am si eu o problema

am si eu o problema | Autor: Katyuscha21

Link direct la acest mesaj

am si o o problema am baietelul meu de aproape 3 ani si inerc sal invat sa faca la olita deci il pun sta cateodata cam jum de ora sau mai bine dar nu face nimik si pipi nici caca.iar cateodata refuza total sa stea la olita merge la toaleta singur si se duce la wc si imita cum face tati pipi ca avazut la copii mai mari dar nu isi da pantalonii jos.cateodata avem norokul sa faca pipi la olita si il incurajez si chiar il las pe el sa arunce in wc si sa curete si este ft bucuros dar nu prea imi merge deci stie ca akolo trebuie sa faca pipi si caca dar nu stie sa ceara ce ar trebui sa fac sa fie mai bine?

Mai am inca o chestie inca nu vorbeste intelege orice ii zic si daca nu ii convine ceva imediat zice NU! dati-mi si mie un sfat va rog sa imi fie si mie un pik mai usor ca al 2-lea e pe drum si cu siguranta o sa imi fie tare greu si nu am pe nimeni langa mine care sa ma ajute decat sotul dar el mai mult e la servici.
sau cateodata nu ma pot intelege cu el vorbesc cu el si parca nu ma aude.
va rog ajutat-ma!

mami de baietel dulce ANDREI 2 ANI SI 5 LUNI

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Uite aici, cateva raspunsuri. Mai sunt si altele, dar trebuiesc cautate.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133485

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Katyuscha daca vrei sa il inveti trebuie neaparat sa il lasi fara pampers, altfel nu va intelege ce vrei de la el. De cate ori face ii explici ca trebuie sa faca la olita si nu in pantaloni. Exact atunci cand face il duci repede la olita, chiar daca face tot in pantaloni, asta il va ajuta sa inteleaga mai bine ca trebuie sa faca la olita.

Eu zic ca daca intr-o saptamana nu ai rezultate sa il mai lasi chiar daca are 3 ani. Copiii sunt diferiti si daca spui ca inca nu prea vorbeste iti va fi destul de greu si tie si lui. Nu te lua dupa gura lumii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Eu cred ca nu e bine sa-l lasi mai mult de 10 minute pe olita. Stiu ca poate face prolaps rectal (parca asa se numeste).

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katyuscha21
Mai am inca o chestie inca nu vorbeste intelege orice ii zic si daca nu ii convine ceva imediat zice NU!

2 ani si 5 luni, ca la semnatura?
Nici la 3 ani si 5 luni nu te vei intelege cum vrei cu el.
Dar pe la 4 ani vine vremea cand va vorbi 24 de ore din 24 si vei dori sa taca.
E vasta lui "NU" si nu ai ce-i face. Spune ca el, si ai sa vezi ce uimit ramane. Isi dezvolta personalitatea si nu intelege de ce tu ai voie sa ii spun "nu" si el nu are voie sa iti spuna.
Cu oltita, nu prea am idei, caci si baietelul nostru la 3 ani si ceva a renuntat la pampers, pe noi ne-a ajutat mult prietenul lui, bebelusul Baby Born Boy (Alex il cheama, ca pe tati lui) care dupa ce bea apa cu bioberonul, face pipi pe olita. Si stateau amandoi pe olita, pana a inteles copilul si a vrut sa-l imite. Dar de atunci mi-a spus "mami nu pune papmers" si nici ziua nici noaptea nu a mai purtat. Dar pana atrunci noi nu ne-am stresat, pe ideea ca atunci cand va fi pregatit, va renunta la pampers.

Monica sotie si mama fericita

E primavara, e lumina, e caldura, e zambet, e iubire, e VIATA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Katyushca, muuulta rabdare, la 2,5 ani e inca mic. Ia-o incet, pune-l des pe olita, dar nu-l tine mult, cand ai posibilitatea lasa-l fara pampers si cand face pe el explica-i ce rau e ca se uda.
Al meu abia acum la 2,10 ani a inceput de 2 saptamani sa accepte chiloteii, scapa si pisu si kk pe el destul de des. Pisu face de fiecare data cand ii dau olita, dar kk foarte rar. De multe ori zice "vreau olita, fac kk", dar deja e cu el in chilotei.
Acasa si la gradinita il tinem in chilotei si schimbam 2-3 /zi. Dar cand plecam undeva si noaptea ii pun pampers inca.
Multi spun ca se poate sa ajungem chiar si la 4 ani pana scapam definitiv de pampers.

