Folositi ZYMAFLOUR?
Raspunsuri - Pagina 2
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui StMihaela I-am dat dar am intrerupt pentru ca au aparut probleme: dureaza un an sa-i iasa dintii dupa ce au picat cei de lapte. In timp ce au luat Zimaflor au facut tartru pe dinti copii, la 6 ani! |
Nu are nici o legatura cu tartrul si nici cu cat dureaza pana ies dintii definitivi.
Florul acela nu e natural, sunt niste porcarii pe care ni le baga pe gat. |
Cine ti-a bagat florul pe gat?
danamiha spune:
Eu ii dau fiului meu de cand avea 2 saptamani. Acum are 8 ani si o dantura frumoasa, fara nici o carie.
lisaelisa spune:
Mie si pediatrul si stomatologul mi-au spus sa nu-i dau zymafluor.
Fetita mea nu are nici-o carie.
Este un medicament foarte controversat...
Adriana mica spune:
Nici noi nu ii dam. Pediatra nici macar pasta de dinti cu fluor nu ne lasa sa folosim, pana dupa varsta de 3 ani!
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
StMihaela spune:
bird70 - Pediatra ne-a spus ca de la florul ala in exces gingiile au devenit mai dure (ceva de genul asta, imi pare rau ca nu am retinut exprimarea exacta). Si am mai vazut mamici care se plang ca ies mai gru dintii dupa ce au luat zimaflor.
Nu mi-a bagat mie personal. E vorba de incercarea excesiva de a se comercializa florul, acest reziduu petrolier. Nu se fac analize, se da doar flor la greu.
Citez:
Fluorul e important in prevenirea cariilor, dar in anumite concentratii, care sint apropiate de dozele folosite in prevenirea cariei, poate fi si nociv.
Administrarea de tablete fluorurate:
- de la 0 la 3 ani - 0,50 mg zilnic
- de la 3 la 4 ani - 0,75 mg zilnic
- dupa 4 ani - 1 mg zilnic
Ionii de fluor sint capabili sa declanseze o serie de actiuni simultane si cumulative, care prin mecanisme variate justifica cresterea semnificativa a rezistentei structurilor dentare la aparitia cariei.
In mod logic, un element cu astfel de proprietati farmaco-dinamice a fost suspectat de a fi capabil sa declanseze unele efecte nocive ... ... ...
Astfel s-au putut stabili unele concluzii privind si efectele nocive ale administrarii indelungate de fluor in doza cariostatica (adica doza admin care previne aparitia cariei, valorile ce le-am scris mai sus)
- intoxicatii acute
- intoxicatii cronice:
1. Dintii - ionii de fluor au afinitate pt celulele formatoare ale structurilor dure dentare si osoase, la nivelul carora tulbura activitatea enzimatica, avind ca rezultat aparitia unor modificari in tesuturile gata formate
In felul acesta, la nivelul dintilor intoxicatia cronica poate aparea in conditiile unui aport crescut, numai in perioada de formare, dar concentratiile necesare sint foarte aproape de dozele cariostatice.Astfel, chiar la un aport de 2 mg zilnic, semnele fluorozei dentare sint reprezentate de niste pete mici, albiciase, raspindite pe suprafata smaltului, dar discrete (apare la 10% dintre copii). Un aport mai mare de 3 mg creste frecventa modificarilor, iar la unul de 5 mg toti dintii sint desfigurati
2. Osul - fluoroza osoasa apare la doze mai mari
3. Tiroida - Fluorul ar putea perturba functia tiroidei prin substituirea iodului
4. Rinichii - fluorul se elimina aproape in totalitate prin rinichi si ar putea avea unele efecte asupra acestora,
Mai sint amintite efecte si asupra altor organe, dar acestea nu au fost suficient probate la om
Ca metode s-au incercat:
Fluorizarea apei potabile 1mg F la l
Fluorizarea sarii
Fluorizarea piinii si laptelui
Toate cu avantaje si dezavantaje, deoarece consumul de apa, piine, lapte si sare variaza mult de la o pers la alta, asa ca nu se poate exact stabili cit fluor consuma o persoana.
In conluzie, administrarea este supusa unor fluctuatii individuale si ca atare nu poate fi supusa unui control foarte riguros
Administrarea locala de fluor:
- aplicatii locale de geluri fluorurate sau lacuri
- clatirea cu solutii fluorurate
Toate metodele de administrare locala inclusiv periajul cu paste de dinti fluorurate ridica problema ingestiei unei cantitati din fluorul utilizat Cantitatea ingerata variaza invers proportional cu virsta fiind mai mare la copiii mici prescolari, in mod special la cei sub 4 ani, la care aceasta poate sa devina apreciabila
Astfel la o cantitate de pasta fluorurata de 1 g cit se foloseste in timpul unui periaj continutul in fluor este de 1 mg
Deci cantitatea de fluor care poate trece prin ingestie in circulatie este de 0,50 mg la 2 periaje, ceea ce reprezinta o doza egala cu cea recomandata a fi administrata zilnic copiilor sub 4 anipe cale generala
Despre medicii stomatologi ... parerile sint impartite, nici ei nu ajung la aceeasi concluzie, ce sa mai stie bietii pacienti!
Cu atitea pareri ...
Cristina_C spune:
citat din mesajul lui oanamada Noi nu-l folosim pentru ca pediatrul ne-a spus ca odata ce l-ai intrerupt apar de 10 ori mai multe carii! Oana siCati mica (1 an si 8 luni) CATI POZE NOI "Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume." |
Nu stiu cat de adevarat este... Baietelul meu a luat Z de la 2 saptamani la 2 ani, acum are 6 ani si nici o carie!
M-am hotarat sa intrerup tocmai pentru ca era un subiect atat de controversat si, recunosc, nu ma informasem dinainte.
sorana spune:
Eu nu i-am dat Zymafluor. Din cauza parerilor impartite, mi-a fost frica.
Dar se spala pe dinti cu pasta fluorurata (de la 5 ani, ca nu o mai inghite ).
Numarul de carii la 7-8 ani e irelevant. E relevant la 40 de ani.
Eu nu i-am dat deloc (cum ziceam) si n-are nicio carie la aproape 7 ani. O cunostinta i-a dat de la nastere si are gurita plina de carii pe dintii de lapte, tot la aproape 7 ani. Sunt multi care nu au carii si iau Z dar nu mi se pare relevant daca si multi care nu iau n-au carii.
Sper sa nu ma injure tare pe la 30 de ani ca nu i-am dat
Si sper ca ajuta pasta fluorurata.
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
tatto spune:
Si aici in Italia pediatri iti consiliaza zymaflor ,eu fetitei mele nu-i dau pentru ca o mai alaptez , ar trebui sa-i dau 4 picaturi seara inainte de culcare. Are 1 an si 9 luni si pt. moment nu are nici o problema.
ALESSIA 1/08/2007
alimaxi spune:
Eu i-amdat din a 5-cea zi de viata(parca...sau a 4-a)....pana la 2 ani.Atat ne-a recomandat medicul, atat i-am dat...
Acum are aproape 5 ani si dantzra perfecta! Multumim lui D-zeu!