Cat timp sta la san sau la biberon bebelusi vostri
Bebelusa mea,Emma mananca mixt,o pun intai la piept 20-30 min(cateodata sta doar 15 min)si apoi ii dau in completare si formula(NAN 1),la biberon ne intindm cam o ora pt 90-120 ml.Nu sesatura doar cu laptele meu!
Raspunsuri
lara_c spune:
Erika, nu spui ce varsta are Emma.
La san eu cred ca sta cat trebuie, mie mi-au spus ata health visitor cat si breast feeding advisor (pe aici din pacate, nu e cu pediatrii, decat daca bebe e bolnav...) ca daca sta la san mai mult de 40-50 min o data nu e pozitionat cum trebuie si nu ia suficient.Deci se chinuie sa 'traga'.Si, ca, ideal este 20-30 min pe san.
La biberon nu stiu ce sa iti zic pt ca nu stiu ce varsta are.Daca e f mica nu e mult.
Daca bebe are peste 6 luni in mod normal bea muuult mai repede si de obicei singur.Dar poate ca daca ii dai biberon imediat dupa san si e aproape satula, mai mult se joaca cu el, sau se serveste 'pe indelete'...cum am bea noi suc cu paiul...nu pt ca ne este sete, ci doar asa, sa il savuram...
Ai intrebat si pediatrul?
A luat bine in greutate?Daca da, nu cred ca tb sa iti faci probleme.
erikabap spune:
Emma are 2 luni.S-a nascut cu 2.900,pana acum a luat bine in greutate,o sa intreb si pediatru cand merg sa fac vaccinul.(face 2 luni pe 28)La ultima vizita la medic acum 2 sapt avea 4.100.
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui erikabap Emma are 2 luni.S-a nascut cu 2.900,pana acum a luat bine in greutate,o sa intreb si pediatru cand merg sa fac vaccinul.(face 2 luni pe 28)La ultima vizita la medic acum 2 sapt avea 4.100. |
Eu zic ca a luat bine, nu vad motive de ingrijorare.Probabil te va linisti vizita la medic
khrisu spune:
La san statea si cate 2 ore in prima luna.. o pauza mica de 10 minute si apoi iar la san.. Daca doresti s-o alaptezi tre s-o tii la san mult mai mult ca sa se regleze productia in functie de cererea ei.
KHRISU mamik de baietel si fetita
erikabap spune:
Am citit ca intre alaptari trebuie sa traca cel putin o ora jumate,alaptat la crere,dar nu mai devrem de o ora jumate,pt laptele proaspat ajunge peste cel deja digerat si se baloneaza .Am incercat alaptatul exclusiv timp de 3 zile,prima zi a fost ok,dar deja a doua zi plangea de foame,o puneam la san dupa 45 de min,noaptea din ora in ora,si a treia noapte i-am dat formua dupa san si a mancat 120ml,si a dormit toata noaptea.(inainte la fl dorma cand manca mixt,acum am revenit la mixt si doarme iarasi 6 or pe noapte!Si mananca cam din 3 in 3 ore...cateodata la 2 ore.
nemora spune:
LA NOI PRIMUL ALAPTAT A DURAT 4 LUNI.
copilul a stat cu orele la san si asa am avut si lapte si am alaptat 1 an jumate.
daca cererea copilului nu este respectata, nici oferta nu mai e.
de-aia nu au femeile "laptic" ca n-are nimeni rabdare sa stea cu copilu agatzat de ea ore in sir.
ai ai, n-ai, n-ai.
erika, io zic sa lasi copilu in pace cu biberonul ala. daca sta cu el asa mult inseamna ca nu-i mai e foame si-i ajunge laptele tau. si daca ti se pare ca cresterea nu e in grafic, uita-te putin pe strada, ca nu toti oamenii-s la fel.
Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)
Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.
spic de grau spune:
Citat: |
citat din mesajul lui erikabap Am citit ca intre alaptari trebuie sa traca cel putin o ora jumate,alaptat la crere,dar nu mai devrem de o ora jumate,pt laptele proaspat ajunge peste cel deja digerat si se baloneaza .Am incercat alaptatul exclusiv timp de 3 zile,prima zi a fost ok,dar deja a doua zi plangea de foame,o puneam la san dupa 45 de min,noaptea din ora in ora,si a treia noapte i-am dat formua dupa san si a mancat 120ml,si a dormit toata noaptea.(inainte la fl dorma cand manca mixt,acum am revenit la mixt si doarme iarasi 6 or pe noapte!Si mananca cam din 3 in 3 ore...cateodata la 2 ore. |
Mai, eu zic sa nu mai citesti atat. Pe bune! Lasa instictul sa vorbeasca cnd e vorba de alaptare, ca e ceva ce vine de la sine.
