excursie Londra cu bb de 5 luni

excursie Londra cu bb de 5 luni | Autor: Porumbita

Link direct la acest mesaj

In iunie vrem sa mergem 3 zile la Londra (excursia e platita din noiembrie anul trecut, a fost o oferta f buna, hotelul e de 3 stele langa un metro) si vrem sa luam si piticul dupa noi (e alaptat exclusiv si desi mananca si la biberon de cateva ori pe sapt imi e ca dupa 3 zile doar de biberon, chiar dc cu laptele meu, nu o sa mai vrea sanul, plus ca nici mama si nici soacra nu isi pot lua concediu si sunt singurele la care as fi putut apela);

m-ar interesa de ce anume ar trebui sa tin cont la zborul cu avionul, ce sa iau sa nu iau cu noi, ce fel de asigurare de sanatate sa fac pt el;
si mai ales cred ca am nevoie de incurajari de la cele care ati calatorit cu bbii mici (cam toti in jur ma descurajeaza si sunt f aproape de a renunta complet la plecare desi parca asa o voce mititica in interior imi spune ca ne-am descurca)

multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

io n-am calatorit cu bebe mic cu avionul, dar cred ca 5 luni e varsta ideala, il pui la san cand vrea, doarme in sling/carut etc, n-ai treaba cu mancarea...e practic ultimu tren de calatorit asa departe cu bebelus, dupa diversificare e jale:D

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Porumbita, s-a mai discutat despre calatoria cu avionul cu bb mic chiar la noi la subiect, dc ai rabdare sa dai un search...

Eu voi pleca in septembrie in Romania cu Aidan, oricum zborul tau de 3 ore nici nu se compara cu al nostru care este de 17-18 ore (cu schimb de avioane si stat in aeroport).

Cred ca iti faci prea mari probleme pt un zbor de trei ore. In alea trei ore bb s-ar putea sa doarma...sau sa manance o data si sa doarma in rest.
Noi am fost cu masina pana la Miami (6 ore) cu bebe de trei luni jumatate si ieri la plaja (o ora jumate) si chiar nu au fost probleme.

Mai ales dc bb e alaptat exclusiv, chiar nu vad ce anume sa iei cu tine, eventual niste jucarii si niste schimburi (hainute, diapers, dezinfectant pt maini) in bagajul de mana (de exemplu ieri l-am schimbat de trei ori in cinci ore pt ca a vomitat).
Nu uita sa ii dai sa suga ( sau suzeta) la decolare si aterizare. In rest...have fun!

Despre asigurarea de sanatate ...nu stiu,paote stiu fetelecare locuiesc in Europa mai multe.

Ai voie sa iei caruciorul si scaunul de masina, plus o geanta pt bebe. Caruciorul il predai la usa avionului si il iei la aterizare (ca sa poti transporta copilul cu el cat mergeti prin aeroport).
Sa ai si niste medicamente uzuale la tine (gen tylenol, motrin, ma rog ce o mai fi prin Romania pt febra si chestii minore).

Sincer, cred ca iti faci prea mari probleme, zborul este extrem de scurt, nici nu va urcati bine in avion si tb sa va dati jos . Noi numai pana la aeroport tb sa conducem doua ore jumatate:))

O sa fie bine,stai fara grija!

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

merci mult de raspunsuri;

i le-am citit si sotului; acum zice ca nu avionul e problema ci efectiv la Londra, ca il bagam in aglomeratii gen metrou, muzee..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Si daca il bagati in aglomeratie ce se intampla:)), nu poti creste copilul sub un glob de sticla, deja la 5 luni e maricel.

Uite eu l-am dus pe Aidan in aglomeratii inca de cand avea doua-trei saptamani, magazine, scoala, intalniri cu mamicile la biblioteca (practic am luat copilul cu mine oriunde, pt ca nu aveam cu cine sa il las si trebuia sa merg la scoala sa ma intalnesc cu advisor-ul meu).Nu s-a intamplat aboslut nimic, este un copil sanatos, creste frumos.

La botez, a trecut prin bratele tuturor, nu l-am tinut izolat, deja mi se par exagerate toate masurile astea anti-contact, copilul este o fiinta care trebuie sa creasca intr-o comunitate, nu poate sa vada doar pe mama si pe tata pana la sase luni.
Desigur, dc este un copil bolnavicios sau cu probleme de imunitate, atunci tb sa urmam sfatul medicului pediatru.
Dar in cazul unui copil sanatos, nu vad sensul izolarii sau a unor restrictii de calatorie.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Cu bebe mic e excelent de calatorit, tot ce vor e somn, papa si caca :)). Noi am zburat de multe ori si in EU si in US cu bebe si apoi cu el mai mare. Cat a fost bebe a fost mult mai usor, il alaptam, il schimbam si somn. Am mers la muzee, monumente, peste tot, aglomerat sau nu.

O sa fie bine, ai sa vezi.

Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Cand baietelul avea 7 luni am mers cu el in Romania pentru 3 saptamani si a fost totul foarte bine. Il puneam in scoica, in carucior sau in masina, l-am plimbat si in toata tara, la munte, la mare, si ce calduri erau... se pare ca el a suportat totusi cel mai bine.
E chiar usor la varsta asta. Iar mie mi s-ar parea mult mai complicat si stresant sa-l las in grija altuia.
Stiu ca pare o intreaga aventura sa pleci cu bebe, dar daca va organizati bine n-o sa aveti probleme. Pe aici lumea e extrem de mobila si pleaca mereu cu bebelusi, vezi bebei peste tot, nu s-ar putea altfel

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada_coman spune:

Noi am plecat in Spania-Bilbao, cu Daria cand avea 8 luni. Drum cu masina de la Iasi la Bucuresti, avion 4 ore pana la Madrid, schimbat avion la Madrid si inca 45 min avion pana la Bilbao. A fost destul de bine, bebe dormit, nu prea a papat, asa cate putin, dar a fost ok. Am stat 1 sapt si ne-am simtit extraordinar. La intoarcere a fost si mai bine. La 5 luni cred ca e mai usor, ca papa mai mult laptic si e mai usor. La vara mergem cu amandoua la Bulgari Mergeti in vacanta, nu va mai stresati, ca nu se intampla nik. Sanatate multa!

Mamica de Daria-Ioana 15.08.2007 si Karina-Nicole 29.12.2008

Daria
Karina

POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8352f415656e1fa1594ae5&source=category&category_id=12" target="_blank">FILMUL NOSTRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

noi am mers in multe concedii cu fata cu masina iar eu singura am fost de 2 ori cu ea cu avionul in romania. o data la 8 luni si o data la 2 ani. a mai zis cineva, cand sunt mici sunt extrem de flexibili si e ideal sa ii iei in concedii. si cu 2 parinti in avion e super usor. eu a trebuit sa o dau in brate la tehnicieni de pe aeroport ca sa pot plia carutul

pentru avion as avea biberon pregatit (cu lapte, apa - ce vrei tu) ca sa ii dau dupa decolare caci li se infunda urechile si ii deranjeaza. ii poti da foarte bine si san daca stai la geam si sotul la mijloc. aici tu decizi.

pentru deplasari as merge pe sistemul carut usor sport tip umbrela care se lasa mult pe spate + sling/wrap/marsupiu. in carut poti pune o gramada de catrafuse si apoi la metrou unul din voi poate lua copilul si altul carutul strans.

daca nu alaptezi exclusiv as lua si un fierbator cu un ibric la mine - asa am facut eu cand avea fata 4 luni si am fost un we la hotel, am turnat apa oparita peste biberoane. nu e sterilizare dupa toate regulile artei insa e mai bine decat nimic. ibricul cu apa calda e bun si ca incalzitor de biberon.

as lua intr-adevar ceva medicamente (consulta un pediatru).

in rest locul de dormit - doarme cu voi in pat?, vorbiti la hotel pentru pat pliant?

povestea cu aglomeratia si copiii pe mine ma face sa rad, in belgia copiii merg de la 3 luni la cresa si zau ca de pe jucaria linsa de colegul de cresa mucos au mult mai multe sanse sa raceasca decat de la persoanele de la 1-2m de ei.

la 5 luni dorm inca mult ziua, dorm usor in carut, in londra sigur aveti multe facilitati sa schimbati pe bebe si o sa vedeti atatia oameni cu bebelusi peste tot incat daca lasati copilul acasa v-ar parea rau.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

multumesc frumos de raspunsuri;
sotul zice ca e prea mare trambalarea pt bb doar pt 3 zile (2 nopti); ca era altceva dc stateam macar o saptamana.
la mine stresul e sa nu cumva sa refuze sanul dupa...;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Citat:
citat din mesajul lui Porumbita

multumesc frumos de raspunsuri;
sotul zice ca e prea mare trambalarea pt bb doar pt 3 zile (2 nopti); ca era altceva dc stateam macar o saptamana.
la mine stresul e sa nu cumva sa refuze sanul dupa...;

Porumbita eu inca alaptez, si am alaptat 3 copii mult si bine...am fost plecata in anii astia ceva we-uri si am lasat lapte muls acasa si dat copiilor de catre socri...si nu o sa-ti refuze sanul, eu asa zic, cel putin din experienta mea, gandeste-te ca odata revenita acasa si pus copilul la sanul cald, mirosul lui, senzatia, manuta lui acolo, sigur va fi fericit si nu-l va refuza, mai ales daca te mai mulgi si acuma si e cat de cat obisnuit cu biberonul.

La mine a fost oarecum de groaza, ca m-am muls manual si copilasii cei mari chiar nu au fost invatati cu biberonul, si totusi am reusit pentru 3 zile sa plec la o conferinta si alte cateva we de urgenta.

Cu putina vointa se poate.

Si eu umblu cu ei peste tot si am fost in vacante cu ei si asa mai departe, dar zau uneori e mult mult mai usor fara bebe, daca evident ai cu cine sa-l lasi, acuma asta e doar parerea mea...nu poti vizita in liniste un muzeu de exemplu sau umbla incoace si incolo asa mai liber de restrictii cum ar fi fara.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput