Dialog cu medici: despre vitaminele pentru copii
Raspunsuri - Pagina 4
geniest spune:
Mi-ar fi de mare ajutor un sfat legat de giardioza. Baietelul meu are 5 ani si 10 luni si pot spune ca de pe la 1 an am inceput sa avem probleme cu giardia care iese la analize (uneori frecvente chisturi, alteori rare...dar de iesit...iese). A urmat de 2 ori tratamentul clasic insa medicul pediatru m-a sfatuit sa renunt la medicatia clasica si sa-l las sa capete imunitate digestiva la protozoarul asta care ne da bataie de cap. Am incercat toate naturistele posibile...unele ii fac rau (tinctura de propolis, de ex..nu o suporta) altele il ajuta o perioada dupa care revine la simptomele cunoscute: cearcane, paloare, miros urat din gurita dimineata, bea foarte multa apa dimineata imediat ce se trezeste, ar manca dulce non-stop, desi mananca destul cantitativ nu asimileaza cum trebuie...este slabanog. I-am facut de curand analize si au iesit bine...mai putin partea cu giardia.
Ce as mai putea face ? Ma dispera....
Multumesc frumos !
g
Dorsilia spune:
buna seara si mii de multumiri pt rabdarea, promptitudinea si felul in care reusit sa ne explicati, pe inteles, noua parintilor, va spun acum in prag de Inviere a Domnului!
La noi ITU au fost tratate de fiecare data cu un singur antibiotic pt ca mica fiind fetitei nu-i erau accesibile cefalosporinele, la care mai prezenta sensibilitate, ni s-a spus ca afecteaza cartilajele de crestere; nici acum la 2 ani si 3 luni nu-i putea prescrie din lista intocmita de laborator decat fie sumetrolim, fie gentamicina, care e injectabila, restul erau cefalosporine. Infectiile anterioare, cea avuta la 1 si la 3 luni au fost tratate cu augmentin, la 9 luni a luat sumetrolim. In primul an de viata a facut 3 infectii urinare in total: la o luna(se presupune ca a fost externata din maternitate cu ea), la 3 luni si la 9 luni.
In al doilea an de viata asta e prima si sper sa nu se mai repete. Deja nu mai folosim scutece de mai bine de o luna.
Unul dintre pediatri ce i-am consultat a recomandat tratamentul ITU cu produse homeopatice de la plantextract ale dr Jurj Gheorghe, dat fiind ca fetita nu avea febra, respectiv i-a prescris formula 6a pt tratare si 6b pt. preventie si urma a fi luata luni de zile dupa sterilizarea urinei, dr. Jurj Gheorghe, insa noua ne-a fost teama sa asteptam sa vedem daca da rezultate si ne-am gandit ca amanand tratamentul infectia sa nu se agraveze, sa avanseze, asa ca am ales sa ii dam antibiotic desi nu ma incanta nici ideea asta. I-am asociat si Enterolactis cate 1 pliculet pe zi in lapte, dupa cum ne-a sfatuit medicul ce i-a prescris antibiotic.
Considerari ca ITU la copil se pot trata cu succes si cu produse homeopatice ? poate pare deplasata intrebarea aceasta dat fiind ca Dvs. tratati cf medicinei alopate, insa ma gandesc ca poate cunoasteti si acest aspect. Mai nou multi parinti tind parca spre medicina alternativa in speranta ca produsele au mai putine efecte secundare, sau sunt mai bine tolerate, se inghit mai usor etc. Copilei mele i s-a dat la un moment dat calcarea fosforica, sunt niste granule dulci si mici ce se topesc in gura, spre deosebire de gluconolactatul de calciu care ii provoaca greata instant si nu vrea sa-l bea sub nici o forma. Desi am citit mult inca nu am inteles exact cum functioneaza mult disputata homeopatie.
De ce sunt nesanatosi pufuletii?
