Copiii voshtri dorm invelitzi?

Copiii voshtri dorm invelitzi? | Autor: EDDY

Link direct la acest mesaj

Inca din luna Ianuarie,cind era aici un frig de itzi trozneau urekile,gargaritza mea(care avea atunci numa' 4 luni)a renuntzat la plapumioara cu care o inveleam noaptea.Am incercat sa i-o inlocuiesc cu plapumioara mai subtzire de primavara,apoi cu o paturica,apoi cu un cearceaf,ca in final sa renuntz la a o mai inveli.
Am incercat shi varianta de a o inveli la vreo ora dupa ce adormea profund dar parca are sensori Naomi:cum o ating cu respectivul ob'ect,ishi ridica automat picioarele shi arunca "surplusul" cit colo!
Ai voshtrii copilashi suporta sa doarma invelitzi?Daca nu de buna voie macar avetzi solutzii de pacalit?Eu am mai incercat,la sugestia unei mamici aflata in aceeashi situatzie,sa-i cos nishte funditze pe marginea plapumioarei,funditze cu care sa "ancorez" plapuma de gratiile patului dar la stilul in care se plimba Naomi prin patutz...
Mamici,daca avetzi ceva idei,va rog sa mi le impartashitzi shi mie ca s-a facut deja rece la noi(13 grade ziua),saci de dormit nu se gasesc in zona shi parca mi-e shi mila sa o imbrac foarte gros noaptea.
Shi tot legat de ce nu mai suporta Naomi,mai am o rugaminte:cum sa fac sa o obishnuiesc sa suporte ciorapeii in picioare shi caciulitza sau batic,esharfa,etc,pe caputz?Toate le smulge shi le arunca dupa maxim 10 minute de folosire!Io am intzeles ca nu-i plac dar ce te faci cu frigul???
shi ashtept sugestii.

Eddy & Antonia Naomi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Solutia care i-a priit lui Iepu',care face la fel si acum:aer conditionat pe timpu' noptii si iarna("heater") si vara("cooler").N-a fost niciodata racit,slava Domnului!
Sau daca vrei sac de dormit,am vazut cu ceva vreme in urma niste saci de dormit din burete(banuiesc) acoperit cu prosop,sunt ca port-bebe,numai ca-s mai mari(au si "pernuta" atasata),adica incape in sac si un copil de 1 an si ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Se gasesc la magazine pentru copii "saci de dormit" din diferite materiale .VAra din prosoape iar pentru iarna ceva mai grosute.Sunt unele si fara perne.Deobicei gasesti in zona prosoapelor.IAr ca sa o tii cu caciula si cu ciorapi in picioare e cam greu ,cel putin atunci cind doarme.Alta idee.
Poti sa cosi 2 prosoape pe margini .Minutele sa iasa din prosop si capul.SAu niste snururi cu care sa prinzi prosoapele in parti sa o poti imbraca-dezbraca mai usor.

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Ai mei de la 7 luni nu mai dorm inveliti!
Am incercat cu sacii de dormit, dar a fost vai si amar de mine, de ei, ca nu am inchis nici unul nici un ochi!
Asa ca, iarna, cand a fost un frig nebun, am avut in priza calorifer electric, aeroterma si asa au dormit bine si fara sa raceasca!
Acum, vara, nu au fost probleme, dar ca a venit acu' frigu', e mai dificil! Ma mai trezesc eu peste noapte sa-i invelesc. Dar am observat, din timpul zilei, cand dorm, si le este frig, se trezesc ei si maraie!

Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

sacul de dormit sa traiasca! cu el ce ne mai descurcam!

marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

oh, nu! nu stam invelite! Acum de cand s-a facut mai frigutz, am inceput prin a pune shosetutze, dar ii cam lasa urma pe piciorus de la elastic. Azi am culcat-o in salopetica fara manaeci (peste body) cu picioruse. Si e ok!

aceeasi problema si cu baticutzul, etc. Mergem acum la mare si ma gandesc cum fac sa-i tin pe cap palarioara de soare!?

Ne descurcam noi cumva...

pupici si sa auzim de bine!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Hei "surioara" iar avem amindoua aceleasi probleme cu picii!!!iaca nici minzul asta n-a suportat niciodata sa doarma invelit,absolut nimic ,nici patura nici cearceaf ,nici sac de dormit cum i-i spun fetele ,si doamne ajuta dinastia am primit vreo trei ,nica' si unde mai pui ca de la 6 luni doarme si pe jos pe saltea, ca se punea deacurmejisul in patut si impingea cu picioarele in bare si incepea sa urle de scula si mortii,asa ca l-am coborit pe mocheta!eu singura solutie la care am ajuns ,iarna i-i fac 22 de grade in camera si il las in pijama ,doarme in pijama,daca stii tu cele gen combinezon cu capse in fata pina jos pe picior,asta-i solutia alta n-am si daca la tine nu merge nu stiu ce sa mai zic! pupici cu lipici!

