Asezat pe WC public - ginecolog, analize?
![](images/user_woman.png)
Buna dimineatza,
Am o mare problema si nu stiu de unde s-o apuc si ce ar trebui sa fac mai intai.
Nu povestesc contextul aferent pentru ca mie una nervii si disperarea inca nu mi-au trecut asa ca trec direct la subiect. Intr-un context anume, fetita mea Clara de 6 ani (care era impreuna cu ta'su) s-a dus fara sa stie el la WC. El nu a observat. La 6 ani nu s-a putut sui singura pe vasul de wc, drept pentru care s-a asezat cu fundul si pasarica evident pe colacul unui wc public.
Din momentul in care am aflat nu mai am liniste si risc un infarct.
Ma gindesc ca trebuie sa merg cu ea la ginecolog, sa-i fac niste analize de urina si secretii ...
Va rog sa imi spuneti parerile voastre, momentan nu reusesc sa dau de d-na doctor sa ma consult cu dansa.
Stiti vreun ginecolog de copii ? Ar trebui sa fac si altceva ?
Multumesc,
Alssa
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/doxinu/doxinu.jpg)
doxinu spune:
Io zic sa vorbesti mai intai cu pediatrul sau oricare altul daca al ei nu este de gasit si sunt sigura ca te va indruma exact unde trebuie sa mergi si ce sa faci.Io daca as fi disperata as merge la o clinica privata ca acolo fac mai repede analizele decat la statsanatate!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/RAMONELLA/RAMONELLA.jpg)
RAMONELLA spune:
Ma gandesc ca daca s-a intamplat de curand,probabil inca nu se va vedea la analize...Dar cel mai bine e sa vorbesti cu un ginecolog,si el iti va spune ce sa faci.
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
lisaelisa spune:
Ia legatura, neaparat, cu pediatrul si povestete-i ce s-a intamplat.
El iti va spune dupa cat timp sunt concludente rezultatele analizelor.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
Pai, poate nu s-a intimplat nimic... sa speram. Eu am fetita de aproape 8 ani si, desi o invat mereu ce are de facut, citeodata, cind eu sint cu bebe si cu sora-sa de aproape 4 ani, se mai duce singura la wc. Citeodata isi pune hirtie, alteori se urca pe colac, dar, se mai intimpla sa se aseze direct, ca sa nu riste sa faca pe ea. Si nu s-a intimplat nimic pina acum, acasa o spal bine de tot si asta este... crestem. La scoala am tot sfatuit-o sa nu se aseze pe colac, dar mi-a spus ca o mai face, pentru ca de multe ori se duc in sir indian la baie si nu are timp sa-si pregateasca wc-ul asa cum am invatat-o. WC-urile sint mai mici de la scoala si nu prea se poate urca pe el, a incercat o data si a cazut cu piciorul in wc, alta data a incercat sa faca din picioare, fara sa se aseze si s-a udat toata... si de atunci, face si ea cum poate, de cele mai multe ori, daca are timp, isi pune hirtie. Asteapta un pic, si daca vezi ca nu apare nici un simptom, nici o secretie, mincarime, usturime la facut pipi (cam intr-o saptamina asa, ar trebui sa se manifeste daca a luat un microb), linisteste-te, face parte din 'a creste mari'.
Ah, si nu du, te rog, copilul la ginecolog. Experienta asta trebuie sa fie una placuta, pentru ca avem nevoie de ei toata viata, e prea mica pentru asa ceva si nu vad ce ar putea sa-i faca. Daca vrei totusi sa te linistesti, du-o la pediatra ei si cere-i o analiza simpla de urina, dar nu acum, ca nu se vede nimic, ci peste vreo saptamina asa, cum am spus. Daca sumarul de urina iese bun, atunci ati avut noroc.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
REUTcarmi spune:
cred ca mai bine mai astepti putin in general trebuie sa-i urmaresti chiloteii si daca apare ceva pentru ca la varsta ei nu ar trebui sa fie nimic de genul scurgeri sau altceva abia atunci ar trebui sa mergi dar la pediatru si nu cred ca exista ginecolog pentru copii asa cred eu poate o fi oricum sa speram ca nu are nimic si sa te mai linistesti ca nici sotul tau nu are vina .bafta multa.
si inca ceva daca ii faci analiza la urina incearca in doua locuri diferite sau in acelasi loc dar sub alt nume una di ele si sa vezi ce-ti spune.
gabitaco spune:
alssa....daca era ceva..aparea mancarime,ceva bubite in zona... etc. Infectia urinara nu apare numa de la facut pipi la wc public.La mare nu fac oamenii pipi in apa...si sunt oare toti sanatosi?
