cum scap de stafilococ?
buna fetelor
am un baietel de 6 saptamani pe care il alaptez exclusiv, si avem o problema pe care nu stiu cum sa o rezolvam. din maternitate, se pare, am luat stafilococ auriu, si la 2 sapt dupa nastere mi-a aparut un abces pe sanul stang. mi s-a facut incizie si s-a vindecat si am reusit sa alaptez in continuare dar nu am scapat pt ca acum mi-a aparut un nodul dureros sub brat (hidrosadenita)probabil tot din cauza acestui stafilococ. am fost la dermatolog, mi s-a dat tratament cu cefaclor si unguent fucidin.in perioada tratamentului mi-a zis medicul sa nu mai alaptez, deci acum ma mulg si sper sa nu pierd lapticul.
s-a mai confruntat cineva cu acest stafilococ in timpul alaptarii? poate sa intre in lapte?mi-e frica sa nu fi imbolnavit si pe bebe...nu am observat la el nici o schimbare, papa bine, ia in greutate...
am auzit ca exista si un vaccin ca sa scapi de acest stafilococ dar nu cred ca se poate administra in timpul alaptarii... am mai citit ca ar trebui sa-mi fortific organismul un pic, se pare ca de aceea fac infectiile astea de piele pentru ca am imunitatea scazuta (dupa doua sarcini la un an diferenta) ce as putea sa iau in timpul alaptarii pentru cresterea imunitatii?
Joji - mamica de doi baietei
Robert(26.06.2007) si Cristian (19.02.2009)
Raspunsuri
elilov3 spune:
draga mea
aceeasi problema o am si eu si eu ma mulg si am facut de 3 ori mastita...si bb are stafilococ la burikut si nu i sa inchis nici pana acuma....nu stiu ce sa fac...am luat antibiotic si degeaba...am inteles ca in buc se fac vaccinuri pt asa ceva..nu ma lamurit nimeni chiar eram curioasa sa vad ce si cum...
a si ziceai ca iti e teama sa nu setransmita la bb..oricum ce ai tu sigur are si bb se ransmite tot prin laptic..
astept si eu raspuns
Eliza mami de
ingeras Ionut Pavel
si de
Dimitrie Gabriel 12.11.2008 botez
"Ai curaj! Sterge-ti ochii!Adesea caderea e un mijloc de a te ridica mai sus"
William Shakespeare
joji spune:
draga eliza
de ce trebuie sa te mulgi, bb nu poate sa suga bine?
eu acum ma mulg si arunc laptele, pana termin tratamentul cu antibioticele, bb papa lapte praf saptamana viitoare vreau sa ma duc la un laborator sa fac analiza laptelui, pt ca sunt curioasa daca se gaseste si acolo acest stafilo...am auzit pareri diferite:ginecologul mi-a zis ca nu este in lapte, doar in puroiul ce se face la infectiile astea de piele...am acum sub brat un buboi din care iese puroi, nu stiu daca o sa iasa tot sau va trebui incizat iar...luni ma duc la dermatolog sa vada
intre timp m-am pus serios pe mancat fructe si legume ca sa-mi fortific organismul , iau si vitamine si pastile de drojdie pentru intarirea sistemului imunitar
din pacate multe persoane am auzit care nu au scapat cu antibiotice , numai dupa ce si-au facut acel vaccin, dar nu cred ca se face la bebelusi asa mici si nici la cei care alapteaza
si pediatra ce zice de buricutul lui bebe? lui i-a dat ceva tratment?
elilov3 spune:
iubita eu ma mulg pt ca nu am avut sfarcuri intre timp s-au format...l-am pus pe bb la san zilele trecute si evident avand sfarc a inceput sa traga vreo 30-50 ml cat tasneste tare apoi evident urla...si ma mulg...oricum eu ma bucur si pt aia ml-tri supti
burikutul...off am facut analiza la secretie si antibograma evident stafilococul minune..sensibil la n tipuri de antibiotic..momentan folosim un unguent pe baza de gentamicina...nu am remarcat nici o schimbare cred ca e timpul sa incercam altceva....oricum sunt linistita pt ca bb arata f f bine pt varsta lui avem aporape 9 kg si 70 cm la 4 luni si 3 sapt..eu zic ca e ok...
