aparat de aerosoli
Am comandat si eu un aparat de aerosoli,iar in instructiuni scrie ca e de preferat ca in tanc sa se foloseasca apa distilata.Mi-a cuparat sotul 5 fiole,dar mi s-au parut destul de scumpe(4,5 ron o fiola de 10 ml).Intrebarea mea e daca pot folosi si altfel de apa sau daca exista o cantitate mai mare de apa distilata in vreun recipient ca sa fie mai convenabil.De exemplu am gasit ser fiziologic in recipient de 250 ml(pentru perfuzii)si mi-a spus farmacista ca pot folosi 10 zile(extrag cu seringa).Asta costa 2,5 ron,e mult mai convenabil decat fiola de 10 ml,care costa 4 ron.
Sper ca ma poate lamuri cineva...Iulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclipuri
Poze si filmulete
Raspunsuri
khrisu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui julax Am comandat si eu un aparat de aerosoli,iar in instructiuni scrie ca e de preferat ca in tanc sa se foloseasca apa distilata.Mi-a cuparat sotul 5 fiole,dar mi s-au parut destul de scumpe(4,5 ron o fiola de 10 ml).Intrebarea mea e daca pot folosi si altfel de apa sau daca exista o cantitate mai mare de apa distilata in vreun recipient ca sa fie mai convenabil.De exemplu am gasit ser fiziologic in recipient de 250 ml(pentru perfuzii)si mi-a spus farmacista ca pot folosi 10 zile(extrag cu seringa).Asta costa 2,5 ron,e mult mai convenabil decat fiola de 10 ml,care costa 4 ron. Sper ca ma poate lamuri cineva... Iulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006) www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared? br / z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Miniclipuri Poze si filmulete |
eu folosesc ser fiziologic...care de fapt e solutie de clorura de sodiu (apa sarata) obtii un aer salin aproximativ ca cel de la malul marii sau din salina....apa distilata e apa chioara..de ploaie...chiar nu vad rostul sa-i faci aerosoli cu apa distilata si atat..fara sa-i mai pui ceva...
KHRISU mamik de baietel si fetita
angiuta spune:
Julax daca fierbi jumate de litru de apa cu o lingua de sare obtii rezultatul e acelasi ca si serul fiziologic. Lasi sa dea apa in clocot si pui sarea.
Eu fierb o data si folosesc 2 zile pentru desfundat nasul, nu am aparat de aerosoli.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007)
khrisu spune:
citat din mesajul lui angiuta Julax daca fierbi jumate de litru de apa cu o lingua de sare obtii rezultatul e acelasi ca si serul fiziologic. Lasi sa dea apa in clocot si pui sarea. Eu fierb o data si folosesc 2 zile pentru desfundat nasul, nu am aparat de aerosoli. Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) |
foarte buna ideea si ieftina...
sanse spune:
Eu cumpar ser fiziologic in sticla(de plastic) de 500ml.Cer la farmacie ser fiziologic perfuzabil si costa in jur de 3-4 lei noi.
Cel in fiola este f. scump
MIRELAmami de doua zuze ANA MARIA si ANDREEA
POZICI
KG MELE
INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC
julax spune:
khrisu,pai scrie ca in tanc se foloseste apa distilata,adica as putea de fapt sa pun acolo serul fiziologic?eu ma gandeam ca pun serul fiziologic in vaporizator(unde se pune medicatia),iar apa distilata in tanc.Oare am inteles aiurea?
sanse,asa am cumparat si eu,ser perfuzabil,500 ml,dar nu trebuie si apa distilata?Sunt in ceata...Pun doar ser fiziologic in tanc si in recipientul pentru medicatie nu pun nimic?Iulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclipuri
Poze si filmulete
khrisu spune:
citat din mesajul lui julax khrisu,pai scrie ca in tanc se foloseste apa distilata,adica as putea de fapt sa pun acolo serul fiziologic?eu ma gandeam ca pun serul fiziologic in vaporizator(unde se pune medicatia),iar apa distilata in tanc.Oare am inteles aiurea? sanse,asa am cumparat si eu,ser perfuzabil,500 ml,dar nu trebuie si apa distilata?Sunt in ceata...Pun doar ser fiziologic in tanc si in recipientul pentru medicatie nu pun nimic? Iulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006) www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Miniclipuri Poze si filmulete |
m-ai bagat in ceata total..Eu am aparat de aerosoli de la omron si nu are decat un nebulizator atasat de mascuta cu capacitatea de 8 ml ..acolo pun ser fiziologic si ce-o mai fi in plus..atat. Ce aparat ai?
julax spune:
khrisu,am laica 1001,iar tancul are capacitate de 15 ml.asa credeam si eu ca se pune doar ser fiziologic,dar m-am uitat pe instructiuni si de asta m-am derutat.banuiesc ca sistemul e acelasi,chiar daca e de la omron.Sa inteleg ca pun doar ser fiziologic in recipientul pentru medicatie?Iulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
Miniclipuri
Poze si filmulete
khrisu spune:
spuneai ca este un tanc si un vaporizator..in amandoua pui lichide?? Eu apa distilata nu folosesc..doar ser fiziologic cu ce-o mai fi in plus (medicatie) la o lalta in nebulizator...
truli-luli spune:
Iulia si eu am aparat Laica cu ultrasunete si folosesc apa distilata cumparata de la benzinarie, cam 1,5-2 lei sticla de 1l. nici nu m-am gandit ca s-ar gasi si la fiola in farmacie. Eu am luat-o direct de la sotul din portbagaj
PS Asa am facut si eu, am pus apa distilata in aparat pana la semnul rosu (asa e la aparatul meu) si ser fiziologic in recipientul mic impreuna cu medicamentele sau deloc daca dr mi-a spus sa pun doar medicamentul.
poze Ana si Victor
varsta Anei
khrisu spune:
citat din mesajul lui truli-luli Iulia si eu am aparat Laica cu ultrasunete si folosesc apa distilata cumparata de la benzinarie, cam 1,5-2 lei sticla de 1l. nici nu m-am gandit ca s-ar gasi si la fiola in farmacie. Eu am luat-o direct de la sotul din portbagaj PS Asa am facut si eu, am pus apa distilata in aparat pana la semnul rosu (asa e la aparatul meu) si ser fiziologic in recipientul mic impreuna cu medicamentele sau deloc daca dr mi-a spus sa pun doar medicamentul. Cami mamica fericita de VICTOR (04.08.2008) si ANA (17.08.2005) poze Ana si Victor varsta Anei |
spune-mi te rog cat e de lung tubul aparatului. I-l poti pune pe fata copilului atunci cand doarme (adica daca e la orizontala)? M-am uitat la pozele aparatului si mi-a parul ca nu prea e flexibil tubul acela la aparatele cu ultrasunete...adica copilul ar trebui sa stea musai in fata aparatului