ajutor! fetita mea a cazut in cap!
avem doua fetite gemene de doi anisori, pe una o tineam eu pe umeri, pe cealalta taticul lor. cea de pe umerii mei a vrut sa coboare si-a dat brusc drumul si era sa cada, ta-su din instinct a intins mana s-o prinda, dar a alunecat micuta de pe umerii lui. si a cazut in cap. am zis ca murim. a plans, a facut cucui, normal, dar m-asteptam la ceva mai grav. in afara ca a plans de mi-a rupt sufletul si de cucuiul destul de mic dupa incident si-a revenit. o tot urmaresc. e in regula. parca n-as chinui-o cu un RMN. maine o sa vorbesc si cu pediatra. sunt disperata. ati trrecut prin momente de cosmar similare. ma tot gandesc sa nu fie ceva grav dedesubt desi pare totul in regula. ma gandesc la inaltimea de la care a cazut (cam 1 m), ca ta-su se aplecase s-o prinda pe cea mica de pe umerii mei... offf, sunt tare tare amarata. nu pot sa-mi revin. mititica, e o manuta de om...
Raspunsuri
conchita spune:
raluca, du copilul la doctor IMEDIAT! nu glumi cu cazaturile in cap, te rog eu mult. intr-o seara, cand a avea un an, mi-am lasat fetita doar cinci secunde cu o nepotica de 10 ani pe canapea (destul de joasa), cat sa ma duc sa-i aduc lapticul din bucatarie. si nepotica a pierdut-o din brate ca sonia se zbatea sa vina dupa mine, si a cazut pe podea de gresie sau ce-o fi fost. am vazut ca nu si-a pierdut cunostinta si ca e ok si nu m-am dus la doctor, pentru ca dis de dimi trebuia sa plecam cu avionul oricum, sa mergem la noi acasa. si in timpul zborului i s-a umflat juma de cap, de la presiunea atmosferica, banuiesc. si ne-am dat jos din avion cu paramedicii la poarta. a avut contuzie si cheag de sange, a fost tinuta sub observatie o zi si-o noapte si s-a resorbit, altfel ajungea in operatie. deci, nu e de glumit!
manucu spune:
Si Mihnea a cazut in cap, s-a lovit la tampla ff rau, i-am facut si tomografie (din alte cauze nu pt cazatura) si nu are absolut nimic. Sdatul meu este sa te duci la neuro cu fetita sa o vada un doctor, asa pt linistea ta sufleteasca.
Sanatate multa.
mamica lui Mihnea-Gabriel (15.09.2008)
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou !!! Avem TELEDON !!!
XIO spune:
E bine sa i se faca un CT(nu RMN)
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
ingridnen spune:
si voi.. Cristi a cazut de mai multe ori cand era micutz... iar la 4-5 ani mi-a cazut in beci, a avut tulburari de vedere si somnolenta dupa aceea... am scris de curand aici, ca a mai fost un subiect deschis.
Am scapat cu consult la neurolog si EEG, nu a mai fost nevoie de CT
Sanatate multa, eu cred ca nu are nimic pitica
Ingrid si Cristi 6 ani
anka1 spune:
Trebuie sa te duci la dr.si iti va da el trimitere pt CT sau RMN, ce va crede el de cuviinta. Consecintele loviturilor la cap se pot manifesta in timp si pot fi destul de grave. Nu te poti lua dupa experienta altora in cazul asta.
Asa ca decat sa stai cu griji si sa te intrebi daca are ceva sau nu, du-te la doctorul pediatru.
Anca
Roxxy80 spune:
Din pacate un subiect asemanator am deschis si eu in urma cu o luna. Baietelul meu s-a catarat in scaunul de masa, s-a ridicat in picioare si a vrut sa se aseze pe maner. A cazut cu capul de gresie de la o inaltime de 65 de cm. La jumatate de ora a avut stari de somnolenta si la 2 ore distanta a inceput sa vomite in jet. Am plecat de urgenta la spital, unde i s-a facut tomografie. Nu s-a gasit absolut nimic, insa el a continuat sa vomite in jet. Ne-am internat timp de 2 zile pt a fi sub supraveghere medicala (in acest timp i s-au dat si niste medicamente). Voma a incetat, iar de atunci nu a mai avut nimic. mentionez ca i s-a facut si encefalograma, EKG, analize la sange, urina, absolut tot.
