Nu vreau sa alaptez!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

mai fetelor, acelasi tip de subiect a fost si anul trecut si a ajuns la ZZ. oricum eu am mari dubii in legatura cu veridicitatea subiectului asta, mi se pare cam samanta de cearta intentionata.

am intrat sa ii scriu lui kay: mai, si mie mi se salta adrenalina cand aud postulate ca "nu exista sintagma nu am suficient lapte" ca stiu si eu prin ce am trecut si cand nu e sa fie nu e. eu pe prima fata am alaptat-o mixt, mari procese de constiinta, zic ca cu a doua am experienta si o sa mearga altfel. ei, de mers a mers mai bine - dar ginecoloaga mi-a zis de la inceput asta caci: nu a mai fost prematura, nu a mai stat cu perfuzie in spital, nu am mai stimulat cu pompa ci am putut sa o pun la san si tot asa. apropo, kay, la prima fata eu am avut o pompa electrica profesionista si crede-ma tot nu iesea mare branza.
cu asta mica nu zic nu, a mers mult mai bine primele saptamani pana cand in jurul la 1 luna a stagnat cu greutatea si seara statea non stop la san - bai deci nu sfert de ora, juma de ora ca in carti: 4-5 ore non stop mutata de la un san la altul. toata treaba combinata si cu 3 gauri la inima (nimic grav si o sa se rezolve insa din cauza transferului de sange dintre camere oboseste imediat) asa ca i-am dat completare seara in conditiile in care am pus-o in continuare des la san. sa nu uit, m-am ales si cu 2 mastite din cauza ranilor de la suptul in continuu. si o sa vi se para ciudat insa eu ma bucur daca se trezeste noaptea sa suga, caci ea tinde sa doarma mult pe zi si noaptea caci e foarte obosita din cauza inimii si nu ia bine in greutate.

in concluzie acuma declar ca am facut tot ce era omeneste posibil, merg combinat si asta e. dar zau cand citesc cu cata emfaza se afirma ca nu exista femeie care nu are lapte suficient imi face foarte rau.

si da, nici eu nu am fost alaptata decat foarte putin si am terminat matematica, uaauuu

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

mai fetelor dar ceea ce am zis eu au spus-o altii, nu e de la mine citire....eu am vrut doar sa demonstrez documentat ca nu e chiar o aberatie...si nici nu e, conform convingerilor mele..si daca ranesc pe cineva cu convingerile mele, e doar dramatizare si nu ler voi tine pt mine atata timp cat sunt infirmate atat de nasol pe unele bloguri...adica ce, eu ar trebui sa acuz pe cineva care vine si scrie ca fi-su sau fi-sa stiu 50 de cantecele si poezii la 2 an jumate, ca spune o minciuna doar fiindca al meu nu cunoaste 50 de cantecele si poezii sau inca nu e pregatit sa le invete? ar trebui sa ma simt jignita? come on, de ce nu ati fost revoltate cand s-a dat acea stire pe canalele media cum ca laptele matern e toxic si ca o mama nu ar trebui sa alapteze mai mult de 4 luni? eu nu imi amintesc sa fi vazut vreun comentariu impotriva acestui lucru pe aici...dar daca vine cineva si va da tot un studiu, dar de alta natura, va simtiti ofensate..nu e corect..am sa le trimit la Pro tv, poate asa se inghite pastila..evident, glumesc

iulia sau nu mai stiu cine zicea, ca sufar ca nu ma pot alapta la 3 ani..ba pot, inca mai pot..si nu sufar decat la ideea ca intr-o zi puiul se va intarca si pt mine o sa fie ca si cum imi lipseste o mana..asta era ideea...

cat despre presiuni sociale, exista, le am din belsug, mai ales de la parinti si rude dar am invatat sa ii ignor...am explicat cat am explicat apoi am obosit si acum ignor pur si simplu...baiatul inca nu merge la gradi asa ca nu avem cosntrangeri din alta parte, tati e ok cu alaptatul, noi doi suntem ok cu asta inca ......

