bebe in camera separata sau cu mamica ?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stcgeo spune:

Citat:
citat din mesajul lui bogdanai

Citat:
citat din mesajul lui Puppa

Eu am tinut-o pe Amalia pana la 4 luni cu noi in camera, in patutul ei. Cand a inceput sa doarma toata noaptea am mutat-o in camera ei. Mi-a fost mai usor sa o alaptez avand-o langa mine, plus ca am un somn foarte adanc si mi-era ca nu o aud cand se trezeste. S-a obisnuit imediat cu noul patut si noua camera, mai ales ca era prea mica sa isi dea seama ce se petrece :)

http://picasaweb.google.com/cristina.catana

http://puppa.wordpress.com/

Si eu am facut la fel. O singura noapte a dormit cu mine in pat, cand am venit de la maternitate si, din cauza cezarienei, nu ma puteam misca prea usor ca s-o alaptez. Pe urma am pus-o in patutul ei, in camera cu mine, ca sa-mi fie mai usor noaptea s-o alaptez. Cand s-a terminat cu laptele, adica pe la 4 luni, am mutat-o in camera ei (pentru ca am avut unde si pentru ca asa am considerat eu ca e mai bine, sa aiba spatiul ei). Cu baby-phone la capul patului, nu exista riscul sa n-o aud noaptea cand plange.

Fara sa intru in discutii si polemici, eu consider ca e mai bine pentru copil si pentru parinti sa aiba fiecare spatiul lui si sa doarma separat. Asta e parerea mea si deocamdata nu am gasit argumente care sa ma convinga de contrariu.

DAR, depinde de copil: fetita mea nu a dat semne ca ar vrea sa doarma cu mine in pat, ba dimpotriva, cand am incercat s-o punem cu noi atata s-a foit ca pana la urma am dus-o la ea in patut.
Asa ca, tu incearca sa-i faci un locsor in camera in care vei dormi tu, dar sa fii pregatita si cu solutii de rezerva, ca s-ar putea sa ai nevoie ...

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">Hai sa discutam despre frumusete si ... bani

Si Alex a stat cu noi in camera tot pana la 4 luni, dupa care am mutat patutul in camera lui si bine am facut pentru ca din acel moment copilul meu a dormit toata noaptea. Acum la 2,8 luni doarme in camera lui in ,,patul mare" si cand se trezeste vine putin la noi in pat si ori ne trezeste ori mai trage un pui de somn. Oricum noi suntem multumiti de varianta asta. Copilul are nevoie de spatiul lui si cu cat se produce mutarea mai tarziu cu atat va fii mai greu sa se obisnuiasca in camera lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

Liliana, parerea mea ca degeaba iti cauti raspunsurile(si confirmari)pe forum. Suntem diferite, tu evident ai deja niste idei, concepte despre ce tb sa faci/procedezi cu bb....suntem adulti, nu cred ca ti le vei schimba dupa cum bate vantul sau zice xulescu, y, z. Le vei accepta doar pe cele care iti reconfirma parerile tale.

"Cum e mai bine ptr bb" Mai bine ptr bb e sa doarma cu mama lui, sa fie alaptat la cerere, sa fie tinut in brate cat mai mult....vezi, asta e doar parerea mea despre binele bebelului, tu si multe alte mamici nu sunteti poate de acord...deci si binele asta al lui bb este un concept subiectiv, relativ.... ecuatia e mai complicata , contine de fapt "cum e mai bine ptr mine, ptr familia noastra, ptr bb" ...iar asta numai tu o stii, n mamici, n tipuri de bine, n familii. Al meu sot nu a avut nici o pb in a ne lua copilul in pat, a l alapta cat mai mult si chiar incerca sa mi spulbere retinerile in a l alapta in locuri in care nu m as fi gandit vreodata....daca parerile sotilor difera mult....eii asta chiar e o pb, si atunci normal ca vei adapta/ajusta binele copilului in fct de binele familiei voastre
Un bb mic, sugar.... tb inconjurat de iubire si afectiune, dupa mine asta i greu de realizat daca il culci in camera separata, papa lapte praf la ore fixe si nu prea este tinut in brate de frica sa " nu se invata asa"....nu le condamn pe cele care o fac, nu ma intereseaza, pb fiecaruia...Ca sa ti raspund la intrebare, eu am practicat(si o fac inca) cosleeping, si mai mult de atat,David, de la 3 sapt pana la fix 4 luni dormea numai pe burtica mea (seara si in week mai faceam schimb cu sotul), in sec 2 in care incercam sa l pun langa mine plangea ingrozitor asa ca m am conformat, asta a fost "binele" lui la momentul respectiv. Nici eu nu mi imaginasem ca voi proceda asa... dupa nastere am uitat rapid toate planurile "minunate" din timpul sarcinii, oricat de improbabil ti se pare acum, ti se poate intampla si tie...

iti recomand cartile astea, sunt mai interesante decat discutiile in contradictoriu
Jean Liedloff - The Concept of continuum
Your Competent Child - Jesper Juul

iti doresc o nastere usoara si un bb sanatos....restul vine de la sine, vei proceda asa cum vei simti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Si David a stat cu noi in camera pt ca stam la gars.De sapt viitoare ne mutam la ap cu 2 cam,insa va dormi tot cu noi in camera.Asa am decis noi ca e mai bine,asa sunt si eu mai linistita ca-i pot auzi fiecare suflare si fiecare miscare si pot ajunge mult mai repede la el in caz ca plange.Cand mai creste mai vedem,dar momentan e micut si consider ca pt noi asa e cel mai bine.Ziua in schimb sta cu mine in pat,ne jucam,papam,ne iubim,dormim(asta cat stam acasa)..Doar noaptea il culc in patutul lui,in rest e cu mine mai peste tot.Cand gatesc il pun in scoica si-l tin in usa de la bucatarie(asta pt ca bucataria aici e mica si nu-l pot tine inauntru,dar dincolo e mai mare si-o sa-l tin cu mine in bucatarie) si ii vorbesc,ii cant,ma mai joc cu el..asa sta si el linistit si pot sa gatesc si eu ceva.
Asteapta sa nasti si apoi instinctul matern isi va face treaba.E mai simplu sa-l ai langa tine,ca-l auzi mai repede daca se inneaca sau daca plange,ii dai laptic mai repede si asa nu mai faci ture intre camere sa vezi ce face,cum este,daca respira bine,daca sta bine,daca-l deranjeaza sau nu ceva,etc etc.
Nastere usoara si numai bine.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

anca_a :-))))

Claucia si Lala, sincer, nu vad nimic urat in raspunsul meu. eu am probleme cu limba romana, daca nu se scrie clar, raspund si eu tot in dodii:

"Apartamentul meu (din casa parinteasca) are 2 camere bucatarie si baie si stau singura in camera. Initial era de la sine inteles ca cealalta camera , cea mica va fi camera "sufletelului"."

vorba aia, ce-i mai mica si mai mica decat baia de furnica? eu de unde sa ghicesc in stele care camera dintre cele patru e a' mai MICA?

Conchita...da' zau ca esti de-a dreptul (si de-a stangul) savuroasa!!!

1.Liliana, fara misto acum...cel mai bine este sa alegi camera care este mai aproape de bucatarie...pentru ca va trebui sa faci multe drumuri peste noapte pentru a face biberoane cu lapte praf!!!!
2. Copilul nu are ce sa caute in aceeasi camera cu televizor si calculator!
3. Copilul doarme cu mama lui atata vreme cat aceasta doreste si daca aceasta doreste....ca si in cazul laptelui paf...alegerile le cam faci singurica in conformitate cu "structura" ta interioara...trebuie sa stii ca dormitul cu copilul in camera poate fi o chestie foarte obositoare si epuizanta (mult mai epuizanta decat alaptatul!)...plange, se foieste, se agita...si daca cumva ti se ascut si tie simturile...o sa te trezesti noaptea de foarte multe ori sa vezi daca respira, daca nu se sufoca, in ce pozitie doarme, etc...asta cu trezitul...o sa o tot ai pana tarziu...dar repet, daca vreodata ti se "ascut simturile"...
4. Eu am dormit cu copilul in camera (foarte rar, cand a avut colici,am dormit cu ea in pat) pana cand a facut 5 luni...dar am avut parte de un copil extrem de cuminte, care la 4 luni si-a scos mesele de noapte...si a inceput sa doarma neintrerupt...acum...fiecare cu norocul lui!
5. Daca tot ai doua paturi...pune unul la tine in camera si unul in camera lui bebe...cu siguranta iti vor fi de folos amandoua!
Numai bine

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinutza00

... de la 3 sapt pana la fix 4 luni dormea numai pe burtica mea (seara si in week mai faceam schimb cu sotul), in sec 2 in care incercam sa l pun langa mine plangea ingrozitor

A mea era exact invers, daca o puneam pe mine urla ca din gura de sarpe! Nu vroia sa stea decat pe umarul meu, nu la orizontala.

vei vedea ce iti va cere copilul, important e sa te adaptezi la nevoile lui, sa-l integrezi in viata ta si sa fii constienta ca iti va schimba radical "programul" si stilul de viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Eu am vazut ca e mai bine (pentru noi toti trei, nu doar pentru copil) ca spatiul de dormit sa fie diferit de spatiul unde ne petrecem timpul ziua. Asta inseamna ca nu prea are ce cauta calculatorul in camera cu copilul, cel putin nu in primii ani.

Matei a stat cu noi in camera pana pe la 2 ani, mai in patu lui mai intr-al nostru. Eu's destul de flexibila pe subiectul asta, are timp sa doarma singur toata viata, cat e mic daca ii e mai bine in coasta mea sau a lu tat-su, acolo sa stea . Dupa aceea l-am mutat in camera lui. Dupa aceea s-a invatat: are camera lui in care doarme pana spre dimineata, iar pe la 5-6 isi ia perna la subtioara si se baga intre noi in pat. :D

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Io sunt sigura ca deja te-ai hotarat unde doarme bb si nu cred ca ai nevoie de sfaturile fetelor.

Uneori cred ca unele fete voar doar sa-si mareasca numarul de postari.

Prerea mea este ca un copil are nevoie de mama lui atata timp cat cere acest lucru,insa depinde daca si tu cre4zi ca are nevoie de tine

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui doxinu

Uneori cred ca unele fete voar doar sa-si mareasca numarul de postari

De ce, de ce???? Zi si mie te rog.....se da vreun premiu pentru postari multe????

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Citat:
...trebuie sa stii ca dormitul cu copilul in camera poate fi o chestie foarte obositoare si epuizanta (mult mai epuizanta decat alaptatul!)...plange, se foieste, se agita...si daca cumva ti se ascut si tie simturile...o sa te trezesti noaptea de foarte multe ori sa vezi daca respira, daca nu se sufoca, in ce pozitie doarme, etc...asta cu trezitul...o sa o tot ai pana tarziu...dar repet, daca vreodata ti se "ascut simturile"...

Pai tocmai de asta eu nu as avea curaj sa las copilul singur intr-o camera alaturata... el se foieste, plange, se agita iar mama lui ce face?????? doarme bine merci in camera alaturata????

Acuma nu aruncati cu rosii da' eu ma ingrozesc cand aud aici cati copii asa de mici dorm singuri in camerele lor!!! Oameni buni..nu va este frica??? Ati citit articolul dat de mine pe prima pagina?? Iar faza cu interfonul da-o-n colo...oricand poate sa i se termine bateriile sau pur si simplu sa se strice. Eu am patit-o cu o statie chicco...Spunea cineva ca inca nu a gasit motive intemeiate pt care sa doarma cu copilul (bogdanaiparca)..pai sa se oboseasca sa citeasca articolul si gaseste sigur motive..numai sa doreasca sa le caute.

Acuma sa va spun si eu ca pana sa nasc copiii eram de parere ca "bataia e rupta din rai" ca deh..am crescut la tzara da' am pus mana si m-am informat in domeniu si m-am dat cu capu de pereti cat de batuta in cap am putu fi...slava Domnului..avem acces la informatii in zilele noastre... nu mai dam sarmale la copii de la 3 luni...suc de fructe de la 2 pe motiv ca noi asa am mancat si uite ce frumosi suntem..nu mai hranim copilul cu program fix si altele (cel putin asa ar trebui).

KHRISU mamik de baietel si fetita

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui khrisu

Citat:
...trebuie sa stii ca dormitul cu copilul in camera poate fi o chestie foarte obositoare si epuizanta (mult mai epuizanta decat alaptatul!)...plange, se foieste, se agita...si daca cumva ti se ascut si tie simturile...o sa te trezesti noaptea de foarte multe ori sa vezi daca respira, daca nu se sufoca, in ce pozitie doarme, etc...asta cu trezitul...o sa o tot ai pana tarziu...dar repet, daca vreodata ti se "ascut simturile"...

Pai tocmai de asta eu nu as avea curaj sa las copilul singur intr-o camera alaturata... el se foieste, plange, se agita iar mama lui ce face?????? doarme bine merci in camera alaturata????

KHRISU mamik de baietel si fetita

N-ai prins ideea!!!! Deloc....reciteste...postarile Conchitei si ale ancai_a....de la acest topic....vezi, daca nu o citesti pe Liliana la toate postarile ei de pe acest forum...nu esti deloc informata!!!! Noi am mai citit-o...eu una chiar vreau sa o ajut sa inteleaga "ce viata grea o asteapta" dupa ce v-a naste!

CATI POZE NOI

Mergi la inceput