Nu vreau sa alaptez!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

liliana,
ma doare fix in pix.
daca atata vrei, inseamna ca atata poti.
am de zis doar ca pana si catzelele maidaneze alapteaza. noroc ca n-au farmacii de catzele.

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Citat:
citat din mesajul lui nemora

liliana,
ma doare fix in pix.
am de zis doar ca pana si catzelele maidaneze alapteaza. noroc ca n-au farmacii de catzele.

KHRISU mamik de baietel si fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra

si il legatura cu expunerea motivatiilor - nu imi face nici o placere sa discut problemele fi-mii cu alte persoane caci mor cand aud "oooo" "vaaaaiiii" "mititicaaaa" parca totul suna mult mai grav decat zic doctorii.

Tare bine inteleg ce spui arla (suntem un fallot operat). Si-mi place optimismul tau . Tinem pumnii sa se inchida cat mai repede .

Liliana82 ,orice alegere ai face sper doar sa nu ajungi s-o regreti. Bb sanatos si mancacios .

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Aha,gata am inteles ,laptele de mama dauneaza grav sanatatii,traiasca formula

Deja cred ca ar trebui sa invat sa nu ma mai mire nimic.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Hannen, nu rade pentru ca uneori asa este. Tlaura are dreptate. Eu am alaptat pana ce puiul meu a avut aproape 7 luni. Sarcina mea a fost toxica si cred ca si laptele meu la fel (si mancam cat mai santos, nu sucuri din comert, nu cafea, nu cips-uri etc si nici nu fumam!). Saracul copil avea colici mai tot timpul. Nu-mi spune de scos aerul, burta pe burta, siropele si altele pentru ca am incercat toate metodele posibile si imposibile. Degeaba! Copilul mi-a luat in greutate bine cam trei luni, apoi in a patra a luat cam putin, in a cincea a cam stagnat in primele 2 saptamani, asa ca a trebuit sa trec pe diversificare. Cand am inceput diversificarea s-a mai linistit copilul, iar cand nu l-am mai alaptat (la aproape 7 luni si am renuntat complet pentru ca dumnealui incepuse sa si muste)l-am trecut pe lapte praf si a putut si copilul meu sa doarma mai linistit, iar eu n-a mai trebuit sa fac ture cu el in brate prin casa toata noaptea. Sincer, nu cred ca mai avea copilul nici un avantaj daca mai continuam alaptarea. Mai tarziu, cu mintea limpede, am realizat ca uneori al meu copil mai urla si de foame (si nu dati cu pietre, ca statea la san 2ore sau 2 ore si jumatate din 3!!! si manca!), deci clar laptele meu nu-i mai era suficient. Credeti ca mai avea sens sa-l alaptez pana la un an sau doi? Sa nu-mi spuneti de anticorpi, ca nu stiu cat e de reala treaba pentru suptul de la nu stiu cate luni incolo, parerile sunt impartite. De sanatos a fost copilul sanatos, nici in colectivitate nu a avut probleme mari (foarte putine si de scurta durata). Cred (e parerea si experienta mea), ca ce e mai bun in lapte este in primele luni de viata.
Acum (puteti sa dati cu pietre!), daca ar fi fost sa mai fac un bebe si el ar fi avut colici mai tot timpul, probabil (nu stiu sigur) ca nu as mai fi alaptat decat vreo luna.
A, si mai era cineva care povestea ca a avut aceleasi probleme cu copilul si alaptarea (colici etc), Nadina parca. Daca dati o cautare o sa vedeti.
Asta am spus-o ca sa vedeti ca nu totdeauna alaptatul e atat de minunat precum se spune.

Ramonella, nu te invinovati , ca nu de la epiziotomie/dureri nu ai avut lapte suficient. Si eu am trecut prin exact aceeasi situatie ca si tine (nu puteam alapta decat in picioare) si am avut lapte(in prima luna mi-a luat bebele 1,2 plus scaderea din maternitate). Pur si simplu nu ai avut lapte suficient, asa a fost sa fie.

De ce am intervenit? Pentru ca nu o data am vazut si eu punerea la zid a celor care nu vor sa alapteze. Este dreptul fiecaruia sa aleaga! Si trebuie sa inteleg ca ce ni se potriveste noue nu e obligatoriu sa se potriveasca celui de langa noi.

Iar postari de genul:

Citat:

liliana,
ma doare fix in pix.

imi pun mari semne de intrebare... De ce trebuie catalogat tot ce nu este ca noi?
Decat etichete puse, mai bine o discutie cu sinceritate, cu argumente pro si contra, astfel incat oricine are indoieli sa poata sa citeasca si apoi sa decida ce va face.

Un ultim lucru, nu cred ca IQ-ul copilului este influentat de suptul la san, pur si simplu nu cred!

Mergi la inceput

io n-am catalogat. cata vreme vine cineva si anunta ca nu vrea sa alapteze, ca alaptatul e nasparliu, pai sa nu alapteze si gata, ce vrea, s-o felicit? s-o conving ca nu e asa? s-o admir? s-o urasc?
sa nu vrea de la mine nimica, eu pentru ea nu am nimica
sa stea cu copilul ei si cu sticla si gata
asa ma apuc si io sa scriu ca [vreo tampenie] ca sa atrag atentia, sau sa ranjesc vazand lumea cum sare
fata e da targa dupa parerea mea
sunt tot felul de tzacaneli in cap care te opresc din a putea sa alaptezi (fie tu n-ai fost alaptata, fie un sentiment de eventuala dezintegrare cosporala, fie imaginea simbolica a unui san rece - de la o mama rece pe care nu vrei sa-l oferi...)
sa se caute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:
citat din mesajul lui khrisu

Pompa nu poate sa scoata lapte din san asa cum scoate un bebe. Uneori reusesti alteori nu, chiar daca este lapte in san. Va spune stan-patzitu. Cu baiatul m-am muls vreo 4 luni dupa ce el s-a intarcat...treptat s-a dus laptele pentru ca nu aveam eu timp sa stimulez si uneori chiar nu iesea nimic nici dupa 10 minute de pompat in gol... alaptat cu pompa nu e alaptat, e chin si calvar. Nu recomand nimanui. Pentru mine a fost un exercitiu de vointa.

Te contrazic, tot din experienta. Daca nu foloseam pompa aia pe care unii o vad ca pe bau-bau, nu reuseam sa ii dau fetei mele timp de 8 luni de zile laptic matern. Si eu il consider alaptat si pe ala, cu pompa ... o forma speciala de alaptat, in mod indirect. Se fac prea usor generalizari, si de o parte si de alta. Fiecare copil, mama este unic, in bine sau in rau!

Si ca sa fiu on-topic: stii vorba aia, socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ? Chiar sunt curioasa dupa ce nasti care o sa fie experienta ta de neo-mamica ... intr-ale alptatului, colicilor, dormitului in pat cu parintii sau patut etc. Multe am spus si eu ca nu am sa fac, dar nu s-a potrivit cu nevoile bebelusului ... asa ca mi-am schimbat ideea ... ca pe fata nu a fost chip sa o convig ca eu is cea mai tare si tre' sa faca cum zic eu (glumesc, desigur)

_

Nessuno è perfetto ... ma chi vuol essere nessuno???

Mergi la inceput

iar cl draga, eu una sunt sigura ca IQ-ul unui copil este crescut de alaptat: ala emotional.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Citat:

iar cl draga, eu una sunt sigura ca IQ-ul unui copil este crescut de alaptat: ala emotional.

asa crezi? dar de asta ce spui: 2 persoane, una care alapteaza si apoi nu va fi interesata decat sa-i dea sa manance copilului si sa-l imbrace; a doua care nu a alaptat, dar care nu numai ca isi hraneste copilul si-l imbraca, dar se mai si joaca cu el, se ocupa de educatia lui, stie in permanenta ce nevoi si dorinte are copilul.

Imi mentin afirmatia referitoare la IQ-ul copilului si alaptatul la san. Stii, si cand dai un biberon puiului, cred ca acesta simte dragostea si caldura mamei.

PS nemora, vezi ca iar ai etichetat fata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Liliana, daca tot vei naste in curand, n-ar strica sa incepi sa gandesti ca o MAMA. Alaptatul nu urateste, nu oboseste si nici nu strica sanii - ei sufera oricum modificari in timpul sarcinii si nu vor mai reveni chiar la forma initiala, chiar in lipsa alaptatului. Nici talia nu va mai fi ce a fost. Poate vei ramane cu vergeturi pe burta, dar astea sunt nimicuri pe langa viata plina si frumoasa care te asteapta.

Tu crezi ca noi toate mamele foste alaptatoare suntem niste flescaite, urate si terminate ? Te asigur ca NU.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

CL m-ai dat gata cu sarcina toxica si laptele toxic... Eu am dus 2 sarcini toxice (disgravidie emetizanta forma medie spre grava)..primul bebe nu a avut colici al doilea a avut colici. Se spune ca unul din 5 copii face colici. Crezi tu ca de la lapte praf nu ar fi facut colici?? hai sa fim seriosi!!

Sarcina toxica nu are a face cu toxinele..e vorba de o reactie a organismului la hormonii de sarcina (am vazut pe undeva si niste explicatii de ordin psihologic).. uneori, pot apare din cauza deshidratarii, corpii cetonici in sange care dispar odata cu reechilibrarea hidrolitica a organismului.
COLICII NU SE TRATEAZA CU LAPTE PRAF!!!! Cata incredere aveti voi in vacile ale care produc lapte..cat is ele de bine hranite, senine ca floricelele, fara stress...

Abramburika eu am experienta "alaptatului la pompa" si a alaptatului natural..NU SE COMPARA . Cine poate sa alapteze in felul asta ca alta alternativa nu are ...are toata stima mea...stiu cat e de greu.
Cu primul bebe eram disperata ca nu cumva sa nu pierd laptele..ma stimulam cu pompa., faceam rezerve in congelator etc...acum imi dau seama ca era gresit..mi-am mentinut o hiperlactatie..aveam tot timpul cu sanii mari si curgand... Acum e altceva..sanii au revenit aproape la dimensiunea de dinainte de sarcina (cam dupa o luna de la nastere), port sutien fara tampoane (sunt relaxata din punctul asta de vedere), nu mi se mai umplu cu lapte sa-i simt grei (is moi ) ..laptele se produce instant cand pun bebele la san. Numai ca acum sanul nu mai reactioneaza la pompa deloc..nu mai pot scoate mai mult de 50 ml (desi e clar ca fii-mea papa mult mai mult avand 6 luni)..am incercat sa las rezerve maica-mii cand m-am dus saptamana trecuta la coafor ..bineanteles ca nu a papat nimic..m-a asteptat pe mine

KHRISU mamik de baietel si fetita

Mergi la inceput