Crezi ca animalele cnd alapteaza stau si calculeaza daca a trecut o ora juma de la ultimul supt sau daca a stat 20 minute si nu mai mult? Sa fim serioase!
Iar copilul isi formeaza singur programul de supt in cel putin 6 saptamani! Tu ai lasat-o doar 3 zile si ai abandonat!
Ma enerveaza la culme cnd aud: "nu am suficient lapte, mananca prea des, X isi scoate 300ml din sanul drept, si 500 din sanul stang la o singura masa eu abia 20"
Uite asa m-am luat si eu dupa X si Y si baiatul nu l-am alaptat. Iar acum regret amarnic. Ca se poate alapta si cu sani ombilicati (desi mi s-a spus ca nu!), iar cantitatea de lapte creste progresiv, rabdare sa ai si vointa!
Cine zice ca e usor sa alaptezi, spune o mare gogomanie. E greu! F greu! Si iti trebuiesc nervi tari si vointa cu carul.
Insa totul e recompensat de zambetul puiului tau!
Si nu trebuie sa uiti ca biberon poate sa ii dea oricine, san - numai tu! Eu sunt atat de zgarcita incat nu las pe nimeni sa imi ia dreptul asta.
khrisu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui spic de grau
Mai, eu zic sa nu mai citesti atat. Pe bune! Lasa instictul sa vorbeasca cnd e vorba de alaptare, ca e ceva ce vine de la sine. Crezi ca animalele cnd alapteaza stau si calculeaza daca a trecut o ora juma de la ultimul supt sau daca a stat 20 minute si nu mai mult? Sa fim serioase! Iar copilul isi formeaza singur programul de supt in cel putin 6 saptamani! Tu ai lasat-o doar 3 zile si ai abandonat! Ma enerveaza la culme cnd aud: "nu am suficient lapte, mananca prea des, X isi scoate 300ml din sanul drept, si 500 din sanul stang la o singura masa eu abia 20" Uite asa m-am luat si eu dupa X si Y si baiatul nu l-am alaptat. Iar acum regret amarnic. Ca se poate alapta si cu sani ombilicati (desi mi s-a spus ca nu!), iar cantitatea de lapte creste progresiv, rabdare sa ai si vointa! Cine zice ca e usor sa alaptezi, spune o mare gogomanie. E greu! F greu! Si iti trebuiesc nervi tari si vointa cu carul. Insa totul e recompensat de zambetul puiului tau! Si nu trebuie sa uiti ca biberon poate sa ii dea oricine, san - numai tu! Eu sunt atat de zgarcita incat nu las pe nimeni sa imi ia dreptul asta. |
de acord... cu primul bebe mi s-a spus in spital ca nu pot alapta pt ca am sfarcuri retractile (si inca le am asa)..eu ca fraiera am luat de buna informatia si mi-am tras niste proteze de silicon de toata frumusetea si asa mi-am pus bebele la san..a fost cumplit de greu cu protezele alea...el era mic..ii era greu sa traga prin alea..etc..eu de disperare ma mai mulgeam si-i dadeam cu biberonul...am dus-o asa pana la 7 luni cand s-a intarcat..am mai continuat sa ma mulg inca 4 luni...cumplit...
Cu al doilea treaba merge ca pe roate, natural si firesc..au trecut 7 luni si parca regret ca trece timpul prea usor si ca maine mi se intarca (oricum nu mai devreme de 2 ani, sper )..m-am batut in spital sa mi-o dea imediat pe fata s-o alaptez..fara supliment..o minteam pe asistenta ca o tin mai putin la san (imi venise cu teorii ca nu e bine s-o tin prea mult, prea des ca nush ce)...Alaptez cu drag si chiar imi este usor si mi-a fost din prima clipa... depinde de cum reuseste sa-si pregatesca psihicul fiecare mamica inainte de sarcina si sa se informeze corect... Prima data eu nu am reusit sa discern informatiile bune de prostii si am platit scump.
KHRISU mamik de baietel si fetita
erikabap spune:
Multumesc mult pt sfaturile voastre,ieri am alaptat-o doar la san,si aproximativ din 3 in 3 ore,nu a mai vrut formula dupa.O sa incerc din nou doar piept,exclusiv.Va anunt cum merg lucrurile!Multumesc din nou!!Pupici...Si pofta buna la laptic!!!
EMMA ELEONORA 28.02.09
andruskandu spune:
Asa sa faci! Bravo! Lasa-ti instictul sa te indrume, si bebe sa-ti arate ce doreste. Hraneste-l de cate ori cere, ca sigur nu se va supraalimenta...
Inima nu e judecata dupa cat iubesti, ci dupa cat te iubesc altii
(Vrajitorul din Oz)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> Povestea unui licurici
Poznele lui Andrei
Nasterea lu' Andrei
www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei
Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006