Otita seroasa , singura solutie timpanotomia ??

Otita seroasa , singura solutie timpanotomia ?? | Autor: anda141

Link direct la acest mesaj

Baiatul meu de 5 ani , a facut otita in prima faza..adica am ajuns cu el la urgenta cu dureri de urechi. I-a dat tratament cu Klacid 7 zile, 7.5 ml la 12 ore, plus antiinflamatoare, picaturi de nas. Am revenit la control dupa 8 zile, mi s-a spus ca e vindecat. Mie nu mi s-a parut chiar vindecat, pentru ca nu prea mai auzea bine.Am fost si la Dr. Iorgulescu si mi-a spus ca urechile nu sunt vindecate,ca are otita seroasa, lichid in ureche. Mi-a dat alt antibiotic Unasyn ( nu a mai luat niciodata) , a zis sa incercam....Nu i l-am dat, deoarece imi facusem programare si la dl.dr.Sarafoleanu intre timp si am zis sa aud si parerea dumnealui. El i-a facut impedanta si mi-a spus acelasi lucru, otita seroasa, lichid care nu se rezolva decat cu timpanotomie, ca antibioticele nu au nici un efect.
Este prima lui otita, nu a mai avut probleme cu urechile. Este operat si de polipi.
Intrebarea mea este pentru cele care ati mai trecut prin asa ceva, adica otita seroasa, asta este singurul tratament , operatia? Nu ca nu as avea incredere in doctor,insa mi-e frica rau de operatii, de anestezie, ma gandeam si eu ca poate, poate scapam...sau macar sa aud si alte experiente . La voi s-a rezolvat cu antibiotic? Lichidul asta se resoarbe cumva ??? Multumesc pentru raspunsuri .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Anda, fetita mea cea mare a facut 4-5 otite seroase, toate vindecate fara operatie. Ba, la una dintre ele tratamentul a constat in picaturi de nas (colargol si biorinil), fara antibiotic. Daca vrei sa mai auzi parerea unui medic, iti recomand pe doctorul Gheorghe de la Budimex (lucreaza si la Sanador).
Multa sanatate baiatului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Buna, am trecut si noi prin asta. In urma unei otite acute a ramas cu otita seroasa. Noi am fost la dr Lungu George, de la medicover. Ne-a explicat ca la copii apar destul de frecvent astefel de otite, dar ca lichidul de cele mai multe ori se retrage spontan, in maxim 1-2 luni. Ne-a dat cateva sedinte de aerosoli de facut (cu Dexametazona, Adrenalina si ser fiziologic) - pentru ca inca ii mai curgea nasucul. Dupa o saptmana am revenit la control, i-a facut din nou testul de impedanta si a spus ca lichid inca mai e, dar e ceva mai bine decat data trecuta si sa nu ii mai facem nimic. Doar avem grija ca nasul sa fie f bine curatat si sa tot revenim la control saptamanal. Dupa vreo 2 saptamani lichidul s-a retras complet. Antibioticele nu au nici un efect intra-devar. Iar legat de dna dr Iorgulescu m-am mai plans si eu ca da antibiotice prea usor. Parerea mea - mai vezi un medic. Nu stiu daca e cazul de operatie, dupa cum ti-am spus, la noi s-a rezolvat si fara.Multa sanatate!
Poze:
http://good-times.webshots.com/album/563179628WAusaK
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Si la noi s-a rezolvat fara operatie. Lichidul din ureche s-a reabsorbit de la sine in cateva luni, dar ii faceam periodic test de auz si la ultimul test auzul a iesit 100% bun iar lichidul nu mai era acolo (cand inca era, auzul era usor diminuat). Trebuie vazut in ce masura este afectat auzul, in unele cazuri, da, trebuie operatie, dar exista si posibilitatea ca acel lichid sa dispara... la baietelul meu a durat 2 luni si ceva si nici nu era operat de polipi (si nici acum nu este, ca n-a fost niciodata nevoie).
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinababau spune:

al nostru baietel a facut de vreo 2 ori otita seroasa, cu lichid si inca vreo 8 otite. 2 le-am tratat cu antibiotic, era la inceput si imi era frica. celelalte homeopatic. ni s-a spus si noua ca trebuie operat, insa i-am facut tratament de la aloe pt imunitate si s-a schimbat in bine situatia. probabil fiind cu imunitatea scazuta si fiind si la gradi, imediat cum se imbolnavea facea otite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

in aceeasi situatie suntem si noi;a facut pana acum 3 otite pe care le-am tratat cu antibiotic;asta e a 4-a,am luat antibiotic Cedax dar se observa clar ca nu aude bine.La control mi s-a spus ca otita seroasa nu a trecut,lichidul e inca acolo.La impedanta mi-a scris pe foaie ceva de genul : urechea dreapta Tip B si urechea stanga Tip C,dar a refuzat sa-mi explice si mie ce inseamna asta.
Joia trecuta am fost la spitalul ORL de la Panduri,la dr Adina Popescu.Mi-a dat un tratament banal,de raceala clasica : Nurofen,Aerius,Sinupret,Vitamina C.Evident ca tratamentul asta nu va rezolva nimic.Urmeaza sa facem operatie de polipi,dar nu stiu cum se va rezolva cu lichidul ala din ureche.