Multa sanatate ii urez fetitei tale. oricum mergi cu ea neaparat la doctor.
Citat: |
citat din mesajul lui raluca23 avem doua fetite gemene de doi anisori, pe una o tineam eu pe umeri, pe cealalta taticul lor. cea de pe umerii mei a vrut sa coboare si-a dat brusc drumul si era sa cada, ta-su din instinct a intins mana s-o prinda, dar a alunecat micuta de pe umerii lui. si a cazut in cap. am zis ca murim. a plans, a facut cucui, normal, dar m-asteptam la ceva mai grav. in afara ca a plans de mi-a rupt sufletul si de cucuiul destul de mic dupa incident si-a revenit. o tot urmaresc. e in regula. parca n-as chinui-o cu un RMN. maine o sa vorbesc si cu pediatra. sunt disperata. ati trrecut prin momente de cosmar similare. ma tot gandesc sa nu fie ceva grav dedesubt desi pare totul in regula. ma gandesc la inaltimea de la care a cazut (cam 1 m), ca ta-su se aplecase s-o prinda pe cea mica de pe umerii mei... offf, sunt tare tare amarata. nu pot sa-mi revin. mititica, e o manuta de om... |
Roxana, mami de Matei scump si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz 17+
irlandeza spune:
Raluca, si noi am patit-o , cand Alexia avea 7 luni, direct in cap pe parchet. Am fost la dr., dar nu avea nimic, si tot atunci mi-a zis dr. ca daca plange imediat dupa cazatura, nu are stari de somnolenta, letargie, nu are ameteli , nu vomita, si bolboroseste, daca sunt mai maricei si vorbesc deja, atunci nu ai de ce sa te ingrijorezi. De atunci am mai patit-o odata, dar nu am mai fost la dr. si e OK, nu mai spun de cate ori si-a dat cu capul de pereti.......Tu ca mama o sa-ti dai seama daca e ceva in neregula cu ea sau nu, si daca e nevoie sa vezi un doctor sau nu.
MARINELA
www.onetruemedia.com/shared?p=446deee9a0928e410b8c0a&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Asa a inceput fericirea......
PATRICIA ALEXIA
Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irlandeza Raluca, si noi am patit-o , cand Alexia avea 7 luni, direct in cap pe parchet. Am fost la dr., dar nu avea nimic, si tot atunci mi-a zis dr. ca daca plange imediat dupa cazatura, nu are stari de somnolenta, letargie, nu are ameteli , nu vomita, si bolboroseste, daca sunt mai maricei si vorbesc deja, atunci nu ai de ce sa te ingrijorezi. De atunci am mai patit-o odata, dar nu am mai fost la dr. si e OK, nu mai spun de cate ori si-a dat cu capul de pereti.......Tu ca mama o sa-ti dai seama daca e ceva in neregula cu ea sau nu, si daca e nevoie sa vezi un doctor sau nu. MARINELA www.onetruemedia.com/shared?p=446deee9a0928e410b8c0a&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Asa a inceput fericirea...... PATRICIA ALEXIA Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008 |
Irlandeza , te rog eu nu mai da sfaturi de-astea. Nici macar doctorul nu-si da seama daca ceva e in neregula daca nu face CT.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Teodora D. spune:
Raluca, cum e micuta, e bine, nu?
Si noi am trecut printr-un episod din asta cumplit, cu somnolenta si varsaturi, am facut tomografie si pana la urma a fost totul in regula.
Conchita, istoria ta m-a ingrozit, as fi innebunit in avion in conditiile alea, bine ca s-a terminat cu bine!
Tonnia spune:
Fetelor, la orice lovitura serioasa la cap trebuie facut CT!
M-a impresionat foarte tare cazul recent din USA in care o fetita a fost salvata pt ca parintii s-au miscat repede. 2 zile dupa lovitura cu o minge de baseball fetita s-a simtit foarte bine, apoi a acuzat dureri de cap.
Nu vreau sa te sperii, sunt rare cazurile astea, dar e bine sa te asiguri, mai bine sa fie degeaba.
Uite cazul:
http://movies.msn.com/movies/article.aspx?news=358947&affid=100055