Cum sa procedez ptr a-l face sa manince?

Cum sa procedez ptr a-l face sa manince? | Autor: Happiness_4_us

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu in varsta de 1 an si jumatate, care dintotdeauna a fost dificil la mancare, acum, dupa aproape 3 luni in care la pranz nu vroia altceva decat spanac+lapte+smantana, dar in care treptat am adaugat eu carne de pui, dovlecel, morcov, cartof, brocoli, de aproape o saptamana a renuntat la formula aceasta. Vraja s-a rupt.
Mentionez ca aproape zilnic, inainte de a-i oferi combinatia de mai sus, ii ofeream inca 1-2 feluri de mancare, pe care le refuza categoric.
Acum, cum vede ca-i pun in fata ciorbita sau altceva, incepe sa planga inainte sa reusesc sa il fac sa guste.
Mereu ma asez langa el la masa si-mi pun si eu de mancare in speranta ca-i voi face pofta si va fi tentat macar sa guste. Dar nimic.
A avut doar 2 zile in care a vrut sa pape supa de galuste, dar pe urma nu a mai vrut.
Acum, dupa ce esueaza tentativa mea de a-l face sa manince, ii ofer lapte, ptr ca plange de foame si e singurul pe care il bea pe nerasuflate.
Altfel maninca dim cand se trezeste laptic, la 10 - 1 iaurt, la pranz - pauza, doar biberonul cu lapte, la 18 mamaliguta+br cu smantana sau paste cu br si smantana si la somn lapte.
De fructe nu poate fi vorba, nu vrea sa guste, fie suc fie piure.
Am ajuns in pragul disperarii.

Sunt mamici care au mai trecut prin asa ceva?
Cum ati reusit in cele din urma sa-i motivati sa incerce si altceva?
Mi-ar fi de mare ajutor orice informatie.
Multumesc din suflet.

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Nana,
Desi nu e indicat ... dar dat fiind ca-ti faci probleme, nu-l poti pacali blenduind una-alta in laptic ???
Poate ii place sa stea cu bibele, fi`mea nici acum nu a putut renunta la bibe, a spus ca e felul ei de a fi bb

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Daria, am incercat cu cereale in bibe, dat fiind ca astea nu-i schimba gustul laptelui, dar nu a mai papat.
Acum daca inainte ii dau sa testeze altceva, pe urma abia vrea sa mai guste chiar daca-i dau ce-i place lui. Crede ca il pacalesc in continuare.
E tare frustrant.

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Nana,incearca sa iei mancarea si sa iesiti afara in parc,sau unde se poate.la noi a mai mers un timp cu muzica.laptopul pe masa,cautat muzica cu crocodil,elefant si alte cele si asa a mai mers.sau sä-i dea altcineva sa manance,asta daca are cine.succes iti doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Trischa, din pacate nu am unde sa il scot aici afara. Vreme crunta in Islanda.
Am incercat si cu muzica, tine numai daca-i place mancarea.
Am incercat si la desene Baby Einstein, care-i plac la nebunie si pe care din principiu, ptr ca nu sunt deacord cu tv, le puneam doar dimineata ptr 10 min. Am facut exceptie, dar tot la fel, nu vrea si pace.
Ieri dupa ce a papat d ela mine cateva lingurite, am rugat-o pe mama soacra sa continue dansa sa-i dea. A mai papat cateva lingurite si gata. Azi o sa incercam la fel. Nu stiu cum sa mai procedez.Offf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Of Nana draga,nu stiu ce sfaturi sa-ti dau.Pentru noi mancarea e un adevarat chin.Mancam intr-o ora...in brate,cand are cine s-o tina,la geam,in baie,la robinet,pe scari...la televizor pe Animal Planet ,pe Taraf... postul cu manele sau Etno...La masa nu sta decat foarte rar si asta cand mancam noi 2.Dar cum nu tot timpul suntem acasa amandoi,asta nu se poate.
Si la noi,mancarea de baza ramane laptele.Din fericire il accepta cu cereale.Ii dau cereale Amarant,e un fel de grau foarte bogat in vitamine si mai ales fier.
Cand am inceput diversificarea,am zis ca copilul meu va manca la masa,fara maimutareli si alte povesti...Dar cand n-ai ce face,faci tot posibilul sa manance ceva.
Nu stiu cum ati fost voi cand erati micuti,dar si eu si sotul am fost niste mofturosi si e clar ca de acolo i se trage.

Pofta mare va dorim!!!

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

nu stiu ce safat sa va dau , dar vreau sa va atentionez totusi in privinta laptelui: in cantitate mare( adica peste 500-700 ml pe zi) duce la anemiere. Noi am patit-o pentru k la fel refuza mancrea si ma multumeam cu faptul k accepta macar laptele. Am ajuns cu o anemie destul de puternica pe care o tratam acum. Dr ne-a prescris tratament homeopat( sanzime si avena sativa) pentru pofta de mancare si situatia s-a schimbat de cand il administram, adica a inceput sa manane mai mult si mai divers.
va dorec mult succes si rabdare

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

Viatza intre roz si bleu
Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Citat:
citat din mesajul lui madaluta

nu stiu ce safat sa va dau , dar vreau sa va atentionez totusi in privinta laptelui: in cantitate mare( adica peste 500-700 ml pe zi) duce la anemiere. Noi am patit-o pentru k la fel refuza mancrea si ma multumeam cu faptul k accepta macar laptele. Am ajuns cu o anemie destul de puternica pe care o tratam acum. Dr ne-a prescris tratament homeopat( sanzime si avena sativa) pentru pofta de mancare si situatia s-a schimbat de cand il administram, adica a inceput sa manane mai mult si mai divers.
va dorec mult succes si rabdare

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

Viatza intre roz si bleu
Bazar pentru Mihaita

Dar ce lapte ii dadeai???Eu ii dau lapte praf,si i-am facut de 2 ori analizele pana acuma si au iesit aproape de maxim.Eu cred ca toate vitaminele si le-a luat din laptele praf,asa a zis si doctorul,pentru ca la cata mancare manca nu cred ca lua ceva de acolo.