Aura&Luca,18 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Cunoastem si noi problema (si avem 9 luni)...
Solutiile gasite :
Pt. capusor - i-am pus tichie care se leaga sub barbie (oricum e vai si amar de noi, nu o suportam decat afara cand suntem distrasi de altceva)
Pt. dormit - am cumparat sacul de dormit acum 4 zile(dar e absolut degaba - ne apuca niste isterii...si atunci sa te tii...) - asa ca prefer sa-i mai pun un rand de pijamalute si maie pe dedesubt..ce sa-i fac...e cam rece noaptea in camera, caldura inca nu avem {la calorifer} - si cred ca-i prematur sa bag caloriferul electric in priza.
Oricum, de cand a dat frigul suntem putin fornaiti si parca stranutam mai des - asa ca am trecut preventiv si pe vitamina "C"

Alte solutii...poate primim si de la alte mamici??!!
Pupici mici,
mama_lui_alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.
Si Stefan, de 7 luni si o sapt, se dezveleste noaptea. Sta invelit o perioada, insa dupa... Ma trezesc sa il invelesc, insa cam in zadar.
De aceea am cumparat un sac de dormit care este din acelasi material pe deasupra ca lenjeria de patut, niste ursuleti tare draguti. Poate o sa tina figura. Inca nu l-am folosit, ma gandesc sa il pun in el doar noaptea. Acum este la uscat.
Va anunt daca tine.
Nicoleta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Eu i-am pus la Laura sac de dormit iarna si nu am avut deloc probleme.
Sacul de dormit l-am cumparat din Romania vara trecuta...nici nu stiu daca la iarna ii va fi bun.Daca nu gasesti sac de dormit ai putea sa faci tu unul sau sa rogi pe cineva care stie sa coasa.Laura a acceptat fara nici o problema sacul de dormit (adevarul este ca avea niste desene foarte haioase pe el).

Vara in principiu o acopar cu o paturica subtire din tricou...dar se descopera.pina acum nu am avut probleme cu bolile.

In legatura cu caciulita...nici a mea nu suporta sa aiba ceva pe cap...cit despre sosete nu am avut probleme...

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Banuiam io ca nu-s singura mamica,cu copkil revolutzionar !O sa incerc sa mai caut sac de dormit,caci pina acuma n-am vazut decit o singura data shi nu am cumparat deoarece Naomi avea numai o luna,nu era nevoie sa doarma invelita shi kiar daca era cred ca nu riposta inca shi aveam atunci un port-bebe pe care l-am folosit cu succes,dar shi asta era primit din de la mama mea. Lia shi noi folosim heater dar aseara de ex.,a fost asha frig incit cu tot cu heater erau doar 20 de grade in dormitor,iar daca dau drumu' shi la "soba" din living-ul alaturat,se fac rapid 27-28 de grade shi nici asha nu-i ok.Este cam nasol caci casa-i veke,are geamuri multe shi inalte cit ushile(cunoshti stilul) shi oricum ash da-o parca tot nu-i bine.Oricum,io nu sint prea incintata de stilul japonez de incalzit casa dar...cui ii pasa?De cooler,pot sa-tzi spun ca anul asta a fost asha de rece,incit o singura zi am folosit fro ora un ventilator mic;de AC nu mai discut.
Lidia,este buna ideea cu prosoapele cusute,mercic shi am sa incerc sa o folosesc daca nici miine nu gasesc sac de dormit.Eu locuiesc intr-o zona in care magazinele mari sint foarte rare,le pot numara kiar pe degetele de la miini pe toate dintr-o zona de 150 km in jur shi nu ma avint sa plec in Kushiro de ex.,ca sa pot avea unde cauta ce doresc.Multe produse de bb,eu le-am cumparat online de la Akachan shi toate salopetele cu picior(botoshel),le-am primit de la mama sau din Elvetzia de la o sora.Nu itzi spun cum se mira lumea cind vedea creatziile,caci vei spune ca,kiar locuiesc la fundul pamintului!Cit despre ciorapei sau caciula,cind doarme nu-i problema(caciula inca n-am folosit noaptea) ci ziua!
Aurelie,pe Naomi o culc tot in combinezon cu sau fara botoshel dar tot plimbindu-se prin pat,ishi ridica minecile pina peste cot shi de cite ori o controlez,are miinile reci,la fel shi urekile shi fatza.
Naomi a racit odata kiar in casa,fara ca vreun membru al familiei sa fie bolnav,ci doar pentru faptul ca-i rece in casa shi banuiesc,ca nu a fost suficient de gros imbracata.Dar sa pun soba de la sfirshit de Iunie...Nu shtiu ce o sa ma fac io cu gargaritza asta a mea,care a luat exact invers de cum speram io,partzi de la noi:io sint rea de frig shi ta-su ie rau de cald!E,Naomi le are pe amindoua ca sa imi inkida gura
Oricum,va multzumesc tuturor pentru ceea ce mi-atzi spus shi sper sa ies la un capat cumva! tuturor shi copiilashi sanatoshi!

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput