mononucleoza infectioasa

mononucleoza infectioasa | Autor: oana_r

Link direct la acest mesaj

la 3 ani i-a descoperit un ganglion la axila , la gat avea de la 1 an.dupa de m-am plimbat pe la medici vreo doi ani si mi-au spus ca nu are nimic,am ajuns la un medic care mi-a dat sa-i fac mai multe analize.inainte cu o saptamana de analize el a avut viroza respiratorie.la analize i-a iesit vsh 38 si ar fi trebuit sa fie inter 3-8 si CRP un pic marit,nu stiu pentru ca nu ama analizele la mine.si i-a mai iesit la mononucleoza igg-300,rezultatul bun ar fi trebuit sa fie <20.la laborator mi s-a spus ca are o infectie de mult timp in organism.
medicul ,nu i-a dat nici un tratament,va trebui sa repete analizele peste 6 luni,dar mi-a spus ca are mononucleoza cronica si sa-i urmaresc ganglionii sa vad daca-i cresc sa este vreunul fix sa vin la medic.
stiti ce complicatii da aceasta boala sau daca sunt aceleasi in cazul in care boala este cronica si nu acuta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tatto spune:

SI EU AM AUZIT DE ACEASTA BOALA PENTRU PRIMA DATA ANUL TRECUT.
FETITA CUMNATEI MELE A AVUT ACEASTA PROBLEMA , AICI IN ITALIA O MAI CHIAMA SI " LA MALATIA DEL BACCIO ", TRADUS - BOALA PUPICULUI - , SE TRANSMITE PRIN SALIVA SI PUPICURI. TRBUIE SA II DEZINFECTEZI TOATE JUCARIILE SI SA STAI FOARTE ATENTA SA NU BEA DUPA ALTI , SA NU IL PUPE NIMENI ,SA NU BAGE NIMIC MURDAR IN GURA ETC.
( AM SA VORBESC CU CUMNATA SI AM SA-TI SCRIU DETALIAT TOT )
TATTO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Fetitza mea a facut boala anul trecut, avea ganglioni mariti si o eruptie usoara plus febra. I am facut analiza la Medicover pt virusul Epstein Barr si i a iesit pozitiv. Nu ai ce sa faci , doar odihna , sa nu faca efort. Multa sanatate

http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1091

de Inisa Ana-Maria si Bianca Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mylene spune:

Si noi ne-am confruntat cu aceasta boala la baiatul meu cel mare dar asta a fost acum vreo 10 ani... Eram in Bucuresti si Matei avea un an si jumatate, eu tocmai reincepusem serviciul.

Probabil el a facut varianta acuta caci a debutat cu niste aparitii de pete ciudate rosii pe piele care apareau si dispareau dupa care a facut o amigdalita 'alba' cu temperatura fff mare. Initial i-au dat antibiotic ca pt o infectie dar nu a cedat deloc - bietul de el avea amigdalele atit de umflate ca nu putea respira, horcaia efectiv, mi se rupea inima sa-l vad asa...

Am avut noroc de o doctorita priceputa (desi nu era pediatra)care cind a simtit ganglionii (pe la clavicule pe undeva si pe linga ureche) si vazind ca antibioticul nu are efect m-a trimis la spitalul de boli infectioase - nu mai stiu cum ii spune acum - cu banuiala de mononucleoza. Mi-era groaza de spital dar m-am dus pina la urma ca nu scadea febra deloc sub 39 de grade.
Tin minte si acum, era intr-o vineri cind ne-am internat si a plins saracu - si eu pe linga el - cit i-au luat singe pt toate analizele.
Dar practic imediat dupa ce ne-au dus in salon si bietul de el adormise epuizat am realizat ca febra cedase si ca respira in fine mult mai bine. Fix la o saptamina dupa debutul bolii.

Am ramas tot week-endul in spital si s-a confirmat mononucleoza. Stiu ca i-au mai dat niste gentamicina preventiv, sa nu faca vreo alta infectie si un tratament cu fier, parca. Din cite imi amintesc doctorii mi-au spus ca boala asta poate afecta ficatul si slabeste organismul f tare... Dar e tot un virus..
Si cam de cite ori face Matei vreo viroza sau raceala i se inflameaza putin si ganglionii.

