crenvusti la copii
Raspunsuri - Pagina 5
diamar78 spune:
Eu am un mofturos de 1 an si 10 luni care mananca foarte rau asa ca a mai scapat la mezeluri. Cereale nu mananca, iaurt nu mananca, branza nu mananca si ar mai fi o gramada de alimente de care nu se atinge. Si eu mannc mezeluri si cand ma vede pe mine normal ca-i trebuie si lui. De exemplu saptamana asta nu a mancat deloc mezeluri. A, si mai mananca renumita branzica cu fructe stiti voi care si eu daca stiu ca iaurt nu mananca ii dau pace desi stiu ca nu e cea mai buna alegere.
Oanamada, spuneai de budinca de lamaie sau de mandarina. Ma gandesc ca facute de tine nu de cumparat. Cum le faci? Sa sti ca m-am mirat un pic de tine pt ca ti-am vazut postarea referitoare la pestele pangasius si cum stiu ca tu ai grija ce-i dai sa manance ai spus ca nu te ingrijoreaza ce ai auzit de pestele respectiv.
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexpa de la ce varsta trebuie 2 mese pe zi de carne sau, ma rog, proteine? si cam ce cantitati? vad ca esti f informata |
alexpa, eu am incercat de la vreo 10-12 luni cu proteine la doua mese, altii incep chiar la 6 luni. de la 6 luni eu ii introdusesem doar la o masa, cea de pranz. a mea a scuipat tot ce simtea ca e carne, doar pestele l-a acceptat pentru multa vreme. recent a inceput sa accepte, asa ca la mine a fost un chin sa ma gandesc cum sa ii asigur totusi necesarul de proteina animala.
intreba Ramonella de ce numai 2 oua pe saptamana: mie atata mi-a recomandat pediatra, plus ca imi serveste cauzei cu diversificarea. luni de zile, dupa 6 luni, eu chiar am diversificat-o pe copila mea :-)) pana s-a obisnuit ca in fiecare zi incercam ceva nou. asa am crezut eu ca ii educ gusturile si o feresc sa devina mofturoasa. sunt atatea mancaruri gustoase pe lume, ar fi pacat sa refuze macar sa incerce. asa ca acuma am un copil care e prima la incercat lucruri noi. desi mi-ar fi mie mai usor daca la doua zile as arunca un ou in farfurie, ma straduiesc sa fiu creativa si sa gatesc apetisant, lucru de care n-am fost capabila inainte sa fiu mama.
oanamada spune:
citat din mesajul lui diamar78 Eu am un mofturos de 1 an si 10 luni care mananca foarte rau asa ca a mai scapat la mezeluri. Cereale nu mananca, iaurt nu mananca, branza nu mananca si ar mai fi o gramada de alimente de care nu se atinge. Si eu mannc mezeluri si cand ma vede pe mine normal ca-i trebuie si lui. De exemplu saptamana asta nu a mancat deloc mezeluri. A, si mai mananca renumita branzica cu fructe stiti voi care si eu daca stiu ca iaurt nu mananca ii dau pace desi stiu ca nu e cea mai buna alegere. Oanamada, spuneai de budinca de lamaie sau de mandarina. Ma gandesc ca facute de tine nu de cumparat. Cum le faci? Sa sti ca m-am mirat un pic de tine pt ca ti-am vazut postarea referitoare la pestele pangasius si cum stiu ca tu ai grija ce-i dai sa manance ai spus ca nu te ingrijoreaza ce ai auzit de pestele respectiv. |
Buna, ma bucura sa te revad online
Da, evident, budincile i le fac eu in casa...i-am facut si cu mar, si cu banana, dar cele mai apreciate au fost cele cu lamaie sau mandarina...imi convine asa pentru ca pun cat zahar sau cata miere vreau eu...nu folosesc praf de copt, macar stiu ce bag eu in ele....
Despre chestia cu pestele....sunt convinsa ca te-ai mirat, dar imi mentin parerea...exista foarte multe alimente la care se declanseaza contra-campanii de marketing dintr-un motiv anume: CONCURENTA! Mie, acel articol despre pangasius mi s-a parut ingrozitor de tras de par..la fel ca ala cu Coca-Cola care topeste vopseaua de pe maini de acida ce este....pe langa asta, sunt perfect constienta ca ORICE peste i-as da, de Dunare, de Rin sau de Nil...tot are el ceva...in neregula.. pe de alta parte...eu am o oarecare retinere la pestele proaspat - oare cat de proaspat este el?????- adica daca nu l-am prins eu..mi-e greu sa merg pe mana altcuiva...iar pestele este extrem de perisabil...asa ca decat sa-i dau peste "proaspat" prefer sa merg pe congelat...
Ramonella, ou o singura data pe saptamana i-am dat pana acum vreo 2 luni....acum ii dau odata pe saptamana fiert si in rest ce folosesc pus in mancare (la ciorba sau felul doi!). Explicatia pediatrului meu a fost urmatoarea: este greu pentru ficat, solicita functiile hepatice destul de mult, iar organismul copilului nu are viteza de "procesare" la fel de mare ca la adulti...
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
lisaelisa spune:
Eu i-am dat fetitei mele, dupa 3 ani si doar din cand in cand.
Crenvurstii nu inlocuiesc carnea; ei pot fi doar o gustare, dupa
a 2 a masa.
Dar, la 1 an, in nici-un caz. Ii poti dezvolta o alergie de la prostiile bagate in ei...
diamar78 spune:
Oana, poate ma poti ajuta cu reteta de budinca daca nu la acest subiect poate imi trimiti un PM Ti-as fi recunoscatoare.
13+ si mamica strengarului David 25.05.2007
Doamne ajuta pe toata lumea!
lavi02 spune:
citat din mesajul lui oanamada Nil...tot are el ceva...in neregula.. pe de alta parte...eu am o oarecare retinere la pestele proaspat - oare cat de proaspat este el?????- adica daca nu l-am prins eu..mi-e greu sa merg pe mana altcuiva...iar pestele este extrem de perisabil...asa ca decat sa-i dau peste "proaspat" prefer sa merg pe congelat... |
Treaba cu pestele eu o vad pe dos cat de proaspat era cand a fost congelat?
Din acelasi motiv prefer sa nu cumpar file de peste proaspat ci peste intreg, la care ii vad ochii daca sunt limpezi si bulbucati, burta daca e tare, branhiile roz...
luny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lavi02
Treaba cu pestele eu o vad pe dos cat de proaspat era cand a fost congelat? Din acelasi motiv prefer sa nu cumpar file de peste proaspat ci peste intreg, la care ii vad ochii daca sunt limpezi si bulbucati, burta daca e tare, branhiile roz... |
corect, si eu la fel..
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
alexpa spune:
treaba cu pestele proaspat e simpla: il cumperi viu, "sa miste in tigaie", vorba doctoritei mele
anya spune:
Problema cu pestele congelat nu e "cum a fost congelat"- pentru ca pe marile vapoare de pescuit totul se petrece f repede iar congelarea se face la temperaturi foarte scazute (vorbesc de pescuitul industrial). Problema principala e "cum a fost transportat". Daca o singura data, pe drumul de la pescador la cosul de cumparaturi s-a dezghetat - devine periculos.
denizel spune:
Sucul proaspat din fructe nu provoaca aciditate. Dimpotriva, are efect alcalinizant!!
Poate creea aciditate doar daca e combinat cu alte alimente.
De aceea, se bea sucul de fructe la distanta de 1 1/2-2 ore de masa (inainte sau dupa).