sanatate multa iubita iti doresc...sa te faci bine
Eliza mami de
ingeras Ionut Pavel
si de
Dimitrie Gabriel 12.11.2008 botez
"Ai curaj! Sterge-ti ochii!Adesea caderea e un mijloc de a te ridica mai sus"
William Shakespeare
Laura XXX spune:
Buna mamici,
stiu de multi ani despre mibazon, un unguent extraordinar de eficient pe care l-am folosit de multe ori. Este adevarat, se vinde numai la farmacia veterinara insa ar putea fi singura solutie pentru joji... si altii au incercat n antibiotice si cu nici un efect. Sigur ca nu ti l-as recomanda pentru bebe, desi a fost folosit si la copii. Citeste aici http://www.formula-as.ro/1999/393/sanatate-35/sanatate-1085 si decide tu, eu l-am folosit inclusiv pentru o rana veche la mana, suprainfectata care nu parea vindecabila. E aproape singurul unguent cu antibiotic pe care-l folosesc.
si multa sanatate la bebei!
DONATI ACUM 2% DIN IMPOZIT PENTRU SMURD!!! www.fundatiapentrusmurd.ro
manucu spune:
Buna mamici,
Eu nu am luat stafilococul, dar din pacate Mihnea l-a avut si s-a manifestat printr-o "minunata" otita cand avea doar 18 zile. dupa ce am schimbat 3 doctori-profesori-sefi de sefi, 3 spitale si 3 antibiotice din pacate , am ajuns la o doctotita tanara care i-a administrat un antibiotic injectabil timentin si a scapat de stafilococ in 7 zile.
Va scriu cateva date copiate din prospect :
"Nume: TIMENTIN
Producator: Smithkline Beecham
Introducere: Timentin reprezinta o combinatie de ticarcilina disodica, penicilina bactericida cu spectru larg si clavulanat de potasiu, inhibitor progresiv si ireversibil al beta-lactamazelor. Beta-lactamazele sunt produse de catre multe bacterii grampozitive si gramnegative, iar prezenta lor poate duce la distrugerea unor peniciline inaintea actiunii acestora asupra germenilor patogeni. Clavulanatul de potasiu previne aceasta aparare bacteriana blocand efectul enzimelor si facand bacteriile sensibile la ticarcilina la concentratiile atinse in organism. Clavulanatul de potasiu are el insusi o oarecare actiune antibacteriana; totusi, asocierea cu ticarcilina din preparatul Timentin duce la realizarea unui agent antibiotic cu spectru largit, adecvat intrebuintarii in mod empiric pentru o gama mare de infectii tratate parenteral.
Bacteriologie: Timentin este bactericid in vitro pentru o gama larga de microorganisme, incluzand: grampozitivi: Aerobi: Staphylococcus spp., inclusiv Staph. aureus si Staph. epidermidis, Streptococcus spp., inclusiv Strep. faecalis; Anaerobi: Peptococcus spp., Peptostreptococcus spp., Clostridium spp. Eubacterium spp.; gramnegativi: Aerobi: Escherichia coli, Haemophilus spp., inclusiv H. influenzae, Moraxella catarrhalis, Klebsiella spp., inclusiv K. pneumoniae, Enterobacter spp., Proteus spp., inclusiv tulpini indol-pozitive, Providentia stuartii, Pseudomonas spp., inclusiv P. aeruginosa, Serratia spp., inclusiv S. marcescens, Citrobacter spp., Acinetobacter spp., Yersinia enterocolitica; Anaerobi: Bacteroides spp., inclusiv B. fragilis, Fusobacterium spp., Veillonella spp."