Asta e ce-mi aduc aminte, au trecut destui ani de atunci - si intre timp probabil ca medicina a mai facut progrese... Ar fi bine sa gasesti un doctor care sa-ti explice ce si cum si daca e cazul de investigatii mai aprofundate...

Multa sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

Si ai mei au facut amandoi mononucleoza, la diferenta de un an, dar nu stiu sa zic acuta sau cronica... N-au luat de la unul la altul, a debutat la fiecare atunci cand organismul lor era mai slabit, dupa cate un sezon nefast de viroze preluate de la gradi. Tratamentul a fost la amandoi acelasi, repaus si mancare usoara. Ganglionii s-au retras cam intr-o saptamana, iar de atunci la fiecare nou episod de viroza se mareau. Cel mare acum nu mai face ganglioni, dar cel mic da.
Si eu si tatal lor am facut cand eram mici, dar la varste mai mari.
Suntem ok.
Curaj, vezi ce zic doctorii.
Este o boala care trebuie urmarita. Si in pricipiu lasat organismul sa se refaca, adica mai departe o vreme de colectivitati. Daca o fi o forma mai urata, se trateaza, stai linistita.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatto spune:

sper sa reusesti sa-l trduci.

http://it.wikipedia.org/wiki/Mononucleosi_infettiva

ALESSIA 1/08/2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belobia spune:

eu stiu ca i se mai spunea boala celor care se saruta, mai frecvent la adolescenti. si eu am avut, eram studenta :))
stiu ca trece de la sine, repaus, izolare si hrana adecvata. chiar nu e de speriat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

buna, avem articol si pe site despre mononucleoza.
http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=1091
sper sa va ajute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Baiatul meu a facut anul trecut (febra, eruptie, ganglioni) si foarte greu si-a revenit. A fost f slabit, obosit, iar apoi cateva luni bune aduna toti virusii de la cresa. Si acum i se maresc ganglionii cand e bolnav.

Majoritatea adultilor ( cel putin asa zice statistica in Franta) e purtatoare a virusului. Nu degeaba se zice ca nu ai de ce sa pupi pe gura copilul sau sa imparti cu el tacamurile la masa.

Belobia, n-o fi fost de ingrijorat la tine ca erai deja mare, dar pt copilasi e ceva mai greu.

Sibylle

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_r spune:

multumesc fetelor.
am citit tot ce se putea pe net.faza acuta a fost cam acum 2 ani cand i-am descoperit si ganglionii,medicul a spus ca a facut o forma mai usoara,fara febra si eruptie si nu si-a dat nimeni seama si a tratat-o ca pe un rosu in gat, si a devenit cronica.am mai vorbit cu un medic si mi-a spus sa astept,sa refac analizele peste 6 luni sa vedem daca scade igg.
ce ma streseava sunt ganglionii care nu dispar.

la copii vostri in cat timp au disparut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Dragi mamici,

Am cateva intrebari legate de aceasta boala ciudata. In urma analizelor de sange, i-a iesit baietelului meu 2.5 ani faza acuta de mononucleoza. Pediatra a decis sa ii faca analizele pentru ca tot avea febra de 1 saptamana jumate, iar ultimele zile imi facuse si 39, avea o stare de oboseala si de somnolenta pe care am tot pus-o pe seama caldurii, desi el este un copil energic si mai degraba ma obosesc eu decat el.
Eu as dori sa stiu daca si la copiii vostri s-a manifestat cu febra mare fara alte simptome, cand va trece apatia si la ce tratament s-a recurs. Momentan, pediatra a decis sa facem 3 injectii cu antibiotic sa scada febra, luni repetam analizele sa vedem daca e 100% mononucleoza, ii iesise Ab ANTI EBV- VCA IgM in dubiu, celelalte valori fiind negative, EARLY TOTALE negativ, iar AST un pic marit.
In cazul in care ii va debuta mononucleoza pe mine ca sunt insarcintata in cateva saptamani m-ar putea afecta?

Mergi la inceput