Iar perioada "NU" este in plina desfasurare si fireasca...o sa mai tina cateva luni.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tudorr spune:

La 2 ani si 5 luni .....hiiii ...rabdare ...rabdare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eye-excel spune:

Buna Katyuscha, am si eu doi baietzei de 3 ani si jumatate si pot sa-ti povestesc cum am procedat cu ei.
Copiii sunt FOARTE diferiti intre ei, asa ca primul pas ar fi sa nu-l compari pe Andrei cu nimeni, pentru ca are propriul ritm de dezvoltare. Eu am gemeni si nici ei nu au invatat deodata, cu aceleasi metode si acelasi mediu. Deci incearca sa gasesti momentul perfect cand consideri ca este pregatit (faptul ca arunca singur pipi in wc etc) De obicei cand vorbeste destul de bine sa inteleaga ce ii explici si cand nu au loc evenimente stresante pentru el (inceputul gradinitei etc), pentru ca sa nu se cumuleze stresul.
Incepi prin a nu-i mai pune pampers ziua, ii pui pampers la somnul de zi si noaptea. Ziua poti sa-i dai chilotei din aceia speciali, training pants din bumbacnu absorbanti. Insa tot va avea multe 'accidente'. Trebuie sa fi HOTARATA sa nu te enervezi,sa-l ajuti pentru ca asa strici tot, daca nu te simti in stare mai amana.
Il pui la olita dupa fiecare masa, 10 minute maximum, ii explici de ce sta acolo si ce vrei de la el. Trebuie sa fi foarte perseverenta, sa ii creezi un 'orar'. Daca reuseste sa faca in olita (sau daca preferi direct la WC cu adaptor pentru copii) il rasplatesti cu aplauze, un abtibild sau orice doresti tu (recunosc, eu am folosit M&M ). Il incurajezi de fiecare data dar nu il certi cand nu reuseste. In vreo doua saptamani ar trebui sa se obisnuiasca daca este fizic pregatit. Daca nu, mai astepti o luna-doua si incerci din nou.
Am avut si trei copii in pampers concomitent, deci stiu de ce ti-e frica. Multa sanatate pentru bb2 si tine minte, nu e nici o graba decat daca vrei sa il inscrii acum la gradinita sau ceva de genul asta. De regula copiii care invata la un an, doi au probleme (accidente) pina mai tarziu, nu se controleaza noaptea etc. Noi am preferat sa incepem dupa aniversarea de 3 ani si acum nu avem probleme nici noaptea. In definitiv, va folosi aceasta deprindere toata viata, are nevoie de timp s-o invete.
Dupa ce reuseste sa se controleze ziua vei putea sa-i nu-i mai pui pampers nici noaptea si sa vezi daca reuseste sa ramana uscat. Unii reusesc (mai ales fetitele) altii nu, unii se trezesc noaptea o data, de doua ori la olita.

Mult succes si lui Andrei!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Cum spun si fetele, nu mai mult de 10 minute pe olita/wc, si mai ales, nu il forta sa stea acolo. Daca el nu vrea sa se aseze, sau nu vrea sa stea prea mult, lasa-l, ca cu cat insisti mai mult, cu atat se va inversuna mai tare impotriva olitei/wc-ului. Vorbeste mult cu el, explica-i de milioane de ori cum e cu olita, cu baietii mari care nu mai poarta pampers... ce stii tu ca ar functiona. In rest, cum spunea si Tudorr, muuuuuulta rabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katyuscha21 spune:

Multumesc mult pt sfaturi am sa le urmez.
Multa sanatate voua si copilasilor vostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mondor spune:

La 2,5 anisori e micut inca.... baietelul meu, acum de 4 abia dupa 3 ani impliniti a inteles clar cum sta treaba cu...caca... pipi mai facea la olita, dar cand venea vorba de caca, spunea ca a facut dupa.....am renuntat in vara definitiv la pampers, apoi facea la olita dar timp de cateva luni tot s-au mai intamplat accidente in pantaloni, pana cand am depistat ca i-ar placea la wc-ul lui tati si asa i-am luat capac special pentru el, apoi minune, nu s-au mai intamplat accidente. Multa rabdare si succes !

Numai bine !

mondor

Mergi la inceput