Am incercat si noi cu Sanzyme,dar degeaba.Cred ca tot ce era posibil am incercat.Acum facem un tratament homeopat.

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Nana poti sa incerci cu vitamina C. Eu i-am dat la mofturosul meu acum recent pentru ca era racit sotul si am avut surpriza sa constat ca mi-ar fi mancat si urechile. Imi cerea mancare tot timpul. Nu o sa manance nimic nou poate dar macar iti va accepta iar piureul de legume cu carnita.
Cum ei nu papa fructe e putin probabil sa aiba vit c suficienta in organism.
E greu si frustrant, stiu dar vei vedea ca va fi mai bine dupa ce va mai creste un pic si te vei putea intelege cu el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui NanaMotoc

Baietelul meu in varsta de 1 an si jumatate, care dintotdeauna a fost dificil la mancare, acum, dupa aproape 3 luni in care la pranz nu vroia altceva decat spanac+lapte+smantana, dar in care treptat am adaugat eu carne de pui, dovlecel, morcov, cartof, brocoli, de aproape o saptamana a renuntat la formula aceasta. Vraja s-a rupt.
Mentionez ca aproape zilnic, inainte de a-i oferi combinatia de mai sus, ii ofeream inca 1-2 feluri de mancare, pe care le refuza categoric.
Acum, cum vede ca-i pun in fata ciorbita sau altceva, incepe sa planga inainte sa reusesc sa il fac sa guste.
Mereu ma asez langa el la masa si-mi pun si eu de mancare in speranta ca-i voi face pofta si va fi tentat macar sa guste. Dar nimic.
A avut doar 2 zile in care a vrut sa pape supa de galuste, dar pe urma nu a mai vrut.
Acum, dupa ce esueaza tentativa mea de a-l face sa manince, ii ofer lapte, ptr ca plange de foame si e singurul pe care il bea pe nerasuflate.
Altfel maninca dim cand se trezeste laptic, la 10 - 1 iaurt, la pranz - pauza, doar biberonul cu lapte, la 18 mamaliguta+br cu smantana sau paste cu br si smantana si la somn lapte.
De fructe nu poate fi vorba, nu vrea sa guste, fie suc fie piure.
Am ajuns in pragul disperarii.

Sunt mamici care au mai trecut prin asa ceva?
Cum ati reusit in cele din urma sa-i motivati sa incerce si altceva?
Mi-ar fi de mare ajutor orice informatie.
Multumesc din suflet.

Off, i have been there....

Sa inteleg ca el papa inca pasata mancarea? Daca accepta si ne-pasat, nu-l tenteaza sa pape ceva din mana lui? sticksuri, biscuiti, etc? Eu ii dadeam lui matei chiar si bucati de paine numa sa prinda gustul mancarii din propria mana. Paste scurte fierte in apa cu sare si apoi oparite cu unt. Ii lasam castronelu pe un scaun si lua una cate una si manca. Daca-l puneam la masa cu castronelu ne chinuiam o mie de ani. incet incet poate accepta si dupa paste ii dai si bucatele de carne, baghete de legume fructe taiate ochios...ceva ce-l tenteaza chiar daca ar putea face un exces. Doar sa prinda ideea.

In iaurtul ce la 10, nu accepta niste biscuiti pasati? Ia biscuitul si foloseste-te de el ca de lingurita, sau pune-l pe el sa faca asta. Poate din curiozitate....

Succes si rabdare.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Noi am trecut prin ceva similar, la 1 an si cateva luni Alexandru nu manca decat lapte cu cereale - dimineata, la pranz si seara. Dupa un timp am inceput sa intru in panica, cu cat ma straduiam mai mult cu atat se inversuna mai tare sa refuze lingurita cu orice avea in ea.

Primul lucru pe care l-am invatat a fost sa nu-l mai fortez, DELOC. Incerci sa-i dai ceva, daca refuza, renunti imediat.

Am ajuns dupa doua saptamani la aceeasi alimentatie din lapte si cererale. Capraru m-a invat urmatoarea tehnica: ne-am asezat la masa toti 3 (sotul meu si cu mine cu Alexandru intre noi), fiecare avand cate o farfurie in fata, mai putin piticul. Eu si sptul meu am inceput sa mancam (ciorba parca aveam), lasandu-l pe Alexandru doar cu o lingura in fata. In mod neasteptat a intins manuta spre farfuria mea, apoi spre cea a sotului meu... ne-am facut ca nu am observat, darl-am lasat sa se serveasca. Incet-incet a inceput sa manace de la noi, a fost prima masa cu altceva in afara de lapte cu cereale.

Poti incerca, dar trebuie sa te tii tare si sa nu mai incerci sa-i bagi cu forta pe gat, lasa-l sa decida singur cand vrea sa manance.

Succes!

Mergi la inceput