Poate va ajuta si pe voi.
mamica lui Mihnea-Gabriel (15.09.2008)
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou !!! Avem TELEDON !!!
joji spune:
multumesc fetele pentru raspunsuri
se pare ca suntem pe drumul cel bun, se trage umflatura de sub brat, poate scap fara incizie, luni trebuie sa merg la control la dermatolog.mai am 4 zile de luat antibiotic, si sper sa nu pired laptele pana atunci, pt ca am observat ca incepe sa scada cantitatea ..cred ca va trebui sa -l pun si pe bebe sa suga macar o data pe zi, ca altfel nu stiu daca-si revine laptele, si ar fi pacat ca bb a supt doar 5 sapt
va doresc multa sanatate
Joji
dionisia03 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui joji buna fetelor am un baietel de 6 saptamani pe care il alaptez exclusiv, si avem o problema pe care nu stiu cum sa o rezolvam. din maternitate, se pare, am luat stafilococ auriu, si la 2 sapt dupa nastere mi-a aparut un abces pe sanul stang. mi s-a facut incizie si s-a vindecat si am reusit sa alaptez in continuare dar nu am scapat pt ca acum mi-a aparut un nodul dureros sub brat (hidrosadenita)probabil tot din cauza acestui stafilococ. am fost la dermatolog, mi s-a dat tratament cu cefaclor si unguent fucidin.in perioada tratamentului mi-a zis medicul sa nu mai alaptez, deci acum ma mulg si sper sa nu pierd lapticul. s-a mai confruntat cineva cu acest stafilococ in timpul alaptarii? poate sa intre in lapte?mi-e frica sa nu fi imbolnavit si pe bebe...nu am observat la el nici o schimbare, papa bine, ia in greutate... am auzit ca exista si un vaccin ca sa scapi de acest stafilococ dar nu cred ca se poate administra in timpul alaptarii... am mai citit ca ar trebui sa-mi fortific organismul un pic, se pare ca de aceea fac infectiile astea de piele pentru ca am imunitatea scazuta (dupa doua sarcini la un an diferenta) ce as putea sa iau in timpul alaptarii pentru cresterea imunitatii? Joji - mamica de doi baietei Robert(26.06.2007) si Cristian (19.02.2009) |
Eu iti recomand un unguent ..numai daca il gasesti in romania. produs de GlaxoSmithKline ,denumirea comerciala -BACTROBAN , substanta/antibioticul -MUPIROCIN(ACEST UNGUENT contine antibiotic)
SPER SA GASESTI ACEST UNGUENT BACTROBAN-MUPIROCIN ,SPER SA TE AJUTE..eu cred ca te va ajuta..
cat despre vaccin..nu stiu ce sa spun..nu stiu cat de mult te ajuta ..
dionisia03 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui joji buna fetelor am un baietel de 6 saptamani pe care il alaptez exclusiv, si avem o problema pe care nu stiu cum sa o rezolvam. din maternitate, se pare, am luat stafilococ auriu, si la 2 sapt dupa nastere mi-a aparut un abces pe sanul stang. mi s-a facut incizie si s-a vindecat si am reusit sa alaptez in continuare dar nu am scapat pt ca acum mi-a aparut un nodul dureros sub brat (hidrosadenita)probabil tot din cauza acestui stafilococ. am fost la dermatolog, mi s-a dat tratament cu cefaclor si unguent fucidin.in perioada tratamentului mi-a zis medicul sa nu mai alaptez, deci acum ma mulg si sper sa nu pierd lapticul. s-a mai confruntat cineva cu acest stafilococ in timpul alaptarii? poate sa intre in lapte?mi-e frica sa nu fi imbolnavit si pe bebe...nu am observat la el nici o schimbare, papa bine, ia in greutate... am auzit ca exista si un vaccin ca sa scapi de acest stafilococ dar nu cred ca se poate administra in timpul alaptarii... am mai citit ca ar trebui sa-mi fortific organismul un pic, se pare ca de aceea fac infectiile astea de piele pentru ca am imunitatea scazuta (dupa doua sarcini la un an diferenta) ce as putea sa iau in timpul alaptarii pentru cresterea imunitatii? Joji - mamica de doi baietei Robert(26.06.2007) si Cristian (19.02.2009) |
revin cu o intrebare..ai spus ca ti-a recomandat Fucidin...eu nu cred ca te ajuta cu nimic..te-a ajutat acest unguent??
cauta si incearca sa gasesti BACTROBAN.