As avea inca o problema ce de multa vreme ma chinuie si nu putin:
descriu contextul cat de succint pot:
-baietelul meu,de 4 ani, in septembrie 2008 a facut o raceala, impreuna cu surioara lui. Nimic nou, in fiecare an facea cate o raceala toamna si o viroza primavara. Fara complicatii. Atat, nu a avut nici o alta boala in cei 4 ani de viata, un copilas minune pe lume. Acum la 4 ani jumate are 22 kg si 110 cm. Raceala i-o tratam cu apa de mare, vitamina C, picaturi de nas Olynth, seara Karvol pe batistuta, suflam nasucul corect, aspiram cu pompita amandoi copiii aveau stari generale bune, chiar daca erau raciti
- desi racit, fara febra dar cu mucisori din belsug pediatra decide sa-i faca Havrix junior baitelului, inainte de integrarea in colectivitate la gradinita. Eu, cu indoieli, il duc la vaccin, spun ca e racit, e consultat si totusi vaccinat.
- a doua zi, se trezeste cu febra 38, seara 40. Chem pediatra, pune dg de viroza, tratament cu panadol si nurofen la 4 ore alternativ.Dupa 3 zile de febra starea lui nu era mai buna, asa ca pediatra ne trimite la orl pt ca baiatul acuza durere de ureche. Orlista nu vede nimic, suntem trimisi atunci la infectioase, la neurologie, la oftalmologie, pt ca pleoapa dreapta era ptozata. E consultat si nimeni nu are nimic de mentionat. Simultan e tratat totusi de pediatra cu klacid si gentamicina, tratament "orb".
-Dupa 3 zile de tratament i-am facut analize si erau rele, PCR 260, VSH 140, leucocite 14 000, stare generala alterata,febra, zacea la pat, acuza dureri puternice in crestetul capului, nu suporta nici sa-l atingem in zona urechii, pediatra il vedea zilnic, dar ni se spunea ca e o viroza mai urata.
- in disperare eu l-am mai dus si la al treilea pediatru ca doi il vazusera deja si nu au facut nimic mai mult decat sa constate ca poate are viroza. Acesta al treilea l-a suspectat pe loc de etmoidita, conform pleoapei ptozate, durerilor lui de cap, analizelor medicale.
- mergem urgent la spitalul de copii, la internare analizele erau si mai rele deci tratamentul de 5 zile nu daduse roade deloc. La RMN-ul efectuat de urgenta s-a observat etmoidita dreapta si mastoidita stanga pe deasupra. I-au facut hemocultura, exudate, nu a iesit nimic, nici un germen. I-au facut si timpanotomie si nu a fost otita seroasa, nu a curs nimic din urechiuta. Tratamentul in spital a durat 2 saptamani lungi si grele pt un copilas neobisnuit cu medicii si cu spitalul,cu tratamentele, cu 2 antibiotice i.V, plus o sumedenie de antiinflamatoare, antiemetice pt efectele de greata ce le dadeau antibioticele, hranit doar artificial, cateterizat pt ca venele nu mai rezistau la tratament dea dupa 3 zile, antibioticele erau foarte puternice, cand nu lua tratament, era conectat la pungile cu nutrienti asa ca 2 saptamani nu a coborat din pat, apoi a fost externat, in urma analizelor, recuperarea a fost dificila, era mereu speriat, nu ma lasa nici sa-l mai ating la gat unde avusese montat cateterul venos, mergea putin si obosea, era trist, au trecut inca 3-4 saptamani pana sa-i revina zambetul dulce pe chip, sa-si dobandeasca puterile si increderea, sa redevina copilul energic si vesel care-l stiam eu.....a fost terifiant
In spital s-a pornit de la ipoteza ca:
1. fie a luat un germen foarte virulent care a traversat rapid testurile moi si a ajuns la osul etmoid si in mastoide
2. fie a avut o otita veche care s-a complicat
ambele ipoteze pot fi oarecum infirmate
1. ce germen virulent putea lua el si nu o contamina si pe surioara lui mai mica, cata vreme ea l-a pupat toata saptamana cat el a zacut acasa in pat ?