Alina,mami de Mihnea-Octavian,doi anisori si un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Parca si vad o discutie intre 2 copii: am auzit ca tu nu ai fost alaptat de mama ta, inseamna ca nu te iubeste suficient si esti mai prost ca mine (sau ma rog, asa mai finut eu am IQ-ul mai mare ca tine). Ce usor se fac etichetari.
Trebuie sa fie tare rau ca o mama sa sufere ca nu mai poate alapta un copil de 3 ani. Eu o vad ca o dependenta poate patologica a mamei.
Ma mai gandeam faptul cum un copil se consoleaza la tata. Un copil mai mare bineinteles, nu un bebelus. Cand se loveste copilul in parc in loc sa-l iau in brate si sa-l pup si sa-i spun ca trece, ridic bluza si-i dau tata?

sunt de acord cu tine ca lumea eticheteaza cu usurinta. dovada chiar tu, cu patologia si imaginatia debordanta despre tzatzele si copiii altora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra

mai fetelor, acelasi tip de subiect a fost si anul trecut si a ajuns la ZZ. oricum eu am mari dubii in legatura cu veridicitatea subiectului asta, mi se pare cam samanta de cearta intentionata.

am intrat sa ii scriu lui kay: mai, si mie mi se salta adrenalina cand aud postulate ca "nu exista sintagma nu am suficient lapte" ca stiu si eu prin ce am trecut si cand nu e sa fie nu e. eu pe prima fata am alaptat-o mixt, mari procese de constiinta, zic ca cu a doua am experienta si o sa mearga altfel. ei, de mers a mers mai bine - dar ginecoloaga mi-a zis de la inceput asta caci: nu a mai fost prematura, nu a mai stat cu perfuzie in spital, nu am mai stimulat cu pompa ci am putut sa o pun la san si tot asa. apropo, kay, la prima fata eu am avut o pompa electrica profesionista si crede-ma tot nu iesea mare branza.
cu asta mica nu zic nu, a mers mult mai bine primele saptamani pana cand in jurul la 1 luna a stagnat cu greutatea si seara statea non stop la san - bai deci nu sfert de ora, juma de ora ca in carti: 4-5 ore non stop mutata de la un san la altul. toata treaba combinata si cu 3 gauri la inima (nimic grav si o sa se rezolve insa din cauza transferului de sange dintre camere oboseste imediat) asa ca i-am dat completare seara in conditiile in care am pus-o in continuare des la san. sa nu uit, m-am ales si cu 2 mastite din cauza ranilor de la suptul in continuu. si o sa vi se para ciudat insa eu ma bucur daca se trezeste noaptea sa suga, caci ea tinde sa doarma mult pe zi si noaptea caci e foarte obosita din cauza inimii si nu ia bine in greutate.

in concluzie acuma declar ca am facut tot ce era omeneste posibil, merg combinat si asta e. dar zau cand citesc cu cata emfaza se afirma ca nu exista femeie care nu are lapte suficient imi face foarte rau.

si da, nici eu nu am fost alaptata decat foarte putin si am terminat matematica, uaauuu

Pompa nu poate sa scoata lapte din san asa cum scoate un bebe. Uneori reusesti alteori nu, chiar daca este lapte in san. Va spune stan-patzitu. Cu baiatul m-am muls vreo 4 luni dupa ce el s-a intarcat...treptat s-a dus laptele pentru ca nu aveam eu timp sa stimulez si uneori chiar nu iesea nimic nici dupa 10 minute de pompat in gol... alaptat cu pompa nu e alaptat, e chin si calvar. Nu recomand nimanui. Pentru mine a fost un exercitiu de vointa.

Si la tine este o problema: fetita oboseste repede din motive medicale si nu poate sa-ti stimuleze sanul cum trebuie.
Pe la alaptat help-line ai incercat? Sunt cateva fete pe acolo consilier lactatie. Poate te ajuta.

