente cu care nu puteam fi de acord, m-am dus la el si sa intlamplat de 2 ori sa-mi spuna ca nu erau necesare, si a avut mereu dreptate, copilul neavand nimic grav, inafara de o simpla raceala.

Mi s-a parut un pediatru bun si foarte apropiat de stilul medicului de aici. Trist ca nu avea si cabinetul dotat conform celor de aici, dar asta e vina spitalului, insa tipul mi s-a parut foarte bine pregatit.
Sper sa nu fuga din tara si sa-l gasesc mereu acolo, cand voi avea nevoie de el.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui virgi

M

Nu stiu exact la ce te referi cand spui " rosu in gat", dar fiica-mea a avut pana la trei ani destul de multe episoade de faringita. Mai exact, i se baga o camera in gura ( mai exact in gat) si imi spune daca are infectie sau daca e doar putin inflamat. In primul caz, daca infectia este vizibila in poza primim antibiotic, nu mai mult de 3 zile. Daca este putin inflamat ca sa-l citez pe medic, mi se da doar un lichid alb ( pentru tuse) si un praf ( pentru atenuarea simtomelor de disconfort pe care le are copilul.

Merci Virgi - rosu in gat, adica gat imflamat, nu putea sa inghita, cu durere (sore throat), puteam sa vad cu ochiul meu (si o mica lanterna) cat de inflamat este si avea ceva pete albe in varf acolo unde se instalase inflamatia. A doua zi deja se ameliorase si nu se mai vedeau petele albe.
Mi-a zis sa ii dau antibiotic 10 zile, intre timp secretia e la labosarator pt testare.

In fine, in cazul asta probabil ca a fost nevoie, dar parca prea repede se prescrie antibioticul, la cazul de infectie la ureche mi-a zis: vad putin inflamat nu e nimic ingrijorator, dar ca sa fim siguri ii dam antibiotic 10 zile. Si uite asa bag antibiotice in ea, ca nu imi vine sa nu ii dau si dup'aia sa ma simt vinovata ca fac de capul meu si problema se agraveaza.

Cunosc persoane care au luat antibiotice de mici la orice minuscula problema iar acum la o muscatura de lebenita (pepene rosu) din frigider, fac o raceala si o inflamatie in gat de toata frumusetea, de trebuie sa isi ia liber de la serviciu, si bineinteles ca nu le trece fara antibiotice.

Asa m-am saturat sa aud de antibioticele astea.
Iar fetita mea e asa de puternica, imediat lupta cu boala, racelile le-a facut in forma ff usoara (cand a fost cu febra nu a trecut de 24 de ore) nu as vrea sa o transform intr-o dependenta de antibiotice.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Deus

tin minte ca la gradi stateam toti cu gura cascata si ne faceau in gat cu albastru de metil :)

poze

inspiratie si putere...pentru cine crede ca nu mai poate...NEVER, NEVER, GIVE UP !
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Daaa, tin minte...un albastru infinit, peste tot, la o otita mi-a pus in ureche si imi curgea tot pe obraji:) Parca eram stropita toata cu cerneala. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihuta
In un an jumate de cand sunt mamica ... suspiciuni ca as mai putea sa alaptez exclusiv un copil care are 13.5 kilograme (cate mese are ? are cinci mese? cat ii mai dati sa suga?)

Alaptezi exclusiv un copil de 1 an jumate? Nu mananca si mancare?

Sorry, nu vreau sa ma iua de tine, dar stiu pe cineva care alapteaza exclusiv copil de aproape 2 ani si sustine ca nu poate sa-l hraneasca pentru ca refuza orice in afara de san. Evident copilul are tot felul de probleme de sanatate si este foarte anemic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

nu, vroia sa spuna ca laptele il bea doar de La san.

************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :

858 - 2 euro/sms - Cosmote, Orange, Vodafone

www.inimacopiilor.ro

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput