supa de pui -otrava!!!

supa de pui -otrava!!! | Autor: chiccutza

Link direct la acest mesaj

am auzit de la cumnata mea ca i-a spus doctorul ca supa de pui la copiii sub 3 ani este otravitoare,cauza din care fetita ei de 20 de luni a avut o reactie alergica de tipul dermatitei atopice.
voi ati mai auzit asa ceva?
eu stiam ca supa de pui face bine

MAMA DE FEDE SI DANI

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Eu una, nu am mai auzit asa ceva. E prima data acum. Eu le-am dat de mici la ai mei (ma rog, atunci cand a venit timpul la diversificare), si nu ni s-a intamplat nimic. Nu zic ca daca la noi a fost buna trebuie sa fie la toti, dar sincer, nu vad ce ar fi toxic la o supa de pui. Doctorul nu a explicat nimic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

doctorul a intrebat-o cum si-a permis sa-i dea supa de pui.atat. fara explicatii.

MAMA DE FEDE SI DANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Era cumva supa instant? Altfel nu pot sa-mi explic. Eu i-am dat-o la diversificare.

Mami de Denisache

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

nu este supa instant,este din pui proaspat.din supa instant nu i-a iesit nimic
o fi ca astia sunt pui de Italia

MAMA DE FEDE SI DANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Eu stiam ca la bebelusi e buna doar carnea de gaina. Adica de pasare matura nu de pui. Explicatia nu o mai stiu exact dar exista . Ceva de genul ca puiul contine mai mult colagen. Poate la asta se referea medicul respectiv. De asemenea este indicata carnea de vita nu de vitel din motive similare. Daca voi gasi explicatia o sa o postez.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

chiccutza, noi nu mai consumam carne de pui din supermarket decat f.f. rar... Puii sunt crescuti numai cu concentrate, sunt ingrasati in crescatorii in maxim o luna, ma gandesc ca poate de aia s-o fi referit ca e toxica. Acelasi lucru ni l-a spus si noua pediatra, ca dintre toate, carnea de pui ar fi cea mai toxica, de fapt ne-a recomandat sa nu mai consumam, pe cat posibil, nimic din supermarket, ci direct de la producatori, de la piata. E greu de gasit produse cat de cat bune, pentru ca si oamenii dau animalelor sa manance fel de fel de chimicale, insa tot e mai bine decat cei de la crescatorii. Cautam mereu prin cunostinte de la tara sa cumparam carne buna, am gasit o ferma de curcani care cica ar fi crescuti natural, peste luam direct de la pastravarie, proaspat, nu cumparam congelat sau de provenienta straina... Legume si fructe, la fel, cautam sa cumparam autohtone, pe cat posibil. Nu stiu daca e mai bine asa, dar macar incercam sa facem ceva pentru sanatatea noastra.

Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

si eu aud tot mai des in ultima vreme cat de nociva este carnea de pui care se gaseste pe piata.
si asa este. mama mea a lucrat un timp la o ferma de pui, si a vazut ce dadeau puilor sa manance, si in cat timp se faceau de 1 kil jumate. in prima zi de viata, puii sunt indopati cu f multe medicamente, in special antibiotice, pt a nu muri prea mullti, ei fiind f fragili...
cu toate astea, alexia tot a mancat pui cumparat...vita nu-i place, porc nu i-am dat inca (are 2 ani si 7 luni).
ma framanta si pe mine problema asta, dar nu stiu cum sa fac sa gasesc o cale de mijloc, acceptabila.
parintii mei cresc pasari la curte, as putea sa-i dau carne de gaina sau cocos, dar mi-e frica sa-i dau asa din ograda proprie fara sa fie verificata carnea....

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evora spune:

Carnea oricarui animal tanar(indiferent daca e pui, vitel etc.) este considerata puternic alergizanta, motiv pentru care, la o varsta asa mica, se recomanda numai consumarea carnii animalului matur.
Asta e o teorie mai noua... In cartile mai vechi, de ex. Mama si copilul, era considerata oportuna consumarea carnii de pui, vitel chiar la bebelusi. Dar odata cu cresterea, in progresie geometrica, a nr de copii alergici, se bate moneda tot mai mult pe noua teorie.

Dupa parerea mea asta e explicatia la afirmatia dr respectiv...de unde si legatura cu dermatita atopica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui chiccutza

doctorul a intrebat-o cum si-a permis sa-i dea supa de pui.atat. fara explicatii.

MAMA DE FEDE SI DANI

parerea mea este ca parerea unui doctor care "isi permite" sa vorbeasca asa cu un pacient/mamica nu trebuie luata in consideratie.
daca respectivul stia vreun motiv anume pentru care banala supa de pui e nociva trebuia sa il spuna, mai ales ca nu stii ce anume e "otrava" de acolo - o fi puiul, or fi legumele, o fi amestecul, o fi apa?? asa nu stie femeia de ce sa se fereasca pe viitor!

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Mergi la inceput