despre digestia fructelor

despre digestia fructelor | Autor: AYSHA 2

Link direct la acest mesaj

Spuneti-mi, va rog, cum este corect sa adminsitram fructele la copii: simple, pe stomacul gol sau asociate cu alte alimente ?
Informatiile mele sunt contradictorii, in sensul ca, fie se recomanda simple, pt ca asociate cu alte alimente fermenteaza, deci traditionalul mar cu biscuit nu este de fapt f. indicat
fie se recomanda asociate cu alte alimente, pt. ani fi admnistrate pe stomacul gol

Multumesc !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

cat timp are puiutul tau?
icerca sa-i dai fructele ca desert nu ca masa, incerca sa-i dai asa incat sa-i placa sa nu devina o corvoada:)

www.de-azi.ro
poze familia mea

inspiratie, dragoste, putere ... pentru oricine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui AYSHA 2

Spuneti-mi, va rog, cum este corect sa adminsitram fructele la copii: simple, pe stomacul gol sau asociate cu alte alimente ?
Informatiile mele sunt contradictorii, in sensul ca, fie se recomanda simple, pt ca asociate cu alte alimente fermenteaza, deci traditionalul mar cu biscuit nu este de fapt f. indicat
fie se recomanda asociate cu alte alimente, pt. ani fi admnistrate pe stomacul gol

Multumesc !

Informatiile tale nu sunt contradictorii: fructele se dau si amestecate cu alimente si separate...depinde ce fructe ii dai si cu ce le combini....nutritionistii recomanda ca un adult sa nu manance fructe decat dupa doua ore dupa masa pentru ca altfel favorizeaza depunerea zaharului...nu este cazul la copii...Tot nutritionistii recomanda amestecarea anumitor fructe cu anumite alimente (de exemplu cereale) pentru ca in combinatie este potentata absorbtia anumitor vitamine...
Biscuitii nu se dau la copii mici cu mar nu pentru ca nu este bine ci pentru ca au gluten...si nu se mai recomanda glutenul...aceasta combinatie a fost scoasa de pediatri tocmai din aceasta cauza...

Ca sa te lamuresti...eu iti recomand pentru tine, ca adult cartea Mihaelei Billic si pentru bebe sa nu-i dai suc de fructe decat la doua ore dupa masa, iar fructele in sine sa-l obisnuiesti sa le manance ca masa/gustare de sine statatoare (asta este ceea ce m-a invatat pe mine un profesor pediatru).

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Sunt de aceeasi parere cu Oanamada.
Tot de la pediatrii si de la un nutritionist stiu ca este mai indicat sa consumi fructele pe stomacul gol (adica nu ca si desert dupa ce te imbuibi cu nu stiu cate feluri de mancare) pt ca acidul gastric sa faca fata procesului de fermentatie. Practic, dintre fructele clasice doar para nu da aciditate. Eu i-am dat baietelului meu de pe la 8 luni masa de dimineata compusa doar din fructe (evident adaptat varstei - adica fara citrice pana la un si fara fructele cu potential alergogen). Si in mometul de fata, la 2 ani si 7 luni, cand se trezeste bea 300ml suc de portocale/mandarine si un castronel de salata de fructe. Si peditrul mi-a spus ca este oricum mult mai bine decat sa pompez pastile cu vitamine (mie imi era teama sa nu ajungem la hipervitaminoza dar nu e cazul doar din fructe), astfel isi ia portia zilnica si de fibre, vitamina C si toate minunatiile pe care le contin fructele. Aceasta masa este si satioasa pt ca nu-mi cere altceva 3-4 ore dupa

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

Copilul meu are 2, 8 ani si manaca fructele oricum, cu sau fara alte alimente ! chiar nu are nicio problema, iar despre intoleranta la gluten nu se pune problema

eu vroiam sa stiu daca, in evetualitatea in care i le dau fara alte alimente, nu poate avea probleme cu burtica ( el are deja in antecednte unele probleme digestive, pe care le-am rezolvat, sper, pana acum, dar nu vreau sa supralicitez si se darama tot ce am castigat pana acum)

faptul ca puiul Talei are prima masa de dimineata suc de fructe m-a lamurit complet !
Va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Si la Stefi prima masa este de fructe. Fructele i le-am combinat doar cu branzica de vaci. Cred ca e mai bine ca fructele sa fie o masa de sine statatoare, asta si in functie de varsta copilului.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Si eu stiu ca fructele se mananca separat de orice alte alimente. Ca sa nu fermenteze. Cu cel putin jumatate de ora inainte sau 2-3 ore dupa alte mese.

Ioana 36+ si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Si eu stiu la fel de la medicul nostru. Fructele au digestia diferita de mancarurile "procesate" asa ca se mananca separat, pe stomacul gol. Mancatul lor impreuna cu alte mancaruri le opreste digestia, fermenteaza si in loc sa obtinem vitamine, minerale si fibre, obtinem o balonare mare.
Singurul care face exceptie de la regula fructelor este ananasul.

Fa Doamne o minune !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxxa spune:

ralcat in ce sens face exceptie ananasul de la regula fructelor? stiu ca e acid, insa eu il dau mixat impreuna cu para si banana, ca sa-i mai reduca din aciditate, dat fiind ca masa de fructe este dimineata pe stomacul gol. Oare o fi ok?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:

Multumesc !

pe langa ce-au spus fetele aici, Oanamada, eu mai cred ca depinde si de copil, deci merge si pe incercatelea, sa vezi cum reactioneaza copilasul tau, mai ales ca spui ca avut probleme. sonia mananca doua mese de fructe pe zi: la micul dejun amestecate cu cereale, iar la gustarea de dimineata le mananca simple. daca mai adaug ca la salata de legume de la pranz adaug cateodata si fructe uscate...
altceva, am grija intotdeauna sa fie cel putin trei tipuri de fructe, neaparat de culori diferite, iar daca se poate cele de la micul dejun diferite de cele de la gustare. idem la legume. dar eu sunt putin extrema la nutritie, recunosc, deci nu trebuie sa te iei dupa mine neaparat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:

Multumesc !

pe langa ce-au spus fetele aici, Oanamada, eu mai cred ca depinde si de copil, deci merge si pe incercatelea, sa vezi cum reactioneaza copilasul tau, mai ales ca spui ca avut probleme. sonia mananca doua mese de fructe pe zi: la micul dejun amestecate cu cereale, iar la gustarea de dimineata le mananca simple. daca mai adaug ca la salata de legume de la pranz adaug cateodata si fructe uscate...
altceva, am grija intotdeauna sa fie cel putin trei tipuri de fructe, neaparat de culori diferite, iar daca se poate cele de la micul dejun diferite de cele de la gustare. idem la legume. dar eu sunt putin extrema la nutritie, recunosc, deci nu trebuie sa te iei dupa mine neaparat.

pun si eu o intrebare aparent stupida: are vreo importantan culoarea sau te referi la efectele diferite ale fructelor, de ex. banana versus para ?

daca un copil mananca lapte cu ou sau cu cereale la micul dejun la gustarea pe care o primeste peste 2 ore, sa zicem, poti sa ii dai para sau caisa ? eu daca ii dau asa ceva, face sigur diaree...

o alta intrebare in acelasi registru: iaurtul se combina sau nu cu late alimente (facand abstractie de imprejurarea ca unii copii nu accepta iaurtul decat cu fructe sau cu biscuit) ?

Mergi la inceput