crenvusti la copii
Raspunsuri - Pagina 4
anya spune:
Ei, aici discutam la gramada despre varste diferite. La 1 an poti sa dai seara copilului cereale cu lapte (asta le dadeam si eu), dar deja ai mei baieti sunt mari. Cand vine fiul meu (6 ani) seara(la 8.30-9) de la antrenamentul de karate m-ar manca si pe mine. Laptele cu cereale este desertul, inainte trebuie sa fie si mancarea propriu zisa. Iar baiatul mai mic( 3 ani jumate) il copiaza ca maimutele.
Dimineata si pranzul nu sunt o problema pt ca mananca la gradinita (au mancare variata si fara prajeli, zilnic un fel cu carne de pui la pranz). Peste nu au voie ca se pot ineca cu oasele, vita nu primesc de cand cu fobia cu vaca nebuna + ca e prea tare), sea food nu avem curajul sa mancam in Romania (cand scapam in concedii zilnic luam caracatite sepii si alte minuni). Bun, deci in conditiile astea, baieti, mari, flamanzi, cu mancare gatita la pranz, seara le mai "scap" de 2-3 ori pe luna si 2-3 cremwursti. Nu pot sa-i hranesc numai cu painoase seara (pizza, paste, mamaligi). Asa ca le gac si cate un gratar. sandwish-uri sau incriminatii cremwursti cu un morman de salata.
Puppa spune:
Buna fetele!
Mezelurile, pateul de ficat,dulciurile, sucurile din comert nu au ce cauta in alimentatia unui om adult, a unui copil nici atat. Poate veti spune ca sunt nebuna, ca atunci ce mai mancam?
Nu sunt nebuna, dar daca vrem sa fim sanatosi, trebuie sa manacam sanatos.
In primul rand cremvurstii sunt un amestec sinistru de resturi de animal, cu care producatorii nu mai au ce sa faca. Adica, baga intr-un malaxor pielite, oase, printre care se mai strecoara si cate un ful, mate si altele pe care nu ati vrea sa le mancati. Nu vorbesc din carti! Stiu asta de la oameni care lucreazain industrie. Poate sa scrie pe ele ca sunt pentru copii, pentru bolnavi, pentru ce vreti voi....Nu sunt buni! Muschiuletul, kaizerul si altel asemenea au si ele zeci de mii de aditivi (E-uri)...ca sa aiba termen de valabilitate mai mare, ca sa arate mai frumos... Si adtivii astia provoaca zeci de boli de care apoi nu mai putem scapa.
Despre sucuri...coloranti pe care Uniunea Europeana ii va interzice in curan pentru ca duc la ADHD...astm...eruptii cutanate...cancer...
Dulciurile...aceiasi coloranti, margarina, zahar cat curpinde...conservanti...Mare atentie la biscuiti, care au metabisulfit de sodiu E223 care duce la astm...sa va mai spun...as putea scrie o lucrare de doctorat despre tampeniile pe care unii le numesc alimente, si care nu sunt decat cel mai scurt drum catre medic sau in cel mai ru caz cimitir.
Acum voi faceti ce vreti...Le dati copiilor sa manance ce credeti de cuviinta...Vorba profesorului Mencinicopschi, scapa cine stie!
http://picasaweb.google.com/cristina.catana
luny spune:
Puppa, nu cred ca ai citit cu atentie...fetele vorbeau aici despre sucul de fructe stors cu mana ta, in casa, nu cumparate...toata lumea stie ce contin sucurile din comert..
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
RAMONELLA spune:
Dar ce facem atunci cand copilul nu vrea legume,fructe???Ca sunt si de astia,va spun eu.A mea de exemplu mananca doar cartof copt,putina conopida si cateodata brocoli.Si din fructe,doar para si putin mar.De sucuri naturale nici nu poate fi vorba.Nici mamaliga,nici cereale(doar in biberon)...
Vedeam ca ziceti ca le da-ti copiilor doar o data sau de 2 ori ou pe saptamana.De ce???Eu ii dau o data la 2 zile.
Nasol cu cremvustii astia.Totusi eu,cand cumpar,ma uit pe eticheta si ii aleg pe cei care au mai putine prostii.De exemplu,am gasit cremvusti Aldis cu 70% carne de pui.Acuma daca ei mint,eu n-am ce sa fac.Mie mi se mai face pofta cateodata si nu pot sa ma abtin.Asta e.
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
anya spune:
Ramonella, stii de ce? Ai mei nu pun gura pe ou, desi noi, adultii mancam. Singura varianta e sa pun oul in mamaliga sau in budinca sau in ciorba, dar sa nu auda ca ar fi acolo.
Puppa, de acord cu tine, in principiu, dar...