2. ce otita veche putea sa fie care sa nu-i provoace dureri ? el e copilul care ne arata si o zgarietura minuscula, daca-l deraneaza. copilul alergase vesel toata dupaamiaza zilei de dupa vaccinare si dimineata urmatoare a facut febra 38, apoi seara 40. Si abia dupa 3 zile de febra a acuzat dureri de ureche. atunci l-am dus la orl si i-a dat antibiotice, desi spunea ca timpanul nu arata rau, doar usor congestionat, mucoasa nazala nu prezenta semne de congestie, gatul nu era rosu.
Cazul a fost clasat drept enigma medicala!!!
Eu ce sa inteleg de aici? Dr ce l-a consultat si a intuit corect dg ne-a spus ulterior ca numai D-zeu l-a salvat pe baietelul meu, pt ca a fost la un pas de meningita desi i se daduse acasa antibiotic, nu a reactionat la el, singur corpul lui s-a luptat cu infectia si noroc ca am mai ajuns la spital
Slava Domnului ca baietelul nostru a scapat si vreau sa sper ca e bine, dar eu am ramas bolnava de spaima, asa ca daca puteti spuneti-mi cum s-a putut produce asa ceva sub ochii nostri, cu toata atentia atator medici la care am fost trimisi? Copilasul meu, repet, in afara de o viroza si o raceala simpla pe an nu a facut, nu a fost copilul bolnavicios cu care sa stam mereu la medici, slava Domnului, repet, nici macar o otita....deci cum se explica atunci brusc sa faca otomastoidita...a avut ceva de a face vaccinarea lui fiind racit? sau ce alta explicatie logica si rationala, argumentata medical se poate gasi acelei patanii pt care si acum fac nopti albe si atacuri de panica la cel mai mic stranut al lui? homeopatii incrimineaza, absolut toti pe care i-am intrebat, vaccinul havrix, medicii pediatri cam ridica din umeri si incrimineaza o presupusa otita veche, offff....a inceput o noua zi si nelinistile mele continua sa imi faca nopti albe....Daca nici Dvs n=o sa ma puteti lamuri, o sa-mi ramana doar sa cred a fost ceva voodoo la miloc, ceva necurat, "o cumpana", cum ne-a spus pediatra:(
Cristos a inviat!
multumesc din suflet ca ne cititi
acestea sunt darurile de la D-zeu pt mine, minunile mele dragi
http://family.webshots.com/photo/2625206360060215842nsyIfI
axxxa spune:
Buna seara
As vrea sa intreb daca fetita mea de 3,9 ani este dezvoltata normal pt varsta ei, avand 15 kg si 102 cm, deoarece tot timpul a manancat f putin cantitativ si f selectiv.
Si a doua intrebare ar fi despre uleiul de peste. Putem da copiilor (de 3,9 respectiv 1,9 ani)? Cat timp si in ce cantitati? Poate acesta inlocui vigantolul?
Multumesc mult.
DrCMandric spune:
Citat: |
citat din mesajul lui puisorul Buna seara Am o fetita de 1 an si aproape trei luni. La analizele facute in urma cu o luna s-a depistat fosfataza alcalina la valori crescute(400 fata de 280 VN). Restul analizelor au iesit perfect: sideremie, tb, sangvin, Ca, Mg, ASAT usor crescut( 50 fata de 48 VN), ALAT si Bb normala. De atunci am trecut de la Vigantol la ulei de peste la indicatiile medicului pediatru. Obiectiv fetita nu prezinta nici un semn de rahitism. Putem sa ii dam si altceva care sa ajute? Nu as vrea sa neglijez problema. Multumesc anticipat si Sarbatori Fericite |
Hristos a inviat! Multumesc pt. urari.
Revenind la intrebare, Fosfataza alcalina (FA) poate creste din diferite cauze: rahitism, cresteri rapide ale scheletului ,sindroame colestatice (afectare hepatica) si cauze mai rare ( neoplazii, etc); cea mai frecventa la varsta copilului tau este rahitismul. Insa trebuie corelat si cu manifestarile clinice.