KHRISU mamik de baietel si fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
mama sanatoasa, bucuroasa si frumoasa

Pai, degeaba are copilul o mama bucuroasa si frumoasa, daca nu e empatica si stapana pe ea.
Degeaba e frumoasa si bucuroasa, daca Bebe plange si ea isi face linistita manichiura si-si soarbe calma cocktailul de legume cu un strop de lamaie .
Si, degeaba e frumoasa si bucuroasa, daca nu e stapana pe ea si crede ca daca i s-au lasat sanii de la alaptat urmeaza sa o insele sotul cu una cu sani nelasati si fara vergeturi .

Liliana, desigur ca e dreptul tau de a alege sau nu alaptarea.
Iti propun 2 subiecte pentru meditatie:

1. Daca Bebe ar putea sa se gandeasca la asta, ce crezi ca si-ar spune in sinea lui, in timp ce ar suge cu pofta din biberon?
(ma refer la situatia in care tu, mamica lui, ai putea sa alaptezi fara probleme, dar nu o faci din motive care tin de confortul tau).

2. Nu ai de unde sa stii daca Bebe va fi tipul bolnavicios sau tipul zdravenut, caruia ii curge nasul odata la 3 ani.
Daca va fi tipul bolnavicios, la ce crezi ca te vei gandi atunci cand nu vei putea sa dormi noaptea, la gandul ca e a doua luna la rand cand face febra mare si are nevoie de tratament serios?
(repet, ma refer la situatia in care tu, mamica lui, ai fi putut sa alaptezi fara probleme, dar nu ai facut-o din motive care tin de confortul tau).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui khrisu
Pe la alaptat help-line ai incercat? Sunt cateva fete pe acolo consilier lactatie. Poate te ajuta.

esti draguta, insa am discutat deja cu o moasa specializata pe prb de alaptat care imi vine acasa, cu asistenta de la biroul de consultatii care se ocupa de asta mica si cu ginecoloaga + pediatra fetei. concluzia a fost ca atata e. o pun des la san insa nu o mai las cu orele si in rest dau completare. asa am reusit sa o fac sa ia in greutate: nu fabulos, insa ok.

teoriile chiar le stiu bine, sunt deja la al doilea copil si am citit mult. stiu povestea cu pompa, asta zic si eu tuturor - pe incercate: o pompa profesionista electrica de la mine scoate cam jumatate cat scoate copilul cantarit inainte si dupa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

denizel, fiica-mea e d`aia careia ii curg mucii la 1 an, dupa ce face RSV si ramane cu sensibilitate. da nu a racit asa aiurea !

alra, la copil cianotic e fff sensibil alaptatul. poate sa stea mult pt ca oboseste, nu suge, adoarme, e efectiv epuizata... S nici la bibe nu putea papa cnad era mica-mica... ii trebuiau 3 ore sa pape 30 ml...

desiree, eu cu dramatizarile mele (acu sa vad ce opera imi aleg )ma duc sa ma plimb. poate te gandesti ca nu toti stam lipiti de Pro tv ???

************************************************************************************

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kay
alra, la copil cianotic e fff sensibil alaptatul. poate sa stea mult pt ca oboseste, nu suge, adoarme, e efectiv epuizata... S nici la bibe nu putea papa cnad era mica-mica... ii trebuiau 3 ore sa pape 30 ml...

mai, asta mica a mea nu as zice ca suge mai bine la sticla ca la san - la san parca ia mai usurel, la sticla transpira si respira greu caci si inghititul e un efort mare. eu imi pusesem un biberon pe masa si ii dadeam cate putin si schimbam laptele din el la 1 ora. oricum pediatra a fost total de acord sa continui sa alaptez, la fel si cardioloaga, insa au sustinut ideea unei sticle seara, sau cand cred eu ca ar mai putea manca.
oricum e mai bine acuma si sper sa nu dureze mult situatia - sora-sii i s-au inchis gaurile la 6 luni, sper sa ii urmeze drumul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Alra, transpiratul asta e semn ca oboseste. mai intreaba cardiologul, eu nu vreau sa dau sfaturi, dar stiu prin ce am trecut cu S...

************************************************************************************

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Helllllooooo, deci voi sunteti mame care au luptat extraordinar pt picaturile alea de lapte!flo] NU despre asta e vorba aici!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput