Nu vreau sa alaptez!
Raspunsuri - Pagina 9
alra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kay Alra, transpiratul asta e semn ca oboseste. mai intreaba cardiologul, eu nu vreau sa dau sfaturi, dar stiu prin ce am trecut cu S... |
ihi, stiu. stie si cardioloaga. mi-a zis ca e de asteptat sa pateasca asa. e total sub control si observatie - o urmareste o profa de la o univ de aici. are o gaura intre camerele sup si 2 intre cele inferioare de 2 resp 3mm. prb e ca 2+3=5mm, inima ei are 4.5cm deci trece o gramada de sange intre cele 2 camere.
dar atata vreme cat ia in greutate la o limita medicala si se tine pe o curba fie ea si foarte mica nu intervin in nici un fel.
sabina, voiam sa spun ca problema poate fi mai complexa decat pare la prima vedere.
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
desiree spune:
citat din mesajul lui kay Alra, transpiratul asta e semn ca oboseste. mai intreaba cardiologul, eu nu vreau sa dau sfaturi, dar stiu prin ce am trecut cu S... ************************************************************************************ |
kay, ti-am urmarit mult timp povestea, am plans alaturi de tine, m-am bucurat cu tine in fiecare zi a Soniei....eu te admir cum ai facut acest efort pt fetita ta, deci nicidecum nu va fi altfel decat ceilalti copii fiindca nu a fost alaptata mai mult...ideea expusa de mine nu e asta...si regret ca am condamant nonsalanta cu care se vorbeste despre confortul mamei fara sa ma gandesc ca o mama care si-a dorit sa alapteze si nu a reusit din motive serioase, se poate sensibiliza la ceea ce am scris..poate ar fi fost mai bine sa tac, sa nu zic nimic...sau poate nu....ideea de baza este ca sunt absolut convinsa ca alaptatul AJUTA la formarea conexiunilor cognitive, AJUTA la reglarea metabolismului bebelusului si adultului de mai tarziu, AJUTA la crearea unei inteligente emotionale sanatoase copilului, AJUTA la securizarea afectiva a copilului si multe altele pe care nuy le insir aici ca deja sunt foarte off topic....
deci cuvantul principal care descrie toate aceste avantaje este AJUTA.....in modul cel mai natural posibil
Alina,mami de Mihnea-Octavian,doi anisori si un pic
Sabina spune:
stiu, alra, asa eram eu cu cezariana si nasterea naturala..., nu s-a putut la mine, ca fata era in mare pericol in burtica, fara lichid amniotic, transversa si nu mai crestea de 3 saptamani, dar asta nu ma impiedica sa sustin ca natural e prima optiune...etcetc.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
khrisu spune:
citat din mesajul lui Sabina Helllllooooo, deci voi sunteti mame care au luptat extraordinar pt picaturile alea de lapte!flo] NU despre asta e vorba aici! Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
asta incerc sa zic si eu
KHRISU mamik de baietel si fetita
alra spune:
voila, la fel si eu. dar sunt convinsa ca ai parte de comentarii de la sustinatoare de nastere naturala ca totusi poate se putea sa nasti natural, ca nu ai avut doctor bun, ca ai preferat confortul tau bla bla. si iti vine sa pui mana pe kalajnikov.
hai sa reformulez povestea mea: "de la 6 saptamani am introdus biberon pentru ca fata statea prea mult la san, motiv pentru care am facut de 2 ori mastita si nu mai rezistam psihic". e aceeasi poveste, doar cu niste detalii omise. iti dai seama comentarii?
sorana spune:
citat din mesajul lui Sabina stiu, alra, asa eram eu cu cezariana si nasterea naturala..., nu s-a putut la mine, ca fata era in mare pericol in burtica, fara lichid amniotic, transversa si nu mai crestea de 3 saptamani, dar asta nu ma impiedica sa sustin ca natural e prima optiune...etcetc. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Foarte corect. Nasterea naturala e prima optiune, dar daca nu se poate sau daca exista o cat de mica posibilitate de a apare probleme ... atunci bine ca exista posibilitatea cezarienei.
Cam asa si cu alaptatul. Macar 6 luni daca se poate e foarte bine, e clar prima optiune. Daca sunt probleme si nu se poate ... asta e ... bine ca exista formula.
Asta cu iq-ul mai mare ce sa zic. Fi-mea a fost alaptata putin (2-3 saptamani exclusiv si circa 2 luni in combinatie cu formula). E foarte isteata si pana la urma cu un geniu nu-i usor ... asa ca bine ca am alaptat doar atat
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
khrisu spune:
citat din mesajul lui alra voila, la fel si eu. dar sunt convinsa ca ai parte de comentarii de la sustinatoare de nastere naturala ca totusi poate se putea sa nasti natural, ca nu ai avut doctor bun, ca ai preferat confortul tau bla bla. si iti vine sa pui mana pe kalajnikov. hai sa reformulez povestea mea: "de la 6 saptamani am introdus biberon pentru ca fata statea prea mult la san, motiv pentru care am facut de 2 ori mastita si nu mai rezistam psihic". e aceeasi poveste, doar cu niste detalii omise. iti dai seama comentarii? ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008) Vacanta cu Laura in Romania |
Nu te supara pe mine dar acum chiar exagerezi. N-am vazut nici o "nazista" sustinatoare a alaptatului sa arunce cu pietre in cazuri exceptionale ca al tau, natynic, etc...
Eu am dat chix in ale alaptatului cu baiatul... am facut chestii gresite din start la recomandarea moaselor din spital, asa incat pe la 7 luni mi s-a intarcat definitiv..am gasit prea tarziu forumurile..iar o sustinatoare infocata a alaptatului "gazzella" mi-a spus ca totusi nu e cazul sa ma sinucid acuma... am facut tot ce-am putut sa-l readuc la san dar degeaba..am continuat sa ma mulg inca 4 luni ca sa am eu constiinta impacata (dupa cum am mai spus nu recomand manevra asta nimanui).
Tu nu ai lapte suficient din motive medicale...si nici fata nu are cum sa ia in greutate neavand putere sa traga laptele gras de la "fundul sacului" cu care ar putea creste (zic eu ).. nici cea mai performanta pompa nu ti-l scoate (eu am folosit avent cu capul acela electronic ISSIS parca si inca vreo 2 manuale f proaste de la chicco si medela)
KHRISU mamik de baietel si fetita
desiree spune:
citat din mesajul lui alra "de la 6 saptamani am introdus biberon pentru ca fata statea prea mult la san, motiv pentru care am facut de 2 ori mastita si nu mai rezistam psihic". e aceeasi poveste, doar cu niste detalii omise. iti dai seama comentarii? |
doresti pareri sincere?
comentariile acum sunt inutile si tardive, daca problema a fost doar de ordin psihic, poate daca ai fi avut pe cineva sa te ajute, sustina, sfatuiasca cum sa mergi mai departe, alta ar fi fost situatia!
si eu am avut nopti intregi in primele saptamani cand baiatul statea efectiv cu sanul in gura, asa dormea, se trezea, mai tragea, obosea, adormea iar se trezea, da nu dadea drumul sanului :)....asa ca inteleg cum e cu clacatul psihic, nimeni nu e de beton iar oboseala uneori nu te lasa sa vezi lucrurile clar...io recunosc ca am avut un fix cu alaptatul, aproape patologic cum zicea cineva pe aici....am fost fanatica cu mine insami in acest sens si in jurul meu numai judecati de valoare ca imi moare copilul de foame..cu cat eram mai judecata, cu atat ma inversunam mai tare...
cat despre nastere, si eu am facut cezariana la cerere, de frica durerilor si complicatiilor (era mare copilul)...dar nu condamn pe nmeni decat pe mine si faptul ca nu a avut cine sa ma sfatuiasca ca nu e bine pt copil..ma gandeam chiar ca e foarte bine sa se nasca fara traumele nasterii...am fost naiva, nestiutoare si copilul a suferit...cu icter prelungit pana la 4 luni din cauza ca tot a fost chinuit la nastere, fiindca dr s-a preocupat mai mult sa faca taietura mica sa nu raman eu urata decat sa scoata copilul usor..evident ca nu mi-a cerut opinionul in acest sens....
subiectul asta imi da deja o senzatie de deja-vu si una de bomba artizanala cu efect intarziat :)
Alina,mami de Mihnea-Octavian,doi anisori si un pic
alra spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui desiree
doresti pareri sincere? comentariile acum sunt inutile si tardive, daca problema a fost doar de ordin psihic, poate daca ai fi avut pe cineva sa te ajute, sustina, sfatuiasca cum sa mergi mai departe, alta ar fi fost situatia! |
khrisu, intelegi ce vreau sa zic? e tare greu sa iti explici tot timpul toate motivatiile si tare usor sa primesti comentarii si dor al naibii.
asa ca din punctul meu de vedere fiecare face cat poate si cred ca isi stie limitele mai bine decat oricine. eu pentru copiii mei am tras cat am putut (si eu si ei) sa ii alaptez cat mai mult si merg asa in continuare.
si il legatura cu expunerea motivatiilor - nu imi face nici o placere sa discut problemele fi-mii cu alte persoane caci mor cand aud "oooo" "vaaaaiiii" "mititicaaaa" parca totul suna mult mai grav decat zic doctorii.