Pentru ce ai facut bilantul respectiv? Avea modificari osoase sau era un bilant de rutina?
Sunt de acord cu pediatrul tau in legatura cu uleiul de peste. Daca nu are efect, te sfatuiesc sa initiezi o schema clasica a rahitismului, cu doze injectabile de vit D3 stoss de 100.000 mii unitati , insa trebuie sa fie urmarita de un medic specialist pediatru.
Daca ai date suplimentare, mai urmarim in evolutie ce se intampla.
DrCMandric spune:
Citat: |
citat din mesajul lui geniest Mi-ar fi de mare ajutor un sfat legat de giardioza. Baietelul meu are 5 ani si 10 luni si pot spune ca de pe la 1 an am inceput sa avem probleme cu giardia care iese la analize (uneori frecvente chisturi, alteori rare...dar de iesit...iese). A urmat de 2 ori tratamentul clasic insa medicul pediatru m-a sfatuit sa renunt la medicatia clasica si sa-l las sa capete imunitate digestiva la protozoarul asta care ne da bataie de cap. Am incercat toate naturistele posibile...unele ii fac rau (tinctura de propolis, de ex..nu o suporta) altele il ajuta o perioada dupa care revine la simptomele cunoscute: cearcane, paloare, miros urat din gurita dimineata, bea foarte multa apa dimineata imediat ce se trezeste, ar manca dulce non-stop, desi mananca destul cantitativ nu asimileaza cum trebuie...este slabanog. I-am facut de curand analize si au iesit bine...mai putin partea cu giardia. Ce as mai putea face ? Ma dispera.... Multumesc frumos ! |
Nu dispera...
in primul rand giardioza este o afectiune foarte frecventa; este intalnita la aprox. 80% dintre adulti si copiii, chiar daca nu apare tot timpul la examenul coproparazitologic. Aceasta nu se trateaza decat daca apar manifestari clinice ( cearcane, somn agitat, tulburari de tranzit, etc).
In alta ordine de idei, daca nu se face simultan tratament la toata familia, nu este eficient, pentru ca apare rapid reinfestarea de la alt membru la familiei.
Un alt aspect ar fi respectarea unei igiene mai stricte (cat este posibil la un copilas de 5 ani) :
1. spalarea frecventa a mainilor, nu doar inainte de masa;
2. utilizarea apei plate imbuteliate, chiar si cand este la gradinita.
DrCMandric spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dorsilia Considerari ca ITU la copil se pot trata cu succes si cu produse homeopatice ? poate pare deplasata intrebarea aceasta dat fiind ca Dvs. tratati cf medicinei alopate, insa ma gandesc ca poate cunoasteti si acest aspect. Mai nou multi parinti tind parca spre medicina alternativa in speranta ca produsele au mai putine efecte secundare, sau sunt mai bine tolerate, se inghit mai usor etc. Copilei mele i s-a dat la un moment dat calcarea fosforica, sunt niste granule dulci si mici ce se topesc in gura, spre deosebire de gluconolactatul de calciu care ii provoaca greata instant si nu vrea sa-l bea sub nici o forma. Desi am citit mult inca nu am inteles exact cum functioneaza mult disputata homeopatie. |
Intr-adevar, medicina alopata este cea care o folosim zilnic, insa trebuie sa tinem cont ca o mare parte din medicamentele utilizate de noi provin totusi din diverse extracte de plante, ca si medicina homeopata.
Ceea ce in primul rand este mai convingator la medicina clasica este faptul ca formulele pe care le contin sunt verificate in multe trialuri pe animale si apoi pe subiecti umani, inainte sa le folosim si noi pe copilasi, deci ar prezenta o garantie suplimentara.
Nu exclud insa medicatia homeopata, pe de o parte pentru ca medicina clasica are anumite limite, pe care le recunoastem si noi, iar pe de alta parte, anumite medicamente naturiste si-au dovedit pana acum eficacitatea.
