Laptele de mama
M-am batut ca o leoaica sa pot alapta,am facut mastita la sani,am ajuns tremurand ca frunza in vant la urgenta cu 40°c febra si acum sa realizez ca laptele meu ii face rau bebelinei mele.
De vreo 5 zile pitica mea de doar 3 saptamani face kk foarte lichid si vomita dupa fiecare supt,am pus in asteptare alaptatul(cu mulsul de rigoare la pompa electrica) si ii dau lapte HA ,constat ca acest lapte nu-i mai face colici si doarme linistita fara sa faca kk diaree si fara sa vomite.
Ma simt frustrata, imi doaream sa o pot alapta asa cum am facut si cu primul bebe ,2 ani,dar se pare ca trebuie sa renunt la lactatie.
Va rog sa ma ajutati cele care ati trecut prin asa ceva ,spuneti-mi ca este doar trecator ca eu am inceput sa disper,trebuie sa ma mulg la fiecare 3 ore altfel ajung iar la spital.
Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
Raspunsuri
DarkBendis spune:
Ionica, felicitari pentru printesa mica, sa-ti creasca mare mare si numai bucurii sa aveti impreuna
Imi pare tare rau ca ai probleme cu alaptatul, eu nu prea ma pricep (eu alaptez dar *bat in lemn* pana acum totul a mers foarte bine), ce iti sugerez e sa pui mesajul la topicul "Alaptarea Help-Line" de la Femina Intim, fetele de acolo stiu mai multe si sunt sigura ca te vor putea ajuta. Eventual citeste ce s-a scris pe acolo, s-ar putea sa mai fi fost si altcineva in situatia ta si sa fi primit o solutie.
Inca o data multe felicitari si sanatate multa
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
puisorul spune:
Ionica, imi pare tare rau pentru ceea ce ti se intampla. Poate te poate ajuta Ama de la Alaptatul Helpline. Desi eu nu cred ca e de vina laptele tau. Eu cel putin nu am auzit niciodata ca laptele matern sa faca rau. Poate gasesti mai multe informatii pe site-ul La leache league sau kellymom.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
spic de grau spune:
Ionica,
Felicitari ptr fetita!
Nici eu nu am auzit pana acum sa faca rau laptele de mama.
Ptr colici - e normal sa aiba. Intestinul lor nu e inca maturat, si pana la 4 luni tot va avea dureri de burtica.
Acum - e posibil sa aiba dureri mai mari si daca tu mananci chestii care baloneaza. Evita: conopida, brocoli, fasole, mazare.
Cat priveste regurgitatul si vomatul - sa nu fie altceva. Nu e posibil sa fie de la lapte.
KK mai moale e normal la bb alaptat.
Ptr regurgitat incearca sa mergi la un osteopat. O poate ajuta cu cateva manevre.
Cat priveste vomatul, vezi si un alt pediatru. Vomita mult? Sistematic, dupa fiecare masa? O ti suficient de mult in sus sa scoata tot aerul?
Nu te da batuta, si nu iti baga in cap ca lapticul tau ii face rau.
Sabina spune:
Nu are cum sa fie de la laptele tau. Ce inseamna vomita? Gh regurgita cantitati IMENSE. Kk era f lichid, asa e kk de bebe! mai ales la 3 saptamani.
Cat a crescut in cele 3 saptamani?
lasa laptele praf si pune fata la san de urgenta.Scoate din alimentatia ta laptele dulce daca ai banuieli ca ceva ii face rau.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
luny spune:
Eu sunt de aceeasi parere cu Sabina! cu siguranta nu e din cauza laptelui tau, nu exista lapte de mama sa faca rau copilului, exclus!! Eventual, ai mancat tu ceva ce nu i-a priit copilului, dar kk e normal sa fie mai apos la varsta asta!! Si Mufa a regurgitat in cantitati mari(sau asa le vedeam eu) dupa aproape fiecare masa, de plangeam, ma ofticam, nu mai stiam ce are si ce sa-i fac!! am ajuns pe la diversi dr, la urgenta, ma rog, unii vorbeau niste tampenii mai mari ca ei, dar una peste alta, copilul era sanatos,! am facut si eu o mastita, dar nu am intrerupt alaptatul, nu i-am dat formula de disperare si frica, si inca alaptez cu succes...pune copilul la san iar, daca nu faci vreun tratament care nu ar permite...mult succes!
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
ana1980 spune:
ionica eu zic sa te resemnezi si sa mergi pe ce vezi ca are mai putine cauze negative. Nu-i obligatoriu ca la al doilea copil sa fie ca la pimul. Eu zic ca nu-i chiar asa rau ca nu-i prieste laptele tau. Sunt cazuri si cazuri - si eu am alaptat mai putin la a doua fetitza(pima - 1,4 ani si a doua- 8 luni; n-a mai vrut ea). Nimeni nu-i de vina - pur si simplu asa este situatia si punct.
mini_me spune:
Ionica, n-ar fi mai bine sa intrebi direct un medic? Nu toti copiii sunt la fel, ce merge pentru unul nu merge si pentru celalat.
N-ar fi exclus sa fie ceva in neregula cu laptele tau, sau sa nu fie deloc!
Bafta sa iei decizia cea mai buna pentru fetita ta!
Intreb si eu: se poate face vreo analiza de laborator pentru laptele matern, in cazul ca ar fi ceva in neregula?
luny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ana1980 ionica eu zic sa te resemnezi si sa mergi pe ce vezi ca are mai putine cauze negative. Nu-i obligatoriu ca la al doilea copil sa fie ca la pimul. Eu zic ca nu-i chiar asa rau ca nu-i prieste laptele tau 'Tot ceea ce ti se intampla are un scop' Ana - mami de Ecaterina-Maria si Casandra-Petronela Ceva poze nasterea in apa www.elipetromed.ro |
asta cu resemnarea suna a...lene, sa-mi fie cu iertare! iar ultima fraza, n-o inteleg deloc!! cum adica nu e asa rau? e bine atunci, sau ce, nu e important?..
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
Mik spune:
Ionica, daca aveai mastita cu febra, nu mai era OK sa o alaptezi. Daca pitica e bine cu lapte din formula, las-o asa si ai grija de voi doua.
(nu vreau ca subiectul sa ajunga la ZZ, deci invit fetele cu opinii transhante ca caute alt topic de discutie).
musetto spune:
Ionica, acum vad ca ai postat si aici. Eu ti-am raspuns la subiectul despre alaptat.
In privinta mastitei, am uitat sa scriu dincolo, si eu am facut, e adevarat ca nu cu febra atat de mare, dar mi s-a dat un tratament cu antibiotic timp de 10 zile si mi s-a spus ca pot alapta in timpul asta si ca ar tb sa o fac cat de des pot. Ceea ce am si facut.
Nu dispera, eu cred ca e ceva trecator. A si inca ceva: e posibil ca bebele alaptat (mai ales cand e inca foarte mic) sa nu aiba somnul la fel de bun ca cel hranit cu formula. Fetita ta tb sa munceasca mai mult ca sa obtina lapticul, nu intotdeauna vine la fluxul potrivit si, in plus, laptele de mama se digera mai usor, deci se va trezi mai des ca sa suga... Mult succes si felicitari ca esti din nou mamica!