despre digestia fructelor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui AYSHA 2
pun si eu o intrebare aparent stupida: are vreo importantan culoarea sau te referi la efectele diferite ale fructelor, de ex. banana versus para ?

intrebarea nu e stupida, ca stupida m-am simtit eu cand am aflat pentru prima oara de asta, de la pediatra fetitei. dupa aia am citit si pe net si m-am lamurit ca e o idee buna. fiecare fructa de culoare are un aport diferit de vitamine...diferite. adica nu toate fructele au aceleasi vitamine. asa ca, printr-o salata de fructe, ii oferi cat mai multe vitamine posibile, diverse in acelasi timp.

cert e ca eu nu-i dau doar un fruct (basca intreg, mi se pare mult), ci cateva bucatele din mai multe fructe...

Citat:
daca un copil mananca lapte cu ou sau cu cereale la micul dejun la gustarea pe care o primeste peste 2 ore, sa zicem, poti sa ii dai para sau caisa ? eu daca ii dau asa ceva, face sigur diaree...

uite, la asta nu stiu sa-ti raspund ca pentru mine problema asta e cu totul straina, n-a avut niciodata diaree de la mancare, doar cand a fost bolnava de altele. sonia poate sa amestece toate mancarurile din lume, face caca pe ceas. de-aia nu stiu sa raspund...plus ca la noi oul e de masa principala, nu de mic dejun...

Citat:
o alta intrebare in acelasi registru: iaurtul se combina sau nu cu late alimente (facand abstractie de imprejurarea ca unii copii nu accepta iaurtul decat cu fructe sau cu biscuit) ?

de combinat se combina cu multe, intrebarea e cum ar tolera copilasul tau...la voi ce merge? la noi e ok iaurt cu cereale, cu mamaliguta, o lingurita de iaurt in supa, iaurt cu stafide, etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
fiecare fructa de culoare are un aport diferit de vitamine...diferite. adica nu toate fructele au aceleasi vitamine. asa ca, printr-o salata de fructe, ii oferi cat mai multe vitamine posibile, diverse in acelasi timp.

Nu, nu aceasta este explicatia.
"Forta" fructelor nu sta neaparat in vitamine si nu mancam fructe numai ca sa ne satisfacem necesarul de vitamine.
Culoarea diferita a fructelor nu indica continut diferit de vitamine, ci indica prezenta anumitor compusi cel putin la fel de grozavi pt. sanatate ca vitaminele.

Ceva lamuriri www.topsanatate.ro/articol/codul-culorilor-in-alegerea-legumelor-si-a-fructelor-19754.html" target="_blank">aici

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

am inteles acum. varianta cu mai multe bucatele din fructe diferite mi se pare si mie cea mai potrivita. Eu am auzit de un principiu de alimentatie al pediatriei germane: din toate, dar cate putin !

nu avem probleme cu iaurtul, il mananca oricum, dar mi-e frica sa incerc varianta iaurt+caise proaspete, pur si simplu mi-e frica !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Aysha, dar iaurtul e un aliment care e indicat si in diaree, nu?
Mi se pare putin probabil ca amestecul dintre iaurt si caise sa provoace diaree :).
Lapte si caise, da, poate...
Dar iaurt si fructe, nu prea cred.

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Aysha, dar iaurtul e un aliment care e indicat si in diaree, nu?
Mi se pare putin probabil ca amestecul dintre iaurt si caise sa provoace diaree :).
Lapte si caise, da, poate...
Dar iaurt si fructe, nu prea cred.

In mod normal da...dar depinde de copil...a mea de exemplu face scaun mai moale dupa iaurt, nu diaree...cu toate astea ii dau zilnic...

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

cam asa e si la mine, face scaun mai moale si ii dau zilnic
eu ma refeream doar la combinatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

eu ii dadeam asta vara iaurt cu piersica/nectarina proaspata (pasata la blender). mai puneam uneori cereala/biscuite. imi venea sa il mananc eu. a, ce bun e iaurtul cu banana ... gusturile nu se discuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
fiecare fructa de culoare are un aport diferit de vitamine...diferite. adica nu toate fructele au aceleasi vitamine. asa ca, printr-o salata de fructe, ii oferi cat mai multe vitamine posibile, diverse in acelasi timp.

Nu, nu aceasta este explicatia.
"Forta" fructelor nu sta neaparat in vitamine si nu mancam fructe numai ca sa ne satisfacem necesarul de vitamine.
Culoarea diferita a fructelor nu indica continut diferit de vitamine, ci indica prezenta anumitor compusi cel putin la fel de grozavi pt. sanatate ca vitaminele.

Ceva lamuriri www.topsanatate.ro/articol/codul-culorilor-in-alegerea-legumelor-si-a-fructelor-19754.html" target="_blank">aici

pai si cand am zis ca am doar juma de neuron, nu m-a crezut nimeni!
merci, uitasem partial, da' macar procedez corect. :-))
am salvat linkul, ca nu le stiam pe toate...

Mergi la inceput

supralicitez si va provoc la o discutie legata de combinatiile alimentare recomandate copiilor de nutritionisti

iata un punct de plecare
http://m.gandul.info/sanatatea/cum-trebuie-sa-arate-o-masa-sanatoasa.html?3891;4181792

Mergi la inceput