1. Mezelurile - nu sunt bune, s-a tot zis de ce
2. Carnea e plina de hormoni, cand n-are gripa aviara, boala vacii nebune, trichineloza sau mai stiu eu ce.
3. Pestii nici atat, ca au luat din apa contaminata toate cele
4. Legumele si fructele pline de pesticide daca nu sunt cumva modificate genetic
5. Cerealele - idem pct 4. Ca sa nu mai zic ca painea si amamaliga prostesc, dai de IQ-ul nostru.
A mai ramas ceva?
flaviutza spune:
No si inainte sa iegziste cremw, salam si pateu ce mancau oamenii ?
Putem trai bine mersi si cu mancarica gatita, mai ales acum primavara la noi e nebunie cu urzicile & company.
Problema cu nemancaciosii de sanatoase se rezolva rapid, dupa cateva zile, tot or trebui sa manance. asta o stiu eu care acusi ceva ani mancam si delikat pe paine iar acum nu l-as gusta pt ca sunt obisnuita cu gustul real al alimentelor. m-am dezvatat rapid cand a trebuit sa gatesc sanatos pentru copil.
Ce ma sperie pe mine cel mai mult la capitolul haleala, in cazul copiilor, e ca realizez ca ei din asta cresc, din proteinele,glucidele,etc , din asta se inmultesc celulele lor si daca astea sunt de proasta calitate , eventual amestecate cu chimicale la kil, unde ajungem?
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Ramonella, stii de ce? Ai mei nu pun gura pe ou, desi noi, adultii mancam. Singura varianta e sa pun oul in mamaliga sau in budinca sau in ciorba, dar sa nu auda ca ar fi acolo. Puppa, de acord cu tine, in principiu, dar... 1. Mezelurile - nu sunt bune, s-a tot zis de ce 2. Carnea e plina de hormoni, cand n-are gripa aviara, boala vacii nebune, trichineloza sau mai stiu eu ce. 3. Pestii nici atat, ca au luat din apa contaminata toate cele 4. Legumele si fructele pline de pesticide daca nu sunt cumva modificate genetic 5. Cerealele - idem pct 4. Ca sa nu mai zic ca painea si amamaliga prostesc, dai de IQ-ul nostru. A mai ramas ceva? Anya |
Da. Mancam aer. Oppps ...si ala e poluat deci nici macar asta nu ne-a mai ramas
Huston ! We have a problem !!!
Si acum serios vorbind incepe sa devina o fobie ce mancam. Cel putin pentru mine.
Deci am decis ca mancam nu "sanatos" ci "cumpatat".
Adica fara excese nici in zona nesanatos dar nici in sanatos.
Nu sfatuiesc pe nimeni sa faca asa dar noi ca familie la concluzia asta am ajuns.
Lala_D spune:
citat din mesajul lui flaviutza Problema cu nemancaciosii de sanatoase se rezolva rapid, dupa cateva zile, tot or trebui sa manance. asta o stiu eu care acusi ceva ani mancam si delikat pe paine iar acum nu l-as gusta pt ca sunt obisnuita cu gustul real al alimentelor. m-am dezvatat rapid cand a trebuit sa gatesc sanatos pentru copil. |
Mda ...foarte rapid
Copilul cel mare ar sta nemancat cu zilele si ar spune "saru'mana" iar consortul din dotare ar ajunge sa manance la restaurant.
Cu cel mic am o sansa ca e inca prea mic.
Cand ai sclifositi in casa nu poti sa dai verdicte asa cu usurinta , crede-ma.
O zi excelenta !
Lala.
alexpa spune:
citat din mesajul lui conchita [brai 7 zile pe saptamana, cu doua mese pe zi la care trebuie carne. in total, 14 mese. ficat poti numai de doua ori pe saptamana (asa e sanatos), oua tot de 2 ori pe saptamana (sanatos), deci scadem 4 mese. pui ii poti da zilnic, dar nu e recomandabil. sa zicem tot de 2 ori pe saptamana, mai raman 9 mese de acoperit cu proteine (nu numai carne). ii dai fasole de doua ori pe saptamana, raman 7 mese. mai scazi 2 mese de carne de vita, raman 5: doua de peste, raman 3, una de sea food, raman 2: linte, soia, mamaliga. voila. |
de la ce varsta trebuie 2 mese pe zi de carne sau, ma rog, proteine? si cam ce cantitati? vad ca esti f informata
anya spune:
flaviuta, ai mei mananca spanac (urzici nu, ca n-as pune mana pe ele sa le curat, sa ma piste si gata curatate n-am gasit) dar nu poti manca spanac chior. Trebuie sa-i pui ceva langa (oua nu mananca asa ca ramane carnea). La fel si cu orezul cu stevie .
Cat despre foame, nici-o grija ca la fel le fac si eu. Ieri, fiu-meu de 6 ani s-a suparat ca nu i-am facut sandwish cu salam ci cu sunca si a declarat ca el nu mananca asa ceva. I-am zis ca e treaba lui si va mai manca la masa urmatoare (si asa a fost - a mancat aseara doua castroane se salata cu gratar de curcan).