1. Un lucru bun ar fi daca s-ar combina cele doua; din punctul nostru de vedere e ok, insa din cate stiu eu, homeopatul recomanda ca in timpul administrarii produselor respective sa nu se utilizeze medicamente clasice.
2. Sfatul meu ar fi: daca se recurge la medicina naturista, aceasta sa fie prescrisa de un specialist adevarat, care sa aiba cunostinte corecte de medicina si sa prezinte credibilitate (atestat recunoscut de Ministerul Sanatatii).
DrCMandric spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dorsilia As avea inca o problema ce de multa vreme ma chinuie si nu putin: descriu contextul cat de succint pot... [...] Eu ce sa inteleg de aici? Dr ce l-a consultat si a intuit corect dg ne-a spus ulterior ca numai D-zeu l-a salvat pe baietelul meu, pt ca a fost la un pas de meningita desi i se daduse acasa antibiotic, nu a reactionat la el, singur corpul lui s-a luptat cu infectia si noroc ca am mai ajuns la spital Slava Domnului ca baietelul nostru a scapat si vreau sa sper ca e bine, dar eu am ramas bolnava de spaima, asa ca daca puteti spuneti-mi cum s-a putut produce asa ceva sub ochii nostri, cu toata atentia atator medici la care am fost trimisi? Copilasul meu, repet, in afara de o viroza si o raceala simpla pe an nu a facut, nu a fost copilul bolnavicios cu care sa stam mereu la medici, slava Domnului, repet, nici macar o otita....deci cum se explica atunci brusc sa faca otomastoidita...a avut ceva de a face vaccinarea lui fiind racit? sau ce alta explicatie logica si rationala, argumentata medical se poate gasi acelei patanii pt care si acum fac nopti albe si atacuri de panica la cel mai mic stranut al lui? homeopatii incrimineaza, absolut toti pe care i-am intrebat, vaccinul havrix, medicii pediatri cam ridica din umeri si incrimineaza o presupusa otita veche, offff....a inceput o noua zi si nelinistile mele continua sa imi faca nopti albe....Daca nici Dvs n=o sa ma puteti lamuri, o sa-mi ramana doar sa cred a fost ceva voodoo la miloc, ceva necurat, "o cumpana", cum ne-a spus pediatra:( |
Referitor la aceasta problema:
imi pare rau pentru baietelul tau ca a trebuit sa sufere atat de mult, dar bine ca s-a terminat cu bine!
Nu pot sa-mi exprim decat cateva puncte de vedere, din moment ce nu am vazut copilul cand era bolnavior:
-in primul rand, una dintre contraindicatiile vaccinarii este prezenta febrei, insa daca copilul este in perioada de convalescenta a unei raceli, poate fi vaccinat.
-o alta idee ar fi ca baiatul sa fi fost in perioada de incubatie a unei viroze, iar vaccinarea ca atare sa fi dat peste cap sistemul sau imunitar si astfel sa fi reactionat diferit la boala respectiva fata de modul sau obisnuit.
-sunt descrise in prospect diverse reactii la vaccinari, intr-adevar foarte rare, insa nu ne multumeste daca 1 la un milion din cei cu risc se dovedeste a fi copilul nostru; inca nu avem posibilitatea de a sti dinainte cine va manifesta reactiile adverse.
Pot sa-ti spun ca in iarna aceasta au circulat tulpini foarte virulente; o mare parte dintre copilasi au prezentat complicatii severe(suprainfectii bacteriene) la finalul virozei si au necesitat tratament prelungit.
Va doresc numai bine tie si copilasilor tai si sa nu mai ajungeti sa treceti prin astfel de experiente.
geniest spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui DrCMandric
Nu dispera... in primul rand giardioza este o afectiune foarte frecventa; este intalnita la aprox. 80% dintre adulti si copiii, chiar daca nu apare tot timpul la examenul coproparazitologic. Aceasta nu se trateaza decat daca apar manifestari clinice ( cearcane, somn agitat, tulburari de tranzit, etc). In alta ordine de idei, daca nu se face simultan tratament la toata familia, nu este eficient, pentru ca apare rapid reinfestarea de la alt membru la familiei. Un alt aspect ar fi respectarea unei igiene mai stricte (cat este posibil la un copilas de 5 ani) : 1. spalarea frecventa a mainilor, nu doar inainte de masa; 2. utilizarea apei plate imbuteliate, chiar si cand este la gradinita. |
Multumesc frumos pentru amabilitatea de a-mi raspunde. Ref. la cele de mai sus pot sa va spun ca doar baia nu i-o fac cu apa plata....in rest totul cu apa imbuteliata plata, inclusiv la gradinita. Familionul a facut cura de nidazol (parca asa se numea) ...chiar nu stiu ce sa mai fac...probabil ca la gradinita majoritatea sunt infestati insa nu au manifestari neplacute. Altfel....nu stiu ce sa mai cred...
Happiness_4_us spune:
Scuze pt ca am intarziat cu raspunsul, dar au fost cateva zile "mai plinute".
Avand in vedere ca pana la urma vorbim de 4 mese, in cele mai negre zile, ar trebui sa "umblam" putin la ele.In primul rand nu ii scoateti laptele, dimineata si seara este obligatoriu sa bea lapte.Puteti sa scoateti shake-ul , ar fi o cauza pt care refuza sa mai manance pana tarziu . pt ca este satios(plus ca incaracatura de proteine poate afecta in timp un organism in formare). Puteti sa ii dati lapte cu miere de la Nan,simplu, 200 ml -250ml la canita ( asta ar fi cel mai bine), nu la biberon( discutam alta data despre caria DE BIBERON). dupa lapte la aprox 2 ore (timp in care unii copii dorm, altii se joaca),va putea manca micul dejun- cas , urda, cascaval ras cu paine prajita cu putin unt; telemea cu rosie ,paiine prajita cu putin unt deasupra si miere de salcam.
La amiaza, ciorbita de legume sau de perisoare de peste sau pui(fierte separat nu in ciorba de legume), se acreste cu lamaiie sau
bors.
Dupa somn, variati- orez cu lapte, de 2-3 ori pe saptamana, nu mai des gris cu lapte( nu mult pt ca nu il vrem pufos),daca nu vrea atunci fructe in mana sau zdrobite(varianta in mana este mai buna pt ca il va face autonom, desi pare ca mananca mai putin)
Seara, - mamaliguta cu branza, pilaf cu carne ( separat fiarta), si desigur laptele simplu la culcare.
Obisnui-ti-l sa bea lapte cel putin de 2 ori pe zi in primii 7 ani, va avea o zi mai sanatoasa!
Va multumesc tare pentru raspuns.
As avea de facut cateva precizari.
Laptic Nan cu miere nu am de unde procura, ptr ca eu locuiesc in Islanda iar aici nu au decat Nan1 pana la 4 luni sau Nan2 de la 4 luni incolo.
ALta varianta ar fi SMA, de care au si de la 12-24 luni, insa am preferat Nan ptr ca venim in vacante in Ro de 2 ori pe an si sa nu caram lapte de aici cu noi.
Despre fructe, Andrei le refuza cu vehementa, oricate tentative am avut. Nu vrea absolut deloc. Plange.
De mancat din manuta, nu maninca absolut nimic singur, asta ptr ca istoricul lui neurologic si-a pus amprenta. Mai exact, din cauza spasmelor aparute initial la manute care au creeat o senzitivitate speciala, pana la 1 an de zile Andrei nu a pus mana pe nimic, inclusiv jucarii, iar fizioterapie am facut de la 3 luni.
Lapte-i sunt zile in care-i dau si de 3 ori, dimineata si seara Nan iar la pranz, cand consider ca nu a mancat suficient, completez cu lapte de vaca pasteurizat. Aici as avea o nelamurire. Peste tot am citit ca nu este bine sa bea mai mult de 2 biberoane care sa insumeze 500ml. Cat rau poate face acest laptic in cantitate mai mare? Ma gandesc ca atunci cand va creste, daca intr-adevar va prefera lactatele ca si acum, chiar nu poate bea mai mult de 500ml/zi, asta ptr ca se anemiaza?
De renuntat la lapte nu o sa renunt in nici un caz ptr ca este preferatul lui si il bea cu mare placere la orice ora.
Referitor la shake-uri, am inceput sa-i dam de f putin timp, si cand spun dat ma refer la maxim 40ml amestecati cu inca 150ml Nan. SUnt zile in care i-am dat si dim si seara, nu cred ca au fost 10 la numar, dar zile in care nu i-am dat deloc.
Acum am renuntat definitit la ele ptr ca a revenit iar la spanac in care i-am pus si carnita de pui, si am considerat ca isi ia proteine de acolo.
Ma gandeam sa incerc din nou sa-i dau seara cereale, la modul, sa-i adaug o masura in biberonul cu lapte de seara. Daca cerealele schimba gustul laptelui, incepe sa planga si nu-l mai bea.
Dumneavoastra ce ma sfatuiti?
P.S. Am incercat si varianta cu mic dejun insa nu a mers, chiar daca nu mancase de seara de la 20. Nu a vrut si pace.
Va multumesc frumos!
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
Stelele care cad, nu pier! Stelele care cad, se duc pe un alt cer!Ramas bun, steluta iubita si scumpa, Emma!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui licurici scump!
Tala spune:
Buna ziua,
am un baietel de 2 anisori si 8 luni pe care l-am intarcat la 1 an si jumatate pentru ca nu considera mancare altceva decat lapticul de la san, era un chin ora de masa,nu bea alte lichide si nu mesteca. Dupa intarcare a inceput sa accepte usor-usor mancarea dar si acum avem probleme mai ales cu carnea. Are perioade (scurte) cand accepta laptele, mananca aproape zilnic kefir, ciorbita si foarte multe fructe (fie ca atare, fie suc - mar, avocado, mango, struguri, para, pruna, portocale-2 pe zi si ce mai gasim de sezon = in total cam 600ml/g pe zi). Nu stiu daca primeste aportul necesar de proteine, nu stiu daca exista riscul de hipervitaminoza din fructele pe care le papa zilnic. Acum ne luptam cu o otita conjuctiva bilaterala si serica la o urechiusa doar, cu antibiotic augmentin (nu a mai luat antibiotic pana acum) iar apetitul lui este zero. Suntem dupa 2 luni de viroze consecutive fie cu febra, mucisori, si/sau tuse. In momentul de fata avem un pomelnic urias de medicamente de luat zilnic (augmentin 5ml*2/zi, eurespal 5ml*2/zi, aerius 5ml*2/zi, nurofen 5ml*2/zi, sinupret- cura de 3 luni inceputa acum 14 zile, biorinil de 3 ori pe zi)
Otita s-a declansat odata cu eruptia celui de-al doilea molar din tura 2 si de atunci nu reusesc sa-i tin nasucul desfundat mai mult de jumatate de zi maxim - stiu ca astfel nu se va vindeca.
Sunt in pragul disperarii si din cauza bolii si din cauza medicamentelor si din cauza faptului ca nu se hraneste aproape deloc si a slabit deja peste jumatate de kg (acum are 13kg si 92cm). Pana acum a mai racit in sezonul rece dar de fiecare data am trecut f usor peste, fara febra sau alte complicatii.
Ca sa ma adun si sa intelegeti intrebarile mele, le rezum:
- mananca prea multe fructe?
- ii dau prea multe medicamente? ii pot face f rau?
- cum ii pot desfunda nasucul? mai ales peste noapte (folosim apa de mare zilnic de cand s-a nascut si avem si apa pe calorifer, si ungem si pieptul cu pulmex)
multumesc mult pentru rabdare
Bucurie!