Cum sa procedez ptr a-l face sa manince?
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lorikay/Lorikay.jpg)
Lorikay spune:
Eu ii dau Ericai exemplu cate un personaj preferat de-al ei: "Uie, Alba ca Zapada mananca toata mancarea" si sa stii ca are efect. Sau ii dam si lui Fifi sa manance.
Ce te-as sfatui eu este sa nu ii dai lapte daca refuza mancarea. Cel putin nu imediat. Mai lasa-l macar o ora. Este posibil sa refuze mancarea deoarece stie ca oricum primeste lapte. Eu nici cand am inceput diversificarea nu i-am dat Ericai lapte in completarea mesei solide. Chiar daca manca doar cateva lingurite primea lapte peste o ora, o ora jumate.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
REUTcarmi spune:
sa stii Nana ca si eu ma confrunt cu o problema la fel ca si tine.baietelul meu de 1.11anieste la fel cand era mai micut papa de toate si diversificat acum creda-ma ca sunt cateva luni bune de cand nu vrea decat cirba de orice fel si nu supa sa fie acrisoara nu f tare si sa aiba bulion.iar acolo tre sa-i pun tot ce separat nu ar manca ou ficatei peste diferite legume sau verdeturi ca nu ma ce face si sa stii ca daca nu-i place cum arata nici nu deschide gura de fiecare data se uita mai intai la papa.si am incercat tot felul de metode dar nu tine niic la el si pana la urma ma multumesc asa cu ce vrea el si asta e.sper ca tu sa reusesti ceva poate te urmez si daca merge la tine.
ama1357 spune:
pediatra mea mi-a zis ca nu exista vreun copil atat de mic sa sufere de boli legate de alimentatie (bulimie, anorexie sau etc) asa ca sa stau linistita, cine nu a mancat, va manca...
eu ii pun baietelului meu (ala mai mare e mai mofturos) mancarea in fata si daca nu o vrea, sanatate si noroc ne vedem la urmatoarea masa... si sa stii ca a crescut, e bine, voios, sanatos... are acum 3 ani si tot asa, are perioade in care mananca mai mult si perioade in care mananca mai putin...
pa
Luna1 spune:
Nana
Tocmai am discutat ieri cu dr despre greva de foame a Adelicioasei mele si mi-a zis asa: in primul rand luate niste vitamine complexe pentru linistea mea ca ii aduc aportul necesar. Apoi dimineata ii pun micul dejun in fata daca nu il mananca in 20 min (in sensul ca nu il vrea deloc daca ciuguleste incetisor poate sta si o ora la masa) il arunc la gunoi. Urmatoare masa e la ora 11 gustare cand ii dau bucatele de branza, stafide, fructe etc. Apoi la masa de pranz aceeasi poveste, pusa mancarea in fata nu mananca dupa 20 min aruncata. Gustare iar la ora 4 si cina la 6. Lapte seara la culcare doar si eventual dimineata la trezire insa eu deja nu ii mai dau si e mai mare cu o luna ca puiul tau. Mananca mic dejun normal, cereale cu lapte.
O sa iti zic daca functioneaza cum trebuie, mi-a zis ca ei se invata ca primesc mereu altceva daca refuza mancarea, deci poate ar fi bine sa nu ii mai dai laptele daca refuza. Stai linistita ca nu va muri de foame, ai grija sa bea lichide si lasa-l o zi fara sa-i dai nimic daca refuza mancarea. Merita incercat.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
anya spune:
Nana, fa-i niste analize uzuale si vezi daca n-are vre-o lipsa de fier. Stiu cazul unei fetite careia ajunsesera parintii sa-i dea iaurt cu suzeta (muiau suzeta in iaurt-sugea suzeta si tot asa) - dupa analize s-a descoperit anemie, a facut tratament si si-a revenit copilul. In plus, fai-un copro, pt ca unii viermi intestinali prefera laptele. Elimina toate cauzele posibil medicale.
Daca toate sunt in regula, poti trece la capitolul "pacaleala". Nepotica mea a avut o perioada in care manca numai mar. Eee si in marul asta au inceput sa apara carnita, branza, ou...Baietii mei nu mananca oua, dar ei nu stiu ca mamaliga cu branza poate avea si un ou pasat in ea. Am vazut ca si al tau mananca mamaliga, asa ca poti sa ascunzi cate ceva in ea. Daca vrea pasat - da-i. Ii dai de zestre un blender cand se insoara. Baietelul unei colege a mancat fructele pasate in biberon cu tetina taiata pana pe la 3 ani. In rest manca normal. Si nu in ultimul rand, ia-ti tu pe farfurie ceva de mancare si mananca in fata lui, cand ii e foame. Vine sa vada ce faci? Il tenteaza sa miroasa/guste?
Daca esti disperata rau (si mie asa mi se pare) vezi ca pe la varsta asta incep sa fie interesati de reclamele la televizor. Unul din baietii mei era fascinat si ar fi stat si o ora daca gaseam atate reclame. Eu foloseam asta ca sa-i pot taia unghiile (altfel facea scandal monstru - dar in fata reclamelor nici nu respira).