Cum ne crestem copilasii fericiti

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciarli spune:

Eu abia astept sa-mi fie desenati peretii, ca sunt asa de albi, o sa arate asa bine cu multe culori, rujuri si ciocolata

Despre timpul petrecut cu ele? Am o mie de mustrari, ca as vrea sa-mi petrec mult mai mult decat o fac. Mi se rupe sufletul cum plang dupa mine cand plec, mai nou Maia nici la tigara sau toaleta nu ma lasa, vrea sa stau acolo cu ea si numai cu ea, cu Leia, nu. A inceput sa faca istericale cand o iau si pe Leia, se da jos din brate, se tranteste si da din picioare (sper sa fie numai din cauza ca e bolnavioara, ca ltfel nu stiu cum sa gestionez chestia asta. Si eu multa vreme am crezut ca o mamica activa este mult mai importanta decat o mamica casnica (no offens, va rog, asa am considerat), am crezut ca le motiveaza si pe ele sa fie pe picoarele lor. Acum ma simt rau ca plec la serviciu si le las acasa. Mai ca m-as lasa de birou, dar, nu am alta varianta de supravietuire.

www.kodakgallery.com/I.jsp?c=125dtbzf.4phg5fl3&x=0&y=kdca89" target="_blank">Leia&Maia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

De noi, parintii, depinde sa avem copii fericiti.

Dar la fiecare etapa de varsta, suntem obligati sa schimbam metodele educationale, deoarece repetarea acelorasi expresii si actiuni duce la ignorare din partea copilului.

Spre exemplu : daca la 2 ani si jumatate merge sa-l pui la colt,
la 5 ani, n-o sa stea oricat am fi noi de ferme.

Fiecare varsta cu metodele sale de educatie.

Sunt foarte utile cartile in care se vorbeste despre acest subiect, ca si aceste discutii de pe forum.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

eu n-as pune-o pe fi-mea la colt. nici la 2 nici la 3 nici la 20 de ani !!!

************************************************************************************

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Cred ca principalul ingredient este dragostea. Sa ne iubim copiii neconditionat si sa le-o spunem in fiecare zi. Sa le asiguram un mediu armonios in care sa creasca si sa se dezvolte. Sa ii facem sa se sinta protejati si sa stie ca le sintem alaturi intotdeauna. Sa le lasam spatiu suficient sa se desfasoare, sa experimenteze. Sa le laudam si sa le incurajam reusitele, sa ii alinam cind au parte de esecuri. Sa ii alintam din cind in cind....

Ma uit inapoi la copilaria mea.....a fost o perioada magica! Am niste parinti minunati, care mi-au oferit totul (nu neaparat material). As vrea sa fiu si eu pentru Bianca o mama la fel de buna cum a fost (si este in continuare) mama mea pentru mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

Spre exemplu : daca la 2 ani si jumatate merge sa-l pui la colt,

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Gata, misterul a fost rezolvat!
pentru cele care credeau ca lisaelisa este Elise, s-a dovedit cu aceasta postare ca, nu!!!, in nici un caz nu e asa.
Elise nu si-ar fi pus copila la colt. Niciodata!! :)

Jos pusul copiilor la colt!!! Stati voi, parintii, daca vi se pare interesant sau chiar benefic pt. o buna devenire .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Children's advocate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Children's advocate

era gluma, nu ? ca aceste doo persoane puteau fi una si aceeasi

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sweetmelon spune:

Denizel, bine spus, sa stea ei la colt daca le place! Nu inteleg cum noi, adulti traumatizati de acest gen de comportament practicat de parintii nostri(multi dintre noi, ca asa se purta atunci) repetam greselile lor pe copiii nostri!
Super titulatura ai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Sweetmelon, paradoxal, dar chiar asa se intampla. Repetam greselile parintilor, si, culmea, nu le vedem ca greseli. De cate ori n-ai auzit" da, mai ma bateau, dar aveau dreptate, eram cam rea, si era pentru binele meu. Ei ma iubeau..."
Si chiar daca suntem printre putinii care realizeaza ce s-a intamplat si cat de nociv este, nu e usor sa rupem patternul, nu e usor sa "rescriem" metodele de educatie, pentru ca reactionam cum este inscris in subcotientul nostru. E munca multa pentru a depasi trecutul si a invata noi modalitati de exprimare a iubirii si de a redefini educatia.

Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

eu tocmai mi'am mutat copilul la alta gradinita pentru ca pentru fosta educatoare (doamne ce usurare pentru mine sa o pot numi "fosta") era ceva normal sa ii puna pe copii la colt cu mainile sus... si am aflat ca uneori ii punea sa stea intr'un picior . cand am confruntat'o, mi'a zis ca e singura pedeapsa normala, ca in rest copiii nu asculta (ma rog, de debara nu va mai zic, ca nu vreau sa aveti si voi cosmaruri).
sper ca la noua gradi va fi mai bine...

mami de brotac rocker

Mergi la inceput