crenvusti la copii
Raspunsuri - Pagina 7
stcgeo spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lala_D
Da. Mancam aer. Oppps ...si ala e poluat deci nici macar asta nu ne-a mai ramas Huston ! We have a problem !!! Si acum serios vorbind incepe sa devina o fobie ce mancam. Cel putin pentru mine. Deci am decis ca mancam nu "sanatos" ci "cumpatat". Adica fara excese nici in zona nesanatos dar nici in sanatos. Nu sfatuiesc pe nimeni sa faca asa dar noi ca familie la concluzia asta am ajuns. |
Asta incercam sa spun si eu conchita. In ceea ce priveste programul facut de tine OK nimic de zis, ideal de fapt, dar am spus in mesaj ca am un copil mofturos si acum sa-ti explic: peste da sub toate formele, vita rar pentru ca mesteca o luna pana inghite indiferent cat de frageda ar fi si cum e gatita ( am incercat multe variante), fasole, soia foarte putin si cat mai rar, abea ne obisnuim cu aceste alimente ( dupa recomandarea pediatrului cat mai rar pana la 3 ani), cereale cu lapte si fructe, nu accepta cerealele si am trecut demult prin faza asta cu fructe mixate si am renuntat. Alimentele de baza sunt pestele sub toate formele: la cuptor, pane, gratar; pui la fel; legume la cuptor, piure; paste fara sos doar cu branza si cateodata cu sos de rosii si pui ; suc de portocale nediluat intre mese si fructe : banane, mere si piersici. Problema mea era dimineata. Oricum nu vrea sa contrazic pe nimeni . Fiecare isi creste puiul cum crede. Ideea mea era ca eu sunt adepta cumpatarii si echilibrului.
url=http://lilypie.com][/url]
Luna1 spune:
De ce trebuiesc date fructe doar de un singur fel?
Aici nutritionistii pun mare accent pe consumarea a 5 portii de fructe/legume pe zi, portii care trebuiesc sa fie diferite, adica un mar, o para, un pumn de struguri, etc. Daca se mananca doar mere intr-o zi atunci chiar daca sunt 5 mere nu valoreaza decat cat o singura portie.
Iar la masa trebuie cel putin 3 feluri de legume de preferinta de culori diferite.
Cat despre suc asa mi s-a spus si mie, diluat in special cel de citrice. Si da, zaharul natural din sucul de fructe se asimileaza diferit fata de acelasi zahar din fructul ca atare.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
alinusha06 spune:
Eu am doua fetite cea mare are aproape 3 ani si cea mica un an ,dar ele nu au mancat niciodata cremwusti(la cea mare ma refer ca are 3 ani deja,branza topita,mezeluri de nici un fel)si cand va spun asta va asigur ca am niste copii extrem de mofturosi,dar tot timpul il petrec in bucatarie gatind diverse (chiar daca pe multe din ele le-am arucat de cele mai multe ori dar asa am experimentat si va pot spune ca nu a facut niciodata o alergie,enterocolita si cea mare nu a mai racit de 2 ani si jumatate(tot atunci a luat pt ultima data antibiotic din prostia mea si atunci pt ca am ascultat medicul pediatru care l-a prescris doar pt o eventuala infectie )
ele nu au papat fructe pasate dimineata nu le-au acceptat deci nu am avut alternative ... dar sa va spun cam ce papa ele acum si ce au papat ...
dimieata - zacusca facuta in casa de bunica (majoritatea semintelor de la vinete au fost scoase in prealabil,cu ulei de masline,ardei,si alte legume),cascaval,branza de vaci cu marar si cu putina smatana pt a se intinde mai usor pe painica,masline (adoratele celei mici)pateut facut in casa ,oua de tara fierte, o omleta la teflon cu ulei de masline sau chiar deloc+eu mai adaug in omlete si putina branza cateva masline taiate marunt si ardei rosu +galben,painica cu unt introduse putin la cuptor si apoi cascaval ras pe deasupra apoi un castron de cereale cu lapte ,o gogoasa ,cateva fursecuri la 30 minute dupa ce au papat le dau o banana sau para,kiwi ,mar plus ca mai sunt multe alte idei pt meniu la acel topic special destinat piticilor.
la pranz supa cu galuste sau ciorbica rareori papa felul 2
iar cand se trez fripura de pui cu cartofi,pilaf,tocanite,sufleuri,ardei umpluti ,sarmalute in frunza de vita(pui sau vita),peste ,spaghete cu carne sau branza si lista poate continua .
iar seara pt ca fetita mea cea mare a renuntat de mult la laptic ,nu l-a acceptat niciodata din placere si cumva trebuie sa suplinim lipsa lui asa ca zilnic ea papa un iaurt simplu(nu au mancat cu fructe niciodata sau ma rog alte derivate din astea)cu multa painica,sau orez cu lapte ,paste cu lapte ,mamaliguta cu branza cand papa la o ora rezonabila,budinca la cuptor(paste ,branza,unt ,ou ,stafide,zahar o papa ca pe desert ca se gratineaza f frumos la cuptor) ,si un fruct.
iar deserturi le fac mereu fursecuri pe care le umplu cu gem,sau le pun nuca,stafide,pandispan ,chec,stau in bucatarie mai tot timpul (si nu am ajutor in privinta fetelor )eu zic ca se poate creste relativ sanatos un copil daca mamica nu este o tipa comoda acum fiecare decide cum sa isi creasca copilasul(dar alimentatia de acum este sanatatea de mai tarziu)
pupici si sa cresteti mari
http://www.dropshots.com/florance82#date/2008-07-01/11:57:12
Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum de Madalina (04.03.2008)
filofteia spune:
Citat: |
dimieata - zacusca facuta in casa de bunica (majoritatea semintelor de la vinete au fost scoase in prealabil,cu ulei de masline,ardei,si alte legume),cascaval,branza de vaci cu marar si cu putina smatana pt a se intinde mai usor pe painica,masline (adoratele celei mici)pateut facut in casa ,oua de tara fierte, o omleta la teflon cu ulei de masline sau chiar deloc+eu mai adaug in omlete si putina branza cateva masline taiate marunt si ardei rosu +galben,painica cu unt introduse putin la cuptor si apoi cascaval ras pe deasupra apoi un castron de cereale cu lapte ,o gogoasa ,cateva fursecuri la 30 minute dupa ce au papat le dau o banana sau para,kiwi ,mar plus ca mai sunt multe alte idei pt meniu la acel topic special destinat piticilor. la pranz supa cu galuste sau ciorbica rareori papa felul 2 iar cand se trez fripura de pui cu cartofi,pilaf,tocanite,sufleuri,ardei umpluti ,sarmalute in frunza de vita(pui sau vita),peste ,spaghete cu carne sau branza si lista poate continua . iar seara pt ca fetita mea cea mare a renuntat de mult la laptic ,nu l-a acceptat niciodata din placere si cumva trebuie sa suplinim lipsa lui asa ca zilnic ea papa un iaurt simplu(nu au mancat cu fructe niciodata sau ma rog alte derivate din astea)cu multa painica,sau orez cu lapte ,paste cu lapte ,mamaliguta cu branza cand papa la o ora rezonabila,budinca la cuptor(paste ,branza,unt ,ou ,stafide,zahar o papa ca pe desert ca se gratineaza f frumos la cuptor) ,si un fruct. iar deserturi le fac mereu fursecuri pe care le umplu cu gem,sau le pun nuca,stafide,pandispan ,chec,stau in bucatarie mai tot timpul (si nu am ajutor in privinta fetelor )eu zic ca se poate creste relativ sanatos un copil daca mamica nu este o tipa comoda acum fiecare decide cum sa isi creasca copilasul(dar alimentatia de acum este sanatatea de mai tarziu) |
Si spui ca ai copii mofturosi!?
Nu stii ce inseamna copil mofturos...e ala care mananca o banana toata ziua, ca nu i-a placut altceva din mancarea oferita.
oanamada spune:
Diamar....scuzeeee...mi-a iesit complet din cap faptul ca m-ai rugat sa-ti dau reteta...ti-o trimit pe PM diseara!
Denizel...vine Pastele.....si tu imi aduci mielul indiferent ca vine sau nu vine.....ca m-ai botezat!
Luna, am promis ca ma documentez si o voi face...am sunat-o deja pe nutritionista, dar era in consultatii asa ca o sa revin cu un telefon mai tarziu....
Din ceea ce am citit eu, motivul pentru care s-ar recomanda fructe si legume de culori diferite este acela ca fiecare categorie de "culori" are un continut bogat de un anumit fel...se merge probabil pe ideea de aport complet de vitamine etc, etc....pe de alta parte, exista si reversul...adica acela ca anumite fructe contin anumite chestii care se "anuleaza" unele pe altele sau se potenteaza unele pe altele.