Ce este exact aceasta timpanotomie,stie cineva?
Mie mi-a spus un alt doctor ca se pot pune in ureche niste tubulete care sa dreneze lichidul,si asta e deja o operatie.Oare asta e timpanotomia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Timpanotomia e o paracenteza.

Vladimir are acele tubulete in urechi din noiembrie. De cand a intrat la cresa facea otita dupa otita, lichidul ramanea acolo si nu auzea bine. Din noiembrie si pana in februarie nu a mai avut nimic, a fost f bine. In aceeasi operatie i-au scos si polipii.

Din februarie au inceput problemele: 2 otite cu sange, m-au sunat de la cresa odata sa vin ca au chemat salvarea ... mi s-a facut rau cand l-am gasit cu sangele ala curgand din ureche. Saptamana asta suntem la a doua otita cu sange, e sub antibiotice inpermanenta. proiectul e sa-i scoata tuburile si ... sa-i puna altele mai incolo. E clar ca fara acele tuburi ramane tot inauntru, insa acum nu stiu nici eu cum e mai bine. Tuburile se pun sub anestezie generala, iar apoi nu e voie sa intre apa in urechile copilului, deci la piscina e interzis.

Dupa ce i-am pus tuburile a inceput sa vb mai bine si sa faca mici propozitii.

Sibylle

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

vi s-a spus si de ce a facut cele 2 otite cu sange?
din cauza tuburilor?
si din noiembrie pana in februarie tuburile astea n-au reusit sa dreneze lichidul?
cat timp ar trebui sa stea cu ele?

bun,nu avem voie la piscina,dar cum facem cu baia?cand il spal pe cap cum fac sa nu-i intre apa in urechi?

ma ingrozesc de ceea ce ai scris,Sybille.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Eu inca nu am inteles de ce au fost otite cu sange, oricum e foarte impresionant, mai ales ca la prima i-a curs cam 5 zile sange. Deci tuburile si-au facut datoria, numai ca a facut o otita si am intles ca asa se intampla ... o otita f puternica si curge si sange atunci cand au tuburile alea. Am intalnit un adult ce are astfel de tuburi si spunea ca intr-o zi s-a trezit sotia ca era uda perna si cand a vazut sange s-a speriat super tare. Deci el facuse o otita si era plina perna de sange.

Aici se pun tuburile toamna si se scot primavara, am vazut copil care si-a pus de 5 ori pt ca altfel nu putea sa auda.

Cand faci baie nu dai cu dusul spre ureche, pui sampon, iar la clatire indoi partea superioara a urechii ca sa nu intre apa in urechi. Betele de urechi sunt interzise, de asemenea. Sper sa nu aveti nevoie de tuburile astea!

Sibylle

Vladimir
***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebec07 spune:

Aceeasi problema o are si mandra mea.In februarie a fost operata de polipi si astept ziua de 9 aprilie cu frica-n san, caci atunci, Dr. Gheorghe ne da verdictul: tubusoare sau nu.
Dupa vreo 3 otite seroase, tratate cu antibiotic si aerosoli, am ajuns la operatia de polipi si SPER sa ne oprim aici.
Dr. Gheorghe mi-a spus ca, daca ii va pune tubusoarele in urechi, voi fi nevoita sa-i pun in urechi, la baie, vata imbibata in vitamina A uleioasa(sa impiedice apa sa intre)si pt vara, la mare, niste dopuri de silicon impreuna cu o casca de baie.

Eu sper din tot sufletul sa nu ajunga la inca o operatie caci rezultate operatie de polipi sunt fantastice...

Va doresc multa, multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arleena spune:

si noi am primit diagnostic la baiat ca are otita seroasa si trebuie operat....mi s-a facut rau cand am auzit
alta op in nici 3 ani de viata?!?!?!in dec l-a operat de polipi....acum otita asta....am decis sa nu-l mai duc la gradi. cum am inceput cu gradi a fost tot bolnav.2 luni dupa op de polipi a stat acasa si nu s-a mai imbolnavit. cum a reinceput gradi iar muci, tuse...toti colegi lui tusesc si au muci....al meu se pare ca are si o sensibilitate mai mare in zona ORL....
acum are tratament 10 zile sa vedem cum evolueaza....din pacate nu suporta picaturile in nas si doar cu forta i le pun si nu stiu daca ajung unde trebuie si am inteles ca sunt destul de importante in tratament....iar mancatul gumei ajuta....dar nu stiu cum sa-l invat sa mestece ca nu-i place guma
maine merge la al treilea medic pt o noua parere. primul(care l-a operat si de polipi) a zis ca nu are nimic, desi copilul nu mai aude calumea de 3-4 sapt, al doilea ne-a dat diagnosticul de mai sus....sper al treilea sa ma lamureasca

Mergi la inceput