Viroza care a debutat cu tuse si iar tuse
De o saptamana al nostru tatic a inceput sa tuseasca. La inceput rar si apoi din ce in ce mai des. De 2-3 zile starea lui s-a inrautatit vizibil. Tuse productiva (din gat, pare), deasa, stare generala proasta (ca sa nu zic mizerabila Pe de alta parte, nu tu febra sau temperatura.
Tot de cateva zile fi-mea ii calca pe urme. Vineri putina tuse, ieri ceva mai multa...azi dimi deja serioasa. Vineri a facut 39...si toata noaptea a tinut-o asa. Ieri dimi in sfarsit am reusit sa o coboram si de ieri nu mai face. Am dat vina pe dintisori (ca e si in plina eruptie de asa ceva ), insa inclin sa cred ca nu-s (numai) dintii de vina.
A mai patit cineva asa...e o viroza parerea mea. Am mai citit in martie aici de ceva similar. Suntem in aprilie...nu s-a dat batut virusu'?? Sau e altul??
Daca aveti niste sfaturi sau ati mai patit-o cu ai vostri copii, poate scrieti aici ce a dat roade la ei.
Ce ma intriga pe mine e ca din ianuarie (cand a facut o bronsiolita de toata frumusetea) i-am dat lunar (timp de 10 zile) Imunnobaby. Se pare ca nu e chiar asa de eficient. Uoffffff!
mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati
Raspunsuri
anisiap spune:
ceva asemanator am avut si noi ....eu am scapat tati tuse si gat dureros Ale 3 saptamani de muci ....febra DOAR o zi la debut
normal eram la urgenta dimineatza
medicul mi a dat doar paracetamol si mi a zis sa i curatz nasul de 6 ori pe zi cu ser sau apa de mare
am facut asta o sapt jumate a inceput sa vomite la tuse iar la urgenta acelasi medic nu mi a dat nimic doar curatat de nas
a zis e bine ca tuseste si vomita elimina virusii si ca la bb nu se recomanda sirop de tuse pt ca duce secretiile in plamani m am conformat si a scapat de 3 zile
starea generala buna a mancat bine
montajehttp://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=723fab81f8b97578bfaf88
Tudor ,Ale ,si 23+
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inais De o saptamana al nostru tatic a inceput sa tuseasca. La inceput rar si apoi din ce in ce mai des. De 2-3 zile starea lui s-a inrautatit vizibil. Tuse productiva (din gat, pare), deasa, stare generala proasta (ca sa nu zic mizerabila Pe de alta parte, nu tu febra sau temperatura. Tot de cateva zile fi-mea ii calca pe urme. Vineri putina tuse, ieri ceva mai multa...azi dimi deja serioasa. Vineri a facut 39...si toata noaptea a tinut-o asa. Ieri dimi in sfarsit am reusit sa o coboram si de ieri nu mai face. Am dat vina pe dintisori (ca e si in plina eruptie de asa ceva ), insa inclin sa cred ca nu-s (numai) dintii de vina. A mai patit cineva asa...e o viroza parerea mea. Am mai citit in martie aici de ceva similar. Suntem in aprilie...nu s-a dat batut virusu'?? Sau e altul?? Daca aveti niste sfaturi sau ati mai patit-o cu ai vostri copii, poate scrieti aici ce a dat roade la ei. Ce ma intriga pe mine e ca din ianuarie (cand a facut o bronsiolita de toata frumusetea) i-am dat lunar (timp de 10 zile) Imunnobaby. Se pare ca nu e chiar asa de eficient. Uoffffff! mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati 05.06...07...08 sau "Povestea Iasminutei" Cat de maaaare sunt!! |
Pai...in primul rand du-o la un medic...mai ales daca zici ca a avut si bronsiolita...este mai mult ca sigur o viroza daca semnele au fost aceleasi si la tatic....dar cel mai bine este sa-ti dea medicul un tratament adecvat!
Lumea iti va spune ca eruptia dentara nu da febra ata de mare (in cazul nostru a dat..la toti dintii...peste 38,5- 39!) dar, intr-adevar, tusea nu are legatura cu dintii!
Cat despre imunobaby...vax-albina...nu e bun de absolut nimic!
Sanatate va doresc!
Oana siCati mica (1 an si 8 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
inais spune:
Oanamada...pai, in primul rand...am sunat pediatra, da!
Vroiam sa stiu daca e iar epidemie (ca in martie cand era un subiect pe aici si vreo "n" adepti ) si daca da, la ce a cedat din experienta altora. In nici un caz nu o tratez "dupa DC".
Si cu febra de dinti...stiu. Nu e nici o regula, desi peste tot scrie ca starea subfebrila e cea asociata cu eruptia dentara. Insa nu este deloc asa. Depinde f mult de organism, etc, etc.
Multumesc pentru raspunsurile de pana acum!
alexia28 spune:
Si noi ne confruntam cu tuse de vineri dimineata. Dar la Nati doar asta a fost pana acum, fara febra , fara mucisori, doar tuse care de iei a inceput sa fie productiva. Din pacate am fost nevoiti sa apelam la alt pediatru si acesta dupa ce a vazut-o, ascultat-o, a zis doar ca are putin rosu in gat si nu i-a dat mare lucru sa ia. Imunobaby am luat si noi destul dar cred ca degeaba.
Sanatate multa
www.flickr.com/photos/10210052@N04//" target="_blank">Alexia de Natalia Maria 20.02.2008
prietene DC .
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inais Oanamada...pai, in primul rand...am sunat pediatra, da! Vroiam sa stiu daca e iar epidemie (ca in martie cand era un subiect pe aici si vreo "n" adepti ) si daca da, la ce a cedat din experienta altora. In nici un caz nu o tratez "dupa DC". Si cu febra de dinti...stiu. Nu e nici o regula, desi peste tot scrie ca starea subfebrila e cea asociata cu eruptia dentara. Insa nu este deloc asa. Depinde f mult de organism, etc, etc. Multumesc pentru raspunsurile de pana acum! mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati 05.06...07...08 sau "Povestea Iasminutei" Cat de maaaare sunt!! |
Buna....la noi a functionat pentru tuse Erdomedul, pentru imunitate Isoprinosinul (a facut trei viroze la rand cand avea un an si trei luni si lua deja de o luna Septilin..), pentru febra panadol, nurofen (alternate) si la febra peste 39 supozitoare cu Novocalmin alternate cu cele cu Eferalgan. Sanatate multe si sa ne dai de veste cum sunteti
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
Laura25 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui oanamada
Buna....la noi a functionat pentru tuse Erdomedul, pentru imunitate Isoprinosinul (a facut trei viroze la rand cand avea un an si trei luni si lua deja de o luna Septilin..), pentru febra panadol, nurofen (alternate) si la febra peste 39 supozitoare cu Novocalmin alternate cu cele cu Eferalgan. Sanatate multe si sa ne dai de veste cum sunteti Oana siCati mica (1 an si 8 luni) CATI POZE NOI "Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume." |
Pe prospect la Erdomed scrie ca se da la copii cu greutate peste 15 kg. La fel ne-a spus si pediatra. Deci atenite daca e copilul mai mic! (Fata mea are 12-13 kg si nu am putut sa-i dau, desi facea exact ca frate'su care a luat erdomed si s-au vazut rezultate bune).
Noi la tuse folosim Eurespal sau ceva pe baza de ambroxol, sirop de plante (plantusin, sirop de patlagina, Prospan). La secretii si in nas si in gat a mers f. bine si Sinupretul.
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
oanamada spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Laura25
Pe prospect la Erdomed scrie ca se da la copii cu greutate peste 15 kg. La fel ne-a spus si pediatra. Deci atenite daca e copilul mai mic! (Fata mea are 12-13 kg si nu am putut sa-i dau, desi facea exact ca frate'su care a luat erdomed si s-au vazut rezultate bune). Noi la tuse folosim Eurespal sau ceva pe baza de ambroxol, sirop de plante (plantusin, sirop de patlagina, Prospan). La secretii si in nas si in gat a mers f. bine si Sinupretul. Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Fotografiile noastre Filmulete cu shtrumphi Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Stiu Laura si eu am avut aceeasi problema cand mi s-a prescris prima data...dar pediatrul m-a asigurat ca la orice medicament pentru copii sunt puse astfel de specificatii pentru ca parintii sa nu se apuce sa dea de capul lor...si mi-a zis sa-i dau...desigur, doza era mult mai mica decat cea indicata pe prospect si medicatia a fost de durata mai scurta decat era indicat pe prospect.. atunci Catinca nu avea 15kg (nu are nici acum!)...dar avand in vedere ca am primit aceasta recomandare de la 2 pediatri nu unul si ambii mi-au dat cam aceeasi explicatie.....i-am crezut! Acum..oi fi facut bine, ori fi facut rau...cert este ca fata a reactionat foarte bine...si m-am gandit ca daca doi zic asa (unul dintre ei fiind chiar profesor!) n-or vorbi "vorbe". Nici Isoprinosinul nu exista la noi decat sub forma de pastile (pe care trebuie sa le pisezi pentru un copil mic!), dar inteleg ca in strainatate exista sub forma de picaturi...si tot asa...m-au pus sa-i dau pisate...
CATI POZE NOI
danielatt spune:
Si noi la fel. Matei tusea la inceput asa "plin" parca avea in gat plin de puroi cumva, apoi pediatra mi-a prescris direct Augmentin ES (pentru laringita) si Ventolin combinat cu prospan pentru tuse si deblocarea si curatarea bronhiilor.
Se pare ca primavara asta capricioasa si vantoasa ne cam joaca feste.
Vine ea vara....
adarius spune:
erdomedul este f bun,noi reactionam f bine la el,dar normal depinde de organism,iar ceea ce scrie pe prospect asa ttebuie sa scrie,exact aceleasi explicatii le-am primit si eu in legatura cu prospectele de la med.Inais daca a facut bronsiolita,sa nu fie ceva tot de genul asta.Noi suntem cu bronsita pe baza alergica si facem cam des dupa mine genul asta de episoade cu tuse si nas infundat,dar curatam bine nasul,luam erdomed si ne trece sau eu am aparat de aerosoli si facem inhalatii,daca ne apuca noaptea o tusa de aia urata,normal ca nu imi sta la aerosoli si atunci la nevoie luam un puf de ventolin,nu mai mult ca devine dependent de el.Acum cum sunteti?Mai bine?Uite si noi de duminica trecuta de dimineata am fost cu febra pina aseara,38.8,39.8,40 ne scadea si dupa cateva ore din nou,a fost ceva viroza care asa se manifesta cu febra numai,ca altceva nu am avut,bine fara pofta de mancare,iar la inceput cum nu am stiu ca la febra nu mananci orice, bineneteles cu vomitat,pina am trecut pe regim.MULTA SANATATE!
inais spune:
Nu, nu suntem mai bine! Intre timp (de luni) am inceput si eu cu durere in gat, nas infundat, tuse (rara), cap dureros...etc, etc. De azi am inceput antib. ca nu mai rezistam!
Iasminei tot de azi i-am schimbat tratam. Adica ii dau Sinupret si ii pun in nasuc Vibrocil in loc de Ophtamesone. Siropelele de tuse (Stodal si Paxeladine) le-am oprit. Tot de azi am inceput si aerosolii cu ser+fluimucil. Este plina de secretii, tuseste mai ales seara si dimineata (si in somn!!). Simtim ca ne urcam pe pereti. A trecut o saptamana deja si nici o speranta. Minim o sapt. mai tine.
Raceala ei din ianuarie (considerata de medic bronsiolita) a fost urmare a venirii in contact cu cineva care fusese racit. Acum identic. Deci nu cred ca are leg cu o manifestare alergica.
Multumesc de sfaturile voastre de pana acum. Nu prea aud de copilasi raciti in ultima vreme, asa ca moralul este si mai si...pe asa vreme frumoasa si cu atatea zile libere noi stam numai si numai in casa.