Smegma(branzica) la cuc?
Baietelul meu are un saculet de smegma( "branzica" asta a fost explicatia celor 2 dr chirurgi care l-au vazut) pe sub piele la cuculet , dar care nu poate fi eliminata ptr ca,desi se decaloteaza cuculetul ,pielea este lipita in jurul glandului si nu are cum sa iasa.
L-am dat 1 luna zi de zi cu dermovante dar degeaba.
Dr chirurg ne-a spus ca daca nu se dezlipeste este nevoie sa intervina ea , sa-l fortzeze.Mi-e frica si i-am zis sa ne mai pasuiasca pana la sf lui mai poate-poate reusim .
V-ati confruntat cu o astfel de problema?
Mentionez ca l-am decalotat de la primele saptamani de viata , acum are 2 ani jumate,zilnic,la fiecare baita ,dar uite ca nu stiu prin ce minune s-a format acel saculetz.
va pup
Raspunsuri
mirela.d spune:
Babyyy, ne-am confruntat cu asa ceva si am amanat pana cand a facut infectie. A fost urat rau. Eu nu as amana. Dar cu siguranta vor fi voci care ma vor contrazice. Eu vorbesc doar din proprie experienta.
ary_v spune:
Baiatul meu mai mare a avut aceasta problema. Eu am rezolvat singura in timp. Nu inteleg insa cum adica se decaloteaza dar are pielea lipita?
Poti sa dai mai multe detalii?
Fania spune:
Daca piele este lipita nu este decalotat....
Mai insista la baita si noi am avut aceeasi problema si am scapat prin forte proprii, daca decalotezi ca lumea desi e dureros scapati si de branzica si de chirurg.
Succes!
[poze]
Helenutza23 spune:
da, mai e o membrana transparenta pe acolo, asta am observat si eu la al meu baiat si la nepotel, sub care se poate acumula smegma asta.
chiar de curand nepotelul meu a avt o problema din cauza acestei acumulari de smegma si i s-a inflamat destul de rau putulica. au fost la budimex de urgenta. diagnosticul a fost de balanita. din cate am inteles doctoriata care era de garda a facut o manevra destul de simpla, cu ceva gen penseta, si a "ciupit" acolo si a iesit surplusul de smegma... dupa care a recomandat igiena normala, un pic rivanol si urmarirea zonei cu pricina. in 3 zile ar trebui sa nu mai fie nicio problema. nepotelul s-a plans la primele urinari de usoara jena (si el are 2 ani si 3 luni)
Natasa spune:
Pune-i comprese cu rivanol sa stea tot timpul puta infasurata intr-o compresa imbibata (preferabil sa aiba pampers ca sa poti face asta fara grija ca pateaza). Daca nu trece in 10 zile mergeti la doctor si se rezolva repede.
dolores spune:
buna,noi ne-am confruntat cu aceasta problema, 2 puncte sub piele, de smegma. solutia a fost urmatoarea,dus la budimex, venit chirurg, decalotat,iesit smegma,dat cu rivanol,primele 3 zile a fost dureror la urinare. acum e bine insa in fiecare seara ma streseaza treaba asta ca treb sa facem cumva sa nu mai ajungem prin spitale..
numai bine
PS am ajuns la dr ca tot ca tine ziceam si eu..lasa ca poate reusesc eu..etc etc..si a inceput sa se inroseasca putzica..si sa-i apara un puncticel alb aproape de varf..asa ca cel mai bine rezolva un medic si scapati
dolores si David Cristian -22.11.2006-
"Experienta este cel mai dur profesor,pentru ca mai intai iti da testul si apoi iti spune care este lectia"
Ashera spune:
Citesc si eu tot ceea ce tine de decalotarea chirurgicala. Pareri pro si contra. Inca nu m-am hotarat daca este sau nu necesara.
Si Chris mai acumuleaza smegma sub pilele, ptr ca nu se decaloteaza complet. Pana acum, toate punctele de smegma, mai mari sau mai mici, s-au eliminat singure, in timp. La baita incerc sa-l curat cat se poate, insa nu am fortat niciodata. Am cateva cunostinte, mame de baietei, care au ajuns la urgente cu copiii din cauza infectiilor si, se pare ca, majoritatea chirurgilor pediatrii sunt pro decalotare.
Eu am fost cu Chris la un chirurg cand avea aproape 1 an, si respectivul dr. mi-a recomandat sa il las in pace, atata timp cat nu exista infectii.
Si acum are cateva puncte de smegma sub piele, insa atata timp cat nu apar iritatii si vad ca nu-l deranjeaza cand urineaza, nu il duc la doctor.
Mami de
Chris (08.08.07)
http://picasaweb.google.com/Ashera4u
danielatt spune:
Buna dimineata,
si eu urmaresc cu mare interes subiectul legat de decalotare si sunt oarecum inspaimantata de ccea ce s-ar putea intampla..stiti voi povestea cu drobul de sare !
pe scurt, Matei al meu, are 2 ani si am reusit doar sa-l decalotez usor si putin cat sa iasa caputul.
il spal bine si am grija sa nu se acumuleze saculeti de smegma.
doctorita noastra a spus ca in mare masura tine de igiena si ca daca am grija nu o sa ajungem la spital.
acum, din ceea ce am citit(si am citit absolut tot ceea ce s-a scris aici si pe alte forumuri si pe google)nu m-am lamurit daca decalotarea sau nu, are vre-un efect asupra dezvoltarii organului in sine.
pana la urma, daca o fi sa faca Matei infectie (desi sper sa nu) o sa vad atunci, insa problema cu cresterea organului in mod sanatos ma ingrijoreaza.
stie cineva ceva despre acest aspect?
witeflower spune:
era o vorba intr-un cantec: "cu grija si cu rabdare, poti sa faci cat unul mare!"
Adica, daca te temi de chirurg si tot vrei sa incerci sa-l ocolesti, s-ar putea sa ai succes daca actionezi "cu grija si cu rabdare".
La noi a functionat asta, adica fara nicio fortare, decalotare incetul cu incetul, la fiecare baita, atentie, finete, sa nu sufere copilul si sa nu producem leziuni, fiindca si leziunile favorizeaza infectiile.
Cand si cand, aparea o roseata sau smegma (sau amandoua), atunci curatam cat puteam, tot cu grija, puneam compresa sterila cu rivanol si uneori cu un unguent (am uitat denumirea, era ceva antiinflamator, ce puteam folosi si in caz de eritem). Cam dupa un an a disparut de tot problema.