Hipospadias(10)
Raspunsuri - Pagina 11
radusca spune:
Filofteia...iti sunt datoare cu un raspuns:
- dupa prima inj cu Pregnyl, dupa 2 - 3 zile, s-a observat o crestere a putzei dar si a scrotului, la fel si dupa a 2-a inj, dar....intre timp baitelul meu a racit si am facut antibiotic injectabil si astfel s-a amanat ultima injectie cu 3 zile (la sfatul dr. Niculescu) insa...de la a 2 a pana la a 3 a inj mi se pare ca totul a revenit la forma initiala , dar... dupa dupa a 3 a doza nu am mai vazut acelasi efect ca la primele 2.
Acum....sunt parca iarasi in acelasi punct de unde am plecat, asa vad eu .
Concluziile le tragi tu...ca mie imi vine sa si .
theooo spune:
buna fetelor,
am si eu o problema. cred ca bebe a facut fistula. stiu ca s-a vorbit despre aceste fistule dar este cineva care a si facut asa ceva. vreau sa stiu si eu cum iti dai seama de ele si ce va urma.o noua operatie? dupa cat timp de la prima? am citit mult in spate ca baietelul lui striumfi a avut dar ca s-a strans.oare e posibil? oricum o sa ma duc la doctor dar vroiam si parerea voastra, a cuiva care a trecut prin asta.
multumesc mult
roxana c. spune:
Theooo, imi pare rau. Sunt fistule care se inchid , din ce am mai citit eu, dar cele care sunt f mici. Stiu pe cineva caruia i-a pus o sondita care nu mergea pana in vezica, doar ...nu stiu cum sa ma exprim, era doar ca sa nu mai treaca urina prin fistula formata , cu gandul ca se va inchide. Cu toate astea, nu s-a inchis, dar probabil ca sunt copii carora li se inchide, ca altfel nu mai incerca dr, asa presupun.
Daca nu se inchide, atunci va trebui o alta operatie, care se face dupa 6 luni de la prima.
Bine este sa mergi sa-l vada dr, el iti va spune ce si cum.
Baietelul lui Strumfi a avut, dar nu s-a inchis, a trebuit operat ptr a 2-a oara.
Alina, ce faceti, cum e Yannis? Daca vrei, iti pot da nr.de telefon al dr. Niculescu sa suni si sa vezi daca-l gasesti pe d-nul dr. pe 11 mai.
Radusca, Calin a facut 2 serii de cate 3 injectii de Pregnyl, a avut efect atunci, pe moment, dupa aceea....ioc. Acum, cand am fost la control, dr Basca a zis ca are ....putza cam mica, iar dr. Niculescu a intrebat daca mai imi da Pregnyl, la care dr. Basca a zis ca daca dupa 2 serii n-a avut efect, n-are rost sa-i dea iarasi. Stii care-i treaba? Sa fie copilul sanatos, operatia sa fie ok, ca putza i-o creste ea, are timp.
Madaelen, Lucia, ce faceti, ati fixat data operatiei?
Monituta, tu ce faci, cand va fi operatia lui Tudor? Cand ai fost internata la Grigore Alexandrescu, ai cunoscut o mamica cu un baietel, Dominic, iar mamica se numeste Irina, e moldoveanca de dincolo, vroia sa vorbeasca cu tine, eu ii dadusem un nr de-al tau dar stiu ca n-a putut sa dea de tine. A reusit pana la urma ca nu am mai vb cu ea, sau daca poti sa-mi dai nr de tel sa i-l dau...
Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)
aly30 spune:
Deci cine merge la Bucuresti luni la control? Si cine are nr dr Datu? Mi-l puteti da si mie?
Cat despre Pregnyl am facut si noi inainte de prima operatie si dupa si am vazut o oarecare marire atat a scotului cat si a penisului.
Iata ce scrie dr Hadidi despre terapia cu hormoni:
"Glanular and distal hypospadias and majority of proximal hypospadias do not need pre-operative hormonal treatment. Some surgeons prefer to use pre-operative hormonal treatment in the form of creme or injections in severe forms of proximal hypospadias. The drawback with hormonal treatment is that it does not affect the penis only but affects the whole body including bone growth and the effect of hormons on the penis is temporary (1 month after therapy).
Prof. Hadidi does not like to use pre-operative hormonal therapy because of its adverse effect on the body in general and because it alters the tissues of the penis and increases the chances of bleeding. However pre-operative hormonal therapy may be helpful in patients with intersex, where the phallus is very small.
Monituta spune:
Roxana, ti-am trimis si PM si acuma iti raspund si la celelalte intrebari. A vb azi sotul meu cu dr. Toth si a ramas stabilit ca pe 29 mai sa fie operatia si o sa ne internam pe 27. Si se pare ca vor fi 9 copilasi de operat pana la urma. Acuma urmeaza sa confirme toti. Initial trebuia sa fim doar 4: 3 din toamna, acuma sa fie operati pentru a 2-a oara, si noi. Da uite ca lumea incearca sa profite de oportunitatea asta. Revin cu amanunte daca o sa fie cazul sau, dak nu vor fi noutati, cu "povesti" de la Zalau. Va pup.
Mami de gemeni: Oana si Tudor, 27.09.2007.
eramyse spune:
Spuneti-mi si mie ce doze de Pregnyl au facut bebeii vostrii,ce varsta si ce greutate aveau (daca se tine cont de ele)?????????
roxana c. spune:
Monituta, copiii de care spuneai tu, erau operati tot de el in toamna sau de alti doctori? De copiii operati ale caror mamici scrisese aici mai stie cineva ceva? ( op de dr.Hadidi)
Am dat nr de tel Irinei, este de fapt din Kazastan, nu din Moldova si nici din Georgia cum scrisesi tu la un moment dat.
Irina, am corectat. Multumita?
Eramyse, Calin avea in jur de 1 an cand i-am facut cele 2 serii de Pregnyl. Mai precis, facea 1 an in noiembrie, prima serie de 3 le-a facut in septembrie si cea de a 2-a in februarie. A facut cate 3 injectii/ serie, de 500ui. Si facea o injectie la 3 zile.
Aly, vad ca nimeni nu se inghesuiesa vina la control. Va tinem pumnii sa fie bine.
Mai vroiam sa scriu dar nu mai stiu ce, sunt la servici si ba vine unul, ba altul ca mi-am pierdut sirul ideilor.
Revin daca ma va lasa Calin dupa ce ajung acasa.
Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)
theooo spune:
roxana multumesc pt raspuns. azi am fost la dr si mi-a spus ca se poate inchide dar daca nu, va urma o alta operatie dupa 4-6 luni. eu cred ca e o prostie chestia cu inchisul fistulei pt ca urina este acida si din cate stiu eu "sapa" deci nu prea vad cum ar putea sa se inchida. si ce nu mai inteleg este, unde naibii apar fistulele? la preput sau la gland? ca la bebe este o fisura mica la preput. asta inseamna doar ca taie preputul din nou si il coase? poate par nebuna dar nu gasesc o logica in nimic. nici in faptul ca daca bea lichide multe poate scapa de complicatii. poate de stenoza ca nu se infunda canalul nou dar de fistula , nu prea cred. sunt suparata si nervoasa pt ca va trebui ca bebe sa treaca iar printr-un chin si mai ales ca nici nu exista nici o garantie ca dupa aiai va fi bine.......
aveti idee daca hipospadiasul este considerat handicap si putem sa ne prelungim statul acasa pana la 3 ani? asa mi-a zis cineva din spital. cred ca trebuie sa intrebam la autoritatea nationala a persoanelor cu handicap. mie una mi-ar convenii ca si asa e nebunie cu locurile de munca .
mamicilor si bebeilor lor.
filofteia spune:
Multumesc fetelor pentru lamuririle cu pregnylul, banuiam eu ca n-are cine stie ce efecte.
Va pup pe toate!