Eu nu imteleg cum tatal copilei nu a obs ca fata a plecat de langa el. Cum de fata ta a plecat de langa tatal ei fara sa ceara voie...sa spuna unde merge.Asta mi se pare mai grav .
In alta ordine de idei..daca toti ne-am sui cu picioarele pe wc publi...cum ar mai rezista saracul? Mi se pare tare aiurea sa inveti copilul sa se urce cu picioarele pe colacul wc.Sunt wc publice la care se gaseste colac de hartie si se aplica pe colacul normal. Se poate curata colacul cu pulverizator antibacterian, mic, discret,de poseta, si apoi poti sta linistita.
Pai de aia ne temem ca se poate imbolnavi copilul...ca ne suim noi...adultii cu picioarele pe colac, ca asa ne-au invatat parintii in copilarie...nu?
Si eu am o fetita, si eu ma tem de acelasi lucru...si de aceia o sa incerc sa o invat sa faca pisu ( la kk e alta treaba )...chiar la wc public pe scurgerea din toaleta(unde se spala usor cu apa)..jos pe pardoseala( de aceea erau mult mai bune in locurile publice toaletele fara vas de toaleta)...mi se pare mai bine asa decat cocotata pe toaleta... asta in cazul in care nu sunt eu cu ea...ca deocamdata e micuta... dar la 6 ani e destul de marisoara si poti sa o inveti sa isi puna eventual hartie unde pune funduletul pe colac, sau o punguta de plastic...pe care o poate avea mereu in buzunar( evident mereu una noua).
Gabriela si Mateea Ioana
Povestea unui inceput de viata...
Adela P spune:
Eu in mare parte sunt de acord cu mesajul Gabrielei mai putin partea cu facut pipi pe jos pe pardoseala chiar daca e scurgerea aia acolo ca vrei, nu vrei tot mai faci pe langa si vine urmatorul si calca in urnina. Nici obiceiuri barbarice cu calcatul pe colac nu le agreez. Asta e totala lipsa de respect pt cei ce vin dupa tine. Cele mai multe bacterii le colectionam bineinteles pe talpa pantofilor, de peste tot pe unde umblam asa ca un pic de consideratie pentru altii nu strica. Sugestii s-au dat deja pt alternative asa ca nu mai repet si eu.
Si Alssa, relax, nu e cazul te stresezi asa de tare la o probabilitate destul de mica ca ar fi luat ceva.
gabitaco spune:
Adela....ma rfeream la facutul jos la scurgere..in cel mai rau caz ( si fiind vb numai de pisu de copilas). Acolo, daca esti civilizat....gasesti ceva cu care sa curati.. Da pana creste fata mea poate ne mai civilizam si noi...
...deocamdata merge numa cu mami sau tati la toaleta publica si o tinem noi sa faca pisu ...deasupra wc.
Gabriela si Mateea Ioana
Povestea unui inceput de viata...
ladyJ spune:
Gaby draga, te rog sa nu o mai inveti pe fetita ta sa faca pipi pe jos...nu e frumos, nu e civilizat.
Exista spray-uri pentru dezinfectie. La copiii mici exista parintii care-i pot tine...exista hartie..
Cu picioarele pe WC este...of doamne..parca am fi la tara intre purumbi..
Lasand WC-urile...va scapa un amanunt important in baile publice.
CLANTELE usilor...mustesc de bacterii. Voi le atingeti cand intrati..va atingeti in zonele intime la stergere, va atingeti chilotii si va puteti trezi cu o frumusete de infectie si nici nu stiti de unde o aveti.
Asadar, incercati sa deschideti usile cu o batista pe mana, la intrare in WC.
Curatarea mainilor se face atat inainte cat si dupa folosirea toaletei.
ALSSA, consider si eu, ca ar trebui sa te panichezi mai tare de faptul ca fetita ta pleaca de langa parinte FARA sa spuna.
PS in Romania nu au aparut inca toaletele care se curata automat?(cu tot cu capac)?Eu nu am vazut pe unde am fost..