Uite un exemplu...in cartea nutritionistei Mihaela Billic (nu vorbim de aceeasi nutritionista pe care o sun eu) scrie ca:
Aciditatea din fructe scade indicele glicemic al alimentelor cu care sunt consumate. Combinatia dintre fructe si cereale, fainoase sau zahar duce la o absorbtie mai lenta a glucidelor din acestea, deci vor ingrasa mai putin. Frcutele proaspete sa pot adauga la cereale, la placinte si prajituri, la inghetata si in lapte.
Continutul de vitamina C din fructe creste absorbtia fierului, preparatele bogate in fier, in special carnea, putand fi gatite cu fructe
Acizii din fructe elibereaza si completeaza gustul branzeturilor, deci la desert combinati fructele proaspete cu cateva bucatele de branza.
Aceste lucruri se bat cap in cap cu ceea ce spun multi alti nutritionisti... respectiv faptul ca fructele nu trebuie amestecate cu mancarea....asa ca pana la urma cred ca depinde de la tara la tara si de la nutritionist la nutritionist....exista reguli si cunostinte de baza la care fiecare mai adauga cate ceva "modern", "Nou studiat"...care are o explicatie intotdeauna, dar si o contra explicatie
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
alinusha06 spune:
ei ........pai cea mare abia de un an mananca ce am enumerat mai sus in conditii omenesti ,pana atunci a mancat doar daca avea pe masa un saculet plin de capace,de farduri ,la fiecre lingurita de mancare era alta jucarie la fel nu deschidea gurita,sau o urcam pe mobila de bucatarie si cand deschidea usa gasea pe acolo o bricheta,chibrit ,diverse si asa mai deschidea gura ,pai ce zici tu are 3 ani si are 12.500 kg extrem de putin pt varsta ei ,iar cea mica nu papa la lingurita nika decat daca este scoasa la geam la balcon atat ,in rest ma tin dupa ea prin casa si ii bag in gurita in timp ce se joca,nu tin reclamele ,sau desenele........am o experienta vasta in domeniu mofturosilor ,sa nu iti mai spun ca celei msri inca de la cateva luni ii puneam soseta colorata pe biberon ca nu papa lapte altfel.....numai vreau a imi aduc aminte,am la topicuri despre momentele de glorie cand era in greva foamei cea mare ........
anya spune:
Sau incapatanati ca fiul meu care a facut foamea pentru ca buni i-a facut sandwish-ul cu sunca, nu cu salam cum comandase domnul. Iar ala micu il copiaza fidel.
Duminica dimineata ii intreb ce le fac la micul dejun. Mami, pateu avem? Nu. Dar parizer? Doar o felie, in schimb avem sunca. Nu-i nimic, mami, imparte-ne felia de parizer. Au mancat cate un sandwish mic cu parizer si laptele - pe sunca n-ar pune gura. La pranz au avut supa cu galusti si pui cu salata. Au mancat supa si salata verde, dar puiul (facut la cuptor, in punga, fara grasime) nu l-au gustat. Norocul lor ca seara am fost la o onomastica si s-au infundat cu pizza ca disperatii. Si sa stiti ca toata dimineata au alergat pe biciclete in parc+ sarit la trambulina, asa ca foamea era.
alinusha06 spune:
ce zici de asta si mai sunt cateva dar nu le mai gasesc ......... of tare greu este http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=135381&REPLY_ID=4720694
alinusha06 spune:
scuze asta vroiam sa pun sa vezi de cand ma chinui cu mofturosi
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93693&SearchTerms=bebelusa,mea,este,in
ellis spune:
- nici eu nu sunt de acord cu cremvurstii, insa i-am dat de vreo 3 ori cate o jumatate si, culmea, ca si papa, ea care e chiar o mofturoasa;
acum trece printr-o perioada in care refuza total iaurtul, branza de orice fel, fainoasele cu lapte...chiar mi se pare greu...mai 'camuflez' prin budinci putina branzica, dar in fiecare zi trebuie sa am un meniu nou pt ora 18(ceea ce inainte era f simplu, scapam cu iaurtel natur cu un biscuite, cu orez cu lapte, gris cu lapte sau fidea), acum fac budinci de dovlecei cu praz si putina branza, mancare de stevie cu orez, budinca de cartofi si carofi frantuzesti, cartof dulce cu ou, out fiert sau pe teflon cu rosii, piept de pui pe teflon cu putin unt; si eu fac pateut de pui, dar uneori mai mixez si cu putina pulpa si/sau cu galbenus, iar ficatelul il fierb cu un fir de ceapa.
acum i-am facut cornulete umplute cu cascaval, tare curioasa sunt daca va papa!?
OPRESCUFLORE - mi-a placut cand ai povestit ce papa copiii tai, ca mai luam idei;
Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE